Jump to content

Ρίξτε ιδέες!

Recommended Posts

Λοιπόν,

το ενυδρειάκι μου έχει στρώσει, εχει περάσει και τη δύσκολη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, τα πάντα σφύζουν από ζωή και χαρά και είναι ώρα πλέον να μπουν και ψαράκια!

Ανοίγω αυτό το thread για να ακούσω τις γνώμες και ιδέες σας πάνω στην σύνθεση για να αποφύγω τελικα:

επιθετικά ψάρια να σκοτώνουν τα ήρεμα

ψάρια που είναι πολύ ευαίσθητα για ένα μέσο ενυδρείο

υπερβολική ιχθυοφόρτιση κλπ...

Ενυδρειο: 120λ, 20+ ΖΒ, 6cmΖΑ, δυνατή κυκλοφορία, μόνιμος Ανθρακας +Αντιφωσφ.

Ζωντανα: 1 domino damsel (λόγω της επιθετικής του φύσης θα δωθεί άμεσα), 1 reef lobster.

Σε επόμενο βήμα το ενυδρείο θα γίνει light reef με μαλακά κοράλλια μόνο.

Εγώ θα ήθελα ιδανικά να βάλω μαζί:

blue tang

maroon clown

chelmon

Εσείς τι ιδέες έχετε??

:huh:

Ειναι ετοιμο το ενυδρειακι δηλαδη? τιμες?

Θες να μας πεις λιγο?

Τα ψαρακια που αναφαιρεις παντως, ειναι μια χαρουλα, καλυτερα ομως ενα ocelaris ή percula!

To blue tang κοίτα να το πάρεις μικρό. Να ξέρεις ότι πιάνει ick οκτώ στις δέκα φορές όταν πρωτομπεί στο ενυδρείο. Μετά από ενα χρόνο ίσως και λιγότερο θα πρέπει να το δώσεις (δε θα δυσκολευτείς, είναι πολύ εμπορικό ψάρι) γιατί θα χρειάζεται μεγαλύτερο ενυδρείο.

Τον maroon επίσης πάρε τον μικρό. Αν βάλεις ανεμώνη είναι ο ιδανικός κλόουν κατά την γνώμη μου.

Το chelmon τι το θες; Είναι αρκετά δύσκολο ψάρι και μπορεί να σου τσιμπήσει και κάποιο κοράλλι αν βάλεις αργότερα.

Σου προτείνω τα chromis viridis αν και είναι damsel έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Πάρε μία πεντάδα από αυτά. Δίνουν πολύ χρώμα στο ενυδρείο. Κάποια μαγαζιά τα φέρνουν σε πολύ συμφέρουσες τιμές τα συγκεκριμένα.

Καλή συνέχεια.

Σ΄ευχαριστώ nikman! Πάντα όταν ρωτάω κάτι με βοηθάς με τις απαντήσεις σου!

Λοιπόν φίλε Niko τις τιμές δεν τις ανέφερα γιατί είναι πραγματικά ok.

Δεν έχουν αλλάξει εδώ και πάνω από 2 μήνες.

Μηδενική αμμωνία, νιτρώδη, τα νιτρικά εδώ και ένα μήνα τα έχω φέρει σε ισορροπία στα 20ppm (ταιζω απλόχερα)

To ασβέστιο και το μαγνήσιο κινούνται σε επιθυμητά επίπεδα (προς το παρόν μόνο και μόνο για την κοραλλίνη που φουντώνει)

Τι άλλο? Η θερμοκρασία και το pH εννοείτε δεν μεταβάλλονται πολύ.

Αλλαγούλες δεν ξεχνάμε, 20% κάθε 2η βδομάδα.

Αλγη έχουμε αλλά δεν με πειράζει, δεν ξεφεύγει πολύ.

το salinity παίζει στο 1024.

Ταιζουμε το ψαράκι και τον αστακό flakes και Krill (O.N.) Α έχω και μερικά fan worms που τα προσέχω πολύ και τα κάνω target feeding με σύριγγα και διαλυμένο flake (σαν να ναι ανεμόνες τα έχω! χεχε)

Δηλαδή έτοιμη είμαι. Πιστεύω.

Απλά θέλω να κάνω σωστές επιλογές από την αρχή.

To chelmon ειναι πανέμορφο! Θα ήθελα μια πεταλούδα! Αλλά είναι όλες non-reef safe ε?

Επίσης αντί για chromis τι λέτε να έπαιρνα 2 firefish? (Nemateleotris magnifica)

Το chelmon είναι δύσκολο ως προς το να ξεκινήσει να τρώει, όπως κάθε πεταλούδα άλλωστε. Ξέρω αρκετούς που το έχουν πάρει και τους έχει ψοφήσει μέσα στη βδομάδα από ασιτία. Παρεμπιπτόντως εγώ πήρα χτες ένα λόγω aiptasia που έχω φυσικά.. για να δούμε αν θα κάνει κάτι, αν το αφήσουν τα tang.

Τα chromis γιατί δε σου αρέσουν; Απλά κοίτα να τα βρεις σε καλή τιμή. Εγώ τα πήρα 1,90 το ένα αλλά τα έχω δει και μέχρι 15,00 ευρώ το ένα!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

To chelmon ειναι πανέμορφο! Θα ήθελα μια πεταλούδα! Αλλά είναι όλες non-reef safe ε?

Επίσης αντί για chromis τι λέτε να έπαιρνα 2 firefish? (Nemateleotris magnifica)

[/quote

Είναι όντος ένα δύσκολο ψάρι και απαιτεί μεγάλη ποσότητα ζωντανού βράχου που στην αρχή τουλάχιστον θα τρέφετε αποκλειστικά από αυτών ,δύσκολο στο να δεχτή τροφή αλλά όχι αδύνατο ,γενικά ενδείκνυται για μεγάλα reef, είναι ίσως η μονή πεταλούδα που είναι (reef safe ) αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να βάλεις clam είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει γεύση. Ακόμα ένας μύθος κατά την γνώμη μου λέει ότι δεν ανέχονται τα υψηλά νιτρικά απορώ πως επιβιώνουν στα pet shop που φημίζονται για νιτρικά τους

2 firefish? (Nemateleotris magnifica) πολλή όμορφα και ήσυχα ψαριά καλή επιλογή

Καλή τύχη :huh:

Το chelmon ειναι μια ελαφρώς δυσκολη πεταλουδα. Ειναι ψαρακι που θελει νερο καλης ποιοτητας, με χαμηλα νιτρικά και δυσκολο στη διατροφή του. Πολλοι χομπιστες το προτημουν για την εξολοθρευση των aptaisia απο τα ενυδρεια!

Ομορφο ψαρακι αλλά δεν ξερω κατα πόσο ειναι οκ για ενα αρχαριο χομπιστα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Νίκο και Πάνο!

Το chelmon δεν πρόκειται να το πάρω με τέτοια δεδομένα.

Πάνω απ' όλα δεν ξεχνάω ότι έιμαι υπευθυνη για ότι φιλοξενώ.

Τα firefish μου έχουν γυαλίσει και είναι Ν.1 υποψήφιοι.

2 ερωτήσεις ακόμα:

ποιο ψαράκι είναι αυτό στη φωτογραφία του αντιφώσφορου της ΤΜ?

http://www.swelluk.com/img/shop/original/elimiPhos.JPG

με τα ψαράκια που αναφέραμε ως τώρα μήπως υπάρχει δυνατοτητα να κρατήσω τον Domino?

Για αυτό σκέφτομαι τον Maroon επειδή είναι πιο κοινου ταμπεραμέντου με τον κακοποιό...

διάβασα σε ένα βιβλίο ότι αμα έχεις 1 damsel καλή ώρα domino και κάποιο άλλο clownfish υπάρχει περίπτωση να βάλεις μια ανεμώνη για τον κλόουν και να την πιάσει αποκλειστικά ο damsel!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Νίκο και Πάνο!

Το chelmon δεν πρόκειται να το πάρω με τέτοια δεδομένα.

Πάνω απ' όλα δεν ξεχνάω ότι έιμαι υπευθυνη για ότι φιλοξενώ.

Τα firefish μου έχουν γυαλίσει και είναι Ν.1 υποψήφιοι.

2 ερωτήσεις ακόμα:

με τα ψαράκια που αναφέραμε ως τώρα μήπως υπάρχει δυνατοτητα να κρατήσω τον Domino?

Για αυτό σκέφτομαι τον Maroon επειδή είναι πιο κοινου ταμπεραμέντου με τον κακοποιό...

διάβασα σε ένα βιβλίο ότι αμα έχεις 1 damsel καλή ώρα domino και κάποιο άλλο clownfish υπάρχει περίπτωση να βάλεις μια ανεμώνη για τον κλόουν και να την πιάσει αποκλειστικά ο damsel!

Συμπατριώτησα ,

Το ψαράκι στη φωτογραφία δεν είναι reef safe στη φύση τρέφεται με τους πολύποδες από τις ακροπορες , κατά τα αλλά είναι πανέμορφο αν δεν σκέφτεσαι να φιλοξενήσεις sps κοράλλια δεν νομίζω να σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα , αλλά ψαχτω καλού κακού.

Σχετικά με τα damsel κατά την γνώμη μου καλό είναι να αποφεύγονται λόγω του επιθετικού τους χαρακτήρα και κυρίως το domino ίσως στο μέλλον σου δημιουργήσουν προβλήματα με το να στρεσάρουν νέα ψαριά. Σχεδόν την ιδία άποψη έχω και για το maroon.. `

[2 ερωτήσεις ακόμα:

http://www.fishdb.com/db/salt/specimen/Ora...ed_Filefish.php

Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεσαι ! :huh:

Oxymonacanthus longirostris (Bloch & Schneider 1801), the Harlequin Filefish or Orange Spotted Filefish in the aquarium interest. The most commonly offered member of the family... and rarely alive for more than a week in captivity. In the wild almost only eats Acropora polyps.

Φυσικά τα πιο όμορφα ψάρια δεν ζουν σε ενυδρεία στους Αμπελόκηπους..........

Πως μου πέρασε απο το μυαλό οτι 8α μπορούσε....

:huh::thumbup::thumbup:

Oxymonacanthus longirostris έχει περάσει από το ενυδρείο μου λόγω άγνοιας,στο ξεκίνημα τότε,πήγαινε στην ακρο και ρούφαγε τους τους πολύποδες σαν μακαρόνι.

Δεν έχει στόμα άλλα κάτι σαν καλαμάκι για το ρούφηγμα που λέγαμε,ευτυχώς σπάνια έρχονται είναι πανέμορφα αλλά δεν έχουν καμία πιθανότητα να ζήσουν σε ενυδρείο.

• 2 weeks later...

Υπάρχει καμιά πρόσφατη φωτογραφία του ενυδρείου σου??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...