exc1ter1 10 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Το ενυδρείο μου (240l) λειτουργεί 1 μήνα και οι τιμές είναι καλές (αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά) έχω 2 κυκλοφορητές 2500l/h και 4500l/h. Τώρα που ξεκίνησα να έχω τα φώτα ανοιχτά (2 τ8 και 2 τ5) για 11 ώρες μου έχει αρχίσει να γίνεται καφέ η άμμος και ένας βράχος έχει μαζέψει καφέ (χνούδι) άλγη? τι πρέπει να κάνω? αγόρασα 15 turbo snail και 10 hermits αλλά δε βλέπω να την πολυ τρώνε.. πρέπει κάπως να καθαρίσω το βράχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2009 (edited) Καλως ορισες στο Aquazone!!! Βλέπω μας εισαι καινουργιος!!! Το ενυδρειο ειναι καινουργιο και δεν ειναι απιθανο να σου βγαλει αλγουλα! Κανε μας μια καλυτερη παρουσιαση του ολου συστηματος σου... εχεις αντιστρωφη οσμωση? εξωτερικα φιλτρα? ποσα κιλα βραχο? ζωντανα? skimmer? τιμες? φωτισμος? οπως και να εχει τα σαλιγκαρια και οι ερημητες που εχεις παρει ειναι παρα πολλα και φοβαμε θα χεις απωλειες διοτι σε καποια φαση δεν θα βρισκουνε τροφή! Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2009 - Mitrizakis Nikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 10 Ιανουαρίου 2009 #3 Share 10 Ιανουαρίου 2009 1 μηνας κ 11 ωρες νομιζω ειναι πολλες φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
exc1ter1 10 Ιανουαρίου 2009 Author #4 Share 10 Ιανουαρίου 2009 (edited) Το ενυδρείο είναι 240l και έχω βάλει ζωντανό βράχο 21κιλά και ζωντανό αραγωνίτη. Δεν έχω αντίστροφη όσμωση. έχω ένα εξωτερικό φίλτρο fluval 305 (με άνθρακα και αντιφώσφορο) 2 κυκλοφορητές 2500l/h και 4500l/h skimmer: V2skim 600 (2400l/hr) 2 λάμπες T5 day light και 2 λάμπες T8 (μία day light και μία blue marine). Τις ανάβω 11 ώρες. αμμωνία είναι σχεδόν μηδέν, νιτρώδη όπως και τα νιτρικά είναι πολύ χαμηλά ΚΗ είναι στο 10 μαγνήσιο και ασβέστιο είναι στις καλές τιμές (δε θυμάμαι ακριβώς). Στα μαγαζιά που έχω γυρίσει μου λέγανε ότι δε φτάνουν τα σαλιγκαρια και οι ερημητες, θα χρειαστεί να βάλω και άλλους.. Τι θα ήταν καλό να κάνω για την άλγη? (αυτό στις πέτρες και στην άμμο άλγη δεν ειναι?) Θα αλλάξει η άλγη με τον καιρό σε πράσινη ή κοραλίνη? Την άμμο πως την διατηρώ άσπρη και όχι καφέ όπως πάει να γίνει? Πόση ώρα πρέπει να τις έχω ανοιχτές τις λάμπες? Ευχαριστώ! Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2009 - exc1ter1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Ιανουαρίου 2009 #5 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Λοιπόν, θα σε συμβούλευα να παρεις μια Α/Ο! Το νερο της βρύσης δεν ειναι οτι καλυτερο για ενα reef ενυδρειο! Οι ωρες που ανεβεις τα φωτα ειναι αρκετες 8 ωρες ειναι αρκετες και μαλιστα κατα το στρώσιμο δεν αναβουμε καθολου!!! Όσο αφορα τις τιμες σου, αμωνια, νιτρωδη πρεπει να ναι μηδεν!!! Αφου μηδενιστούν, τοτε βαζουμε τους πρώτους κατοικους! Προς το παρόν θα κανεις υπομονη να μηδενηστούν αυτά που σου προανέφερα και να παρεις Α/Ο και καλης ποιοτητας ανθρακα και αντιφωσφορο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 10 Ιανουαρίου 2009 #6 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Υπομονή θα κάνεις θα φύγει από μόνη της, είναι διατομική άλγη και είναι συνέχεια του κύκλου. Δεν θα την ακουμπήσουν τα σαλιγκάρια που έχεις βάλει. Θα πρέπει όμως να προμηθευτής νερό Α/Ο γιατί θα έχεις προβλήματα στην πορεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exc1ter1 10 Ιανουαρίου 2009 Author #7 Share 10 Ιανουαρίου 2009 (edited) Ευχαριστώ πολύ, ρύθμισα το φως στις 8 ώρες. η αμμωνία, νιτρωδη και νιτρικά ήταν μηδέν και έβαλα ένα damsel και δύο γαρίδες (καθαριστές). τώρα μου ανέβηκαν λίγο .. λογικά θα περιμένω και όταν παέι πάλι μηδέν βάζουμε και κανένα ψαράκι ακόμα όπως clown fish ε? και μέτα πάλι τα ίδια σιγά σιγά... Τα φώτα πότε θα μπορέσω να τα βάλω 11 ώρες+ και κάτι ακόμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (μεσογειακά) σαλιγγάρια στο reef μας. Ευχαριστώ πολύ!!! Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2009 - exc1ter1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 10 Ιανουαρίου 2009 #8 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Θα οπλιστείς με υπομονή, χωρίς βιαστικές κινήσεις. Το σύστημά σου είναι εντελώς ανώριμο και θα κάνει τον κύκλο του. Θα επανέλθει στην καλή του κατάσταση μετά από πολύ καιρό, ίσως μήνες, αρκεί όλα να λειτουργούν σωστά. Τα σαλιγκάρια τρώνε την διατομική άλγη, όχι όμως το κυανοβακτήριο. Τα Μεσογειακά σαλιγκάρια, που συναντάμε στις γούρνες και τα βότσαλα, είναι εξαιρετικοί αλγοβόροι οργανισμοί, αλλά δεν αντέχουν στις τροπικές συνθήκες. Είναι επίσης ευάλλωτοι οργανισμοί, από πολλούς ανταγωνιστές, όπως ψάρια, καβούρια, σκουλήκια, ερημίτες....ενώ τους αρέσει να περνούν πολλές ώρες εκτός νερού. Το πιθανότερο είναι τα βρίσκεις οπουδήποτε στο σπίτι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exc1ter1 10 Ιανουαρίου 2009 Author #9 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Θα οπλιστείς με υπομονή, χωρίς βιαστικές κινήσεις. Το σύστημά σου είναι εντελώς ανώριμο και θα κάνει τον κύκλο του. Θα επανέλθει στην καλή του κατάσταση μετά από πολύ καιρό, ίσως μήνες, αρκεί όλα να λειτουργούν σωστά. Δηλαδή θα περιμένω να φύγει αυτή η καφέ άλγη από μόνη της.. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος