Jump to content

Χρηση Uv σε ενυδρειο για δισκους

Churu

Recommended Posts

Εχω μια ερωτηση να κανω στους discuskeepers και οχι μονο.Η χρηση της Uv ειναι απαραιτητη για καλυτερη ποιοτητα νερου?Και ετσι ως μια ενδειξη θα ηταν καλο να μου αναφερει και οποιος την χρησιμοποιει γιατι θα ηταν καλο για να βγαλω ενα συμπερασμα αν πρεπει η δε πρεπει τελικα να την αγορασω μιας και θελω να βαλω επιτελους τους Γιους μου που περιμενουν υπομονετικα (υποθετω) να ερθουν στο καινουργιο τους Σπιτι.Ευχαριστω :huh::thumbup:

Προσωπική μου γνώμη πως εξαρτάται από τον τύπο του ενυδρείου που έχεις.

Για ένα ενυδρείο με χαμηλό pH και χωρίς φυτά πραγματικά δεν έχει απολύτως τίποτα να σου προσφέρει.

Αντιθέτως, σε ένα φυτεμένο ενυδρείο με ελάχιστα όξινο ή ουδέτερο ph είναι πολύ πιθανό να έχει πράγματα να σου προσφέρει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απαραίτητη...

Ρίξε αν θέλεις μια ματιά και εδώ που έχω γράψει αρκετά πραγματάκια!

Πολυ καλη δουλεια! :huh:

Πραγματι καλο!!!Κατατοπιστικοτατο αλλα εγω εχω μια ερωτηση ακομα χε χε χε.Αναφερει μεσα οτι οι λάμπες αυτές χρησιμοποιούνται μόνο σα συμπλήρωμα σε άλλες τεχνικές αποστείρωσης.Δηλαδη τι αλλη αποστειρωση εννοει?Δηλαδη τι αλλους τροπους αποστειρωσεις του νερου εχουμε που μπορουμε να κανουμε ετσι ωστε να προηγειται της UV?Με τη χρηση α/ο γινεται εν μερη αποστειρωση?Γιατι αλλιως ΤΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

Προσωπική μου γνώμη πως εξαρτάται από τον τύπο του ενυδρείου που έχεις.

Για ένα ενυδρείο με χαμηλό pH και χωρίς φυτά πραγματικά δεν έχει απολύτως τίποτα να σου προσφέρει.

Αντιθέτως, σε ένα φυτεμένο ενυδρείο με ελάχιστα όξινο ή ουδέτερο ph είναι πολύ πιθανό να έχει πράγματα να σου προσφέρει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απαραίτητη...

Δεν το ειχα δει. :thumbup:Μπραβο ωρε Γιωργο, ωραια δουλεια.- :thumbup::huh:

Πραγματι καλο!!!Κατατοπιστικοτατο αλλα εγω εχω μια ερωτηση ακομα χε χε χε.Αναφερει μεσα οτι οι λάμπες αυτές χρησιμοποιούνται μόνο σα συμπλήρωμα σε άλλες τεχνικές αποστείρωσης.Δηλαδη τι αλλη αποστειρωση εννοει?Δηλαδη τι αλλους τροπους αποστειρωσεις του νερου εχουμε που μπορουμε να κανουμε ετσι ωστε να προηγειται της UV?Με τη χρηση α/ο γινεται εν μερη αποστειρωση?Γιατι αλλιως ΤΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

Ένας άλλος γνωστός (κυριώς στους θαλασσινούς) τρόπος αποστείρωσης είναι η χρήση όζον! :huh:

Με τη χρήση Α/Ο γίνεται μια εν μέρη αποστείρωση,

αλλά μας ενδιαφέρει το κλειστό κύκλωμα του ενυδρείου όπου έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν πολλοί μικροοργανισμοί!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...