Jump to content

απορίες για Fish Only

kormos

Recommended Posts

παιδιά γειά σας! καταρχήν είμαι νέος στο χόμπι, έχω διαβάσει αρκετά για το ξεκίνημα ενός fish only. βέβαια έχω μπερδευτεί σε πολλά θέματα λόγω του ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. το ενυδρείο μου είναι rio 400 (δεν θα βάλω sump). οι ερωτήσεις μου είναι:

1. μου πρότειναν να πάρω εξωτερικό φίλτρο το eheim 2080. χρειάζεται? είναι υπερβολή? ή καλύτερα τα χρήματα αυτά να τα δώσω για ζωντανό βράχο κ αρκετούς κυκλοφορητές? αν ναι μπορώ να κάνω δουλειά μόνο με αυτά ή είναι απαραίτητο το εξωτερικό φίλτρο?

2. για χημικό φίλτρο να αφήσω το εσωτερικό ή να μπει κάτι άλλο και τι είδους?

3. ποιό skimmer να βάλω? τι προτείνετε (όχι για sump)?

4. αν τελικά χρειάζεται το εξωτερικό φίλτρο τα υλικά του μπορεί να είνα φυσικά π.χ. κομμάτια ζωντανού βράχου ή θα πρέπει να μπουν τα υλικά για το συγκεκριμένο φίλτρο(eheim 2080)?

ευχαριστώ πολύ συγνώμη αν σας ταλαιπώρησα!

:huh:

Καλώς ήρθες αγαπητέ, στην παρέα μας!

Θα πρέπει κατ' αρχήν να αποφασίσεις αν θα φτιάξεις ένα φυσικό θαλασσινό σύστημα ή ένα αντίστοιχο που θα στηρίζεται σε τεχνητά βιολογικά μέσα.

Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις ένα ολοκληρωμένο θαλασσινό κλειστό σύστημα, που κατά τη γνώμη μου, θα σου προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις, ενώ ταυτόχρονα οι φιλοξενούμενοι οργανισμοί θα είναι περισσότερο ευτυχισμένοι.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο αριθμός των ψαριών θα είναι μικρότερος από ότι στην δεύτερη επιλογή, αφού η ποσότητα του βράχου και της άμμου είναι συγκεκριμένη, ενώ ο αριθμός των εξωτερικών βιολογικών φίλτρων θεωρητικά είναι απεριόριστος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μπορείς να φιλοξενήσεις ένα τεράστιο αριθμό ψαριών, αφού και εδώ υπάρχουν κανόνες.

Η πρότασή μου, λοιπόν, είναι ένα καλά στημένο φυσικό σύστημα, με ένα πολύ καλό χημικό εξωτερικό φίλτρο και skimmer, με σταδιακή βιοφόρτιση και αυστηρή επιλογή οργανισμών.

Καλές αποφάσεις.

Καλως όρισες στην παρεα μας!!!

Ο Νικος σου εξείγησε πως εχουν τα πραγματα!!!

Η αποφαση δική σου!

Ειμαι και εγώ υπέρ του φυσικου συστηματος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...