Jump to content

Update!!!

fotojohn

Recommended Posts

Μην το κλεισεις απο παντού...

χρειαζεσαι σημεια αερισμού, οι θερμοκρασιες δεν ειναι και χαμηλες!

Καποιος τυπος σχαρας θα ειναι μια χαρα για το πλαι!

• Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλο θα ηταν να βάλεις ενα προστατευτικο τζαμι απο κατω...

Πρεπει να κοιταξεις να υπαρχει προστασια απο uv ακτινοβολια.

ειτε με προστατευτικο τζαμι, ειτε με τη λαμπα!

προστατευτικο τζαμι...για να μην αναπτυχθει αλγη???

γα...το πως να το προσαρμοσω...???θελει ειδικο τζαμι?που το βρισκω?

τι εννοεις οταν λες ειτε με τη λαμπα?

Το προστατευτικό τζαμι που σου αναφέρω αποροφά τη uv ακτιλοβολια!

Λοιπόν, οι λάμπες διπλής επαφής χρειάζονται προστατευτικό τζαμι όπωσδήποτε καθώς η uv ακτινοβολία θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα!

Οι λάμπες μονής επαφής δεν το χρειάζονται κατ` αναγκη αλλά καλό θα ηταν να το εχεις για λαθαρά λογους ασφάλειας!

παιδια παιδια δεν εχω νιωσει ποτε χειροτερα...πηγα σε εναν με επεξεργασια μεταλλων και αλουμινιου...και χειροτερα δεν μου εχουν φερθει...σηκωθηκα και εφυγα.ο καθε αμορφωτος που εχει καταπιαστει και σε γραφει στα @@ του(σορυ αλλα τα εχω παρει).

Μενω Πεςριστερι...ξερει κανενας κανενα με επεξεργασια φυλλων αλουμινιου να μου πει...?αλλιως θα καταφυγω σε ξυλινη κατασκευη με ανεμιστηρακια που θα την ενισχυσω απο μεσα με αλουμινινο απο μεγαλα ταψακια μιας χρησης που ειναι...δεν ξερω τι αλλο να κανω...

χαλάρωσε μην απογοητεύεσαι εύκολα!! :thumbup:

Δεν χρειάζεσαι τορναδόρο, αλλά κάποιον που να έχει ψαλίδι στρατζα στο Μπουρνάζι έχει αρκετούς εκεί.

Εγώ παλιά που είχε χρειαστεί πήγα σε έναν πίσω από τον Καρελια μέσα στο στενό στην λεωφόρο καβάλας,δυστυχώς δεν θυμάμαι διεύθυνση. :thumbup:

ΝΑι το ξερω...καταλαβα οτι δεν θελω τορνο μα στραντζα για αυτο πηγα εκει...

καλως θα το κοιταξω εκει που λες και θα πω νεοτερα

ευχαριστω geso

τη λύση των τυποποιημένωνn προβολέων που βρίσκεις εύκολα στη αγορά σε καλή τιμή την έχεις σκεφτεί ?

να ρωτησω οιμεταλ χαλαιντ τησ αρκαντια μπαινουν σε προβολεα για λαμπεσ R7s...ξερει κανεις???

εδώ θα δεις ότι σε αυτόν το τύπο ντουί θα βρεις λάμπα 150 w :thumbup:

http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid...p;sub=&id=4

Έγινε επεξεργασία - salTasos

saltasos και παλι δεν θα πρεπει να τα συνδεσω με καποιο μετασχηματιστη και πυκνωτη για να δουλεψει???

οι προβολεις που ειναι με μπαλαστ ενσωματωμενο χτυπανε τα 400 ευρω νομιζω..αν δεν κανω λαθος..

ολα μαζι μπαλαστ πυκνωτης και εναυση εχουν 40 ευρω σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα και πρεπει μονο να κανω τις συνδεσεις...

από όσο ξέρω οι προβολείς είναι αυτόνομοι ..

δες εδώ παραδείγματα ..

http://www.e-moraitis.gr/cube/view_product...;ref=pathfinder

http://www.filosofou.gr/prodcat.php?cat=639

αυτός λέει και για τον τύπο λάμπας που σε ενδιαφέρει

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_...053ba95ed7fe338

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_...68_228_506_1310

αυτά μετά από 5 λεπτά αναζήτηση στο διαδίκτυο :thumbup: ..

Ακομα αναποφασιστος με το φωτισμο...αααα :hysterical:

κατι αλλο εκανα κατι μετρησεις σημερα συγκριτικα με το νανο.

αμμωνια και στα δυο δειγματα ιδιο χρωμα(αντε του 300λιτρου να ειναι ελφρως πιο σκουρο..ελαχιστα ομως)

ΝΟ2 διαφανο(τροπικ μαριν) 0 δηλαδη...Νο3 δεν εκανα και εκανα μαγνησιο και παιδια εβαλα ολη τη συριγκα(σαλιφερτ) απο το MG3 μπουκαλακι και το χρωμα παρεμενε μωβ...αυτες τις μερες εριχνα μαγνησιο ...γενικα :thumbup:

εβγαλα λιγο νερο και εβαλα νεο...με αλλαγες θα φτιαξει η αν το αφησω και θα πεσει..?

εχω συνηθισει με το νανο που καποια ποσοτητα συμπληρωσης διαφορωνα ανα μερα η δυο κρινοταν ανγκαια...

εχουν αλλαξει τα λιτρα ομως και οι παραμετροι πλεον δεν αλλαζουν ευκολα και επομενως πρεπει να ειμαι πιο προσεκτικος.. :thumbup:

Σορυ μα να ρωτησω και κατι αλλο με τις μεταλ χαλαιντ θελω ψυκτικο και τον χειμωνα???

Θα δεις οτι με την αυξηση των λίτρων του ενυδρειου θα δεις τελιως διαφορετική συμπεριφορα. Σταθεροτητα!!!

Σιγουρα στο nano σου οι αλλαγες ήταν πιο αποτομες και τακτικες!!!

Σορυ μα να ρωτησω και κατι αλλο με τις μεταλ χαλαιντ θελω ψυκτικο και τον χειμωνα???

η αυξησησ της θερμοκρασιας δεν εξαρτατε μονο απο την λαμπα αλλα κ απο αλλους παραγοντες οπως

ποσο κρυος ειναι ο χωρος που εχεις το ενυδρειο.....παντως δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι ψυκτικο το χειμωνα.

...παντως δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι ψυκτικο το χειμωνα.

μη το λες :thumbup: .. αν έχεις ρυθμίσει το tem . controller με ανοχή 0,2 C , όπως κάνουν αρκετοί χομπίστες .. δεν είναι παράξενο να συμβεί

Μετα απο 2 εβδομαδες λειτουργιας...

NH3 0.5 mg/l sera

No2 0.02-0.05 mg/l tropic marine

No3 5 mg/l tropic marine

Ca 428 tropic marine

Po4 < 0.03 salifert

Mg 1470 salifert

Kh 14.7 salifert

Salinity 1025.5(λεω να την κατεβασω στο 1023-1024)

Βρηκα μαγαζι και αυριο θα παω να φτιαξω το καπακι για τα φωτα...

προχθες πηγα σε θαλασσα και βουτηξα(κρυο το νερο) εφερα και εβαλα καποια κομματια βραχου...

μετα απο αναγνωση αυτου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...258&t=15559

αποφασισα να βαλω μεσογειακο τουλαχιστον για τη βαση του υφαλου.συμφωνησα με την αποψη οτι υφαλοι δημιουργουνται παντου ακομα και σε ενα βυθισμενο πλοιο...ειναι πορωδη κομματια οτι εχω μαζεψει,θελει κουραρισμα μιας και ο βραχος ειναι εκρου...δεν εχω φως ακομα...μεχρι να πιασει κοραλλινη...καιρος..δεν πειραζει υπομονη.

εξαλλου θα βαλω και τα φωτα σε κανα μηνα το πολυ και σιγα σιγα θα πιασει...υπομονη.

αληθεια ακομα ανθρακα και αντιφωσφορο δεν εχω βαλει...χρειαζεται ηδη, αν ειναι να βαλω.

κυκλοφορητες σκεφτομαι να παρω απο ebay 2χ 3000λ/ω...καθως θα εχει μεσα και την εξοδο απο το φιλτρο και 2 κυκλοφορητες απο το μινι ριφ που θα βαλω που ο ενας ειναι αρκετα δυνατος...καλα δεν θα ειναι???

οπτικα λεω να προσθεσω ενα τσουβαλακι αμμο ακομα δεν παω για DSB μα μου φαινεται λιγο..δεν μου αρεσει.

τελος μενει το μεγαλο προβλημα που ειναι το σκιμερ και θελω να ρωτησω...επρεπε ηδη να ειχε μπει ε???μιας που εβαλα και βραχο...θελω γυρω στα 300 ευρω...που δυστυχως δεν μου μενουν τωρα :thumbup:

Ποσο δυναται να το καθυστερησω η δεν δυναται καθολου...αυτο με καιει πολυ...

να πως ειναι ως τωρα...

τα μικρα κομματια που εχω στην αμμο θα φυγουν μαλλον...απλα δεν ξερω πως να καλυψω τα ποδαρακια... :thumbup:

post-1571-1232548499_thumb.jpg

Κάτι δεν μου αρέσει στο βράχο που επέλεξες. Δεν δείχνει ζωή επάνω του. Μήπως το μάζεψες από τις πέτρες έξω έξω στην παραλία???

Το χημικό φίλτρο πρέπει να είναι σε λειτουργία όπως και το skimmer. Βασικό επίσης είναι η καλή και σωστή κυκλοφορία νερού στο ενυδρείο, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο βράχος.

Αφού διαβασες το αρθρο για το βραχο η αποφαση δικιά σου!

Περιεργες οι τιμες σου! ΚΗ15... Ca 430!!!

Κανε υπομονή και προσεχε περισσοτερο τον κυκλο τωρα!

Η κυκλοφορια οπως και το skimmer αλλά και το χημικο φιλτραρισμα ειναι απαραιτητα απο την πρωτη στιγμή!

Θα σε συμβούλευα να κοιταξεις για κατι αξιοπιστο οσο αφορα τους κυκλοφορητες σου... κοιταμε για turbele!

τα κομματια τα μαζεψα μεσα απο τη θαλασσα..

στους κουβαδες που τα μετεφερα ειχαν βγει διαφορα ζωντανα...διαφανοι ακομα και ενα ψαρακι..τα οποια δεν τα εβαλα στο ενυδρειο.

οι κυκλοφορητες που εχω βρει ειναι wave maker...απο οσο ξερω η εικοσαπλασια κυκλοφορια για ριφ ειναι καλη..για αυτο ειπα δυο απο 3000λ/ω και οτι αλλο για επιπλεον...

οσον αφορα τις τιμες του KH kai Ca εγω προσπαθω να τις φτασω στα επιθυμητα...με προσθετα...δεν ξερω αν υπαρχει ανησυχια για αυτο..

επομενως πρεπει αμεσα να βαλω το σκιμερ...το χημικο το προσθετω και αυριο δεν ειναι θεμα..

Όπως βλέπω τα βράχια από την φωτογραφία δυστυχώς δεν θα σου προσφέρουν παρά ελάχιστα βιολογικά οφέλη . :thumbup:

Θέλουμε πορώδες βράχια ικανά να κρατήσουν σωστές ποσότητες αποικιών από βακτήρια.

Βασικα,πιο πολυ με πετρες μοιαζουν παρα με βραχο.Απο πιο μερος τις μαζεψες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...