Jump to content

Update!!!

fotojohn

Recommended Posts

Η ανεμωνη χωθηκε κατω απο την πετρα αναποδα...να την πειραξω να την βγαλω τι να κανω..?φοβαμαι μηπως δεν την βλεπω ψοφησει κιολασ και ψαχνομαι...δεν ξερω...ακομα και να την βγαλω σκεφτομαι οτι θα παει οπου θελει αυτη σωστα...?

• Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εάν την βγάλεις, αυτή θα περπατήσει και θα βρει την θέση που της ταιριάζει.

Νομίζω μόλις ξεπεράσει το στρες και την πιάσει η πείνα θα βγει μόνη της :)

Μ Η Ν Τ Η Ν Ε Ν Ω Χ Λ Ε Ι Σ ! ! ! :) Αυτη απο μονη της θα βρει το μερος της.Εαν θελεις ταιζε την ψαρι(παρε ενα σκουμπρι ας πουμε κ δινε της κανα μικρο κομματακι).

φοββαμαι οτιπεθανε η ανεμωνη μου...ετσι οπως τη βλεπω χελπ αμεση απαντηση...τι να κανω...

post-1571-1244559929_thumb.jpg

post-1571-1244559946_thumb.jpg

Αποψή μου...βγάλτην όσο είναι νωρίς ακόμη.

Βγαλτην άμεσα πριν ξεκινήσει την αποσύνθεση.

• 1 month later...

παιδια χαιρετε με τη δουλεια εχουμε καιρο να τα πουμε...με το ενυδρειο ασχολουμε ομως...

λοιπον η κλη ανεμωνη πεθανε μεσα στο ενυδρειο...δουλευα απογευμα εκεινες τις ημερες...εφευγα αποο το σπιτι μια κια κατι πριν αναψουν τα φωτα γυριζα 12 και το ωραδυ...τα φωτα ειχαν σβησει...την πηρα χαμπαρι αργα μαλλον...η καφετιλα ειχε απλωσει παντου...πρεπει να εφτασα δεν ξερω ποσο αμμωνια...

πεθανε το φοξφεισ το φαλαενα ο και ο αστεριας μου..τα κλοουν το Yellow Mimic Tang και το χεταξενια η γαριδα και τα καβουρακια και οποια σαλιγκαρακια οκ...το κακο ειναι οτι το φοξφεισ δεν το βρηκα ποτε...εβαλα ανθρακα επιπλεον μεσα στο νερο..αλλαγη...ε τωρα παει κανας μηνας...η καφετιλα υποχωρησε παλι η κορραλλινη ανεβαινει αισθητα...εχω παρει και αλλα κοραλλια δεν θυμαμαι ονοματα ομως..πηρα απο ε πει και και εναν κυκλοφορητη 6,000 λιτρα την ωρα εχω ετσι γυρω στα 15000 με 16000 χιλ λιτρα την ωρα...μηπως ειναι υπερβολη...μηπως τα κανω χειροτερα...?σε ενα σημει στο ενυδειο πανω στην αμμο καθε μερα εμφανιζεται μια πρασινη σταμπα σαν ζελε...οταν σβηνουν τα φωτα μετα απο λιγο χανεται...πως να την αντιμετωπισω να φυγει τελειως???απο τοτε που εχω στησει το ενυδρειο συπληρωνω με νερο απιονισμενο...προκειται να παρω α/ο...για αυτες τις μερες εριχνα και στο νερο στβιλιτι τισ σικεμ λογω του θανατου της ανεμωνης......τις φωτο τις πηρα τωρα το βραδυ αναψα για λιγο το φως...

post-1571-1247860521_thumb.jpg

post-1571-1247860539_thumb.jpg

post-1571-1247860552_thumb.jpg

post-1571-1247860565_thumb.jpg

post-1571-1247860577_thumb.jpg

Επρεπε να κινηθεις πιο γρηγορα ακουγοντας τους NAVY,Big Blue και TAN.Μαλλον δεν σου πηγε η καρδια να την βγαλεις και ας ηταν χαλια ε?Το εχω κανει και εγω αυτο το λαθος...

Λογω του θανατου της ανεμονης σου,καλο θα ειναι να μην στρεσαρεις το συστημα σου με νεα κοραλια και ζωντανα.Παρτο σιγα,σιγα σαν να το ξαναστρωνεις.Οι σταμπες στην αμμο μπορει να ειναι αλγη λογω της ανισορροπιας του συστηματος σου αυτη τη στιγμη.Καλη κυκλοφορια,αλλαγες νερου με νερο απο αντιστρωφη οσμωση (απαραιτητη),ανθρακας και αντιφωσφορος θα βοηθησουν.

• 3 weeks later...

κοκκινο κυανοβακτηριο προφανως παντου...γιατι αραγε...?

αμμος και πετρες ...ειδικα η αμμος ολη μερα με κοκκινη πετσα...φωσφορικα μηδεν ......η ετσι λεει η σαλιφερτ τουλαχιστον...αντιφωσφορος της σικεμ...εχω παρει να τον αλλαξω σε 15 μερες...προτασεις...?

κοκκινο κυανοβακτηριο προφανως παντου...γιατι αραγε...?

αμμος και πετρες ...ειδικα η αμμος ολη μερα με κοκκινη πετσα...φωσφορικα μηδεν ......η ετσι λεει η σαλιφερτ τουλαχιστον...αντιφωσφορος της σικεμ...εχω παρει να τον αλλαξω σε 15 μερες...προτασεις...?

Κυανο=λιγους καθαριστες(εριμητες σαλιγκαρια περιπου ενας ανα 4,5 λιτρα),αλλαγη στις λαμπες(ακτινικες καθε 6 μηνες,10κ καθε 8),κακια η λιγη κυκλοφορια(ξεκινα να σκεφτεσαι wave makers κανουν πολυ καλη δουλεια), προσπαθησε να βγαλεις οσο μπορεις με το χερι(σιφωνι με ενα λαστιχο μικρης διαμετρου π.χ. αεραντλιας) κ τελος αλλαγες νερου...

Λαθος...υπαρχουν κ χημικα προσθετα απο διαφορες εταιριες οπως seachem που κανουν δουλεια αλλα δε παυουν να ειναι χημικα!!

φωτισμοσ μεταλ χαλαιντ 6μηνη λειτουργια...δε νομιζω οτι θελει αλλαγη..κυκλοφορια...15,000+ λιτρα σε 300λιτρο ενυδρειο...ερημητες μονο 3...

Το "κακή" κυκλοφορία δε σημαίνει και απαραίτητα λίγη.

Μπορεί να έχεις πολύ κυκλοφορία, αλλά να μην είναι σωστή.

Το "κακή" κυκλοφορία δε σημαίνει και απαραίτητα λίγη.

Μπορεί να έχεις πολύ κυκλοφορία, αλλά να μην είναι σωστή.

Σωστός.. :D

για βάλε κάποια φωτό που να δείχνει το πρόβλημα ...

εχω τους τρεις κυκλοφορητεσ...τον 6000λ/ω πισω αριστερα να χτυπα προσ τα δεξια...απεναντι του ακριβως η εξοδο φιλτρου...διπλα στο φιλτρο το σκιμερ και ο 5,000 λ/ω και απεναντι απο τα 5000 λ/ω ο 3000λ/ω που βαραει προσ την απεναντι κατω γωνια...κατω δλδ απο τον 5000 λ/ω.....αναμεσα σε φιλτρο και 6000 εχω ενα γυρω στα 1000 που βαραει προς τα πανω και ενα μικρο πισω απο το βραχο 500 λ/ω που βαρα προς το μπροστινο τζαμι....μπ....λο τα εκανα...σας μπερδεψα ε...? :D

post-1571-1249662699_thumb.jpg

post-1571-1249662710_thumb.jpg

post-1571-1249662725_thumb.jpg

post-1571-1249662737_thumb.jpg

εχω τους τρεις κυκλοφορητεσ...τον 6000λ/ω πισω αριστερα να χτυπα προσ τα δεξια...απεναντι του ακριβως η εξοδο φιλτρου...διπλα στο φιλτρο το σκιμερ και ο 5,000 λ/ω και απεναντι απο τα 5000 λ/ω ο 3000λ/ω που βαραει προσ την απεναντι κατω γωνια...κατω δλδ απο τον 5000 λ/ω.....αναμεσα σε φιλτρο και 6000 εχω ενα γυρω στα 1000 που βαραει προς τα πανω και ενα μικρο πισω απο το βραχο 500 λ/ω που βαρα προς το μπροστινο τζαμι....μπ....λο τα εκανα...σας μπερδεψα ε...? :D

Εγω θα προσθετα πολους ακομα ερημιτες η να παρεις καποιο goby(ενα bullet goby θα ειναι οτι πρεπει) που να αναδευει την αμμο.Oσο για τους ερημιτες απο οσο εχω διαβασει το ποστ σου δεν θελεις να δωσεις ενα καρο λεφτα(3 ευρω ο ενας)μπορεις να μαζεψεις απο καποια κοντινη παραλια(οι δικοι μας ειναι λιγο πιο ασχημοι αλλα πολυ πιο ανθεκτικοι).

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

ερημίτες, καλή κυκλοφορία,και αλλαγές νερού,βεβαιώσου αν η όσμοση σου βγάζει 0 στην έξοδο.

• 1 month later...

Γεια χαρα....το ενυδρειο παει καλα ...το μονο που με ανησυχει ειναι λιγο πρασινο hair algae σε καποια σημεια....δεν μπορω να βαλω τουρμπο σνειλς διοτι οι ερημιτες....τα κομματιαζουν...ως τωρα μεσα ειναι

yellow mimic tang

blue tang

phalaena

hexataenia

2 clown fishes

ena cucumber mauro

αχινος

hermit blue legs 4

και τα διαφορα κοραλλια που δεν θυμαμαι ονομασιες....στο καλοκαιρι εχασα τον αστερια, τη γαριδα και το σαρκοφυτο...κριμα....

απο συμπληρωματα....σοδα, μαγνησιο τροπικ μαριν, και σικεμ το reef complete kai to reef buffer...

τι να κανω για την hair green algae φοβαμαι μην και απλωθει....

περιμενω απο ε βαυ δυο μεταλ χαλαιντ στα 15,000 κελβιν .....μωβ μπλε λεει οτι ειναι...

post-1571-1253011484_thumb.jpg

post-1571-1253011507_thumb.jpg

post-1571-1253011580_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...