Mitrizakis Nikos 18 Φεβρουαρίου 2009 #126 Share 18 Φεβρουαρίου 2009 Νομιζω καλυτερα 27... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 19 Φεβρουαρίου 2009 #127 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 πρόσεχε τη διακύμανση .. να μη ξεπερνά τον ένα βαθμό κατά τη διάρκεια του 24 ωρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 20 Φεβρουαρίου 2009 Author #128 Share 20 Φεβρουαρίου 2009 οι νεοι μου κατοικοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 20 Φεβρουαρίου 2009 #129 Share 20 Φεβρουαρίου 2009 Ωραια! Ποτε τα εβαλες? να σου ζησουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 21 Φεβρουαρίου 2009 #130 Share 21 Φεβρουαρίου 2009 Να σου ζησουν και να τα χαίρεσαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 21 Φεβρουαρίου 2009 Author #131 Share 21 Φεβρουαρίου 2009 τα εβαλα μολις χθες παιδια...το τανγκ τρωει απιστευτα με το που ταιζω και το θεωρω καλο αυτο...το κοραλλακι απο οσο ξερω ειναι σκληρο...μετρησα σημερα ασβεστιο 452....και εχω να προσθεσω παααααρα πολλες μερες!!!! τελη του μηνα αλλαζω ανθρακα και αντιφωσφορο...το σκιμερ αποβαλλει καργα ακομα και τις καφετιλες...δεν ξερω τι αλλο...το μονο που θελω τωρα ειναι να αρχισει η κοραλλινη να ακμαζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 22 Φεβρουαρίου 2009 #132 Share 22 Φεβρουαρίου 2009 Οι αλλαγές του άνθρακα και του αντιφωσφορου είναι καλύτερα να γίνονται σε διαφορετικό χρόνο και όχι και τα δυο μαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 22 Φεβρουαρίου 2009 #133 Share 22 Φεβρουαρίου 2009 τα εβαλα μολις χθες παιδια...το τανγκ τρωει απιστευτα με το που ταιζω και το θεωρω καλο αυτο...το κοραλλακι απο οσο ξερω ειναι σκληρο...μετρησα σημερα ασβεστιο 452....και εχω να προσθεσω παααααρα πολλες μερες!!!! τελη του μηνα αλλαζω ανθρακα και αντιφωσφορο...το σκιμερ αποβαλλει καργα ακομα και τις καφετιλες...δεν ξερω τι αλλο...το μονο που θελω τωρα ειναι να αρχισει η κοραλλινη να ακμαζει... Θα έλεγα να δώσεις περισσότερη σημασία στο ΚΗ παρά στις τιμές του ασβεστίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 22 Φεβρουαρίου 2009 #134 Share 22 Φεβρουαρίου 2009 25-26 ή 26-27 η θερμοκρασια τι λετε?με εν αμονο κλικ στο θερμοστατη φτανει γυρω στο 27...αλλιως ειναι 25+ προς 26...το σκεφτομαι... Την διακύμανση της θερμοκρασίας καλό είναι να μην την αφήνουμε στις ενδείξεις και τα κλικ του θερμοστάτη γιατί μπορεί να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Καλό είναι να τοποθετήσεις έναν κοντρόλερ πχ elliwel για να είσαι ήσυχος ότι δεν θα σου κολλήσει ο θερμοστάτης αλλά και για να πετύχεις μικρότερη διακύμανση θερμοκρασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 24 Φεβρουαρίου 2009 Author #135 Share 24 Φεβρουαρίου 2009 Kh Νικο εχω 10,6(μολις τωρα μετρησα)...να ανεβασω...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 24 Φεβρουαρίου 2009 #136 Share 24 Φεβρουαρίου 2009 Οχι καλα ειναι εκει! Η σταθεροτητα παιζει πιο σημαντικο ρολο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 25 Φεβρουαρίου 2009 Author #137 Share 25 Φεβρουαρίου 2009 παιδια μα τι διαφορα που εχει το 300 λιτρα με το 50 που ειχα...εχω να ασχοληθω με το μαγνησιο 1 εβδομαδα...και εκανα τωρα μια μετρηση Mg 1380... νερο συμπληρωνω καθε μερα αρκετο απιονισμενο με σλιμ κοατ δεν εχω αντιστροφη οσμωση...και οι τιμες ειναι κομπλε και δεν πεφτουν ευκολα...αναρωτιεμαι καθε ποτε θα συμπληρωνω καποιο σκευασμα ειτε για μαγνησιο πχ , ειτε για αλκαλινιτυ και τα συναφη? η καφετιλα ουσιαστικα εχει αποχωρησει απο παντου εκτος απο την πλατη και το φιλτρο(εσωτερικο)...να αρχισω καθολου περπλ απ η να το αφησω μονο του καποιες πετρες κατι εχουν αρχισει και πιανουν ...τι να κανω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 26 Φεβρουαρίου 2009 #138 Share 26 Φεβρουαρίου 2009 Θα έλεγα να βρεις μια εβδομαδιαία δόση συντήρησης, ώστε οι τιμές να παραμένουν σταθερές. Μην περιμένεις να πέσουν και μετά να τις ανεβάζεις. Τι εννοείς ότι έχει αρχίσει να 'πιάνει΄ο βράχος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 26 Φεβρουαρίου 2009 Author #139 Share 26 Φεβρουαρίου 2009 "πιανουν"... να αρχιζουν να πιανουν κοραλλινη εννοουσα...σορυ... τις μετρησεις τις κανω οσο πιο τακτικα μπορω....τωρα μπηκα απο τη δουλεια24,00 απο τις 9 το πρωι...δεν εχω κουραγιο να κανω ασε που τα χρωματα δεν μπορω να τα ξεχωρισω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 6 Μαρτίου 2009 Author #140 Share 6 Μαρτίου 2009 το ενυδρειο τρεχει ακριβως 2 μηνες... ΝΗ3 0 ΝΟ2 0 ΝΟ3 >= 0 ΚΗ 10,6 Ασβεστιο 452 ΜΑγνησιο 1380 ΡΗ 8,3(εχω της σερα και δε ...και πολυ) Αλατοτητα 1024... το σκιμερ δουλευει καργα και μου αποβαλλει οτι εχει μεινει απο καφε αλη.... καποιες πετρες εχουν αρχισει και μωβιζουν.. το θεμα μου ειναι οτι λογο φορτο ειχα καμια εβδομαδα να ελεγξω τιμες και συνεπακολουθα να συμπληρωσω ο,τι πλην απο απιονισμενο νερο που συμπληρωνω καθε μερα... οι τιμες ειναι σε ατα τα επιπεδα εδω και 10 μερες...τοτε εκανα μια αλλαγη και τις μετρησα και δεν εχω προσθεσει κατι ολες αυτες τις μερες...δεν ξερω αν εχω γινει κουραστικος με αυτο το θεμα μα ... να μην εχουν καποια διακυμανση με αγχωνει λιγο ξερω εγω...και τα τεστ ειναι καινουργια... και να ρωτησω στο νανο οι αλλαγες μου ηταν καθε 15 εδω τωρα να κανω ανα μηνα?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 6 Μαρτίου 2009 #141 Share 6 Μαρτίου 2009 Εδώ τα λίτρα ειναι περισσότερα και δεν εχεις μεσα κατι να καταναλώσει κΗ,Ca... μην σε αγχώνει αυτό. Επειδή ο βραχος ειναι μεσογειακός, θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να μην εμπιστευτεις γρήγορα την βιολογία που αναπτύσεται πάνω του. εχε λίγη περισσότερη υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 15 Μαρτίου 2009 Author #142 Share 15 Μαρτίου 2009 μισο μηνα μετα στα ιδια περιπου... ασβεστιο 442 ΚΗ 9,4 μαγνησιο 1320...μου αρεσει που συμβαινει αυτο να ρωτησω αλλαγες στο μηνα η καθε 15 οπως εκανα στο νανο...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 15 Μαρτίου 2009 #143 Share 15 Μαρτίου 2009 μισο μηνα μετα στα ιδια περιπου...ασβεστιο 442 ΚΗ 9,4 μαγνησιο 1320...μου αρεσει που συμβαινει αυτο να ρωτησω αλλαγες στο μηνα η καθε 15 οπως εκανα στο νανο...? κάθε 15 κάνει καλό στο ενυδρειο και κακό στην τσέπη κάθε μήνα να κάνεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thess 16 Μαρτίου 2009 #144 Share 16 Μαρτίου 2009 κάθε 15 κάνει καλό στο ενυδρειο και κακό στην τσέπη κάθε μήνα να κάνεις...... εγω στο νανο που ειχα εκανα καθε 7 μερεσ!!! σπαταλοσ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 16 Απριλίου 2009 Author #145 Share 16 Απριλίου 2009 Λοιπον το ενυδρειο τρεχει απο 7 Γεναρη...δηλαδη 3 μηνες τωρα... το θεμα μου ειναι οτι η καφε αλγη δεν εχει υποχωρησει πολυ...η πλατη του ενυδρειου πχ που δεν την καθαριζω ειναι γεματη με καφε τριχωμα σαν βελουδο ....αλλαγες και ολα δουλευουν κανονικα και φωτο περιοδος 7 ωρες οι μεταλ χαλαιντ....σιγουρα εχει υποχωρησει απο οτι ηταν...απλα με φοβιζει μην απο καφε γινει πρασινη και φρικαρω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 16 Απριλίου 2009 #146 Share 16 Απριλίου 2009 Τα φωσφορικά σου που βρίσκονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Απριλίου 2009 #147 Share 16 Απριλίου 2009 Λοιπον το ενυδρειο τρεχει απο 7 Γεναρη...δηλαδη 3 μηνες τωρα... το θεμα μου ειναι οτι η καφε αλγη δεν εχει υποχωρησει πολυ...η πλατη του ενυδρειου πχ που δεν την καθαριζω ειναι γεματη με καφε τριχωμα σαν βελουδο ....αλλαγες και ολα δουλευουν κανονικα και φωτο περιοδος 7 ωρες οι μεταλ χαλαιντ....σιγουρα εχει υποχωρησει απο οτι ηταν...απλα με φοβιζει μην απο καφε γινει πρασινη και φρικαρω.. Δεν βλέπω ανάπτυξη κοραλλίνης. Όπως επίσης κυκλοφορητές. Είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα των τιμών ΚΗ και ασβεστίου??? Τιμές φωσφορικών και νιτρικών??? Το χημικό σου φίλτρο λειτουργεί σωστά??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 16 Απριλίου 2009 Author #148 Share 16 Απριλίου 2009 Τα φωσφορικα ειναι 0...η τουλαχιστον τοσο τα δειχνει το σαλιφερτ... κυκλοφορια εχω γυρω στα 10500λιτρα την ωρα...τρεις κυκλοφορητες επανω συν εξοδο φιλτρου συν ενα μικρο μεσα απο πισω......(5000+3000+1000+1000+500) στο φιλτρο εχω τα χημικα που τα αλλαζω καθε μηνα...πως θα ξερω αν λειτουργει σωστα ομως...οτι λειτουργει φαινεται γιατι βλεπω που βγαζει νερο...εχω και την εξοδο απο το σκιμερ 1000 λιτρα την ωρα...καιιιι αυτα... η καφετιλα εχει μειωθει αρκετα απο πιο παλια απλα ανησυχω μην και μετατραπει σε πρασινη.... να υπενθυμισω οτι ο βραχος ειναι σχεδον ολοςς απο μεσογειο και ηταν ασπροσ οταν μπηκε μεσα...ιδιαιτερη αναπτυξη κοραλλινης οντως δεν υπαρχει αν και ενα κομματι μεσογειακου εχει γινει ολο μοβ.... τιμες ειναι πολυ καλες... 1280 μαγνησιο 10 ΚΗ 440 ασβεστιο 1025 αλατοτητα 0 στα νιτρικα και τα συναφη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 16 Απριλίου 2009 Author #149 Share 16 Απριλίου 2009 και να υπενθυμισω οτι οι τιμες ειναι αρκετα σταθερες διοτι μεσα στο συστημα ακομα δεν εχω και τιποτα να αποροφα ασβεστιο πχ...και εκπλησσομαι που μενουν τοσο σταθερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 1 Ιουνίου 2009 Author #150 Share 1 Ιουνίου 2009 Λοιπον μετα απο κανα 5 μηνες...η καφε αλγη τωρα υποχωρησε ουσιαστικα ...εβαλα 2 βραχους που εφτιαξα μονος(1 μηνα πριν) και εχω βαλει καποια ψαρια και κοραλλια....σημερα εβαλα μια ανεμωνη η οποια χωθηκε σε μια πετρα και ουσιαστικα εχει κρυφτει...εχει προβλημα η να την αφησω να παει οπου θελει...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος