Jump to content

Update!!!

fotojohn

Recommended Posts

εχετε δικιο για τη στεγανοτητα το εχω σκεφτει..μα δεν ξερω τι να κανω.το κουτι ειναι ηλεκτρολογικο...ειδικο υποτιθεται ξερω γω...

ακομα περιμενω το σκιμερ και τον κυκλοφορητη...εχει περασει καιρος...ισως τους στειλω κανα μειλ...μου ειχαν πει οτι τα εστειλαν ομως.

πηρα ενα ρεινφορντι και ενα τουρμπο σνειλ...το τ.σ. τι το εβαζα...το εκαναν οι ερημιτεσ...τσαμπα το κακομοιρο...απλα ειχα ηδη μεσα καβουκια αδεια και αυτα σε εκεινο τα εριξαν...

το ρειφορντι δεν ειναι και τοσο δραστηριο...το ειχα παρει αλλη μια φορα στο νανο και μου αντεξε τρεις μερες...και τωρα δεν πολυκουνιεται...καθεται στην αμμο σε ενα σημειο και κινειται πολυ λιγο...δεν ξερω και τη συμπεριφορα του γενικα...το χεξατενια ειναι αληθεια οτι το κυνηγαει λιγο ειδικα οταν το εβαλα μεσα...τωρα φαινεται κομπλε...δεν ξερω..ελπιζω να παει καλα...

• Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ουσιαστικα ολο ετσι ειναι....ταισα λιγο πριν τα εκανα θριψαλλακια αν ειναι να πανε παντου να τσιμπησει κανενα που περνα γυρω του... :(

post-1571-1234284061_thumb.jpg

Είναι μάλλον απίθανο να φάει τροφή. Το δικό μου τόσο χρόνια δεν έχει φάει ποτέ. Μόνο άμμο τρώει.

ρε παιδια αν το κακομοιρο κανει να κολυμπησει στα πιο ψηλα στρωματα του ενυδρειου το εξατενια το κυνηγα...δεν ειναι συμβατικα...γιατι ετσι...?

Το ενυδρειο τρεχει ενα μηνα και τα φωτα αναψαν τωρα...ποσες ωρες λετε...?μαλλον τις αναψα πολυ...δημιουργηθηκε η καφε αλγη σε πετρες και αμμο...οι ερημιτες βεβαια ανακατευουν την αμμο αρκετα...γι αυτο πηρα και το ρεινφορντι...το οποιο ελπιζω να ξεθαρεψει συντομα και το αφησει ησυχο και το εξατενια...εκει που παει να "ανοιχτει " στο ενυδρειο...εχουμε κυνηγητο...αλλα οχι παντα!!!

Θα τα βρούνε με τον καιρό. Κρυψώνες υπάρχουν??

Απο κρυψωνες αλλο τιποτε..:(

Δηλαδη αναβω μια ωρα ανα μερα επιπλεον...εως τις 10-12...τοσο και για τις μεταλ χαλαιντ???

Ειναι πολυ 12 ωρες Αποστολη μου!

Εχει metal halide το παιδι!

7-8 ωρες max αναβωντας σταδιακα όπως σου ειπε ο NAVY

ηρθε το σκιμμερ και ο κυκλοφορητης...3000λ/ω...τωρα ως προς την κυκλοφορια δεν ξερω αν εχω πετυχει το σωστο...παρατηρω να κινειται παντου το νερο χωρις νεκρα σημεια...συνολικα εχω περιπου 10000λ/ω μεσα...

το σκιμμερ θελει καποιες μερες για να αρχισει να αποβαλλει...?το εχω στο σημειο που η σταθμη φτανει στο οριο που ξεκινα το κυπελο συγκεντρωσης...το ειχα βαλει πιο δυνατα και γεμισε νερο πριν καν το καταλαβω...θα το μαθω στην πορεια λογικα...θελει ομως κανα 2ημερο να αρχισει να αποβαλλει ...?η να το δυναμωσω...αν το δυναμωσω βεβαια...σιγα σιγα φουσκωνει με νερο και...τα γνωστα...για να δουμε....τωρα το θεμα ειναι η καφε αλγη...αυριο στα μισα του μηνα ελεγα να κανω αλλαγη...να περιμενω να φυγει η καφε αλγη και μετα η να κανω τωρα...?απο αλγοβορους μεσα εχω 3 ερημιτες το ρεινφορντι...το οποιο βγαινει πολυ λιγο :( και τον αστερια...λεω να βαλω κανα 2 σαλιαρες...

post-1571-1234533092_thumb.jpg

post-1571-1234533114_thumb.jpg

πηγα για αγορα καποιας σαλιαρας...δυστυχως δεν βρηκα και πηρα αυτο...καλο αλγοβορο...???

post-1571-1234635240_thumb.jpg

Εκανα μια αλλαγη σημερα...το νερο το ειχα εδω και τρεις μερες μαζεμενο...με σλιμ κοατ της απι και πραιμ της σικεμ...και με ενα κυκλοφορητη μεσα...

μετρησεις...

αμμωνια 0

νιτρικα νιτρωδη...τελειωσε το τεστ και δεν προλαβα:(

φωσφορικα 0

ΚΗ 11

Μαγνησιο 1290

Ασβεστιο 460

σαλινιτυ 1024

ΡΗ 8-8,3 εχω της σερα και δεν καταλαβαινω...την ακριβη ενδειξη..

τωρα στην αλλαγη εριξα λιγο ριφ μπαφερ της σικεμ και αυριο λεω να προσθεσω το μαγνησιο...

η διατομικη αλγη εχει αρχισει και υποχωρει απο την αμμο..

οι πολυποδες επεκταθηκαν και σε εναν αλλον βραχο ο οποιος εχει μεσα σε 3 μερες βγαλει γυρω στα 7 μικρα πολυποδακια...ολα πιστευω πως πανε καλα...οι ωρες φωτισμου...10 οι μπλε και 8 πλεον οι μεταλ χαλαιντ...

κοραλλινη ποτε θα ειναι σωστο να δω να αναπτυσσεται...το συστημα τρεχει 1 1/2 μηνα...

Αρκετες οι ωρες. Εχε το νου σου για τις αλγες!

Μην πιεζεις τις τιμες σου να ειναι ψιλα!!!! ΚΗ 11 και Ca 460 ειναι τραβηγμενο!

Με ρεγουλα!

Το ασβεστιο δεν το εχω πειραξει εδω και μια εβδομαδα και ειναι 460...τι να πω...ΚΗ ελεγα να το παω στο 12 και μαγνησιο στα 1350...δεν πιεζω τις τιμες δεν εχω κανει κατι ιδιαιτερο...το φωτιστικο να το μειωσω...σε ωρεσ? μονο καφε αλγη μου εχει πεταξει..η οποια υποχωρει ...το εχω στα 40 εκατοστα υψος...

το εχω γραψει και παλιοτερα...το μεγαλυτερο μερος ειναι μεσογειακος...και 6 κιλα η ινδονησιακος η ...(δε θυμαμαι).διαβασα ενα σχετικο αρθρο και ειπα...γιατι οχι...ειναι αρκετα πορωδης και ηδη καποια κομματια εχουν αρχισει και φαινονται μωβ...

πηγα για αγορα καποιας σαλιαρας...δυστυχως δεν βρηκα και πηρα αυτο...καλο αλγοβορο...???

Κατά τη γνώμη μου κακή επιλογή. Όσοι έτυχε να το φιλοξενήσουν, σύντομα έψαχναν τρόπους να το απομακρύνουν.

Με την άλγη δεν πρόκειται να ασχοληθεί, παρά μόνο με την άμμο, την οποία θα ψεκάζει σε όλο το ενυδρείο. Είναι της ίδιας οικογένειας με το rainfordi και δεν υπάρχει λόγος να συνυπάρχουν.

Σου ειπα και πριν, πιστευω ειναι υπερβολη!

Δεν παει ευκολα ΚΗ=12 και Ca=460!!!

Μειωσε ωρες οπως σου εγραψα πιο πανω

Έγινε επεξεργασία - Mitrizakis Nikos

Μειωσα το φωτισμο αν και σημερα ειχαμε 3 ωρες διακοπη ρεύματος...τον εχω σε 5 ωρες...το διατομα ακομα ειναι εμφανες αλλα σταδιακα μειωνεται..ποιο να περιμενω ως επομενο σταδιο???

το ασβεστιο μου χωρις να το πειραζω ειναι 460 και ειναι 10 μερες που ειναι εκει..χωρις να προσθεσω τιποτα.σκεφτομαι οτι ισως ειναι λογικο σε αυτα τα λιτρα να παραμενουν πιο ευκολα οι τιμες σε σχεση με το νανο που ειχα...συν τοις αλλοις δεν εχω καποιο κοραλι μεσα που χρηζει ασβεστιου.δεν το εχω πιεσει ομως για τοσα ελεγα να φτασω 450 πηγε 460 και δεν το βλεπω να κατεβαινει...ειναι τοσο κακο...????

η κυκλοφορια δεν ξερω αν ειναι οκ ρυθμισμενη...ειμαι αθλιος στο σχεδιο ελπιζω να καταλαβετε... :bowdown:

κατι αλλο τωρα...το εξατενια ακομα κυνηγα το ρειφορντι αν το δει στα ψηλα...αλλα και εκεινο πλεον το εχει μαθει και με το που το βλεπει κατεβαινει απο μονο του :bowdown:

post-1571-1234900670_thumb.jpg

Αν δεν υπαρχουν οργανισμοι που να σου καταναλώνουν Ca δεν θα πεσει!

Μην αγχονεσαι!

Η κυκλοφορια ειναι δυσκολο θεμα και μονο απο κοντα θα μπορουσα να δω και να σου πω. τωρα, με ενα σχεδιαγραμα ειναι αδυνατο!

Την σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας θα την επιτύχεις στην πράξη και όχι στα σχεδιαγράμματα.

Όταν θα μπαίνουν σιγά σιγά τα κοράλλια θα πρέπει να κάνεις κάθε φορά και τις ανάλογες μικρορυθμισεις παρατηρώντας την κίνηση τους σε σχέση πάντα με την ανάγκη που έχουν σε υψηλή η χαμηλή ροη νερού.

25-26 ή 26-27 η θερμοκρασια τι λετε?με εν αμονο κλικ στο θερμοστατη φτανει γυρω στο 27...αλλιως ειναι 25+ προς 26...το σκεφτομαι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...