Jump to content

Update!!!

fotojohn

Recommended Posts

..νικο, νιτρικα ειχα 0,οπως νιτρωδη και αμμωνια στο τεστ του νερου μου που μου εκανε στο χημειο.θα σας στειλω φωτο με την οποια εξελιξη στο φως..

Δεν αντιλέγω ότι το νερό σου είναι καλής ποιότητας όσον αφορά τα παράγωγα του αμμωνιακού κύκλου και ίσως και των υπολοίπων βασικών παραμέτρων.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως η χρόνια χρήση νερού δικτύου και ειδικά για αναπλήρωση, θα φέρει αλλαγές στην όλη σύσταση του θαλασσινού νερού, με την πάροδο του χρόνου.

• Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε παιδια το φωτιστικο θα κρεμαστει απο τοιχο...το ταβανι ειναι ψηλο ...δεν γινεται πως μπορω να το κανω????

προτασεις...?

Δεν επιρεαζει το ενυδρειο το απο που θα κρεμεται!

Κανονισε μονο να εχεις δυνατοτητα αυξομειωσης της αποστασης του απο το νερο!

Το οτι δε θα επηρεαζει το καταλαβαινω..

το γεγονος της ρυθμισης καθ'υψους επισης το εχω σκεφτει...

απλα τι να βαλω στον τοιχο καθετα σε μηκος 27 εκατοστα που το θελω (εως το μεσο του ενυδρειου δλδ ) ωστε να το κρεμασω απο κει ειτε με αλυσιδες και αναλογα τον κρικο ρυθμιζω το υψος...ειτε με μπετονια πχ..

εχω σκεφτει κατι σαν τσιγκελι αλλα στο δωματιο θα ειναι λιγο καπως...επισης εχω σκεφτει σαν και αυτο που βαζουν πανω τα κουρτινοξυλα που κανει κοιλον μπροστα ωστε να το κρεμαω εκει ... δεν ξερω ομως...

μεσα σε ολα εχω να σκεφτω και τον ασεπ που δινω το σαββατο :@

Πηγαινε σε καποιο καταστημα που παλλά χρωματα-σιδερικά. εκει θα σου προτεινουν καποια γωνια η΄κατι αλλο για να το κρεμασεις...

Για το πρωτο link τα δουλευει εδω και αρκετους μηνες ενας φιλος στο light reef του και ειναι super για την τιμη τους χωρις κανενα προβλημα.

• 2 weeks later...

μπηκαν τα φωτα...2*150 hqi 14000k kai 2*T5 juwel actinic 54 watt

περιμενω σκιμερ και κυκλοφορητες...εχω 11 μερες που τα παρηγγειλα για να δουμε...

πισω θα βαλω καποιο μαυρο η μπλε φοντο...

post-1571-1233846916_thumb.jpg

post-1571-1233846943_thumb.jpg

post-1571-1233846965_thumb.jpg

Ωραια φαινεται

ο βραχος μου δημιουργει σκεψεις...

προσπαθησε να δημιουργήσεις περισσοτερη αναταραξη επιφανειας!

η θολουρα μηπως οφειλεται στο βραχο?

μπηκαν τα φωτα...2*150 hqi 14000k kai 2*T5 juwel actinic 54 watt

περιμενω σκιμερ και κυκλοφορητες...εχω 11 μερες που τα παρηγγειλα για να δουμε...

πισω θα βαλω καποιο μαυρο η μπλε φοντο...

Τι μαρκα προτιμησες για τις ΜΗ ? Ειναι Single End ή Double End?

ειναι DE ...

την αναταραξη θα τη φροντισω...περιμενω απο μερα σε μερα τους 2 κυκλοφορητες και το σκιμερ...

οι μεταλ χαλαιντ ειναι σολαρ απο οτι μου ειπαν...αν θυμαμαι καλα...

η θολουρα δεν ειναι και τοσο πολυ απλα δεν ειναι και διαυγες...κρυσταλλενιο

Ωραία η κατασκευή σου!

Οι λάμπες έχουν προστασία UV??

Ωραία η κατασκευή σου!

Οι λάμπες έχουν προστασία UV??

+1

Αν δεν εχει η λαμπα θα πρεπει να εχει το φωτιστικο αλλιως μπορεις ευκολα να καψεις κοραλλια. Η προστασια UV ισχυει και για σενα βεβαια οχι μονο τα ζωντανα.

Το προστατευτικό τζαμι που σου αναφέρω αποροφά τη uv ακτιλοβολια!

Λοιπόν, οι λάμπες διπλής επαφής χρειάζονται προστατευτικό τζαμι όπωσδήποτε καθώς η uv ακτινοβολία θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα!

Οι λάμπες μονής επαφής δεν το χρειάζονται κατ` αναγκη αλλά καλό θα ηταν να το εχεις για λαθαρά λογους ασφάλειας!

Το χουμε συζητησει...

παιδια το τζαμακι της λαμπας γραφει UV Block...και πιστευω οτι εχει...τι να πω...πανω απο το ενυδρειο σκεφτομαι να βαλω τζαμι η πλεξι γκλασσ γιατι γεμιζει το δωματιο μου υγρασια...σημερα ηρθε ο κυκλοφορητης 5000λ/ω...απορω πως δεν ηρθαν ολα μαζι..

Δεν ειναι καλη ιδεα να κλεισεις το ενυδρειο...

Θα μειωσεις την οξυγώνωση, θα ριξεις το pH, θα μειώσεις την αποδωση του φωτισμου, θα χρειαζεται συνεχής καθαρισμός...

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες. Ετσι ειναι πιο ευκολο στην αναγνωση το post σου.

Συγνώμη για τη γραμματοσειρά.... έδωσα βάση στο να βοηθήσω το παληκάρι.Αυτά τα ηλεκτρολογικά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...