ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 22 Ιανουαρίου 2009 #51 Share 22 Ιανουαρίου 2009 οσον αφορα τις τιμες του KH kai Ca εγω προσπαθω να τις φτασω στα επιθυμητα...με προσθετα...δεν ξερω αν υπαρχει ανησυχια για αυτο.. Δεν υπάρχει νόημα σε αυτό το στάδιο να προσπαθείς να φτιάξεις τις συγκεκριμένες τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 22 Ιανουαρίου 2009 #52 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Νικο απλά του το επισύμανα γιατι μου φαινονται περιεργες... ΚΗ15... Ca 430!!! Δεν του ειπα να ασχοληθει τωρα, προεχουν αλλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 22 Ιανουαρίου 2009 Author #53 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Τα μαζεψα απο ψαθα αλεποχωρι.θα βαλω και κανονικο βραχο απο πανω...τη βαση εκανα με αυτα...δεν ξερω αν διακρινονται στη φωτο μα ειναι πολυ κυψελωδη και πορωδη.. σημερα εβαλα ενα ακομα τσουβαλι λαιβ σαντ και το χημικο φιλτρο...το σκιμερ που εχω στο νανο ειναι μεχρι 250 λιτρα...αν το βαλω τωρα εως παρω το αλλο θα κανει δουλεια..και θα ενισχυσω τις αλλαγες στο νανο.οταν πεσουν αμμωνια νο2 και νο3 θα μεταφερω τα ψαρια και τα κοραλλια σιγα σιγα το φως ισως και να ειναι ετοιμο εως τελος του μηνα...αλλα θα το ξεκινησω σιγα σιγα εωσ να φτασω τις 8-10 ωρες τις μεταλ χαλαιντ και 11-12 τις ακτινικες.. οσο για τις τιμες ασχοληθηκα διοτι ...δεν ξερω απλα ειπα να τις ρυθμιζω και αυτες σιγα σιγα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 22 Ιανουαρίου 2009 Author #54 Share 22 Ιανουαρίου 2009 αληθεια χθες μεσα στο νερο ειδα ενα διαφανες...σαν πολυ μικρο ψαρακι...σαν πολυ μικρο γκαπι εμοιαζε...δεν ξερω...το πρωι ειδα πανω στην αμμο αυτο το σχεδιο...να φρικαρω...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 22 Ιανουαρίου 2009 #55 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Η γραμμη αυτη ειναι τα χναρια καποιου σκουληκιου,μην σκας! το αλλο το διαφανες σου θυμιζει πιο πολυ ψαρι παρα γαριδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 22 Ιανουαρίου 2009 Author #56 Share 22 Ιανουαρίου 2009 να σε πω δεν πολυ καταλαβαινα και τι ηταν η τι θα μπορουσε να γινει...! ηταν περιπου στο εκατοστο διαφανο και οσο μπορουσα να το διακρινω κολυμπουσε σαν ψαρακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 22 Ιανουαρίου 2009 #57 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Απο το τιποτα καλο ειναι και το λιγο... σιγουρα δεν καλυπτει παντως! όσο για το φωτισμο σε ολο το στρωσιμο καλο ειναι να ναι κλειστος και μετα 7 ωρες ΜΗ ειναι ΟΚ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 22 Ιανουαρίου 2009 Author #58 Share 22 Ιανουαρίου 2009 το φωτισμο ακομα εξαλλου δεν μπορω να τον εχω...απλα οταν το τελειωσω λεω σιγα σιγα να το αναβω απο μια ωρα για αρχη και μετα...να φτασω τις 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 22 Ιανουαρίου 2009 Author #59 Share 22 Ιανουαρίου 2009 etoimo to kapaki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 22 Ιανουαρίου 2009 #60 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Μια χαρα, πολυ ομορφο... ΑΑΑ... και ωραια παπουτσια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 22 Ιανουαρίου 2009 Author #61 Share 22 Ιανουαρίου 2009 ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΥΝ απο το φλας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 23 Ιανουαρίου 2009 #62 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Καλή κατασκευή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 24 Ιανουαρίου 2009 Author #63 Share 24 Ιανουαρίου 2009 εκανα τεστ σε αμμωνια και νο2...ουσιαστικα μηδεν...εκανα μια μικρη αλλαγη νερου και συνεχιζω...σε καμια εβδομαδα σκεφτομαι να αρχισω σιγα σιγα τη μεταφορα..κομματι βραχου μετα ψαρακι και εναλλαξ.μες στο νανο 3 ψαρια εχω...μικρα...τα κοραλλια δεν ξερω οπως επισης τον αστερια και τη γαριδα...ο αστεριας σε νεο ενυδρειο ...τι θα γινει????με την εννοια οτι δεν εχει και με πολλα να τραφει... κομματια βραχου οπως και οι πολυποδες μου εχουν ογκους αλγης επανω πριν τα μεταφερω θα τα τριψω με μια οδοντοβουρτα...αντε τα βραχια..τα κοραλλια????οι πολυποδες πχ στα ενδιαμεσα τους διαστηματα του ενος με του αλλου εχουν "χνουδι" πολυ...πως να γινει...????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 24 Ιανουαρίου 2009 #64 Share 24 Ιανουαρίου 2009 Εχει αλγη το κοράλι? δεν μου ακουγεται και τοσο καλο αυτο... Βαλε καμια φωτο να δουμε. Ο βραχος οπως ειπες καλο ειναι να καθαριστεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 24 Ιανουαρίου 2009 Author #65 Share 24 Ιανουαρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 24 Ιανουαρίου 2009 Author #66 Share 24 Ιανουαρίου 2009 απορια μια φιλη δουλευει σε χημειο...μου ειπε οτι το νερο της ευδαπ που το εχει κανει αναλυση περιεχει μολις 10 ppm νιτρικων αλατων και δεν περιεχει τα παρακατω βαρεα μεταλλα(στροδιο, ψευδαργυρο, μολυβδενιο, αργυλιο κοκ)...γιατι χρειαζεται τοτε η a/o στο νερο της αθηνας...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 25 Ιανουαρίου 2009 #67 Share 25 Ιανουαρίου 2009 Ναι ε? Ποσο εμπιστη ειναι η φιλη? δεν το βλέπω στα καλύτερα του το soft coral! Ποσο και το εχεις? ειναι και τα αλλα σε παρομοια κατασταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 25 Ιανουαρίου 2009 #68 Share 25 Ιανουαρίου 2009 Η χρήση της α/ο είναι για να φτιάχνουμε νερό μηδενικής σκληρότητας και όχι μόνο για να απομακρύνουμε τα επιβλαβή στοιχεία, όπως για παράδειγμα ο χαλκός, ο οποίος προέρχεται από τις σωληνώσεις του δικτύου ή το χλώριο, με το οποίο εμπλουτίζεται για λόγους αποστείρωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 25 Ιανουαρίου 2009 Author #69 Share 25 Ιανουαρίου 2009 η φιλη ειναι πολύ εμπιστη και επιστημων πανω σε αυτο που κανει...μου εχει κανει και αναλυσεις στο νερο του νανο μου ...και μου ειχε βρει φωσφορικα 0 (και ομως εχω αλγη)...στην περισταση τα αλλα κοραλλια δεν ειναι ετσι..μονο αυτοι οι πολυποδες...να τους καθαρισω οπως μπορω πριν μπουν στο μεγαλο??? οσον αφορα τις σωληνωσεις προφανως θα εχει σημασια νικο,απλα σκεφτομουν ποσο πια επιβαρυνεται το νερο...προφανως πολυ ε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 25 Ιανουαρίου 2009 Author #70 Share 25 Ιανουαρίου 2009 παρηγγειλα τα εξης τρια προιοντα... http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...E:X:AAQ:GB:1123 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...em=370137920612 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...em=250348663133 η γνωμη σας...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 25 Ιανουαρίου 2009 #71 Share 25 Ιανουαρίου 2009 Δεν τα εχω δουλεψει να σου πω την αληθεια! Οπως και να εχει αρκετα οικονομικα! Περιμενουμε εντυπωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 25 Ιανουαρίου 2009 #72 Share 25 Ιανουαρίου 2009 οι τιμές είναι πολύ καλές .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 25 Ιανουαρίου 2009 #73 Share 25 Ιανουαρίου 2009 η φιλη ειναι πολύ εμπιστη και επιστημων πανω σε αυτο που κανει...μου εχει κανει και αναλυσεις στο νερο του νανο μου ...και μου ειχε βρει φωσφορικα 0 (και ομως εχω αλγη)... Αφού έχεις άλγη λογικά έχεις και 0 φωσφορικά,γιατί απλός τα καταναλώνει η άλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 26 Ιανουαρίου 2009 #74 Share 26 Ιανουαρίου 2009 Η μέτρηση των τιμών των φωσφορικών αλάτων, πρέπει να γίνει ξεχωριστα για οργανικα και ανόργανα άλατα. Τα τεστ που χρησιμοποιούμε, μετρούν μόνο οργανικά. Υπάρχουν και άλλα άλατα, τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη άλγης, όπως για παράδειγμα του πυριτίου. Νιτρικά ανιχνεύονται στο νερό?? Η χρόνια προσθήκη νερού βρύσης, μπορεί, ίσως, να μην προσθέτει επιβλαβή στοιχεία στο νερό του ενυδρείου, αλλά σε βάθος χρόνου, θα υπάρχει σίγουρα αλοίωση της ποιότητάς του. Μην μας διαφεύγει ότι το μόνο που μετράμε στο θαλασσινό νερό, είναι η πυκνότητα, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει και την ποιότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 26 Ιανουαρίου 2009 Author #75 Share 26 Ιανουαρίου 2009 σημερα θα ξεκινησω να φτιαχνω το φωτιστικο...θα βαλω πανω τα ντουι και τα συναφη και ισως την μια μεταλ χαλαιντ...δεν εχω ακομα σταθεροποιησει τη σκεψη μου ως προς το κρεμασμα του..νικο, νιτρικα ειχα 0,οπως νιτρωδη και αμμωνια στο τεστ του νερου μου που μου εκανε στο χημειο.θα σας στειλω φωτο με την οποια εξελιξη στο φως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος