fotojohn 8 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 8 Ιανουαρίου 2009 καλησπερα παιδια ειμαι ο φοτσε η φώτης απο τα νανο...που πλεον εκανα αναβαθμιση και πηγα στα 300 λιτρα.ας ειναι καλα ο γαμπρος μου που και παλι με βοηθησε σε αυτο. το ενυδρειο ειναι αυτο στη φωτο. επειδη οικονομικα ειμαι σε ασχημη περιοδο εγινε η αγορα και ολα τα αλλα θα γινουν λαου λαου.εχω λοιπον να ρωτησω...σκιμερ απο τα καλα και οικονομικο ποιο εχετε να προτεινετε...? biologiko filtro δε θα βαλω..προς το παρον εχω μεσα στο φιλτρο του ενυδρειου λιγα αστερακια και υαλοβαμβακα ..με τις πρωτεσ προσθεσεις του βραχου θα τα βγαλω..το φιλτρο αυτο θα δουλευει μονο χημικα..σκεφτομαι να βαλω καπου 30 κιλα βραχω...τους κατοικους μου στο νανο ριφ...καποια χαλια κομματια βραχου του νανο θα τα βαλω στο φιλτρο σκεφτομαι για παντα...η όχι??? DSB ποσο λετε...?και τα 8 εκατοστα πολυ μου φιανεται...το ενυδρεο εχει 2 tubes μαλλον gia T8 γιατι τετοια ειχε πανω...τι να κανω με φωτισμο..να παω κατευθειαν σε ενα μηχανημα απο πανω...η αληθεια ειναι οτι θελω.. να κλεινει το καπακι αυτο το μηχανισμο δεν μπορω να τον αλλαξω ε και να βαλω για Τ5 ε???? τρια και μισο χροναι διατηρω το νανο και τωρα ξεκιναω το μεγαλο..ξερω οτι απαξ και στρωθει ειναι ετοιμο και συσκολα σε σχεση με το νανο θα εχω μεταβολες... να καλυψω το τζαμι με χαρτονι προς το παρον...?φωτα δεν προκειται να αναψω για κανα μηνα...αυριο μεθαυριο θα μπει αμμος...δεν ξερω τι αλλα..α 4 κυκλοφορητες εναν σε καθε γωνια καλα δεν ειναι...?σκεφτομαι τα μικρα κυκλοφοριτακια που εχω στο νανο να τα βαλω στην πλατη να χτυπανε το βραχο απο πισω.. αυτο που με καιει ειναι σκιμερ...τα αλλα σιγα σιγα...και η υπομονη στο χομπι εξαλλο ειναι αρετη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 8 Ιανουαρίου 2009 Δεν το σκεφτεσαι για sump;Θα το δουλεψεις με skimmer κρεμαστο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 8 Ιανουαρίου 2009 Author #3 Share 8 Ιανουαρίου 2009 σκεφτομουν να κανω το 50 αρι σαμπ αλλα οχι..δεν εχω χωρο ..δυστυχως δε γινεται..ναι σκεφτομαι κρεμαστο σκιμερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιανουαρίου 2009 #4 Share 8 Ιανουαρίου 2009 Για ριξε μια ματια στο Deltec Mce600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 8 Ιανουαρίου 2009 Author #5 Share 8 Ιανουαρίου 2009 το ψαχνω σε καποιο ον λαιν μαγαζι μα δεν το βρισκω.. σκεφτομαι αυτη τη λυση για φωτισμο με 5 λαμπες η εξι... http://www.juwel-aquarium.de/en/high_lite_light_units469.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 9 Ιανουαρίου 2009 #6 Share 9 Ιανουαρίου 2009 Καλώς τον στα μεγάλα!!!! Λοιπόν, καταρχήν αυτό που σε καιει δεν ειναι το skimmer αλλα να μπει μεσα βράχος και αραγωνίτης να αρχισει να στρώνει το ενυδρείο! Φροντισε να το γεμισεις με νερακι απο οσμωση, να φτιαξεις αλατοτητα και μετά να βαλεις αραγωνιτη και βράχο (35 κιλα +). Καλά θα κανεις και δεν θα βάλεις φιλτρο, το εσωτρικο σου αρκει για χημικο! DSB στο κυριως ενυδρειο με 8cm δεν γινετε! Θες πανω απο 10-12 για να γινει δουλεια! θα ελεγα να μην μπεις σε αυτη τη διαδικασια! Ενοειται πως δεν θα ανόίξεις φωτα αυτό τον καιρό!!!!! θα γεμίσεις και θα γινει σαν το nano... Αν το πας για reef τοτε θα ελεγα να πας κατευθειαν για metal halide. γιατι να παιζεις μια με Τ8, μια με Τ5...??? Όπως και να εχει το φωτιστηκό αν παιρνει T8 δυσκολα να βαλεις T5, μόνο με πατεντα... Σκεψου τι θες να κανεις και κατέληξε στο σωστό φωτιστηκό!!! Καλή αρχή!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 10 Ιανουαρίου 2009 Author #7 Share 10 Ιανουαρίου 2009 ποση αμμο/αραγωνιτη θα χρειαστω αραγε!!! 7 εκατοστα θα κανω τον πατο.. εβαλα αυτο το ειδος http://www.livesand.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Ιανουαρίου 2009 #8 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Γιατι 7 cm?? Θες DSB? με αυτό το υψος δεν πας για DSB στο κυριως ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 10 Ιανουαρίου 2009 Author #9 Share 10 Ιανουαρίου 2009 οχι οχι...απλα..με το ματι καπου εκει το θελω... θελω και να καλυφθουν τα ποδαρακια απο τις βασεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Ιανουαρίου 2009 #10 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Σε αυτό το υψος? θα λεγα να τα καληψεις με βράχο καλυτερα! Το υψος αυτό μονο εστια βρομιας ειναι και τιποτα αλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 10 Ιανουαρίου 2009 Author #11 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Σε αυτό το υψος? θα λεγα να τα καληψεις με βράχο καλυτερα! Το υψος αυτό μονο εστια βρομιας ειναι και τιποτα αλλο! τι εννοεις εστια βρωμιας???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Ιανουαρίου 2009 #12 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Εννοώ ότι ουτε dsb κανεις και μεγάλη ποσότητα βρωμιάς απο ταισματα, απεκρισεις κ.λ.π. γεμιζεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 10 Ιανουαρίου 2009 Author #13 Share 10 Ιανουαρίου 2009 προτεινεις να την φτασω ως το υψος του ξυλου..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Ιανουαρίου 2009 #14 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Στο δικο μου ενυδρειο ισα ισα που σκεπασα το τζαμι κατω... καθαρα αισθητικος λογος. DSB εκανα 13-14cm στο refugium Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 11 Ιανουαρίου 2009 Author #15 Share 11 Ιανουαρίου 2009 λοιπον επειδη ψαχνω πολυ το θεμα με το φως...ειδα στο νετ κατι φωτιστικα με λεντακια...αθτα ειναι μονο για μ****α κοραλλια??? εμας ρε παιδια μας νοιαζουν τα βατ ι τα λουμεν..πλεον υπαρχουν διαφορες λαμπες λιγων βατ μα πολλωωωων λουμεν...τα κοραλλια δεν δεχονται τα βατ στην τελικη μα τα λουμεν ετσι δεν ειναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 12 Ιανουαρίου 2009 #16 Share 12 Ιανουαρίου 2009 Εχω δει και σε sps και lps! Βεβαια, προσωπικα, δεν μου αρεσε ο φωτισμός του! Αυτό που ειναι καλο να κοιταξεις ειναι τα watt και τα kelvin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 13 Ιανουαρίου 2009 Author #17 Share 13 Ιανουαρίου 2009 Μετα απο πολυ μελετη και αναζητηση σε power led κατεληξα οτι οικονομικα δεν συμφερει καθολου. ενα παουερ λεντ που στα 0,5μετρα εβγαζε 4000 λουμεν στα 6500Κ κοστιζει 60 ευρω και ενα λεντ στα 20000Κ κοστιζει 110...μιλαμε παντα να διδουν πολλα λουμεν.θα καταφυγω στην DIY δημιουργια ενος κρεμαστου με μεταλ χαλαιντ...λεω να βαλω δυο στα 150 W και στα 14000Κ και 2 ακτινικες Τ5. εχω βρει λαμπες μεταλ απο το EBAY με 15 ευρω συνολο με τη μεταφορα..οπως αυτες http://cgi.ebay.com/150-W-20K-HQI-DE-Metal...%3A1|240%3A1318 βεβαια μπορω να παρω και της Αρκαντια ... βεβαια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 13 Ιανουαρίου 2009 #18 Share 13 Ιανουαρίου 2009 Μετα απο πολυ μελετη και αναζητηση σε power led κατεληξα οτι οικονομικα δεν συμφερει καθολου. ενα παουερ λεντ που στα 0,5μετρα εβγαζε 4000 λουμεν στα 6500Κ κοστιζει 60 ευρω και ενα λεντ στα 20000Κ κοστιζει 110...μιλαμε παντα να διδουν πολλα λουμεν.θα καταφυγω στην DIY δημιουργια ενος κρεμαστου με μεταλ χαλαιντ...λεω να βαλω δυο στα 150 W και στα 14000Κ και 2 ακτινικες Τ5. εχω βρει λαμπες μεταλ απο το EBAY με 15 ευρω συνολο με τη μεταφορα..οπως αυτες http://cgi.ebay.com/150-W-20K-HQI-DE-Metal...%3A1|240%3A1318 βεβαια μπορω να παρω και της Αρκαντια ... βεβαια..... Δεν ξερω αν λεω βλακεια στην Αμερικη χρησιμοποιουν ρευμα 110v.Δηλαδη 110v στα 150 w Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 13 Ιανουαρίου 2009 Author #19 Share 13 Ιανουαρίου 2009 δεν ξερω να σου πω...ισως μασ πει καποιος που ξερει... κατι αλλο αυτο το σκιμμερ το εχει δουλεψει κανεις? http://saltaquarium.about.com/cs/prskimmer...AMturbo100m.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonikos 13 Ιανουαρίου 2009 #20 Share 13 Ιανουαρίου 2009 Μηπως τα led δεν συμφερουν επειδη ειναι ακομα ακριβα μια και ειναι σχετικα καινουργια τεχνολογια?Νομιζω οτι σε βαθος χρονου ειναι ποιο οικονομικα λογω εξοικονομισης ενεργειας και μεγαλυτερης διαρκειας ζωης.Αν κανω καπου λαθος να με διωρθωσετε.Αλλα για εμενα το ποιο σημαντικο ειναι να ποιο ειδος φωτισμου ειναι καλυτερο για την αναπτυξη των κοραλλιων??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 13 Ιανουαρίου 2009 #21 Share 13 Ιανουαρίου 2009 Καλό το skimmer! το χω δουλεψει, νομιζω θα σε καλυψει! Για το φωτιστηκό θα θελα να πω οτι καλυτερα να πας σε ετοιμο. Θελει προσοχή στο φιλτρο που θα μπει μπροστά απο τη λάμπα! Πιθανον καποιο φασμα ακτινοβολιας να προκαλεσει ζημια... 2Χ150W στα 14000K + 2 T5 blue actinic θα ναι μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 14 Ιανουαρίου 2009 Author #22 Share 14 Ιανουαρίου 2009 αυτο ακριβως ετοιμαζομαι να φτιαξω νικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 14 Ιανουαρίου 2009 #23 Share 14 Ιανουαρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 14 Ιανουαρίου 2009 Author #24 Share 14 Ιανουαρίου 2009 να ρωτησω οιμεταλ χαλαιντ τησ αρκαντια μπαινουν σε προβολεα για λαμπεσ R7s...ξερει κανεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 15 Ιανουαρίου 2009 Author #25 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Λοιπον παιδια... πηγα πηρα ακροφυσια για Τ5 και "ντουι" για τις μεταλ χαλαιντ... το απογευμα ισως παω σς καποιο τορναδορο να δω αν μπορει να μου φτιαξει μια "σκαφη" αλουμινενια για να προσαρμοσο τα ντουι και να γινει το φωτιστικο...κοινως θελω να μου φτιξει ενα παρομοιο πραγμα σαν και αυτο που εχουν μεσα οι προβολεις απλα σε πιο μεγαλο...μηκος σκεφτομαι να το κανω στα 1100μμ , πλατος 400μμ και υψος στο κεντρο να φτανει τα 150μμ(καλα δεν ειναι...μηπως πρεπει να το κανω πιο μικρο...?απλα οι τ5 οι ακτινικεσ θα εχουν μηκος πανω απο 1μετρο για αυτο το λεω... αν δεν μπορεσει να κανει κατι σε μορφη σκαφης...θα του ζητησω να μου κανει ενα μισο κυλινδρο...απλα ετσι πως θα "κλεισω" τα πλαινα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος