Jump to content

Αρρωστος δισκος (ταινια)

DISCUS

Recommended Posts

Το ενυδρειο δουλευει 1,5 χρονο με τη παρουσα μορφη!

Το δίσκο που ειναι αρρωστος τον εχω 3 χρονια!Τον εχω απο φοιτητης στη Καβαλα!

Πριν 1,5χρονο που τελειωσα το ΤΕΙ μετεφερα το ενυδρειο στο Αργος!

σόρυ βρε παιδιά...παρατηρώ οτι λέμε στον φίλο για φάρμακα και αλλαγές νερού

και αυξησεις θερμοκρασίας κτλ κτλ κτλ

εγώ έχω μία ερώτηση

3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ και ο δίσκος είναι πιο μικρός και απο την βεντούζα του θερμοστάτη

μήπως δεν μας τα λέει καλά ο φίλος μας?????????????????????????????????????????????????

Τσεκουράτε σε είχα και για παρατηρητικό

Έγινε επεξεργασία - yiapas

• Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δουλεύεις στην CIA?????

1. Παρακαλουνται οι Delta66 και Stormtroοper να περασουν για sound check (για να κανουμε και εμεις τη δουλεια μας :bowdown::huh::bowdown: )

2. Απο τη φωτο εγω θα σου πω τη δικη μου αποψη, εντελως φιλικα. Βλεπω χαλικι που δεν θα εβαζα στο δισκοενυδρειο μου. Βλεπω φυτα και καθολου ριζες που θεωρω οτι προτιμουν. Βλεπω δισκους σε οχι καλη κατασταση. Απο τα γραφομενα σου συμπεραινω οτι το νερο σου δεν ειναι της ποιοτητα που θελουν (ΝΟ3 πολυ υψηλο). Αλλαγες δεν κανεις (σε αυτο το ποσοστο ειναι ασημαντες). Δεν εχεις γραψει πως φτανεις σε αυτες τι παραμετρους. Με ποιο τροπο το ΡΗ ειναι 7; Τι φιλτρα εχει το ενυδρειο και τι υλικα μεσα τους; Υποθετω οτι τα φωσφορικα σου ειναι και αυτα υψηλα, τα εχεις μετρησει; Το συγκεκριμενο τεστ (ΝΟ3) δεν το γνωριζω, αλλα σιγουρα θα σου γραφει στις οδηγιες σε τι επιπεδα θα πρεπει να εχεις το νερο για να ζησουν τα ψαρια σου, το εχεις διαβασει; :thumbup:

Τι θα εκανα εγω:

θα βελτιωνα το ταχυτερο δυνατον την ποιοτητα του νερου για να συνελθουν τα ψαρια. Αλλαγες νερου δηλαδη σε ποσοστο 50% ανα 2-3 μερες (τουλαχιστον 3 φορες) σε πρωτη φαση. Περιμενω τις απαντησεις σου για να προχωρησω.- :thumbup:

Σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου και θα ηθελα να κανω το καλυτερο για το ενυδρειο μου! :thumbup:

Φωσφορικα δεν εχω μετρησει.

Εχω μερικες αποριες:

1)Τι εχει το χαλικι;

2)Τι εννοεις με ποιο τροπο to ph ειναι 7;

3)Εχω ενα εξωτερικο φιλτρο της sera με μακαρονι,EHEIM SUBSTRATpro και σφουγκαρι

4)Τις οδηγιες τι εχω διαβασει κ περα απο no3 ολα τα υπολοιπα συμφωνα με τις οδηγιες ειναι φυσιολογικα.κανω λαθος;

5)Ποια θα ηταν η καλυτερη ποιοτητα νερου, βαση μετρησεων;

σόρυ βρε παιδιά...παρατηρώ οτι λέμε στον φίλο για φάρμακα και αλλαγές νερού

και αυξησεις θερμοκρασίας κτλ κτλ κτλ

εγώ έχω μία ερώτηση

3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ και ο δίσκος είναι πιο μικρός και απο την βεντούζα του θερμοστάτη

μήπως δεν μας τα λέει καλά ο φίλος μας?????????????????????????????????????????????????

Τσεκουράτε σε είχα και για παρατηρητικό

Δεν νομιζω να εχω λογο να λεω κατι το οποιο δεν ειναι αληθες!

Επισης η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη απο κινητο απο λαθος οπτικη γωνια, δε γινεται να βγαζεις συμπερασμα μεγεθους απο τετοια φωτογραφια!

....Τσεκουράτε σε είχα και για παρατηρητικό

"επειδη βγηκα απο το ΑΖ σου μεταφερει ο Σπυρος οτι οταν λεω κακη κατασταση εννοω και το μεγεθος"

....Βλεπω δισκους σε οχι καλη κατασταση.....

:huh::thumbup::thumbup::thumbup::bowdown::bowdown:

Δεν νομιζω να εχω λογο να λεω κατι το οποιο δεν ειναι αληθες!

Επισης η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη απο κινητο απο λαθος οπτικη γωνια, δε γινεται να βγαζεις συμπερασμα μεγεθους απο τετοια φωτογραφια!

και σε αυτην την φωτο

αν κρίνω απο το μέγεθος του σωλήνα του φίλτρου ο δίσκος μου κάνει πολύ μικρός για 3ετών+

:huh: σόρυ φίλε μου αλλά εντυπωση μου είναι.... δεν είπα οτι σκοπιμα είπες λάθος

αλλά δεν μου κόλλησε απο την αρχή

Σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας τις βρισκω πολυ βοηθητικες και προσπαθω κ εγω να καταλαβω τα λαθη μου!

Δεν ειναι τοσο μικρος οσο φαινεται

Δε ξερω βεβαια ποσος πρεπει να ειναι ενας δισκος 3 χρονων,μπορειτε να μου δωσετε ενα παραδειγμα;(μια φωτο ή π.χ. 15cm)

Για ποιους λογους ενας δισκος δεν μεγαλωνει σε μεγεθος;

Έγινε επεξεργασία - DISCUS

Ειναι γνωστο οτι αν μεγαλωνουν σε μικροτερα απο το μινιμουμ ενυδρεια που χρειαζεται το καθε ειδος παθαινουν νανισμο και ειναι λαθος η σκεψη (απο αγνοια σχεδον παντα) "οταν μεγαλωσει θα παρω μεγαλυτερο ενυδρειο".

Και τωρα σε μικρο ενυδρειο ειναι ακομα.

Θα επρεπε να ειναι σε 300 λιτρα μινιμουμ μια ομαδουλα 4-5 δισκοι και αυτο απο εμπειρο χομπυστα για να τα εχει ολα στην εντελεια. (ΙΜΟ)

Αλλιως 400 μινιμουμ.

Τωρα τι γινεται ομως?

Το χαλικι σχολιαζεται ως οχι το καταλληλοτερο υποστρωμα για δισκους (αμμος ή το πολυ αμμοχαλικο 0,5mm θα ηταν καλυτερα)

Το pH κανεις καποια ενεργεια για να κατεβαινει στο 7? (συνηθως στην ελλαδα εχουμε αλκαλικο νερο πανω απο 7,5, εκτος της φλωρινας που ειναι η discusland στην ελλαδα με 6pH. )

Και οταν λεω "ενεργεια" εννοω καποιο προσθετο buffer που δεν ειναι οτι καλυτερο αφου κατεβαζει μρν το ph, πειραζει δε αλλες παραμετρους.

Για το φιλτρο χρειαζονται κι αλλες πληροφοριες, οπως το συνολικο μεγεθος σε λιτρα του βιολογικου υλικου και η ροη της αντλιας του καθως ξερουμε οτι οι δισκοι θελουν πολυ βιολογικο υλικο και χαμηλη ροη.

Ολα αυτα ρωτουνται για να γινουν οι καταλληλες προτασεις βελτιωσης συνθηκων.

Για να προληφθει το χειροτερο στο ενυδρειο μεχρι να προλαβεις να διαβασεις μονος τα "μυστικα"¨των δισκων.

Ξεκινα ομως αναζητηση παραλληλα με τη θεραπεια.

Ενα καλο βιβλιο για δισκους ειναι του bleher http://www.aquapress-bleher.com/index.php?...t&Itemid=45, θα το βρεις και ελλαδα σε καλα πετσοπ αλλα και απο ιντερνετ.

Και μετα πληροφοριες απο το ιντερνετ searching.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Γιαννη (yiapa) σωστη η παρατρηρηση σου αλλα πιστεψε με εχω δει δισκο ο οποιος την κρισιμη εποχη που επρεπε να τρωει 4 και 5 φορες την ημερα φαι να τρωεει ελαχιστα και οποτε το θυμοταν ο ιδιοκτητης του , σε 90λιτρα ενυδρειο με ανυπαρκτες αλλαγες νερου και απανωτες αρρωστιες και το ψαρι να ειναι 2 χρονων και να ειναι σαν του φιλου μας.Αν το ψαρι δεν εχει τις καταλληλες συνθηκες, το καταλληλο φαι και τα καταλληλα λιτρα οταν πρεπει δεν θα μεγαλωσει ποτε το εχει δει για αυτο στο λεω.

Τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση σαν πρωτη λυση θα προτεινα και εγω μεγαλες και συχνες αλλαγες(καλυτερευση της ποιοτητας των συνθηκων του νερου δηλ)

To φιλτρο εχει ενα κουτι Sera Siporax 1000 ml, ενα κουτι EHEIM SUBSTRATpro και ενα σφουγκαρι,η ροη ειναι 900L/h

Τις αλλαγες του νερου τις κανω με απιονισμενο νερο, γι'αυτο εχω τιμη 7

Το χαλικι δυστυχως δε μπορω να το αλλαξω, θα προσπαθησω να βαλω περισσοτερες ριζες

Εχω ξεκινησει ειδη τις αλλαγες νερου και ελπιζω να πανε καλυτερα τα πραγματα

Σας ευχαριστω κ παλι :huh:

Γιαννη (yiapa) σωστη η παρατρηρηση σου αλλα πιστεψε με εχω δει δισκο ο οποιος την κρισιμη εποχη που επρεπε να τρωει 4 και 5 φορες την ημερα φαι να τρωεει ελαχιστα και οποτε το θυμοταν ο ιδιοκτητης του , σε 90λιτρα ενυδρειο με ανυπαρκτες αλλαγες νερου και απανωτες αρρωστιες και το ψαρι να ειναι 2 χρονων και να ειναι σαν του φιλου μας.

το ξέρω φίλε pan ...έχω δει και εγω τέτοιο δίσκο που λές σε γνωστού ενυδρείο

μονο και μονο απο ανύπαρκτες αλλαγές

αλλά εκτός το οτι έκανα μία ερώτηση στον φίλο αν μας τα λέει τα πράγματα σωστά!!!

είπε και μόνος του οτι πριν αρκετές μέρες αρρωστησε ο δίσκος του

Αρρωστησε πριν αρκετες μερες ενας απο τους δισκους μου!Αρχισε να χανει το χρωμα του και παρόλο που τρωει καλα, ειναι αδυνατος!Ρωτησα σε ενα pet shop στην Αθηνα και μου ειπαν οτι ο δισκος μου εχει ταινια!

δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε τίποτα????

και πάλι τόοοσο μικρό και αδυνατισμένο δίσκο δεν έχω συναντήσει σε όσο και αθλιες συνθήκες

να ζούσε

αν πάλι ισχύει αυτο δηλ.τον εχει 3 χρονια ετσι τότε με τις συμβουλές που του δόθηκαν

θα έχει μια κάποια βελτίωση :huh:

Έγινε επεξεργασία - yiapas

To φιλτρο εχει ενα κουτι Sera Siporax 1000 ml, ενα κουτι EHEIM SUBSTRATpro και ενα σφουγκαρι,η ροη ειναι 900L/h

Τις αλλαγες του νερου τις κανω με απιονισμενο νερο, γι'αυτο εχω τιμη 7

Το χαλικι δυστυχως δε μπορω να το αλλαξω, θα προσπαθησω να βαλω περισσοτερες ριζες

Εχω ξεκινησει ειδη τις αλλαγες νερου και ελπιζω να πανε καλυτερα τα πραγματα

Σας ευχαριστω κ παλι :huh:

Το απιονισμενο νερο εχει πλασματικο ΡΗ, ελπιζω να μη μετρας απο το μπετονακι. Εχεις κανει τεστ στο χαλικι σου αν ειναι ασβεστολιθικο; Το φιλτρο σου θεωρω οτι ειναι μικρο (απο τη ροη και μονο). Για 200 λιτρα εγω θα ειχα τουλαχιστον 900αρια οχι για τη ροη τους αλλα για τη χωρητικοτητα του καδου σε βιολογικο υλικο. Ενας δισκος στην ηλικια του δικου σου εχει μεγεθος μεγαλυτερο απο 15 εκ. Το προβλημα με το συγκεκριμενο χαλικι δεν ειναι μονο οτι δεν αρεσει στους δισκους, αλλα οτι μετα απο 2 χρονια λειτουργιας του ενυδρειου εχει "μαζεψει" απο τα υπολειματα τροφης τοση βρωμια που πρεπει να "ξηλωσεις" το ενυδρειο για καθαρισμο. Στο φορουμ υπαρχει τμημα που αφορα τους δισκους. Διαβασε οσα περισσοτερα μπορεις για να καταλαβεις τι λεμε γιατι το προβλημα δεν λυνεται με την τοποθετηση μερικων ριζων και θα σε βοηθησουμε να φιαξεις το καλυτερο για τα ψαρια σου. Εγω θα ηθελα παντως περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου για να δινω σωστες (κατα την κριση μου) απαντησεις.- :thumbup:

το θεμα της καλη φιλτρανσης ειναι μειζων θεμα για δισκους.Για να σου φερω ενα παραδειγμα εγω στα 327 λιτρα καθαρα εχω 2 eheim 2217 (1000 lt/h) και κυκλοφορητη και αλλαγη νερου με α/ο.χωρις καλη φιλτρανση και αλλαγες νερου δεν εχεις τιποτα.

1)Τα προηγουμενα χρονια δεν ειχε απολυτως τιποτα, ετρωγε ασταματητα, ηταν <<θρεφταρι>> κ γεματος χρωματα :huh:

2)Το ph δε το μεσα στο μπιτονακι, τι εννοεις ειναι πλασματικο;

3)Το χαλικι ειναι χαλαζιας 3mm περιπου.Πιστευεται οτι πρεπει οπωσδηποτε να το αλλαξω;Δεν υπαρχει αλλη λυση;

4)Τι φιλτρο μου προτεινεται;δηλ. ποση ροη/ωρα-το 2227 ειναι ενταξει;

5)Σε ποιες ακριβως συνθηκες πρεπει να φτασω το νερο(ph-kh-gh);

6)Κατα τη γνωμη σας μηπως πρεπει να ξυλωσω και τα φυτα;

7)Αν αλλαχτουν οι συνθηκες υπαρχει περιπτωση να μεγαλωσουν οι δισκοι;

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα τωρα με αυτα που μου ειπατε αγχωθηκα :thumbup::thumbup::thumbup:

Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας :bowdown: -> Αυτο παει σε μενα! :bowdown:

Υ.Γ οτι αλλες πληροφοριες χρειαζεστε ρωτηστεμε να σας τις δωσω!

Έγινε επεξεργασία - DISCUS

1)Τα προηγουμενα χρονια δεν ειχε απολυτως τιποτα, ετρωγε ασταματητα, ηταν <<θρεφταρι>> κ γεματος χρωματα :huh:

2)Το ph δε το μεσα στο μπιτονακι, τι εννοεις ειναι πλασματικο;

3)Το χαλικι ειναι χαλαζιας 3mm περιπου.Πιστευεται οτι πρεπει οπωσδηποτε να το αλλαξω;Δεν υπαρχει αλλη λυση;

5)Σε ποιες ακριβως συνθηκες πρεπει να φτασω το νερο(ph-kh-gh);

6)Κατα τη γνωμη σας μηπως πρεπει να ξυλωσω και τα φυτα;

7)Αν αλλαχτουν οι συνθηκες υπαρχει περιπτωση να μεγαλωσουν οι δισκοι;

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα τωρα με αυτα που μου ειπατε αγχωθηκα :thumbup::thumbup::thumbup:

Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας :bowdown: -> Αυτο παει σε μενα! :bowdown:

τα φυτα αμα θελεις τα κρατας αρκει να εχουν χωρο για κολυμπι τα δισκακια .βαλε καμμια ριζα αν δεν εχεις.για δισκους εκτροφης ph 6,8-gh 5-kh 4-5.Αν μπορεις παρε μια α/ο (ειναι και θεμα οικονομικο).τεστ υγρα παντα για σωστη πληροφορηση των παραμετρων νερου σου.φιλτρο.σου προτεινω το 2215 ή ακομα καλυτερα 2217.το χαλικι σου να ειναι μη ασβεστολιθικο απαραιτητα.τσεκαρε το.

κατι ακομα αφου κανεις τις αλλαγες νερου ριξε λιγο ektozon.

καλύτερα φίλε μου να κοιτάξεις πόσα λίτρα βιολογικού κάδου να έχει το φίλτρο

και όχι πόσα λίτρα/ώρα !!! μου φαίνεται το ανέφερε και ο Νίκος (diskusFan) πιο πάνω

Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας :thumbup: -> Αυτο παει σε μενα! :huh:

:thumbup: καλύτερο απ'ολα είναι η αυτογνωσία και η θέληση για μάθηση και εσύ τα έχεις

Πιστευω οτι το 2217 : http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/...ZDCe0F55eZjq0VU

ειναι ισως η καλυτερη λυση

Θα προσπαθησω οσο πιο γρηγορα γινεται να το παρω!

Σχετικα με την αντιστροφη οσμοση, δεν μπορω να παρω αμεσως, ισως οχι σε διαστημα μικροτερο των 6μηνων, μεχρι τοτε ομως εχω εναν φιλο ο οποιος για επαγγελματικους σκοπους εχει ενα μηχανημα το οποιο καθαριζει το νερο του Αργους(ειναι ισως απο τα χειροτερα στην Ελλαδα) και το βγαζει με μηδενικη ολικη σκληροτητα, θα μπορουσα να κανω αλλαγες νερου με αυτο;

Θα κανω ενα τεστ στο νερο του, το απογευμα να σας πω κ τις υπολοιπες παραμετρους(ph κλπ) νερου που βγαζει(αν κ απο οτι θυμαμε δεν αλλαζουν και πολυ).

Πως μπορω να ριξω το ph;Αν ριχνω ενα υγρο απο καποια εταιρια (π.χ. sera ph-);

Πιστευω οτι το 2217 : http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/...ZDCe0F55eZjq0VU

ειναι ισως η καλυτερη λυση

Θα προσπαθησω οσο πιο γρηγορα γινεται να το παρω!

Σχετικα με την αντιστροφη οσμοση, δεν μπορω να παρω αμεσως, ισως οχι σε διαστημα μικροτερο των 6μηνων, μεχρι τοτε ομως εχω εναν φιλο ο οποιος για επαγγελματικους σκοπους εχει ενα μηχανημα το οποιο καθαριζει το νερο του Αργους(ειναι ισως απο τα χειροτερα στην Ελλαδα) και το βγαζει με μηδενικη ολικη σκληροτητα, θα μπορουσα να κανω αλλαγες νερου με αυτο;

Θα κανω ενα τεστ στο νερο του, το απογευμα να σας πω κ τις υπολοιπες παραμετρους(ph κλπ) νερου που βγαζει(αν κ απο οτι θυμαμε δεν αλλαζουν και πολυ).

Πως μπορω να ριξω το ph;Αν ριχνω ενα υγρο απο καποια εταιρια (π.χ. sera ph-);

ουτε για αστειο να ριξεις υγρα.τα buffer ετσι λεγονται δημιουργουν αλλα φαινομενα.το ph το ριχνεις με χρηση τυρφης ή με χρηση ph controller και co2

Φιλε DISCUS δες αυτο εδω:

http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/2c5...vid/manufac.420

http://www.aquaristic.net/sera-siporax-1-l-loose.html?lang=1

και τα λεμε συντομα. Εχεις πμ.- :huh:

2)Το ph δε το μεσα στο μπιτονακι, τι εννοεις ειναι πλασματικο; μη το μετρας, αυτο που θα σου δειξει το τεστ θα ειναι ψεμα αφου το νερο αυτο εχει μηδενικο kH που σημαινει ασταθες pH οποτε το νερο αυτο θα θιοθετησει το pH του νερου του ενυδρειου που θα μπει, αν και μακροχρονια θα εχει την ταση να πεφτει. (καλυτερα δεν ηταν που δεν σου εξηγησε? :huh: )

3)Το χαλικι ειναι χαλαζιας 3mm περιπου.Πιστευεται οτι πρεπει οπωσδηποτε να το αλλαξω;Δεν υπαρχει αλλη λυση; Τι λυση? ή καθεσαι με αυτο που δεν ειναι οτι καλυτερο ή το αλλαζεις με ασπρη αμμο.

4)Τι φιλτρο μου προτεινεται;δηλ. ποση ροη/ωρα-το 2227 ειναι ενταξει; ναι με διπλα βανακια για ευκολη συνηρηση ή αν μπορεις παρε το 2028 που εχει ευκολη αποσυναρμολογηση, συντηρηση και γεμισμα νερου(Priming) κλπ.

5)Σε ποιες ακριβως συνθηκες πρεπει να φτασω το νερο(ph-kh-gh); για εκτροφης pH : γυρω στο 5,5-6,5 (σταδιακα να κατεβει με την ΑΟ) kh αν δεν εχεις CO2 : 1-2 (αλλιως 3), gh : 3-4 , TDS 30-40, θερμοκρασια 28-30

6)Κατα τη γνωμη σας μηπως πρεπει να ξυλωσω και τα φυτα; ασ'τα και οτι ζησει στις συνθηκες των δισκων και προσθεσε εχινοδορους (διαφορους οπως και μικρους εχινοδωρους tenellus αν θελεις "γκαζονακι") και πολλα ξυλα ψηλα να φτανουν μεχρι την επιφανεια με ανοιγματα να περνανε απο μεσα τα ψαρια και πλατιες επιφανειες να κρυβονται οταν θελουν. Σκοτεινιασετο, βαλε φυτα επιφανειας, πχ leucocephala ή pistia ή φακη ή riccia ή limnobium laevigatum.

7)Αν αλλαχτουν οι συνθηκες υπαρχει περιπτωση να μεγαλωσουν οι δισκοι; [color=#FF0000 αναλογα

πως θα τσεκαρω αν ειναι ασβεστολιθικο; :bowdown:

Βγαλε λιγο χαλικι, στεγνωσε το με το πιστολακι και ριξε πανω του ακουαφορτε (προσοχη ειναι καυστικο καντο σε εξωτερικο χωρο), Αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικο

Βγαλε λιγο χαλικι, στεγνωσε το με το πιστολακι και ριξε πανω του ακουαφορτε (προσοχη ειναι καυστικο καντο σε εξωτερικο χωρο), Αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικο

Ευχαριστω! :huh::thumbup:

Θα το δοκιμασω!

Εκανα νεες μετρησεις πριν απο λιγο και εχουμε:

ph=6,8

gh=8

kh=3

no2=0

no3=70

1)το σαββατοκυριακο ελπιζω να παρω φιλτρο, ποια υλικα προτεινετε να βαλω μεσα;

2)λεω να παρω κ ενα watertest kit για μεγαλυτερη ακριβεια : http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/7db...a%20Test%20Box/

3)Τι γνωμη εχεται για αυτο το φιλτρο; http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/7db...er%20EX%201200/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...