Jump to content

Αρρωστος δισκος (ταινια)

DISCUS

Recommended Posts

Αρρωστησε πριν αρκετες μερες ενας απο τους δισκους μου!Αρχισε να χανει το χρωμα του και παρόλο που τρωει καλα, ειναι αδυνατος!Ρωτησα σε ενα pet shop στην Αθηνα και μου ειπαν οτι ο δισκος μου εχει ταινια!

Τι ειναι η ταινια;

Απο τι προκαλειτε;

5 μερες τωρα ριχνω φαρμακο δεν εχω δει καποια δραματικη αλλαγη, απλα ειναι λιγο πιο κινητικος!

Τι αλλο θα μπορουσα να κανω;

Ευχαριστω!

• Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρρωστησε πριν αρκετες μερες ενας απο τους δισκους μου!Αρχισε να χανει το χρωμα του και παρόλο που τρωει καλα, ειναι αδυνατος!Ρωτησα σε ενα pet shop στην Αθηνα και μου ειπαν οτι ο δισκος μου εχει ταινια!

Τι ειναι η ταινια;

Απο τι προκαλειτε;

5 μερες τωρα ριχνω φαρμακο δεν εχω δει καποια δραματικη αλλαγη, απλα ειναι λιγο πιο κινητικος!

Τι αλλο θα μπορουσα να κανω;

Ευχαριστω!

νομιζω οτι καλυτερα θα ηταν να βαλεις μια φωτο του ψαριου σου.παρατηρησε τα κοπρανα του.Την ασθενεια την διεγνωσε το pet shop ή μονος σου απο το φορουμ εδω?Παραμετροι νερου?τι δειχνουν?

Δεν έχω τεστ,μου τελειώσανε!Είχα δει μια φωτογραφία στο pets shop στο ράφι με τα φάρμακα, και ηταν ακριβώς όπως ο δίσκος μου,του το είπα και μου είπε οτι ειναι ταινία και μου έδωσε της waterlife το myxazin!Και μου είπε πως όταν τελειώσω τη θεραπεία πρέπει να βάλω άνθρακα στο φίλτρο μου!

post-1296-1231444869_thumb.jpgΈβγαλα όσο καλύτερες φωτογραφίες μπορούσα! Έγινε επεξεργασία - DISCUS

Βαλε κι εδω καποια φωτογραφια.Υπαρχουν παιδια που θα μπορουσαν να σε βοηθησουν.

για τον ανθρακα καλα σου ειπε αλλα ο δισκος εχει απομωνοθει απο τους υπολοιπους?ποσους δισκους εχεις στο ενυδρειο?200 λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?

3 δισκους εχω σε 200L ενυδρειο.

καθετε σε μια γωνια τη περισσοτερη ωρα κ εξαιρετικα σπανια κανει βολτα για ελαχιστη ωρα.μονο οταν ταιζω γινεται αρκετα κινητικος κ ενεργητικος κ τρωει κανονικα!

Τι αλλο να κανω; :huh:

Όπως καταλαβαίνω (χωρίς να είμαι ειδικός), για να είναι κινητικό το ψάρι τουλάχιστον όταν πρόκειται για φαϊ, σημαίνει πως ότι και να έχει είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και το ψάρι "την παλεύει", οπότε ίσως να μπορείς να την γλυτώσεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις φάρμακα.

Καταρχήν καλό θα ήταν να υπήρχε μία καραντίνα, τουλάχιστον 70L για να μπορούσες να το βάλεις το ψάρι και να μην έχεις κίνδυνο για τα υπόλοιπα. Έχεις δεν έχεις καραντίνα θα σου συνηστούσα να ρίξεις EKTOZON και Melafix βάση οδηγιών..... Κανένα από τα 2 δεν είναι φάρμακα και δεν θα επηρεάσουν καθόλου την βιολογία του φίλτρου σου!

Ελπίζω να συμφωνείτε και οι υπόλοιποι......

συμφωνω με τον προλαλησαντα φιλο.Eπισης ΕΚΤΟΖΟΝ ριχνεις προληπτικα καθε 20 ημερες.Παρατηρησε τα κοπρανα του.Τι χρωμα εχουν?

1. Ανεβασε τη θερμοκρασια στους 31 c σε πρωτη φαση.

2. Γραψε τις παραμετρους του νερου σου (ΡΗ, ΚΗ, GH, NO2, NO3 κλπ.) και οσα περισσοτερα στοιχεια (λιτρα, θερμοκρασια, αλλαγες νερου, τροφες, τις ρουτινες που ακολουθεις δηλαδη κλπ.) γινεται για το ενυδρειο σου. Ενυδρειο που δεν εχεις κανει η δεν δινεις τις μετρησεις και ζητας βοηθεια δεν μπορει να σου δωθουν απαντησεις (τουλαχιστον σωστες) ουτε μπορει να θεωρηθει ικανο να ζουν μεσα ψαρια και μαλιστα δισκοι που εχουν πολυ μεγαλυτερες απαιτησεις.

3. Μη ριξεις παλι φαρμακο στο ενυδρειο και μη παιρνεις συμβουλες απο αυτο το καταστημα (υποθετω οτι απο αυτους εχεις πληροφορηθει και πως να το στησεις.

4. Βαλε καποιες φωτογραφιες να δουμε γενικα το ενυδρειο. :huh:

ΡΗ=7

ΚΗ=4

GH=10

NO2=0

NO3=100 :huh:

200L

θεμοκρασια 30c

αλλαγη νερου καθε 15μερες 30λιτρα περιπου

ταισμα 2φορες την ημερα με tropical astacolor,tropical d-allio plus,tetra discus και 1-2 φορες τη βδομαδα κατεψυγμενη

post-1296-1231608544_thumb.jpg

ασχετα με το προβλημα που εχεις,οι αλλαγες που κανεις ειναι σχεδον ανυπαρκτες... μπορει να φταιει και αυτο....θα σου συνηστουσα αλλαγες καθε μια βδομαδα περιπου 60-70 λιτρα..περα απο αυτο,μην ριξεις ακομα φαρμακα,μιας και το ψαρι τρωει κανονικα(αυτο τουλαχιστον ειναι καλο σημαδι.

το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει?επεισης οπως ανεφερε και ο φιλος Νικος,γραψε μας τις μετρισεις σου για να παρεις πιο ασφαλεις απαντησεις...

ασχετα με το προβλημα που εχεις,οι αλλαγες που κανεις ειναι σχεδον ανυπαρκτες... μπορει να φταιει και αυτο....θα σου συνηστουσα αλλαγες καθε μια βδομαδα περιπου 60-70 λιτρα..περα απο αυτο,μην ριξεις ακομα φαρμακα,μιας και το ψαρι τρωει κανονικα(αυτο τουλαχιστον ειναι καλο σημαδι.

το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει?επεισης οπως ανεφερε και ο φιλος Νικος,γραψε μας τις μετρισεις σου για να παρεις πιο ασφαλεις απαντησεις...

Το ενυδρειο δουλευει 1,5 χρονο με τη παρουσα μορφη!

Το δίσκο που ειναι αρρωστος τον εχω 3 χρονια!Τον εχω απο φοιτητης στη Καβαλα!

Πριν 1,5χρονο που τελειωσα το ΤΕΙ μετεφερα το ενυδρειο στο Αργος!

ΡΗ=7

ΚΗ=4

GH=10

NO2=0

NO3=100 :huh:

Με τί τεστάκια έκανες τις μετρήσεις? Θα σταθώ λίγο στα ΝΟ3. Αν το τεστάκι σου έχει maximum βαθμίδα τα 100, τότε, με τις διαδικασίες αλλαγής νερού που κάνεις μάλλον έχεις πολύ παραπάνω από 100... ίσως και 400 ή 500! Πάντως σε πρώτη φάση αυτό μη σε τρομάζει. Κυρίως ο βιότοπος των δίσκων έχει νιτρικά πάνω από 300-400. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να το αφήσεις έτσι. Αρχικά θα σου έλεγα να κάνεις μία καλή αλλαγή νερού κατά 50% και να ξαναμετρήσεις τα ΝΟ3. Ακολούθα την διαδικασία αλλαγών κατά 20-30% μέρα παρά μέρα (με έτοιμο νερό πάντα) μέχρι τα ΝΟ3 να σου έρθουν ίσα ή κάτω από 50.

Στο θέμα μας. Γενικώς οι μετρήσεις σου νομίζω πως είναι οριακά υψηλές για δίσκο. Νομίζω πως από τη στιγμή που το ψάρι τρώει σημαίνει πως "την παλεύει" και καλό θα ήταν να μην ρίξεις κάτι βαρύ από φάρμακα.

Για περισσότερα θα σου πούνε οι ειδικοί!

Κανε αλλαγες μεγαλυτερες σε ογκο νερου γιατι οπως σου ειπαν ειναι σχεδον ανυπαρκτες.Το no3 πρεπει να πεσει τουλαχιστον κατω απο 40,ριξε λιγο εκτοζον εστω και προληπτικα στην κατασταση που ειναι το ψαρι μονο καλο μπορει να του κανει.

Νικο (stormtrooper) εχω διαβασει αρκετα βιβλια αποκλειστικα για δισκους και κανενα δεν εγραφε οτι στον βιοτοπο τους εχουν τετοιες τιμες που λες.Αντιθετα βλεπω και απο τους δικους μου οτι αμα ανεβει πανω απο 30 με 50 ζοριζονται τα ψαρια και στο 10 με 15 ειναι στην καλυτερη τους.Θα ηταν ενδιαφερον να μας ελεγες την πηγη που το εμαθες αυτο

Αντιγραφω απο το βιβλιο της Mary E. Sweeney.

"Discus that are infested with hexamita υsually face the back of the aquarium" κλπ

Δες αν συμπιπτουν κι αλλα συμπτωματα.

Και κοιτα μηπως εχει ασπρα-διαφανη περιτωματα που του κρεμονται.

Τσεκαρε αν δεις κατι τετοιο ή σταματησει να τρωει.

Επισης αν μαυρισει.

post-4587-1231650523_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - delta66

Κατ'αρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τις συμβουλες σας!

Τα τεστ τα κανω εδω κ χρονια με eSHa AQUAquikTEST κ το μεγιστο στα no3=500.

Εκανα αλλαγη νερου και τωρα τα no3 ειναι περιπου στο 60-70.

Το εκτοζον ποιας εταιριας ειναι;που θα βρω;εδω στο Αργος ενα μαγαζι με ενυδρεια ειναι κ εκεινο εχει μονο προιοντα sera!Για οποιαδηποτε αλλη εταιρια πρεπει να ανεβω Αθηνα!

Απο χτες εχει αρχισει να γινεται πιο ενεργο κανει κ βολτες αρκετες, βεβαια παραμαινει μονο του γενικα, δεν πηγαινει μαζι με τα αλλα οπως παλια.Το χρωμα του συνεχιζει να ειναι πολυ σκουρο σε σχεση με αυτο που ηταν πριν!Τρωει κανονικα!

Εχει τα περισσοτερα απο τα συμπτωματα για hexamita.

Τα κοπρανα του πιστευω σημερα που εχω αρκετο χρονο να μπορεσω να τα δω.

Κατ'αρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τις συμβουλες σας!

Τα τεστ τα κανω εδω κ χρονια με eSHa AQUAquikTEST κ το μεγιστο στα no3=500.

Εκανα αλλαγη νερου και τωρα τα no3 ειναι περιπου στο 60-70.

Το εκτοζον ποιας εταιριας ειναι;που θα βρω;εδω στο Αργος ενα μαγαζι με ενυδρεια ειναι κ εκεινο εχει μονο προιοντα sera!Για οποιαδηποτε αλλη εταιρια πρεπει να ανεβω Αθηνα!

Απο χτες εχει αρχισει να γινεται πιο ενεργο κανει κ βολτες αρκετες, βεβαια παραμαινει μονο του γενικα, δεν πηγαινει μαζι με τα αλλα οπως παλια.Το χρωμα του συνεχιζει να ειναι πολυ σκουρο σε σχεση με αυτο που ηταν πριν!Τρωει κανονικα!

Εχει τα περισσοτερα απο τα συμπτωματα για hexamita.

Τα κοπρανα του πιστευω σημερα που εχω αρκετο χρονο να μπορεσω να τα δω.

Παρατηρησε τα κοπρανα του για να βεβαιωθεις.αν ειναι hexamita τοτε παμε σε αλλη θεραπεια.Οχι Εκτοζον(Hobby).Τα τεστ σου αν ειναι υγρα οκ αλλα αν ειναι stick μονο χονδρικη μετρηση κανουν(μη αξιοπιστα).φαρμακα για hexamita υπαρχουν πολλα.

....Το εκτοζον ποιας εταιριας ειναι;που θα βρω;εδω στο Αργος ενα μαγαζι με ενυδρεια ειναι κ εκεινο εχει μονο προιοντα sera!Για οποιαδηποτε αλλη εταιρια πρεπει να ανεβω Αθηνα!...

Το Ektozon ειναι της hobby αλλα δεν ειναι φαρμακο για θεραπεια hexamita.

Πιο πολυ προληψη ειναι.

http://www.dohse-aquaristik.com/EN/product/51391

Επισης μηπως θα ηταν χρησιμο να σκεφτεις τη λυση με αγορες μαζεμενων προιοντων που χρειαζεσαι απο ιντερνετ ? :huh:

Οσα και μεταφορικα να εχει, σιγουρα με τις πολυ φτηνοτερες τιμες και τις βενζινες να ανεβεις αθηνα θα ειναι πολυ πιο οικονομικα

Δες μερικα μαγαζια

http://www.aquaristic.net/aquarium/?lang=1

http://www.seame.com/

http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/...zQy067t4TrGduxW

http://www.waterinn.eu/index.php?option=co...2&Itemid=26

Το Ektozon ειναι της hobby αλλα δεν ειναι φαρμακο για θεραπεια hexamita.

Πιο πολυ προληψη ειναι.

http://www.dohse-aquaristik.com/EN/product/51391

Επισης μηπως θα ηταν χρησιμο να σκεφτεις τη λυση με αγορες μαζεμενων προιοντων που χρειαζεσαι απο ιντερνετ ? :thumbup:

Οσα και μεταφορικα να εχει, σιγουρα με τις πολυ φτηνοτερες τιμες και τις βενζινες να ανεβεις αθηνα θα ειναι πολυ πιο οικονομικα

Δες μερικα μαγαζια

http://www.aquaristic.net/aquarium/?lang=1

http://www.seame.com/

http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/...zQy067t4TrGduxW

http://www.waterinn.eu/index.php?option=co...2&Itemid=26

Ευχαριστώ! :huh:

1. Παρακαλουνται οι Delta66 και Stormtroοper να περασουν για sound check (για να κανουμε και εμεις τη δουλεια μας :thumbup::huh::bowdown: )

2. Απο τη φωτο εγω θα σου πω τη δικη μου αποψη, εντελως φιλικα. Βλεπω χαλικι που δεν θα εβαζα στο δισκοενυδρειο μου. Βλεπω φυτα και καθολου ριζες που θεωρω οτι προτιμουν. Βλεπω δισκους σε οχι καλη κατασταση. Απο τα γραφομενα σου συμπεραινω οτι το νερο σου δεν ειναι της ποιοτητα που θελουν (ΝΟ3 πολυ υψηλο). Αλλαγες δεν κανεις (σε αυτο το ποσοστο ειναι ασημαντες). Δεν εχεις γραψει πως φτανεις σε αυτες τι παραμετρους. Με ποιο τροπο το ΡΗ ειναι 7; Τι φιλτρα εχει το ενυδρειο και τι υλικα μεσα τους; Υποθετω οτι τα φωσφορικα σου ειναι και αυτα υψηλα, τα εχεις μετρησει; Το συγκεκριμενο τεστ (ΝΟ3) δεν το γνωριζω, αλλα σιγουρα θα σου γραφει στις οδηγιες σε τι επιπεδα θα πρεπει να εχεις το νερο για να ζησουν τα ψαρια σου, το εχεις διαβασει; :thumbup:

Τι θα εκανα εγω:

θα βελτιωνα το ταχυτερο δυνατον την ποιοτητα του νερου για να συνελθουν τα ψαρια. Αλλαγες νερου δηλαδη σε ποσοστο 50% ανα 2-3 μερες (τουλαχιστον 3 φορες) σε πρωτη φαση. Περιμενω τις απαντησεις σου για να προχωρησω.- :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...