Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Καλησπερα σε ολους καλη χρονια και χρονια πολλα σε οσους και οσες γιορταζουν! Προ 2 εβδομαδων απεκτησα ενα ενυδρειο διαστασεων 30 x 25 x 25 στο οποιο εχω εναν κοκκινο μονομαχο ονοματι Φωτης! Οπως λεω και στον τιτλο ξεκιναω απ το μηδεν τη σχεση μου με τα ενυδρεια γι αυτο θα παρακαλουσα να με βοηθησετε οπως μπορειτε και αν ηταν δυνατον να μη με παραπεμψετε σε αλλoυς συνδεσμους. Απο φωτογραφιες που βρηκα προσεξα οτι οι μονομαχοι εχουν τελειως ανοιχτα τα πτετυγια ουρας κλπ ενω του δικου μου δεν ειναι ετσι και απ οτι διαβασα προκειται περι ασθενιας.Το ενυδρειο περιεχει μονο νερο της βρυσης και χρωματιστο χαλικι.Απο χθες εβαλα μια λαμπα πυρακτωσεως πανω απ το ενυδρειο (παροτι γνωριζω οτι χρειαζεται φθοριου) αλλα ειδα τον μονομαχο μου να γινεται πιο ζωηρος και τα πτερυγεια του να αρχιζουν να ανοιγουν. Θα θελα λοιπον τη γνωμη σας και τις συμβουλες σας για το θεμα του ενυδρειου και του μονομαχου. -Μπορω να βαλω τον μονομαχο σε μικροτερο ενυδρειο μονο του? -Μπορω να βαλω κι αλλα ψαρια στο συγκεκριμενο ενυδρειο παρουσια του μονομαχου κι αν ναι ποσα? -Απο εξοπλισμο χρειαζεται να βαλω κατι? -Ποσο συχνα να αλλαζω το νερο? -Απο φυτα χρειαζεται να βαλω αν ναι τι? -Τι να κανω με το μονομαχο για τα πτερυγια του και για την υγεια του? -Τι αλλα ψαρια προτινετε να προσθεσω? Συγγνωμη για τα πολλα και το πρηξιμο αλλα εχω αγχωθει λιγακι (το αντιθετο απ αυτο που πρεπει να κανω εχοντας ενυδρειο) απλα θελω να ναι στη καλυτερη κατασταση ο μονομαχος μου και χαρουμενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 6 Ιανουαρίου 2009 καλη χρονια και καλοσορισες στο forum μας........κατα την γνωμη να κρατησεις τον μονομαχο μονο του αν και το λεει και το ονομα......απο φιλτρο τι εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #3 Share 6 Ιανουαρίου 2009 καλη χρονια και καλοσορισες στο forum μας........κατα την γνωμη να κρατησεις τον μονομαχο μονο του αν και το λεει και το ονομα......απο φιλτρο τι εχεις? Καλως σας βρηκα!Φιλτρο δεν εχω και δε πηρα γιατι μου ειπαν οτι το ενυδρειο ειναι μικρο και δε χρειαζεται.Αλλα απ αυτα που διαβαζω βλεπω οτι χρειαζεται ενα.Το μονομαχο ξερω οτι πρεπει να τον αφησω μονο του αν και εχω δει και ακουσει οτι μπορει να συνυπαρξει και με αλλα ψαρια.Ειναι καποια συγκεκριμενα?Ποιο ειναι το οριο σε διαστασεις ενυδρειου που μπορει να μεινει ο μονομαχος μονος του?Επισης πως καθοριζεται το φυλο του?γιατι παιζει να μην ειναι Φωτης ο δικος μου και να ναι Φωτεινη!!χεχε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #4 Share 6 Ιανουαρίου 2009 οχι οτι ειναι φωτης ειναι σιγουρο η θηλυκες εχουν πολυ κοντιτερα φτερα...καλο θα ηταν να βαλεις ενα φιλτρακι .......απο τησ διαστασεις που ειδα το ρνυδρει σου πρεπει να ειναι καθαρα 40 λιτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #5 Share 6 Ιανουαρίου 2009 μολις μπερδευτηκα με τα λιτρα γιατι εγραφα γρηγορα...20 λιτρα σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #6 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Ναι 20 λιτρα ειναι!τι φιλτρο να βαλω και απο τιμες τι γινεται?(φοιτητης). Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #7 Share 6 Ιανουαρίου 2009 ωραια...ασε μονο του τον μονομαχο εκει..βαλε και καμια φωτο.....με 20 ευρουλακια θα παρεις ενα εσωτερικο φιλτρακια της eheim(εγγυηση) το οποιο το εχω και εγω στην δικια μου 20λιτρ χωρις κανενα προβλημα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #8 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Α τελεια!ευχαριστω πολυ!απο φυτο να βαλω κανενα η καμια πετρα?εχεις κατι να προτινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #9 Share 6 Ιανουαρίου 2009 απο ζωντανα φυτα δεν ειμαι ειδικος γιατι δεν εχω χρεισιμοποιηση γιατι θελουνε περιποιηση και δεν ειμαι και τοσο καλος...μονο πλαστικα βαζω....απο διακοσμητικα βαλε οτι θες και καμια κρυψωνα για το betta σου(Φωτη)...βαλε καμια φωτο για να την δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #10 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Εγινε!θα το ψαξω!προσεξα οτι εχεις δολλαρια.Τα εχω δει απο κοντα και μ αρεσαν!απο διαβιωση με τον betta πως πανε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #11 Share 6 Ιανουαρίου 2009 ωραιο ενυδρεικη.......καλο θα ηταν να βαλεις μονοχρομες γαλαζιακες πετρες γιατι ολες οι αλλες κανουν κακο στα ψαρακια μας....ναι απο συμβιωσει δολλαρια και μονομαχο ολα τελεια μονο που χρειαζονται λιγο μεγαλητερο ενυδρειο τα δολλαρια γιατι μεγαλονουν γρηγορα.....α να σε ρωτησω τη ταιζεις τον φωταρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #12 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω!!!Απο τροφη εχω φυλλαρακια και κοκκους της Alpha.Η αληθεια ειναι οτι δεν τον βλεπω να τη πολυτρωει.Αυτο που με ανησυχει ειναι τα φτερα του.Ειναι λιγο στραπατσαρισμενα στις ακρες και πεσμενα.Αν και απο τη στιγμη που εβαλα τη λαμπα τον ειδα περισσοτερο ζωηρο και τα φτερα σηκωθηκαν αρκετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #13 Share 6 Ιανουαρίου 2009 ε ειδες δεν τα τρωει αυτα δινε του sera bloodworms.....ε λογικο με την λαμπα βγαινει θερμοτητα και ετσι σιγα σιγα οσο ζεσταινεται το νερο ολο και καλητερα θα συμπεριφερεται...καλο θα ητνα αμα εβαζες θερμοστατη αλλα δεν πειραζει..το νερο ειναι πολυ κρυο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #14 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Λιγο πιο κατω απο θερμοκρασια δωματιου.Γυρω στους 23-24 δηλαδη.Εχεις να προτεινεις καποιον καλο θερμοστατη για το συγκεκριμενο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #15 Share 6 Ιανουαρίου 2009 μια χαρα ειναι η θερμοκρασια αλλα αν θες να βαλεις θερμοστατη για να εχεις το κεφαλι σου θα σου προτειν ο αυτο που εχω και εγω μια που δεν εχουμε και οι δυο χρημα που να φυσαει εγω εχω τον scuba 50 20w και εκανε 15euro.....καλο ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #16 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Απαιχτος!!Τωρα δεν ξερω που θα βρω.Προσφατα μετακομοισα Αθηνα και ακομα δε ξερω καλα pet shops.Γνωριζεις εσυ κανενα εστω και απο Χανια?Τουμπανο παντως και φθηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #17 Share 6 Ιανουαρίου 2009 απο χανια τους ξερω ολους οσους εχουν pet shops...τον πηρα απο της γειτονιας μου το pet shop που ειναι και καλο φιλαρακι.....ναι ειναι πολυ καλος τον εχω και στα δυο ενυδρεια μου και με εχει βγαλει ασπροπρωσοπο και με 15ευρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #18 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Ωραια!Ρε συ Γιωργο κατι διαβασα για σφουγγαρακι μεσα στο ενυδρειο.Τι ειναι αυτο και τι σκοπο εχει?Κατι διακοσμητικα που βγαζουν φυσαλιδες τι ειναι?Οσον αφορα ph Gh και αμμωνια τι πρεπει να προσεξω?Παιζουν τοσο μεγαλο ρολο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #19 Share 6 Ιανουαρίου 2009 σφουγγαρια ειναι αυτα που μπαινουν στα φιλτρα τα οποια ειναι για να συγρατουν της βρομιες.....αμα παρεις φιλτρο θα σου πω πως θα το κανεις......τωρα διακοσμιτικα που βγαζουν φυσαλιδες θα εννοης το οξυγονιο ποθ βγαινει μεσα απο καποιο διακοσμυτικο...οι μετρησεις παντα παιζουν ρολο για να δεις αν πανε ολα καλα στο ενυδρειο αλλα θελει καποιο ποσο για να παρεις τα τεστ..εγω σου λεω αληθεια οτι δεν εχω την δινατοτητα να τα παρω το καθενα κανει 15ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 6 Ιανουαρίου 2009 #20 Share 6 Ιανουαρίου 2009 (edited) Καλώς ήρθες και από εμένακαι στο φόρουμ αλλά και στην Αθήνα! Ο μονομάχος θα χρειαστεί νεράκι κοντά στους 25 βαθμούς και ένα φιλτράκι με σφουγγάρι για να κρατάει το νερό καθαρό. Οπότε πάρε με τη μία φίλτρο και θερμοστάτη. Τώρα που είναι αρχή, το ενυδρείο ακόμα στρώνει και θέλει κάποια προσοχή για να μην ανέβει η αμμωνία που είναι δηλητήριο. Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα φτηνό υγρό τεστάκι για αμμωνία (5-6 ευρώ) ωστε να κάνεις αλλαγή νερού όταν ανεβαίνει, σε κάποια στιγμή θα μένει στο μηδεν και είσαι ωραίος, τότε θα χρειάζεται να αλλάζεις 5-10 λίτρα την εβδομάδα για να είναι το νερό πάντα φρέσκο. Επίσης ακόμα καλύτερα να αγοράσεις και υγρό με βακτήρια για να ενισχύσεις τη χρήσιμη βιολογία του νερού μέχρι να μηδενίσει η αμμωνία. Ελπίζω να χρησιμοποιείς αντιχλώριο στις αλλαγές νερού ε? Μπορείς να "κόψεις" κάποια χρήματα παίρνοντας κάποιο άλλο φθηνότερο φίλτρο αρκεί να έχει σφουγγαράκι, καλύτερα να δώσεις τη διαφορά για βακτήρια και τεστ αμμωνίας. Κάθε 2-3 εβδομάδες θα πλένεις και το σφουγγαράκι με το νερό του ενυδρείο για να μην καταστρέφει τη βιολογία το χλώριο απ' το νερό της βρύσης. Με πρόλαβε εν μέρει και ο συννονόματος. Έγινε επεξεργασία 6 Ιανουαρίου 2009 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #21 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Ωχ πακετο πραγματι!εγω ειμαι ηλεκτρονικος και το μονο που μπορω να κανω ειναι να μετρησω το ph αλλα και παλι δε ξερω με ποιο τροπο θα το σταθεροποιησω.Υπαρχουν ειδικα φαρμακα φανταζομαι.Πριν λιγο ειδα εναν betta ο οποιος λεγεται crowntail.Τι παιζει με αυτον εκτος απο εμφανιση?Το ιδιο με τον κανονικο ειναι?Ρε συ ποσο καιρο ζουν τα ψαρια κατα μεσο ορο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 6 Ιανουαρίου 2009 #22 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Οι μονομάχοι ζουν γύρω στα 2-2,5 χρόνια.... crowntail είναι ένα άλο είδος μονομάχου, με φτερά διαφορετικά από τους κοινούς. Είναι κάπως έτσι: Και τα φτερά του μονομάχου σου δεν έχουν κάτι, ίσως το ψαράκι να κρυώνει, με άνοδο θερμοκρασίας γύρω στους 25-26 όπως σου παν και είσαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #23 Share 6 Ιανουαρίου 2009 με καλυψε η astra.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος1989 6 Ιανουαρίου 2009 Author #24 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Thanx παιδες!συγγνωμη κιολας για το πρηξιμο αλλα ειμαι καινουργιος στο ειδος και θελω να ναι οκ ο φωτης!Μηπως μπορει καποιος να μου πει με τι τιμες ph GH και τα λοιπα πρεπει να παιζω?τι πρεπει να προσεξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 6 Ιανουαρίου 2009 #25 Share 6 Ιανουαρίου 2009 δεν ξερω..αλλα ψαχνω και εγω γιαυτο...νομιζω οτι για ph 7-9 αλλα για kh δεν εχω ιδεα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος