Jump to content

ψηλά επίπεδα αμμωνίας και αλκαλικότητας

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες!

Εχθές τοποθέτησα ζωντανό βράχο στο ενυδρείο μου , 5 κιλά και 300 γραμμάρια , και το ενυδρείο είναι 120 λίτρα , επίσης πρόσθεσα και 3 κιλά ζωντανό αραγωνίτη και τον ανάμιξα με τον νεκρό που είχα…

Σήμερα έκανα τα τεστς και έχω πρόβλημα με την αμμωνία , βρίσκεται στα επίπεδα 0,2 mg/l και από ότι διάβασα στις οδηγίες του τεστ προτείνει να μειώσω την τροφή , η να προσθέσω ένα ειδικό αντι αμμωνιακό φάρμακο!

Όταν είχα προμηθευτεί τον εξοπλισμό για το ενυδρείο μου από κάποιο πετ σοπ μου είχαν δώσει ταμπλέτες τροφής της SERA και μου είχαν πει να ρίχνω μια ταμπλέτα την ημέρα ανεξάρτητα με το αν είναι άδειο το ενυδρείο μου… τους είχα ρωτήσει 2 φορές αν είναι σωστό να το κάνω αυτό από τη στιγμή που μέσα στο ενυδρείο έχω μόνο κάποια κιλά <<νεκρου>> αραγωνίτη και μου είπαν ότι έτσι πρέπει…

Τα ψηλά επίπεδα αμμωνίας στο ενυδρείο μου φαντάζομαι ότι είναι από την αφάγωτη τροφή που έριχνα κάθε μέρα!

Πρακτικά έχω ρίξει 8 ταμπλέτες με άδειο ενυδρείο! (μόνο νερό και αραγωνίτη)…

Τι μου προτείνετε να κάνω??

Τέλος η τιμή του ΚΗ μου είναι στα 16 dKH!

Είναι σοβαρό?

Αν κατάλαβα καλά στο ενυδρείο σου μπήκε για πρώτη φορά βράχος. Ή μήπως εννοείς ότι πρόσθεσες επιπλέον βράχο και άμμο .

Όπως και να έχει, το σύστημά σου βρίσκεται σε φάση κύκλου και είναι φυσιολογικό να εμφανίζει αυξημένα επίπεδα αμμωνίας. Δεν είναι απαραίτητο να ταΐζεις αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι μια ταμπλέτα είναι μεγάλη ποσότητα. Λίγα φυλλαράκια αρκούν όταν θα τελειώσει ο κύκλος και όσο δεν υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί.

Χημικά για τη δέσμευση της αμμωνίας δεν χρειάζονται γιατί αυτό που περιμένεις είναι να ωριμάσουν τα ζωντανά βιολογικά υλικά και η μόνη τροφή για αυτά είναι τα αμμωνιακά παράγωγα.

Ναι το ενυδρείο ήταν άδειο , μόνο με <<νεκρό> αραγωνίτη και νερό! Τοποθέτησα τον ζωντανό βράχο Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι έκανα τα ΤΕΣΤ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Θα ξανά κάνω τεστ το Σάββατο που μας έρχεται και θα συγκρίνω τις τιμές!

Όσο για το υψηλό ΚΗ, αν δεν έχεις ρίξει κάποιο πρόσθετο, πιθανά να οφείλεται στον αραγωνίτη.

χμμμμμ δεν εχω ρίξει κατι παραπάνω εκτός απο Αντιχλώριο , βιολογικές καλλιέργειες και να προσθέσω ότι στο φίλτρο μου μέσα έχω βάλει μια στρώση άνθρακα μια στρώση αντιφοσφωρο μπόλικο υαλοβάμβακα το μακαρόνι της μαμάς του και άφησα και ένα επίπεδο με τα σφουγγάρια της μαμάς του!

Πως μπορω να μειώσω το KH?

Πως μπορω να μειώσω το KH?

Δε πιστεύω ότι έχεις ΚΗ 16!!! Για μέτρα το νερό της βρύσης με το τέστ που έχεις να δεις πόσο σου βγάζει. Το τεστ είναι σίγουρα για μέτρηση ΚΗ; Μήπως είναι για μέτρηση GH;

Όχι παιδιά , είμαι 100% σίγουρος , το τεστ λέει ότι είναι για KH ALKALINITY , και γίνεται βάζοντας 5 ml νερό του ενυδρείου μέσα σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα και μετά ρίχνεις μια μια σταγόνα από το τεστ μέχρι το χρώμα να γίνει από πράσινο πορτοκαλοκοκκινο!

Κάθε σταγόνα που προσθέτεις είναι και 1 dHK στα 5 ml , αν το κάνεις σε σωλήνα με 10ml νερό τότε κάθε σταγόνα είναι 0,5dKH!

Η δεύτερη περίπτωση προτείνεται για μεγαλύτερη ακρίβεια…

Δεν θυμάμαι ακριβώς τη μάρκα του τεστ αλλά το πήρα από το waterinn και είναι αξιόπιστο , και αυτοί με το ίδιο τεστ βγάζουν τις τιμές όταν τους πάει κάποιος δείγμα με νερό!

Αυτά… :huh:

είναι της Tropic Marine το Test Set

σωστά τότε και θεωρείται καλό τεστ.

Την παρασκευή θα κάνω πάλι τα τεστ να δω αν άλλαξαν οι τιμές , στην περίπτωση που η αλκαληκοόητα στο νερό μου είναι πάλι σε ψηλά επίπεδα , υπάρχει κάποιος τρόπος να τη ρίξω?

Όσο έχεις υψηλά επίπεδα αμμωνίας ή νιτρωδών και δεν υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί στο ενυδρείο σου, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά παρακολουθείς την εξέλιξη του κύκλου χωρίς να ταίζεις.

Όταν θα ολοκληρωθεί τότε θα αντιμετωπίσεις τις υπόλοιπες παραμέτρους.

Όσο έχεις υψηλά επίπεδα αμμωνίας ή νιτρωδών και δεν υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί στο ενυδρείο σου, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά παρακολουθείς την εξέλιξη του κύκλου χωρίς να ταίζεις.

Όταν θα ολοκληρωθεί τότε θα αντιμετωπίσεις τις υπόλοιπες παραμέτρους.

εχω μέσα 3 γαρίδες και 2 tubes :huh:

Λάθος...

Αν εχεις να τα δωσεις καπου μεχρι να ολοκληρωθει ο κύκλος στο ενυδρείο.

Μετράς ΝΗ3, Νο2, Νο3?

ολες οι τιμες ειναι νορμαλ , μονο με το dHK εχω προβλημα , Ν02 0 , ΝΟ3 0 , αμμωνια 0 ph 8.0 , σταθερα σε 2 τεστ που εχω κανει μεσα σε 7 μερες!

ο ζωντανος βραχος σε καλη κατασταση εχει πεταξει διαφορα φυτα απο μονος του

ελεγα να κανω το επομενο τεστ αυριο αλλα μαλλον θα το κανω σημερα το απογευμα να δω μηπως αλλαξε κατι...

Μέτρα τις τιμές του κύκλου και βλέπουμε...

Αν το ΚΗ παραμενει εκει, θα λεγα ή να πας σε μαγαζι λίγο νεράκι να στο μετρήσουνε ή να πάρεις και ένα δεύτερο test...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...