Jump to content

προβλημα σε παπαγαλοψαρο

Recommended Posts

Μόλις έλαβα αυτό το π.μ. από ένα νέο μέλος μας .

Το βάζω εδώ δημόσια διότι πιστεύω οτι είναι καλό να μαθαίνουμε όλοι μας .

Εχω ενα ενυδρείο 100 λίτρων και εδω και 1 χρονο εχω τρια παπαγαλόψαρα. Εδω και δυο μήνες περίπου το ενα παπαγαλόψαρα που είναι το θηλυκό κυνηγάει το αρσενικο σαν τρελό και ασταμάτητα εως που το αρσενικο εχει καταλήξει να μην κουνιέται καθόλου !! Εδω και δυο μέρες το αρσενικο έχει πληγές στο σώμα του σχεδον κρέμεται το μισό του σώμα και για να το προστατέψω το εχω βάλει μεσα στο ενυδρείο σε ξεχωριστό χώρο. Εχω διαβάσει ότι εχετε γράψει σχετικά με ασθένειες και δεν βρίσκω τίποτα να ταιριάζει μπορείς να με βοηθήσεις λίγο ή να μου πεις που να ανατρέξω για να βρώ στοιχεια ..δεν θέλω να το χάσω

Αν και γνωρίζω πολύ λίγα από παπαγαλόψαρα, θα έλεγα σε πρώτη φάση πως ο αρσενικός έχει φάει πολύ ξύλο ή έχει γδαρθεί στην διακόσμηση του ενυδρείου (πέτρες, ξύλα...) κατά την διάρκεια του κυνηγιού!

Γνωρίζω πως τα παπαγαλόψαρα είναι επιθετικά είδη αλλά η αποτυχία συμβίωσης μεταξύ τους πιθανόν να οφείλεται και σε έλλειψη χώρων όπου θα μπορούν ορίσουν ως περιοχές δικιές τους.

Νομίζω πως μόνο με φωτογραφίες του ενυδρείου θα μπορέσουμε να πούμε περισσότρερα καθότι δεν πιστεύω πως είναι θέμα ασθένειας!

συμφωνώ, η επιθετικότητα σημαίνει ότι για κάποιο λόγο η ψαρίνα στρεσάρεται. Βέβαια να κυνηγάει μόνο το 1 από τα άλλα 2 δεν μπορώ να το εξηγήσω..

• 5 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...