poseidon11 5 Ιανουαρίου 2009 #26 Share 5 Ιανουαρίου 2009 Να το χαίρεσαι. Είναι εξαιρετικό. Πως κρατάς το ph σου σε αυτές τις τιμές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 5 Ιανουαρίου 2009 Author #27 Share 5 Ιανουαρίου 2009 Πως κρατάς το ph σου σε αυτές τις τιμές; βάζω νερό απο Α/Ο ...και δεν βάζω τύρφη απ'την στιγμή που το kh σχεδόν μηδενίζει τα οξέα που παράγονται στα φίλτρα αλλά και τα φωσφορικά(κυρίως απο τροφές) που και αυτά οξέα ειναι...... ρίχνουν με τον καιρό το ph εκεί!!!! όταν το έστησα είχα ph 6.5...μετα απο λίγο μόλις καιρό έπεσε στο 6 τώρα πλέον με τα ψάρια μέσα και μετά απο 10 ημέρες περίπου με τα ταϊσματα πάει στο 5,8-5,6....οπότε κάνω αλλαγή με α/ο και το φέρνει στο 5,9 με 6 και αυτος ο κύκλος επαναλαμβάνεται οπότε το ενυδρείο μου μέσα σε 10 ημέρες δέχεται αλλαγή στο Ph μόνο 0,2-0,4(ασήμαντη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
joepower 5 Ιανουαρίου 2009 #28 Share 5 Ιανουαρίου 2009 όλα τα λεφτά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mios 6 Ιανουαρίου 2009 #29 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Yiapa.... dapa doooo !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 6 Ιανουαρίου 2009 #30 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Να σε συγχαρώ και εγώ με τη σειρά μου Φίλε Γιάννη, για το φανταστικό βιοτοπικό ενυδρείο σου και τα πανέμορφα δισκάκια σου. Θεωρώ ότι όσο παλιώνει ένα ενυδρείο, τόσο πιο εύκολα μπορεί να διατηρήσει σταθερές τις χαμηλές τιμές του ΡΗ. Αλλά αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν οφείλεται άμεσα στα τελικά αμμωνιακά προϊόντα και τα φωσφορικά, τα οποία δεν είναι οξέα αλλά οργανικά άλατα. Έμεσα όμως με την αντίδραση εξουδετέρωσης με τα οξέα που παράγονται από τα ξύλα που βρίσκονται σε διαρκή αποδόμηση ( Χουμικά οξέα), αλλά και σε αυτά τα ίδια τα οξέα, πιθανά οδηγούν στο αποτέλεσμα το οποίο έχεις. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν διατηρείς μόνιμα μηδενικές τιμές ανθρακικής ή και γενικής σκληρότητας. Επίσης αν εκτός από την καλή διατροφή των δίσκων, προσθέτεις κάποια πρόσθετα ή βιταμίνες και αν αυτά επηρεάζουν την σταθερότητα των παραμέτρων του νερού. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 6 Ιανουαρίου 2009 Author #31 Share 6 Ιανουαρίου 2009 δεν οφείλεται άμεσα στα τελικά αμμωνιακά προϊόντα και τα φωσφορικά, τα οποία δεν είναι οξέα αλλά οργανικά άλατα. ευχαριστω για αυτην την χρήσιμη επεξήγηση-πληροφορία . δεν το γνώριζα.... Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν διατηρείς μόνιμα μηδενικές τιμές ανθρακικής ή και γενικής σκληρότητας. Επίσης αν εκτός από την καλή διατροφή των δίσκων, προσθέτεις κάποια πρόσθετα ή βιταμίνες και αν αυτά επηρεάζουν την σταθερότητα των παραμέτρων του νερού. Καλή συνέχεια. τιμές της ανθρακικής σκληρότητας μερικές φορές δεν είναι μηδενικές γιατί κάποιες φορές όταν δώ γρήγορη μεταβολή του ph προς τα κάτω...προσθέτω λίγο μαγειρική σόδα (για την αυξηση του kh)για να μπορέσω να κρατήσω το ph κάπως σταθερό.... όσο για βιταμίνες και ιχνοστοιxεία ρίχνω(συνήθως fishtamin και discus essential) κατά την αλλαγή του νερού αφού το νερό Α/Ο δεν περιέχει τέτοια... δεν ρίχνω ηλεκτρολύτες γιατι η Α/Ο μου δεν έχει στάδιο DI Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 6 Ιανουαρίου 2009 #32 Share 6 Ιανουαρίου 2009 .....δεν ρίχνω ηλεκτρολύτες γιατι η Α/Ο μου δεν έχει στάδιο DI.... Δεν το καταλαβα αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 7 Ιανουαρίου 2009 Author #33 Share 7 Ιανουαρίου 2009 Δεν το καταλαβα αυτο με ηλεκτρολύτες ανεβάζεις το tds...εγώ δεν το χρειάζομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Ιανουαρίου 2009 #34 Share 7 Ιανουαρίου 2009 (edited) με ηλεκτρολύτες ανεβάζεις το tds...εγώ δεν το χρειάζομαι Ναι αυτο ειναι κατανοητο. Το "σταδιο DI" που κολλαει? Αν ειχες DI σταδιο θα εριχνες ηλεκτρολυτες? ....δεν ρίχνω ηλεκτρολύτες γιατι η Α/Ο μου δεν έχει στάδιο DI Ποσο διαφορετικο TDS θα ειχες αν ειχες σταδιο DI? Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 8 Ιανουαρίου 2009 Author #35 Share 8 Ιανουαρίου 2009 Αν ειχες DI σταδιο θα εριχνες ηλεκτρολυτες? Ποσο διαφορετικο TDS θα ειχες αν ειχες σταδιο DI? το TDS μηδενίζει με DI ...χωρίς DI έχω μετρήσει 40-60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 8 Ιανουαρίου 2009 #36 Share 8 Ιανουαρίου 2009 το TDS μηδενίζει με DI ...χωρίς DI έχω μετρήσει 40-60 Πολυ ανεβασμενο ειναι. Μαλλον θελει καλιμπραρισμα το tds meter ή αλλαγη μεμβρανη. 5 οσμωσεις που ξερω και η δικη μου (3 σταδιων χωρις DI) βγαζουν απο 4-10 tds. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis59 8 Ιανουαρίου 2009 #37 Share 8 Ιανουαρίου 2009 (edited) Πολυ ανεβασμενο ειναι. Μαλλον θελει καλιμπραρισμα το tds meter ή αλλαγη μεμβρανη. 5 οσμωσεις που ξερω και η δικη μου (3 σταδιων χωρις DI) βγαζουν απο 4-10 tds. 4-10 τι; μs, ppm τι;; για να δουμε σε ποια μοναδα μετρα και ο Yiapas, Μηπως λετε το ιδιο περιπου σε διαφορετηκη μοναδα μετρησης ; Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2009 - Yiannis59 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 8 Ιανουαρίου 2009 Author #38 Share 8 Ιανουαρίου 2009 ναι συγνώμη δεν έγραψα μονάδα μετρησης 40-60μs Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 8 Ιανουαρίου 2009 #39 Share 8 Ιανουαρίου 2009 (edited) ΟΚ εγω ppm. Βγαζει δλδ TDS : 20-30ppm και electrical conductivity : 40-60 μS. Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 8 Ιανουαρίου 2009 #40 Share 8 Ιανουαρίου 2009 (edited) Αληθεια με τι μετρας σε mS? Εγω με το κλασσικο tds meter http://www.tdsmeter.com/products/tds4.html ΥΓ Γιαννη πρεπει να βρεθουμε και για εκεινο το milwaukee ph meter Χαθηκε και το βαφτηστηρι σου που ερχεται πιο συχνα επανω. Πρεπει να κανονισω μαλλον μονος μου ταξιδι να δω και το Rio Kapandriti. Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 8 Ιανουαρίου 2009 Author #41 Share 8 Ιανουαρίου 2009 Αληθεια με τι μετρας σε mS? Εγω με το κλασσικο tds meter http://www.tdsmeter.com/products/tds4.html με HANNA Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 9 Ιανουαρίου 2009 #42 Share 9 Ιανουαρίου 2009 Αληθεια με τι μετρας σε mS? Εγω με το κλασσικο tds meter http://www.tdsmeter.com/products/tds4.html ΥΓ Γιαννη πρεπει να βρεθουμε και για εκεινο το milwaukee ph meter Χαθηκε και το βαφτηστηρι σου που ερχεται πιο συχνα επανω. Πρεπει να κανονισω μαλλον μονος μου ταξιδι να δω και το Rio Kapandriti. Αυτο ξεχνα το ...............το πηρε αλλος.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 9 Ιανουαρίου 2009 #43 Share 9 Ιανουαρίου 2009 με HANNA Γιαννη εχω την ιδια Α.Ο με το Σπυρο, βγαζει 001 ppm.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 9 Ιανουαρίου 2009 #44 Share 9 Ιανουαρίου 2009 πανεμορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 4 Φεβρουαρίου 2009 Author #45 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 μία φρέσκια φωτογραφία Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 4 Φεβρουαρίου 2009 #46 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 αυτα ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Φεβρουαρίου 2009 #47 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 Τωρα δεν μιλαμε, κοιταμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 4 Φεβρουαρίου 2009 #48 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 εκπληκτικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 4 Φεβρουαρίου 2009 #49 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 ΥΙΑPAAAAAAAAAA ΝΤΑΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 4 Φεβρουαρίου 2009 #50 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 Παρα πολυ καλη δουλεια Γιανναρε!!!! Αλλα ρε φιλαρακι..................ακομα περιμενω να κερασεις καφε να το θαυμασω απο κοντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος