Jump to content

Μεταφορά θαλασσινού

KOSTAS2A6

Recommended Posts

Λοιπον σε ενα με ενάμιση χρόνο από τώρα θα αναγκαστώ να μετακομίσω σε άλλη πόλη (λόγω δουλειάς) και αυτό θα το κάνω ξανά και ξανά ανα 3 με 4 χρόνια.Το που θα πηγαίνω....άγνωστο. Όλες οι μετακινήσεις μου θα είναι καλοκαίρι.Σε μια τέτοια μετακόμιση τι πιθανότητες θα έχουν τα ψαρια μου η οι ανεμώνες κ.λ.π. αντέξουν αφου η θερμοκρασία του νερού κατά την μετακόμιση θα ανεβει υπερβολικά, όσο του περιβάλλοντος ίσως και λίγο παραπάνω μέσα στο φορτηγό που θα είναι μαζί με τα άλλα πραγματα. Άρα η ερώτηση μου είναι: μήπως θα φτιάξω τώρα το ενυδρείο (ως σήμερα ζει ένα clown) και εκείνη την ώρα θα χάσω όλα τα ψάρια? Πρώτον και κύριον σκέφτομαι τα καημένα τα ψάρια που θα έχουν την ατυχία να μπουν στο ενυδρείο μου , δεύτερον την ταλαιπωρία τη δικιά μου που συνέχεια θα είμαι περα δώθε Θεσ/νικη για να παίρνω τα ψάρια και στο τέλος.... και τρίτον τα χρήματα που θα δωσω και μετά θα τα χάσω όλα.

Τι να κάνω ρε παιδιά να συνεχίσω έτσι ή να γυρίσω πάλι πισω στις κιχλίδες που είχα και δεν είναι τόσο ευαίσθητες όσο τα ψάρια του αλατιού. :thumbup::thumbup::D

Δυστυχως σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα.Οχι μονο για τα ψαρια καθως και για τον βραχο σου,καθως με τοσες μετακομισεις αναγκαστικα θα τον μετακινεις με αποτελεσμα να χαλαει η βιολογια του.Το συστημα δεν θα προλαβαινει να ΄'δεσει'!

μην απελπίζεσαι ..

έχεις μικρό ενυδρείο , εύκολο στη μεταφορά του ..

τα ζωντανά μπορούν να μπουν σε κούτες με μόνωση + ψυχτρες και να ταξιδέψουν με ασφάλεια για αρκετές ώρες

μόλις μάθεις που και πως θα μετακομίσεις να το ξαναδούμε

μη βάζεις καινούρια ζωντανά

βάλε ένα κομμάτι μπλε σφουγγάρι στο ενυδρείο μετρικούς μήνες πριν .. θα σου χρειαστεί

Έγινε επεξεργασία - salTasos

μην απελπίζεσαι ..

έχεις μικρό ενυδρείο , εύκολο στη μεταφορά του ..

τα ζωντανά μπορούν να μπουν σε κούτες με μόνωση + ψυχτρες και να ταξιδέψουν με ασφάλεια για αρκετές ώρες

μόλις μάθεις που και πως θα μετακομίσεις να το ξαναδούμε

μη βάζεις καινούρια ζωντανά

βάλε ένα κομμάτι μπλε σφουγγάρι στο ενυδρείο μετρικούς μήνες πριν .. θα σου χρειαστεί

μονο κακο ειναι οτι ανα 4 χρονια πρεπει να το κανει αυτο.

σωστα!!!!! :thumbup:

:thumbup:

Φιλε μου δεν στα ειπα αυτα για να στεναχωρηθεις και να μην προχωρησεις σε θαλασσινο,απλα να ξερεις τι γινετε σε αυτες τις περιπτωσεις με την βιολογια του βραχου,ακολουθα τις συμβουλες του Τασου και ολα καλως!!!

:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - venom

Μόλις μάθω το που και το πότε θα σας πω.

Το ενυδρείο θα είναι το τελευταίο που θα μαζεύω και το πρώτο που θα στήνω.

Λοιπον σε ενα με ενάμιση χρόνο από τώρα θα αναγκαστώ να μετακομίσω σε άλλη πόλη (λόγω δουλειάς) και αυτό θα το κάνω ξανά και ξανά ανα 3 με 4 χρόνια.Το που θα πηγαίνω....άγνωστο. Όλες οι μετακινήσεις μου θα είναι καλοκαίρι.Σε μια τέτοια μετακόμιση τι πιθανότητες θα έχουν τα ψαρια μου η οι ανεμώνες κ.λ.π. αντέξουν αφου η θερμοκρασία του νερού κατά την μετακόμιση θα ανεβει υπερβολικά, όσο του περιβάλλοντος ίσως και λίγο παραπάνω μέσα στο φορτηγό που θα είναι μαζί με τα άλλα πραγματα. Άρα η ερώτηση μου είναι: μήπως θα φτιάξω τώρα το ενυδρείο (ως σήμερα ζει ένα clown) και εκείνη την ώρα θα χάσω όλα τα ψάρια? Πρώτον και κύριον σκέφτομαι τα καημένα τα ψάρια που θα έχουν την ατυχία να μπουν στο ενυδρείο μου , δεύτερον την ταλαιπωρία τη δικιά μου που συνέχεια θα είμαι περα δώθε Θεσ/νικη για να παίρνω τα ψάρια και στο τέλος.... και τρίτον τα χρήματα που θα δωσω και μετά θα τα χάσω όλα.

Τι να κάνω ρε παιδιά να συνεχίσω έτσι ή να γυρίσω πάλι πισω στις κιχλίδες που είχα και δεν είναι τόσο ευαίσθητες όσο τα ψάρια του αλατιού. :thumbup::thumbup::D

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry154058

Φίλε navy διαβάζοντας λίγο καλύτερα το θέμα θα προσέξεις ότι τότε δεν θίξαμε το θέμα της θερμοκρασίας που θα ανεβάσει το νερο.

Αν η παραπομπή σου στο θέμα που είχα ρωτήσει παλαιότερα ήταν για να μου δείξεις ότι ξαναρώτησα το ίδιο πράγμα θα πω ότι αυτό που γίνετε εδώ είναι ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας που έχει ο καθένας έτσι ώστε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα ψάρια που φιλοξενεί ο καθένας.

Φίλε Κώστα η παραπομπή στο προηγούμενο σου ποστ έγινε καθαρά σαν υπενθύμιση του τρόπου μεταφοράς του ενυδρείου που σoυ έγραψε ο φίλος Γιώργος ( geso ), με τον οποίο και συμφωνώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...