Jump to content

Τελικά Rio 180!!!

Νίκος_Κρικ

Recommended Posts

Παιδια κατα πασα πιθανοτητα αυριο θα ερθει το ενυδρειο μου.λεμε τωρα.υπαρχει περιπτωση να ερθει καποιος απογευματακι για παρεα.αχριαστος να ειναι αλλα λεμε.βεβαια θα υπαρχει μεζες καφες σουβλακια κτλ :wub:

• Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή την Δευτέρα (λέμε τώρα) θα έρθει το ενυδρείο θα ήθελα να γνωρίζω το εξής.

Αφού έρθει και το στήσω θα βάλω την βάση τον αραγωνιτη, τον βράχο και νερό από την Α/Ο με 1025 αλατότιτα. μετά ξεκινώ την λειτουργιά των μηχανημάτων. Τα ερωτήματα μου είναι

1. Την UV να τον έχω ανοικτή η όχι τώρα στην αρχή?

2. Την moonlight μπορώ να την έχω ανοικτή?

3. Τι πρέπει να κάνω για το στρώσιμο? Απλά για κανένα μήνα τα φώτα κλειστά και μετρήσεις???

1- η γνώμη μου είναι, πως δεν υπάρχει λόγος άμεσης λειτουργίας, ιδιαίτερα σε αυτό το στάδιο.

2- μπορείς ...για να σε συντροφεύει τις δύσκολες νύχτες.

3-ορθόν

• 2 weeks later...

Επιτέλους μετά από αρκετό καιρό ήρθε το ενυδρείο μου. Το κακό είναι ότι την Παρασκευή έκανα ρήξη χιαστού και έτσι από τέλος του μηνός θα ξεκινήσω να βάζω τα πράγματα. Για το sump έτσι όπως είναι τι μου προτείνετε να βάλω?

post-5701-1242229001_thumb.jpg

post-5701-1242229014_thumb.jpg

καλορίζικο !

φαίνεται καλοφτιαγμένο :bowdown:

έχει δουλίτσα ακόμα για να ετοιμαστεί

, κάνε υπομονή και μόλις είσαι έτοιμος προχωράς

καλή ανάρρωση

στο sump το πρώτο διαμέρισμα από δεξιά είναι για τη υποδοχή του νερού ?

τότε εκεί βάζεις ‘καλτσα’ για μηχανικό φιλτράρισμα ,

τι άλλο εξοπλισμό θα έχεις ?

Βασικά είναι η πρώτη φορά που έχω sump και δεν ξέρω πως πάνε. Ένα σχέδιο που έχω σκεφτεί είναι αυτό . οπότε δεξιά skimmer – refugium- επιστροφή. Δεν ξέρω όμως αν θέλει άλλο ένα διαμέρισμα για να βάλω άνθρακα αντιφωσφορο θερμοστάτη κτλ κτλ. Τι λέτε??? Επίσης δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά μεταξύ refugium και DSB

Βασικά είναι η πρώτη φορά που έχω sump και δεν ξέρω πως πάνε. Ένα σχέδιο που έχω σκεφτεί είναι αυτό αφιέρωσε πολύ χρόνο σε αυτό το site και θα μπεις στο νόημα . οπότε δεξιά skimmer – refugium- επιστροφή. Δεν ξέρω όμως αν θέλει άλλο ένα διαμέρισμα για να βάλω άνθρακα αντιφωσφορο θερμοστάτη κτλ κτλ. Τι λέτε??? Επίσης δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά μεταξύ refugium και DSB εδώ πρέπει να γράψουμε μερικές σελίδες για να καλύψουμε το θέμα

, ψάξε στη βιβλιοθήκη άρθρων κάτι θα βρεις

όπως είχα πει και σε ποστ μου αλλά σε διάφορα pm έχω πρόβλημα με το sump. Δεν έχει χώρο να βάλω αντιφωσφορορικα και άνθρακα. Έχετε να προτείνετε κάτι αλλά επειδή δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα με απλά λόγια. Ευχαριστώ παίδες

post-5701-1242484780_thumb.jpg

Μονη λυση βλεπω να βαλεις ακομα ενα χωρισμα αν γινετε τωρα βεβαια και επισης στον σωληνα που πεφτει

το νερο στο sump απο το ενυδρειο να βαλεις απο κατω μια καλτσα και να βαλεις τα υλικα εκει :bowdown:

το sump θα πάει πίσω για να φτιαχτεί σωστα.λογικα μπορούν να μπουν και άλλα χωρισματα.το ένα κακό πίσω από το άλλο έρχεται έχω αγανακτήσει

το sump θα πάει πίσω για να φτιαχτεί σωστα.λογικα μπορούν να μπουν και άλλα χωρισματα.το ένα κακό πίσω από το άλλο έρχεται έχω αγανακτήσει

Μην απελπιζεσαι φιλε μου δεν εγινε τιποτα ειναι δουλεια που γινετε πολυ γρηγορα οποτε δεν θα σε παει πολυ πισω, καλη συνεχεια :bowdown::bowdown:

ψυχραιμία ..και θα δεις ότι δεν είναι τραγική η έλλειψη των χωρισμάτων :bowdown:

Μία καλή λύση ειναι να τοποθετήσεις στην έξοδο του skimmer ένα δοχείο με χημικά υλικά. Για παράδειγμα ένα πλαστικό δοχείο ανάλογου μεγέθους που να σε εξυπηρετεί, το γεμίζεις τρύπες και μέσα τοποθετείς κάλτσες με τα χημικά υλικά.

Φροντίζεις τακτικά να αφαιρείς τις κάλτσες με τα υλικά και να τα ξεπλένεις με νερό βρύσης, ώστε να μην μπουκώνουν και να λειτουργούν σωστά.

Επειδή μου αρέσουν οι ταχτοποιημένες δουλειές το sump θα πάει πίσω για να μπουν έξτρα χωρίσματα. Αν πάλι για κάποιο λόγο που δεν πιστεύω δεν μπορεί να γίνει σκέπτομαι να αγοράσω τα παρακάτω προϊόντα

1

2

τι λετε?

• 3 weeks later...

Γεια σας παιδια.ακομα να φτιαξουμε το ενυδρειο λογο ποδιου και κανουμε σχεδια για το μελλον.στο sump θα μπουνε 2 χωρισματα για το χειμικο φιλτραρισμα σε λιγες μερες και θα μπουν και οι pvc σωληνες.μιας ομως και καθομαι στο σπιτι λογο ποδιου ειπα να κατσω να δω τι ψαρια μου αρεσουν και να μου πειτε αν μπορω να τα βαλω μεσα.τα ψαρια ειναι τα παρακατω.

post-5701-1243847643_thumb.jpgx2

post-5701-1243847677_thumb.jpgx2

post-5701-1243847708_thumb.jpgx4

post-5701-1243847686_thumb.jpgpost-5701-1243847696_thumb.jpgpost-5701-1243847731_thumb.jpg

post-5701-1243848236_thumb.jpgpost-5701-1243847668_thumb.jpg

post-5701-1243847741_thumb.jpgpost-5701-1243847722_thumb.jpgpost-5701-1243847658_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Νίκος_Κρικ

Για να μαθαινω και τιποτα μπορεις να μου πεις το λογο???απλα λογο λυτρων?ασυμβατοτητας???

Εγώ δεν θα έβαζα τα..

FOXFASE LO

NASO TANG

CHELMON ROSTRATUS

Λόγω λύτρων Νίκο…….καλό είναι να αποφύγεις τα ψάρια που σου αναφέρει ο navy , καθώς και ο δεύτερος γιατρός είναι υπερβολή… :)

τα λίτρα είναι λίγα....

βάλε ένα blue tang και ενα yellow tang μικρού μεγέθους και όλα θα πάνε καλά :)

Για να το λέτε εσείς οι 2 κάτι θα ξέρετε παραπάνω. Οπότε έτσι και θα γίνει. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

• 2 weeks later...

τον τελευταιο καιρο ειμαι σε σκεψεις να αλλαξω το φωτιστικο μου.εγω εχω ενα της solar max με 4*39W T5.θελω να βαλω μονο σκληρα κοραλια.το υψος του ενυδρεου ειναι 50 ποντους.απο οτι εχω διαβασει πρεπει να εχει 1W/λυτρο.οποτε εγω θελω 200-250W.αν οντως ειναι ετσι το δικο μου εχει συνολο 156W.δλδ 50-100W λιγοτερο.θελω αλλο???Αν ναι σκεφτομαι για ενα απο τα παρακατω.

1.Metal Halide HQI Lighting

2.Giesemann INFINITI HQ / T-5 1 x 150 Watt / 2 x 24 Watt

Αν εχετε και καποιο αλλο να μου πειτε...

για την αρχή ξεκίνα με αυτό που έχεις , και με κοραλλια χαμηλών απαιτήσεων μέχρι να στρώσει το ενυδρείο και μετά πας για αλλαγές

Έγινε επεξεργασία - NAVY

• 2 weeks later...

Επειδή είχα απογοητευτεί από το ενυδρείο μου λόγο εμφάνισης για το ενυδρείο και λόγο πρακτικότητας του sump πήρα την μεγάλη απόφαση να το στείλω πίσω για κάποιες αλλαγές. Οπότε έχουμε και λέμε.

Ενυδρείο

Βγαίνει ο εσωτερικός πύργος. Στον πάτο έχει 2 τρύπες. Η μια η μικρή θα κλείσει. Η άλλη θα μείνει για αλλαγές νερού. Θα ανοιχτούν 2 στην πλάτη για υπερχείλιση και 2 στο πλάι για επιστροφή. Επίσης 2 μικρά τζαμακια στο παλι (αφτακια) για να κρατιέται το φωτιστικό για να μην το κάνω κρεμαστό

Sump

Ξεκόλλημα σχεδόν όλα τα χωρίσματα. Θα γίνουν 3,5 χωρίσματα. Το πρώτο θα είναι η υπερχείλιση και το skimmer μέσα σε αυτό (ίσως μαζί με ένα κομμάτι υαλοβάμβακα για να κραταει την μούργα πριν πάει στο skimmer), στο δεύτερο θα είναι χωρισμένο στην μέση. Στο ένα κομμάτι θα είναι το χημικό φιλτράρισα και στο άλλο θερμοστάτες. Μετά refugium και τέλος επιστροφή

Αυτά πρέπει να γίνουν για να μπορώ να λέω ότι έχω ένα ενυδρείο που μου αρέσει και όχι να το κοιτώ κάπως καθημερινά. Μόλις είναι έτοιμο θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες. Εύχομαι να μην πάει τίποτα άλλο στραβά γιατί μέχρι στιγμής όλα στραβά πάνε. Έχω εδώ και 1,5 μήνα ένα ενυδρείο το οποίο δεν έχω ξεκινήσει ακόμα και το οποίο δεν μου αρέσει

Το ενυδρείο τελική μορφή θα έχει κάπως έτσι

post-5701-1245953632_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Μετά από αρκετό καιρό και πολλές σκέψεις με το τι θα κάνω με το ενυδρείο κάποιοι φίλοι μου επειδή με έβλεπαν κάπως τις τελευταίες μέρες αποφάσισαν και μου έκαναν δώρο για τα γενέθλια μου (12/7) τα τζάμια από το ενυδρείο.απλά οι διαστάσεις άλλαξαν.Οι διαστάσεις τώρα είναι 100*55*60 (330 λύτρα δηλαδή) και ανοίχτηκαν σύνολο 3 τρύπες.Μια Φ60 για την υπερχείλιση και 2 Φ28 για την επιστροφή.Οπότε το ενυδρείο θα έχει τελική μορφή όπως στην φωτογραφία.

1111111.jpg

απλά περιμένουμε τώρα τον Nidal να γίνει καλά και να έχω επιτέλους ένα λειτουργικό και όμορφο ενυδρείο.και ειδικά έτσι όπως το θέλω.

To Be Continue...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...