Jump to content

Τελικά Rio 180!!!

Νίκος_Κρικ

Recommended Posts

Μέτρα το νερό από την όσμωση με το ρεφρακτόμετρο.

Πρέπει να σου δείξει 0 (μηδέν).

Αν όχι, καλιμπράρισέ το με το ειδικό βιδάκι.

• Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σήμερα ήρθε και η UV. Είναι της Aquahouse και είναι 25W. Θέλω να σας καμία μια δυο ερωτήσεις και επειδή το ενυδρείο περιμένουμε να στεγνώσουν καλά οι κόντρες και μάλλον θα είναι σπίτι παρασκευή πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για κάποια πράγματα.

1.Έχω 2 koralia No2 και 2 koralia nano. Είναι καλά για 250 λύτρα ή θέλει και καμία παραπάνω??? Επίσης μήπως έπρεπε να πάρω αντίστοιχες tunze???

2. Σκέπτομαι να πάρω πινάκα με ασφάλειες αλλά πρέπει να κόψω τα καλώδια. Εσείς τι λέτε???

3. εκει που θα μπει το ενυδρείο έχω αποσμητικό χώρου. Έχω ακούσει ανεβαίνει το Ridox ή Redox κάπως έτσι. Ισχύει??? Είναι πολύ δυνατό άρωμα. Είναι αυτά που μπαίνουν στην πρίζα με 3 διαφορετικά έντονα αρώματα

post-5701-1240406420_thumb.jpg

Η UV λαμπα ειναι 25Watt? Υπαρχει τοσο μεγαλη???

Ανταλακτικες λαμπες που μπορουμε να βρουμε ξερεις?

ετσι γραφει επανω.εχει και με 55w.μπορω να σου πω απο που την αγορασα αλλα σε pm.οτι ειναι ρωτας εκεινους

Μέτρα το νερό από την όσμωση με το ρεφρακτόμετρο.

Πρέπει να σου δείξει 0 (μηδέν).

Αν όχι, καλιμπράρισέ το με το ειδικό βιδάκι.

και όμως αυτός δεν είναι ο σωστότερος τρόπος

, καλύτερα να προμηθευτείς ειδικό υγρό όπως της pinpoint για καλιμπράρισμα αλατότιτας , με αυτό καλιμπράρεις στο 35 ppt

http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/65d...id%2053.0%20mS/

και όμως αυτός δεν είναι ο σωστότερος τρόπος

, καλύτερα να προμηθευτείς ειδικό υγρό όπως της pinpoint για καλιμπράρισμα αλατότιτας , με αυτό καλιμπράρεις στο 35 ppt

http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/65d...id%2053.0%20mS/

Με το συγκεκριμένο καλιμπράρεις ηλεκτρονικά όργανα και όχι ρεφρακτόμετρο.

(To calibrate your American marine or any other electronig measuring device.)

Βέβαια για να είμαστε απόλυτα σωστοί, το καλιμπράρισμα πρέπει να γίνεται σε 2 τιμές (και για απόλυτη ακρίβεια σε 3), μία στο 0 (μηδέν) και μία κοντά στο σημείο που θα μετράμε συνήθως. Αν καλιμπράρουμε σε 3 σημεία, επιλέγουμε και μία στη μέση.

Για περισσότερα εδώ.

αγαπητέ φίλε

πρόσεξε καλύτερα τι γράφει στο πολύ καλό λινκ που ανέβασες

2. The second step in calibration should be performed at least once before relying on a refractometer to accurately measure the salinity of a reef aquarium. This step involves testing it in a solution matching the refractive index of 35 ppt seawater (or some similar solution near the range of measurement).

να σε ενημερώσω ότι το έχω διαβάσει στο παρελθόν , όπως επίσης έχω συζητήσει το θέμα με <βαρύ> όνομα σε θέματα χημείας ενυδρείου

και έχω τη διαβεβαίωση ότι το εν λογο υγρό είναι κατάλληλο για αυτή τη δουλειά

Δεν διαφώνησα μαζί σου.

Απλώς έγραψα τι γράφει ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου υγρού.

Αν εσύ διαβεβαιώνεις ότι είναι κατάλληλο, πάω πάσο.

Παιδια σκεφτομαι να φτιαζω τον παρακατω πινακα.πρεπει να προσθεσω τπτ αλλο???

post-5701-1240524444_thumb.jpg

φρόντισε να είναι εύκολο να σταματάς όλη τη κυκλοφορία του νερού για να ταΐζεις τα κοράλλια

αν ψάχνεις τη πρίζα της κάθε αντλίας .. δεν θα το κάνεις πολλές φορές

εγώ θα έβαζα ακόμα 2 χρονοδιακόπτες και άλλες 2-3 αναμονές

ξέχασες την αντλία επιστροφής ..

γιατι αλλους 2 χρονοδιακοπτες???οποτε ας παρω μεγαλυτερο πινακα για πιο πολλες αναμονες

μπορεί να αποφασίσεις να τρέξεις zeo vit , μπορεί να θες ένα χρονοδιακόπτη για κάποια αντλία , μπορεί να θες φεγγαροφώς , μπορεί .. δεν ξέρω τι άλλο .. :unsure:

να μην έχεις καβάτζα ?

σωστος.οποτε θα παρω μεγαλυτερο πινακα 36 θεσεων για παραπανω αναμονες.ευχαριστω

Παιδια τι ασφαλειες να παρω??? 6?10? 10 και πανω???

βάλε τον- τους θερμοστάτη – τες σε ανεξάρτητες ασφάλειες , είναι επίφοβα μηχανήματα

στο παρελθόν είχα πρόβλημα με έναν που μου έριχνε την ασφάλεια όλου του ενυδρείου κάθε 2-3 μέρες σε άσχετες ώρες , μοίρασα το φορτίο σε όλες τις πρίζες του σπιτιού για να βρω τον ένοχο .. ταλαιπωρήθηκα αρκετά , αν είχα ένα σωστό πίνακα θα εντόπιζα αμέσως τη βλάβη

για τη επιλογή των ασφαλειών καλύτερα να ρωτήσεις ηλεκτρολόγο

η βασική ιδέα είναι

οι ασφάλειες του πίνακα του ενυδρείου να είναι μικρότερες από την ασφάλεια του κεντρικού πίνακα , ώστε αν συμβεί κάτι να πέσει μόνο η ασφάλεια στο πίνακα του ενυδρείου και όχι η κεντρική

καθε θερμοστατης θα εχει την δικη του ασφαλεια.αμα δεις το σχεδιο που εχω κανει το γραφο.θα αγορασω τον 36πινακα και καθε μηχανημα θα εχει δικη του ασφαλεια

Φιλε καλησπερα, μολις το φτιιαξεις ανεβασε στοιχεια, και πληροφοριες καθοτι ειμαι στον ιδιο τον προβληματισμο αυτη την περιοδο. Τα φις υποψιαζομαι οτι θα τα κοψεις των συσκευων, με την εγγυηση ομως τι γινεται?

ειναι ρισκο.κατσε να μου φερουν το ενυδρειο που παει απο εβδομαδα σε εβδομαδα και ανεβαζω και DVD :wub:

εχω 2 κοραλιες νανο και 2 κοραλιες 2.ποιες ειναι οι αντιστοιχες σε tunze???αξιζει η διαφορα???

παιδια εχω προβλημα με το skimmer.εχω το tmc v2 400 και απο οτι εμαθα δεν κανει για το ενυδρειο μου.ειναι μικρο.εσεις για ποιο λετε να παω?τις tunze ειναι καλα???

Φιλε καλησπερα, μολις το φτιιαξεις ανεβασε στοιχεια, και πληροφοριες καθοτι ειμαι στον ιδιο τον προβληματισμο αυτη την περιοδο. Τα φις υποψιαζομαι οτι θα τα κοψεις των συσκευων, με την εγγυηση ομως τι γινεται?

Δε χρειαζεται να κοψεις τα φις.Καλωδιο συνεδεμενο στον πινακα,και στην αλλη ακρη φις θηλυκο για να μπαινει η συσκευη.

Δε χρειαζεται να κοψεις τα φις.Καλωδιο συνεδεμενο στον πινακα,και στην αλλη ακρη φις θηλυκο για να μπαινει η συσκευη.

Διας εγραψες.εγω ετοιμαζομουν να τις κοψω.Θεος απλα.

Εγινε η αγορα ενος skimmer Schuran Jetskim 120 και 2 Tunze 6025

Επισης σημερα αγοραστικαν μαγνητης tunze,platinum reef set της coral shop,moonlight και 3 τροφες της New Era (aegis flakies marine type 1,aegis flakies marine type 2,marine flakes)

το ενυδρειο να δουμε ποτε θα ερθει.οποτε χτυπαει το κινητο μου νομιζω οτι ειναι αυτο αλλα......

υπομονη

Έγινε επεξεργασία - Νίκος_Κρικ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...