Jump to content

Τελικά Rio 180!!!

Νίκος_Κρικ

Recommended Posts

οριστε και απο μεσα.Για το μερος του sump λεω να βαλω στον πατο η ενα μεγαλο κομματι απο υλικο φελο η φελιζολ απο αυτα που εχουν στις οικοδομες.Για ηχομονοση τι λετε???

Περιμένω να μου φέρουν το 180 γιατί το είχα δώσει να μου ανοίξουν τρύπες για εσωτερική υπερχείλιση. Θα ανοιχτούν 2 τρύπες. Μια πίσω δεξιά που θα είναι η επιστροφή και μια πίσω αριστερά που θα είναι η υπερχείλιση. Επίσης η κόντρα η πλαστική που έχει το jewel θα αφαιρεθεί για να μην εμποδίζει τον φωτισμό και θα προστεθούν 2 γυάλινες.

post-5701-1232292166_thumb.jpg

post-5701-1232292183_thumb.jpg

post-5701-1232292206_thumb.jpg

post-5701-1232292226_thumb.jpg

post-5701-1232292240_thumb.jpg

• Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια χαρα!

Σε βλέπω νοικοκυρη!!!

Μπράβο!

Καλα θα κανεις και θα βαλεις το υλικο που λες! θα βοηθησει!

Ο μουργος στη foto ειναι για να φυλαει το ενυδρειο?

ειναι για μεσα στο ενυδρειο.ειναι σκυλοψαρο :thumbup:

• 2 months later...

Γεια σας παίδες. Επειδή το ενυδρείο και το sump είναι έτοιμα και τέλος του μηνός θα τα έχω στα χέρια μου θα ήθελα να προχωρήσω στην αγορά μια Α/Ο και ενός φωτιστικού. Το φωτιστικό θα είναι Arcadia αλλά δεν ξέρω τι Kelvin πρέπει να έχω. Θα βάλω σκληρά κοράλλια οπότε πρέπει να έχει ΜΗ λάμπες επάνω. Έχετε να προτείνετε κάτι από Arcadia για το Rio 180??? Και από Α/Ο τι λέτε??? ευχαριστώ

• 3 weeks later...

Σήμερα αγοράστηκαν τα παρακάτω πραγματάκια.

1.Αλάτι Tropic Marin Pro

2.Aραγωνιτης ζωντανός

3.Θερμοστατης Jager 300w

4.Τεστακια Api

5.Ανθρακας

6.Αντιφωσφορικα

7.Καλτσάκια

8.Κυκλοφορητης (είναι για το βαρέλι)

9.Το κόκκινο το μπουκαλάκι που είναι κάτι σαν Aqua Safe

10.Φωτιστικο 4x Τ5

11.Ενα κέικ 7days για την λιγούρα

στην Φώτο είναι ο μέχρι τώρα εξοπλισμος.αυριο θα έχω στα χεριά μου και την Α/Ο και το Βαρέλι.Κατα πάσα πιθανότητα το ενυδρείο και το sump θα είναι σπίτι μου Μ.Πεμπτη. αλλά δεν είναι το Rio 180 γιατί είχαμε κάποια προβληματακια.το ενυδρείο θα είναι DIY και θα είναι 100*50*50 και το sump 90*45*55

post-5701-1239283799_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Νίκος_Κρικ

σε καθε petshop με ενυδρεια εχει καλτσακια.υπαρχουν διαφορες μαρκες.δεν πιστευω να εχω διαφορες.αυτα ειναι της Hydor

Απο Μ.εβδομαδα θα ξεκινησω να φτιαχνω το νερο μου.Απλα θελω να ξερω κατι.αφου γεμιση το βαρελι με νερο απο την Α/Ο και ριχνω αλατι μεχρι η αλατοτητα φτασει 1024-1025 πρεπει να αφησω μεσα καποιον κυκλοφορητη?δλδ αν το νερο το εχω ετοιμο την Τριτη και το ενυδρειο ερθει Πεμπτη πως να το συντηρησω 2 μερες.

Επισης βρηκα ενα μαζαγι με δεξαμενες.Αυτή ειναι η σελιδα του.Σκεφτομαι να παρω την πρωτη 300 λυτρα που εχει περιπου 100 ευρω. καλα δεν ειναι???

Για να διατηρήσεις πολλές μέρες το θαλασσινό νερό, θα πρέπει να υπάρχει κυκλοφορητής στη δεξαμενή.

Απαραίτητη όχι.Απλά θα ήταν καλό να υπήρχε ή καλύτερα όχι???

Κοιτα, η uv ειναι μια συσκευή αποστείρωσης. Ενα μερος μικροοργανισμών θα εξολοθρευονται απο αυτήν, σίγουρα και παθογόνοι.

Η τοποθετηση της ή όχι ειναι δική σου απόφαση!

αν και θα ελεγα οτι καλο κανει ας το ξεκινησω χωρις και βλεπουμε.ευχαριστω

Εγω εχω μια Α/Ο 3 σταδιων.τι μπορω να κανω δλδ????

Μπορείς να προσθέσεις εκ των υστέρων στάδιο DI.

Δες εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25900

και στο συνημμένο κοίτα τους κωδικούς DI-CAN-1 και DI-CAN-2

οπότε αγοραζεις ενα απο τα 2 που μου ειπες και εχεις ας πουμε μια εξτρα φιλτρανση στην Α/Ο δλδ ας πουμε Α/Ο 4 σταδιων???μπορεις να συνδιασεις και τπτ αλλο?λεω να αγορασω το ΤDS meter που εχει

Ακριβώς!

Με το TDS Meter μπορείς να μετράς την ποιότητα του νερού πριν και μετά το στάδιο του DI, έτσι ώστε να ξέρεις πότε χρειάζεται αλλαγή η ρητίνη.

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.Οκ αυτα ηθελα να μαθω.τα υπολοιπα θα μιλησω με το καταστημα.και παλι ευχαριστω

μολις τωρα εκανα μετρηση στο βαρελι για την αλατοτητα.αλλα ποτε καταλαβαινεις οτι θερει καλιμπραριζμα το ρεφρακτομετρο???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...