elgrec0 30 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα παίδες και χρόνια πολλά! Είμαι καινούριος στον χώρο του ενυδρείου και έχω κάποιες απορίες… Ξεκινήσαμε με τον κολλητό μου την κατασκευή 2 ενυδρείων 120 λίτρων και για κακή μας τύχη εμπιστευθήκαμε τις πληροφορίες – οδηγίες των πωλητών από το pet shop όπου προμηθευτήκαμε τα υλικά… Είμαστε σίγουροι πως ξεκινήσαμε λάθος , και θα σας αναφέρω τα βήματα τα οποία ακλουθήσαμε μέχρι τώρα , ελπίζω να είναι ακόμα νωρίς και να διορθώνεται η κατάσταση… Ξεκινήσαμε αφού κατασκευάσαμε τα ενυδρεία με το γέμισμα τους , γεμίσαμε τα ενυδρεία λοιπόν με νερό βρύσης , και στη συνεχεία τοποθετήσαμε τον αραγονιτη στον πάτο του ενυδρείου σε μικρές ποσότητες με μια κούπα για να έχουμε οσο το δυνατόν λιγότερη θολούρα στην αρχή. Τον αραγονιτη πριν τον τοποθετήσουμε τον πλύναμε μέσα σε μια λεκάνη για να φύγει η πολλή σκόνη , μετά από 12 ώρες ρίξαμε το αλάτι στο ενυδρείο χωρίς όμως να έχουμε ρίξει αντιχλώρια κλπ…. Αυτό που επικρατεί τώρα στο ενυδρείο είναι μια ατελείωτη θολούρα , λογικό από τη μια αλλά μέχρι πότε θα κρατήσει? Θα πρέπει να βάλουμε σε λειτουργιά τα φίλτρα / σκιμερ / θερμοστάτες από τώρα? Πριν καν κάτσει ο αραγωνιτης στον πάτο? Πείτε μου σας παρακαλώ τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να σώσουμε λίγο την κατάσταση γιατί απ’ότι διάβασα στο φόρουμ κατάλαβα ότι τα κάναμε όλα ανάποδα!! Ευχαριστώ πολύ , Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 30 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας και καλή συνέχεια. Το ξεκίνημα σου όπως κ’εσυ κατάλαβες ήταν λιγάκι ανορθόδοξο Διάβασε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο για ένα σωστό ξεκίνημα θαλασσινού, και περιμένουμε την κάθε απορία σου. Η θολούρα με την βοήθεια ενός φίλτρου θα φύγει σιγά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 30 Δεκεμβρίου 2008 #3 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Καλως ορισες στο θαλασσινο μας κομματι του Aquazone! Η αληθεια ειναι πως ξεκινησες καπως ανορθοδοξα! 1.Καλο θα ηταν να χρησιμοποιηθεί νερο απο Α/Ο. τωρα που το εχεις γεμισει παλι μπορεις να προμηθευτείς και να την χρησιμοποιείς στις αλλαγες. 2.πρωτα σπαμε το αλλατι και μετα βαζουμε τον αραγωνιτη (νεκρό εβαλες απο οτι καταλαβα) 3. Βάλε μπροστά τα μηχανιματα και κυρίως ενα φιλτρο με υαλοβαμβακα να σου μαζεψει τη θολούρα Δωσε μας λίγες πληροφορίες για το στήσιμο, τις διαστάσεις του ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 30 Δεκεμβρίου 2008 Author #4 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 ευχαριστώ πολύ Navy! τα αναφέρει όλα αναλυτικά ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 30 Δεκεμβρίου 2008 Author #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Νίκο ζωντανό βάλαμε!! Τουλάχιστον για ζωντανό μας το πούλησαν … είναι της TIDAL ο “PEARL BEACH” . Λοιπόν το ενυδρείο είναι 120 λίτρα και οι διαστάσεις του είναι 64 εκ μήκος χ 50 ύψος και 36 βάθος , το ενυδρείο το κατασκεύασα μόνος μου , και για την διαδικασία αλλά και για το θέμα διαστάσεων καθώς στο σημείο που το έβαλα είναι σαν εντοιχισμένο και χρησιμοποίησα όλο τον χώρο που είχα στο μέγιστο , θα δείτε και Φώτο στο μέλλον όταν πλέον ολοκληρωθεί! Χρησιμοποίησα 8αρι τζάμι , έχω ένα φίλτρο της JBL το 900 το οποίο είναι για έως και 300 λίτρα , και ένα Skimmer της JAD [κινεζιά] . Στο ενυδρείο έχω σκοπό να βάλω αρκετό ζωντανό βράχο και από ψάρια δεν έχω καταλήξει ολοκληρωτικά κάπου , αλλά το ψάχνω! Λέτε να κατέστρεψα τον αραγονίτη μου? Θέλω να προσθέσω λίγο ακόμα , να πάρω να συμπληρώσω με άμμο η να συνεχίσω με αραγονίτη? Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για το πλύσιμο του? Σας ευχαριστώ παίδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 30 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 καλωσόρισες στα αλμυρά νερά ! ο ζωντανός αραγωνίτης έχει πολύ υγρασία η και νερό μέσα στη συσκευασία .. έτσι ήταν ο δικός σου ? αν ναι , κακώς τον έπλυνες ( μην ανησυχείς , δεν έγινε και μεγάλη ζημιά ) αν όχι, καλώς πλύθηκε μπορείς να ανακατέψεις άμμο με αραγονίτη θεωρικά , δεν έχω δει να το έχει κάνει κάποιος άλλος και δεν ξέρω αν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα οπτικά .. αν έχουν πολύ διαφορετική κοκκομετρία πιθανότατα θα <κάτσει> η άμμο στο πάτο μετά από καιρό καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 30 Δεκεμβρίου 2008 #7 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Σε μερικες συσκευασιες ζωντανου αραγωνιτη εχει και ενα σακουλακι με υγρο το οποιο ειναι βακτηρια.Αν σε βοηθαω ετσι.Μπορεις να τον ανακατεψεις με αραγωνιτη (νεκρο) για καλυτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 30 Δεκεμβρίου 2008 Author #8 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Παίδες δεν είχε νερό μέσα η συσκευασία ούτε κάποιο έξτρα σακουλάκι το μόνο που παρατήρησα ήταν ότι ήταν λίγο υγρός , είχε υγρασία όχι τίποτα το υπερβολικό όμως απλά μπορούσες να τον πλάσεις λίγο , δεν είναι και πάρα πολύ ψηλός , αυτό δεν μου αρέσει περισσότερο θα τον ήθελα πιο ψήλο … θα πάω σήμερα στο μαγαζί που τον πηρά και θα ρωτήσω αν όντος είναι ζωντανος , αν δεν είναι θα προσθέσω ζωντανό χωρίς να τον πλύνω! Έχει αρκετά πετραδάκια μέσα , δεν είναι καθαρό σαν την άμμο! Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 30 Δεκεμβρίου 2008 #9 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Απλα θα ηθελα να προσθεσω πως η συσκευασια του Αραγονίτη εγραφε : " Pearl Beach Aragonite is an all natural substrate for all types of marine and reef aquaria. Simply rinse before use to remove any residual dust. Aragonite is a natural calcium found in many sea creatures' shells and acts as a natural buffer in your aquarium. " Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2008 - mihak Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 30 Δεκεμβρίου 2008 #10 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Μάλλον δεν πρόκειται για ζωντανό αραγωνίτη. Βάλε ένα θερμαντήρα στο ενυδρείο και έναν κυκλοφορητή για να βοηθήσουν να διαλύσει το αλάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 30 Δεκεμβρίου 2008 #11 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Μάλλον δεν πρόκειται για ζωντανό αραγωνίτη. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 30 Δεκεμβρίου 2008 #12 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Η εκδοχη να περναμε ζωντανο αραγονιτη μαζι με τον υπαρχον θα ειχε αποτελεσμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 30 Δεκεμβρίου 2008 Author #13 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Αυτόν ακριβός πήραμε , τελικά είναι νεκρός ? Tidal Pearl Beach Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 30 Δεκεμβρίου 2008 #14 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 <<νεκρός>> είναι αλλά κατά τη γνώμη μου καλύτερα .. πολύ καλός είναι με το ζωντανό βράχο θα ζωντανέψει και η άμμος με μικροοργανισμούς , βακτήρια θα αποκτήσει σχεδόν αμέσως Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 30 Δεκεμβρίου 2008 #15 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Ουτος η αλλος και οι 2 θελουμε να προσθεσουμε λιγο ακομη Αραγωνιτη και θα παρουμε ενα τσουβαλακι να μοιραστουμε. Να προτιμησουμε νεκρο η ζωντανό σαν συμπληρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 30 Δεκεμβρίου 2008 #16 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 κατά τη γνώμη μου ..ο νεκρός είναι προτιμότερος , ο ζωντανός της τυποποιημένης σακούλας δεν έχει να προσφέρει τίποτα σημαντικό , παρά μόνο τροφή άλγης .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 30 Δεκεμβρίου 2008 #17 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 (edited) +1 ......... τζάμπα τα 50ευρα για κάθε σακούλα που έδωσα να πάρω ( ΖΩΝΤΑΝΟ )αραγωνίτη Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2008 - NAVY Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 31 Δεκεμβρίου 2008 #18 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 Ωραια τωρα που εχουμε αποκλεισει τον ζωντανο αραγωνιτη θελουμε την εξης γνωμη...νεκρο αραγωνιτη η απλη αμμο ως συμπληρωμα στον νεκρο αραγωνιτη που υπαρχει ηδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 31 Δεκεμβρίου 2008 #19 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 έχει απαιτηθεί το ερώτημα σου παραπάνω .. δεν ξέρω αν κάποιος φίλος έχει να πει κάτι άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 31 Δεκεμβρίου 2008 #20 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 Γνωμη μου... Βάλε λιγο ζωντανο αραγωνιτη πανω σε αυτόν που εχεις τωρα... Θα ναι σαν να "μπολιαζεις" τον αραγωνιτη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 31 Δεκεμβρίου 2008 #21 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Ο ζωντανός αραγωνίτης περιέχει αρκετά βακτήρια τα οποία θα βοηθήσουν αρκετά τον κύκλο στην αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 31 Δεκεμβρίου 2008 #22 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστουμε πολυ παιδια!! Ετσι θα γινει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 31 Δεκεμβρίου 2008 Author #23 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 ζωντανός αραγωνίτης + βράχος ειναι υπερβολή η βοηθάει στο στρώσιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 31 Δεκεμβρίου 2008 #24 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 είναι ο καλύτερος συνδιασμός με γρήγορα θετικά αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 1 Ιανουαρίου 2009 Author #25 Share 1 Ιανουαρίου 2009 Σας ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και τις πληροφορίες! Σάββατο πρωί έχει water inn γιατί από τα άλλα την πήραμε τη γεύση…………. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος