vagouras 29 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Καλησπερίζω του Θαλασσινούς με μεγάλη μου χαρα!! Περίπου ένα χρόνο διαβάζω το φορουμ σας και ταυτόχρονα σιγα σιγα μαζέυω τον εξοπλισμό για να ξεκινήσω σωστα το πρώτο μου θαλασσινο. Πιστεύω αν δεν είσασταν εσεις δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Για να μην πολιλογω θα ξεκινήσω με τον εξοπλισμό που έχω για να μου πείτε αν χρειάζομαι και τίποτα αλλο για αρχή. Ενυδρείο κολημένο DIY 45*45*60 100 λιτρα καθαρά + επιπλο (πραγματικο κόσμημα) το οποιο το εφτιαξαν τα αδερφια μου οπου ειναι τρελα μαστόρια σαυτά.Βασικά ειναι η δουλεία τους.Τωρα είμαι σε αναμονη περιμένω να περάσουν τα λούστρα. Περιμένω σαν τρελός να τελειώσει για να γεμίσω με νέρο και να προχορισω στην αγορά του βράχου και του αραγώνιτη.(εχω ετοιμάσει και βάση για τον Live Rock) Εξοπλισμός: Φιλτρανση: eheim 2215 με Seachem matrix carbon, Phosguard tunze και υαλοβάμβακα(αργότερα σκευτομαι για σαμπ) Σκίμερ: red sea prizm Κυκλοφορία: 2- hydor koralia 2 (είμαι εντάξει για αρχή?) Refractometer sybon Φωτισμός: 2 x 36w interpet power compact daylight - 1 x interpet power compact actinic Αντιστροφη οσμωση: pure pro 5 σταδίων με DI Ψυξη: 4 ανεμιστηρακια στο καπάκι του επιπλου Αλάτι: Tropic-Marin (Pro Reef) Τεστ: Δεν ταχω πάρει ακόμα αλλα θα ειναι τις Salifert .Καμια άλλη ιδέα? Ορίστε και μερικές φοτο στα τελειώματα πριν βαφτει το έπιπλο Περιμένω κριτικές και συμβουλές οποσδήποτε!!! Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2008 - vagouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 29 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 πραγματικα ειναι παρα πολκυ ωραιο κ ξεκινας καλα, γνωμη μου ειναι μιας κ εισαι στη αρχη ακομα να κανεις μια τρυπα κ να προχωρησεις στην κατασκευη sump. αυτα κ καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 29 Δεκεμβρίου 2008 #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 καλα το επιπλο ειναι ολα τα λεφτα!!!καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 29 Δεκεμβρίου 2008 #4 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Πάρα πολύ καλό το σύστημα σου,.....καλή συνέχεια ΥΓ. πες στ'αδέρφια σου οτι έχω σειρά να μου φτίαξουν μια βάση. 2 χρόνια βαρέθηκα να περιμένω τα ξαδέρφια μου να την φέρουν..... ( έχουν πληρωθεί ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 29 Δεκεμβρίου 2008 #5 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Tυχερος που εχεις τετοια αδερφια,ολα τα λεφτα το ενυδρειο σου και οπως ειπε κι ο φιλος banik κοιτα για το sump τωρα που μπορεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 29 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Επισης απο φωτισμο τι εχεις σκεφτει?πως θα τα βαλεις? Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2008 - venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 29 Δεκεμβρίου 2008 #7 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 καταπληκτική κατασκευή συγχαρητήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #8 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια!!! Οντως είμαι πολύ τυχερος πουχω αδερφους που ασχολούνται. Ο ένας μαλιστα εχει φτιαξει και ενυδρειο τοιχου με ξύληνη κορνιζα,είναι φανταστικο!!! Επισης απο φωτισμο τι εχεις σκεφτει?πως θα τα βαλεις? Οπως φαίνεται στην παρακάτω φότο έχω βάλει κανάλι για να περάσουν τα καλώδια πίσω απτο καπάκι.Οι ανακλαστήρες (arcadia) θα βιδωθούν κάθετα οπου αντιστιχούν και οι τρύπες στο κανάλι. Λέω να βάλω στο κέντρο την ακτινικη και στα ακρα τις daylight. Στο πάνω μέρος θα ανοίχτουν 4 τρύπες για τα ανεμιστήρια,λεω να βάλω τα 2 να βγάζουν τον αέρα και τα αλλα 2 να ριχνουν στην επιφάνεια του νερού για τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού.Τι λέτε? Συντομα(ελπίζω) θα ανεβάσω και φοτο με τελειωμένο και βαμένο το έπιπλο Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2008 - vagouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 29 Δεκεμβρίου 2008 #9 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Πολύ ωραια κατασκευή και σε βλέπω οτι ξεκινας πολύ καλα! Διαβασμενος ,μπράβο! Καλή συνχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 30 Δεκεμβρίου 2008 #10 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 30 Δεκεμβρίου 2008 #11 Share 30 Δεκεμβρίου 2008 καλησπέρα χρονια πολλα και μπράβο ειναι όμορφο κοίτα να ανοίξεις τρύπα για sub τώρα να την έχεις και ας το κάνεις αργότερα.καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 31 Δεκεμβρίου 2008 Author #12 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 Τρυπα προφανος λετε να κάνω στο τζάμι εε? Με τί εργαλείο να την έκανα?Το τζάμι ειναι του πόντου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 31 Δεκεμβρίου 2008 #13 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 Θελει ειδικό τρυπανι απο τζαμα. Ρωτα τωρα που ναι αδειο, αν το γεμισεις μετα πας μονο για ετοιμη υπερχειλιση (οχι ασχημη ιδεα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 17 Ιανουαρίου 2009 Author #14 Share 17 Ιανουαρίου 2009 (edited) Λοιπον το έπιπλο είναι σχεδόν ετοιμο.Τα λούστρα τελειωσανε και εχει μπει στην θέση του. Το μόνο που μένει ειναι η τοποθετηση των λαμπτηρων και οι τρήπες στο καπάκι για τα ανεμιστιράκια. 1.Οι λάμπες πιστευεται οτι θα με καλίψουν για αρχή?2 x 36w interpet pc daylight - 1 x 36 interpet pc actinic 2.και επιδη σκευτομουνα για metal halide ποση αποσταση πρεπει να εχουν απο την επιφάνεια του νερου(θέλω να δω αν με πέρνει)τωρα εχω περίπου 20cm αποσταση. 3.Τα ανεμιστηράκια θα πρεπει να ριχνουν ολα στην επιφάνεια ή καποια να βγάζουν? Αυριο θα ανεβάσω και φοτο να το δείτε. Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2009 - vagouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Ιανουαρίου 2009 #15 Share 18 Ιανουαρίου 2009 Οι ΜΗ μπαίνουν αρχικά σε 30εκ απόσταση από την επιφάνεια, όπως και μεταξύ τους. Τα ανεμιστηράκια μπορούν να κτυπούν την επιφάνεια του νερού, αν θες να ψύχουν το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 18 Ιανουαρίου 2009 Author #16 Share 18 Ιανουαρίου 2009 Αντε προχοράμε σιγα σιγα! Ευχαριστώ κ.Νικο για την απάντηση. Οι λάμπες πιστευεται οτι θα με καλίψουν για αρχή?2 x 36w interpet pc daylight - 1 x 36 interpet pc actinic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 18 Ιανουαρίου 2009 #17 Share 18 Ιανουαρίου 2009 η δουλεια του επιπλου φαινεται πολυ καλη, τα μαστορια τα αδερφια σου κανανε καλη δουλεια, θα μπορουσες να πεις ενα κοστολογιο μιας παρομοιας δουλειας σε εναν πελατη; δηλαδη εαν εγω ηθελα να μου φτιαξουν ενα παρομοιο επιπλο ποσα θα πληρωνα (και δεν εχω καμια σχεση φιλιας, συγγενειας οποτε δεν εχω και καλυτερη τιμη) (στο θεμα αισθητικης αποψης τα χαλαμε λιγο αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 19 Ιανουαρίου 2009 Author #18 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Το καπάκι αυριο μεθαυριο θα ειναι έτοιμο με λάμπες και τα σχετικά, οπότε σκεύτομαι για την αγορά ζβ και αραγονίτη. Ποσα κιλά θα χρειαστώ για 4cm αραγονιτη?ζωντανός ή ψόφιος? 10 κιλά ζβ είναι καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 3 Φεβρουαρίου 2009 Author #19 Share 3 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον μπήκε ο αραγονίτης 13κιλα νεκρός και τώρα περιμένω να πάει Δευτέρα να πληροθώ για να πάρω και βράχο .Η αλατότητα είναι στο 1025, έβαλα το και φίλτρο σε λειτουργία με υαλοβάμβακα να μαζέψει τα αιορούμενα σωματίδια.Σιγά σιγά πέρνει μορφή. Πραγματικά είναι πολύ όμορφες στιγμές του στυσίματος!Συνέχια βρίσκω κάτι και κάνω!ασχολούμε συνέχια μαυτό που ακόμα δεν έχει τίποτα μέσα!που να μπεί και ο βράχος ή αργότερα τα ζωντανά !!με βλέπω να κοιμάμε δίπλα του! Η τελευταία είναι με το moonlight. Λέω να ρίξω και μια στρόση αραγωνίτη απο το ενυδρίο του αδερφού μου το οποίο τρέχει 2 χρόνια, θα βοηθείσει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 3 Φεβρουαρίου 2009 #20 Share 3 Φεβρουαρίου 2009 Αρκει να ειναι σε καλη κατάσταση... Γιατι δεν βαζεις φρεσκο? Ουτος ή αλλος θα χρειαστει να περιμενεις! Πολύ όμορφο παντως το ενυδρειακι, κοσμημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 3 Φεβρουαρίου 2009 Author #21 Share 3 Φεβρουαρίου 2009 Αρκει να ειναι σε καλη κατάσταση... Γιατι δεν βαζεις φρεσκο? Ουτος ή αλλος θα χρειαστει να περιμενεις! Πολύ όμορφο παντως το ενυδρειακι, κοσμημα! Όταν λές σε καλή κατάσταση? Φρέσκο ενοείς ζωντανό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 4 Φεβρουαρίου 2009 #22 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 Ενοώ να μην μετεαφερεις κατι ασχημο στο ενυδρειο σου. Αν εχει περασει ασθενειες το ενυδρειο, αν εχει ανεπιθυμητα ζωντανα (hydroids, aptaisias), και γενικοτερα αν ειναι υγειής και καθαρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 4 Φεβρουαρίου 2009 Author #23 Share 4 Φεβρουαρίου 2009 (edited) Ενοώ να μην μετεαφερεις κατι ασχημο στο ενυδρειο σου. Αν εχει περασει ασθενειες το ενυδρειο, αν εχει ανεπιθυμητα ζωντανα (hydroids, aptaisias), και γενικοτερα αν ειναι υγειής και καθαρος Οκ οπότε δεν θα το κάνω τελικα διότι εχει περάσει ick και απότι έχω διαβάσει η ασθένεια παραμένει στο ενυδρέιο!Νασε καλα Νίκο!Σευχαριστώ πολύ!! Θα βάλω ένα τετράκιλο ζωντανο ακόμα απο πάνω. Έγινε επεξεργασία 4 Φεβρουαρίου 2009 - vagouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 6 Φεβρουαρίου 2009 Author #24 Share 6 Φεβρουαρίου 2009 Σήμερα έβαλα και τον βράχο 15 κιλά !! Έκανα ένα πρόχειρο στύσιμο και μάλον θα το αφήσω έτσι.(αν δεν αλλάξω γνώμη βέβαια ) Ορισμένα κομάτια του βράχου θα τα κολίσω με εποξική κόλα για τιχόν κατολισθισεις, αν καταλήξω σαυτό το στύσιμο. Οι φότο είναι απο κινιτό γιατί την ψηφιακή την έχω στην φόρτιση οπότε δεν είναι και τόσο καλές. Σχόλια και παρατηρήσεις απαρέτητα! Αυριο θα πάω για τα τεστάκια αμωνία,No2,No3 και Ph είναι σωστά για το ξεκίνιμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Φεβρουαρίου 2009 #25 Share 6 Φεβρουαρίου 2009 Εμενα προσωπικα το στησιμο του βραχου μου αρεσει.Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος