mastronik 29 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Γειά σας και χρόνια πολλά. Μετά από δυόμιση χρόνια εντατικής ενασχόλησης με τα ενυδρεία (μποστάνια και μεσογειακά κυρίως) πιάστηκα και εγώ στα δίχτυα του reef...Και έχοντας επενδύσει και τα ανάλογα ποσά έφθασα να κουράρω βράχο σε ένα Rio 125 έχοντας στο μυαλό μου οτι καλό θα ήταν να αρχίσω (οταν με το καλό στρώσουν τα νερά...) με μαλακά και έυκολα κοραλάκια όπως zoanthus...Είδα όμως ένα βίντεο με τον Borneman που έλεγε οτι τα μαλακά κοράλια δεν κουβαλούν μόνο τοξίνες αλλά και πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας βακτήρια και οτι πρέπει να φοράμε πάντα γάντια και να προσέχουμε πολύ...Διάβασα επίσης άρθρα άλλων βιολόγων που έλεγαν τα ίδια και βέβαι άρχισα να φοβάμαι γιατί έχω και μωρό στο σπίτι...Το θέμα είναι οτι δεν βλεπω στην πόλη μου τουλάχιστον να υπάρχει ενημέρωση και να λαμβάνονται προφυλάξεις...Εσεις τι προφυλάξεις παίρνετε;Μήπως τα SPS είναι ασφαλέστερα;Πολύ θα ήθελα τη γνώμη κυρίως τον εμπειρότερων γιατί με βλέπω να επιστρέφω τον βράχο και να παίρνω chiller...και ο νοών νοείτω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 29 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 γεια σου γείτονα και χρόνια πολλά … υπάρχει ο κίνδυνος σε εξέταση αίματος να βρεθεί κάτι που μοιάζει με σοβαρή ασθένεια του αίματος σε <λανθάνουσα> κατάσταση – δεν θυμάμαι ακριβός με ποια – εκτός από αυτό υπάρχουν οι κίνδυνοι από τους φιλοξενούμενους οργανισμούς .. ψάρια με δηλητήριο στα αγκάθια τους , σκουλήκια που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις αν τα αγγίξεις , επαφή με κάποια κοράλλια μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα .. πρέπει λοιπόν να φοράμε γάντια όταν δουλεύουμε στο ενυδρείο , τα συνηθισμένα ιατρικά λατέξ είναι μια χαρά η πούδρα που συχνά έχουν δεν είναι πρόβλημα για το νερό μας .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastronik 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 τα συνηθισμένα ιατρικά λατέξ είναι μια χαρά η πούδρα που συχνά έχουν δεν είναι πρόβλημα για το νερό μας .. ...ωραία salTasos γιατί το είχα και αυτό απορία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 29 Δεκεμβρίου 2008 #4 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Κίνδυνοι αναφέρονται από τις τοξίνες των κοραλλιών και από βακτήρια. Παρόλα αυτά όμως δεν έχουν αναφερθεί κάποια ανησυχητικά περιστατικά, τουλάχιστον στην Ελληνική ενυδρειακή κοινότητα. Στατιστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως αναφέρει ο Φίλος μας Saltasos. Να προσθέσω ότι καλό είναι να αποφεύγουμε να βάζουμε γυμνά χέρια στο ενυδρείο, ιδιαίτερα αν υπάρχουν πληγές ή έστω επιπόλαιες αμυχές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 29 Δεκεμβρίου 2008 #5 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Έχω ψηλά πλαστικά κτηνιατρικά «μιάς χρήσεως» να σε προμηθεύσω αν θέλεις. Νομίζω ότι έχω κι από τα κοντά ιατρικά call me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος