stathisclk350 28 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 28 Δεκεμβρίου 2008 Έχω ένα ενυδρείο διαστάσεων 70Χ60Χ30 και φωτίζεται εδώ και καιρό με μία λάμπα sera brilliant daylight 15 watt & 45cm μήκος.Είναι σωστός αυτό ο φωτισμός πως θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 28 Δεκεμβρίου 2008 Έχω ένα ενυδρείο διαστάσεων 70Χ60Χ30 και φωτίζεται εδώ και καιρό με μία λάμπα sera brilliant daylight 15 watt & 45cm μήκος.Είναι σωστός αυτό ο φωτισμός πως θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο!? Αν μιλας για αφρικανες οντως,δεν εχουν αναγκη ιδιαιτερου φωτισμου Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisclk350 28 Δεκεμβρίου 2008 Author #3 Share 28 Δεκεμβρίου 2008 Αν μιλας για αφρικανες οντως,δεν εχουν αναγκη ιδιαιτερου φωτισμου Αφρικανικές έχω μέσα αλλά νομίζω πως είναι λίγος ο φωτισμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisclk350 28 Δεκεμβρίου 2008 Author #4 Share 28 Δεκεμβρίου 2008 45 cm έχει μήκος η λάμπα...... θέλω να βάλω μία με 60cm. PHILIPS AQUARELLE 10.000 KELVIN. ΑΛΛΑ φοβάμαι μετά μην είναι πολύ δυνατή και κρύβινται μετά τα ψάρια. Γιατί παλαιότερα είχα μια λάμπα ότι νά 'ναι και τα ψάρια συνέχεια κρυβώντουσαν........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisclk350 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #5 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Καμιά πρόταση για Λάμπα; Κάποια Εταιρεία? Κάποιο Μοντέλο συγκεκριμένο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 29 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα αισθητικης δικιας σου για το πως θες να κανεις το ενυδρειο σου καλα κανεις και δεν βαζεις πολυ δυνατη λαμπα γιατι θα κρυβονται πιο πολυ τα ψαρια θα πρεπει να παρεις μια ΑΠΛΗ λαμπα φθοριου στο μηκος και στην ισχυ που καλυπτει καλυτερα το γουστο σου και αυτο θα το βρεις με πειραματισμο μονος σου δεν εχει κανενα νοημα να ψαξεις ιδιαιτερα για φασμα και θερμοκρασια (Κ) χρωματος, εκτος και εαν θες το ενυδρειο σου να ειναι προς το ροζ η προς το μπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 29 Δεκεμβρίου 2008 #7 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Αν και το ενυδρείο σου (σαν διακόσμηση) δεν είναι ότι καλύτερο για αφρικάνες, συμφωνώ πως είναι ιδιαίτερα χαμηλός ο φωτισμός... Μια λάμπα με φως ημέρας (daylight) σε περισσότερα Watt και μήκος θα έλεγα να δοκίμαζες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisclk350 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #8 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Τελικά έβαλα μία SYLVANIA GROLUX 8.500 KELVIN 18 WATT 60cm μήκος....... Φέγγει ροζ....... Καλά έκανα λέτε.........? Να βάλω και την άλλη από δίπλα! Sera Daylight 6500 Kelvin 15 watt.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisclk350 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #9 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 ο φωτισμός στην φωτογραφία είναι moonlight έβαλα μια σειρά ledακια που ρυθμίζεται κιόλας η ένταση τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 31 Δεκεμβρίου 2008 #10 Share 31 Δεκεμβρίου 2008 Οι grolux είναι γύρω στα 4500k και θεωρείται ιδανική για φυτά... Κατά τα άλλα δημιουργεί μια κάπως ''ξένη'' ατμόσφαιρα για ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios_Rjk 3 Ιανουαρίου 2009 #11 Share 3 Ιανουαρίου 2009 Η grolux που εβαλες περα απο το αισθητικο που εχει αυτο το ροζ χρωμα δεν κανει κακο. Αντιθετως, καλο κανει αποτρεποντας την bga. Αν την συνδιασεις με μια daylight ή μια arcadia original tropical εχεις το τελειο. Εγω ετσι το ειχα με την glolux πισω για να μην πολυφαινεται το ροζ. Τωρα το εχω με δυο grolux, φαινεται καπως ροζ το ενυδρειο μου αλλα δεν με απασχολει, ισως καποια στιγμη αλλαξω την μια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος