Jump to content

Ocellaris Clownfish

KOSTAS2A6

Recommended Posts

Παιδιά με συγχωρείτε για τις πολλές ερωτήσεις μου αλλα είμαι νέος στο αλάτι.

Υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσει κάποιος τα αρσενικά από τα θηλυκά Ocellaris Clownfish? :thumbup:

Παιδιά με συγχωρείτε για τις πολλές ερωτήσεις μου αλλα είμαι νέος στο αλάτι.

Υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσει κάποιος τα αρσενικά από τα θηλυκά Ocellaris Clownfish? :thumbup:

Λοιπον οσο περιεργο κ αν σου ακουγετε ολα τα clown γεννιουντε αρσενικα....στο φυσικο τους περιβαλλον δημιουργουν μικρες κοινοτιτες των 3-5 ψαριων οπου το κυριαρχο ψαρι γινεται θυλικο!!!!!Τωρα εαν βαλεις 2 clown μεσα σε ενα ενυδρειο αρκετα ησυχο(χωρις δαμσελ κ αλλα επιθετικα ψαρια) τοτε απο μονα τους θα γινουν ζευγαρι κ ουτε ανεμονη χρειαζονται ουτε τιποτα.

Τωρα εγω θα ηθελα να σε προλαβω οσαναφορα τις ανεμονες....εαν εισαι καινουργιος οπως λες θα σου προτεινα να μην πεταξεις τα λεφτα σου αδικα σε μια ανεμονη που θα την χαρεις για πολυ μικρο χρονικο διαστημα :thumbup: !ελπιζω να μην σε στεναχωρησα αλλα η ανεμονη θελει παρα πολυ καλο διαβασμα,πολυ καλο συστημα κ ΠΟΛΥ φως(για μια carpet που ειναι απο τις πιο ευκολες θελεις τουλαχιστον 2 watt ανα λιτρο περιπου).

Eαν βαλεις 2 clown μεσα σε ενα ενυδρειο αρκετα ησυχο(χωρις δαμσελ κ αλλα επιθετικα ψαρια) τοτε απο μονα τους θα γινουν ζευγαρι κ ουτε ανεμονη χρειαζονται ουτε τιποτα.

:thumbup:

Πάντως φίλε μου Θεσ/νικη είσαι άνετος οσο αναφορα το αν θα βρεις κάτι σε pet. Εδω Ξανθη ειναι τρια και κανενα δεν λειτουργεί θαλασσινό και παίζω με τις παραγγελίες.

Πάντως φίλε μου Θεσ/νικη είσαι άνετος οσο αναφορα το αν θα βρεις κάτι σε pet. Εδω Ξανθη ειναι τρια και κανενα δεν λειτουργεί θαλασσινό και παίζω με τις παραγγελίες.

Ε μη το λες...παντως αν θελεις να ερθεις καμια βολτα οταν θα κανει εισαγωγη ο αμαζονιος(το μοναδικο pet shop στη θεσ/νικη της προκοπης)ελα να παρεις οτι θελεις.Θα βρεις οτι χρειαζεσαι κ κλοουν κ οτι θελεις.Αν δεν θελεις να μπλεξεις με παραγγελιες κ τετοια μπορω να σε ενημερωσω ποτε θα γινει η επομενη εισαγωγη.

Ε μη το λες...παντως αν θελεις να ερθεις καμια βολτα οταν θα κανει εισαγωγη ο αμαζονιος(το μοναδικο shop στη θεσ/νικη της προκοπηςpet )ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ελα να παρεις οτι θελεις.Θα βρεις οτι χρειαζεσαι κ κλοουν κ οτι θελεις.Αν δεν θελεις να μπλεξεις με παραγγελιες κ τετοια μπορω να σε ενημερωσω ποτε θα γινει η επομενη εισαγωγη.

Έγινε επεξεργασία - space

κ ΠΟΛΥ φως(για μια carpet που ειναι απο τις πιο ευκολες θελεις τουλαχιστον 2 watt ανα λιτρο περιπου).

Καμιά ανεμώνη αλλά και κανένα κοράλλι όσο δύσκολο κι αν είναι δεν θέλει 2 watt στο λίτρο για να επιζήσει. Περισσότερο σημασία έχει η ποιότητα του φωτός.

Οι carpet σίγουρα δεν είναι από τις ποιο εύκολες ανεμώνες.

ΟΙ ΒΤΑ (bubble) είναι από τις ποιο εύκολες και αρκετά φτηνές. Μπορείς να τις βρεις με 20 ευρώ. Σε ένα καλά στρωμένο σύστημα με Τ5 λάμπες μπορείς να βάλεις άφοβα μία ΒΤΑ ανεμώνη μετά το 5μηνο.

Για κάποια άλλα είδη ανεμώνης θα χρειαστείς Μ.Η λάμπες.

Εννοουντε οι καλες λαμπες(εχεις δικιο για την διευκρινηση).Οσο αναφορα τα petshop δυστηχως η ευτηχως το μοναδικο στη θεσσαλονικη που εχει μεγαλη ποικιλια κ σχετικα καλες τιμες ειναι ο αμαζονιος.Τωρα για τις ανεμονες εχω διαβασει απο παρα πολλα αρθρα κ απο το T.F.H. που θεωρειτε απο τα καλυτερα κ πιο εγκυρα περιοδικα στο κοσμο πως η carpet anemones ειναι οι πιο ευκολες.Οσο αναφορα για τις ΒΤΑ μπορει να ειναι ευκολες αλλα θελουν παραπανω φως απο τις carpet κ μιλαμε για ενα ενυδρειο μικρο που θα εχει μονο μια ανεμονη κ 2 clown κ τιποτα αλλο μιας κ η carpet anemones(ολα τα ειδη) ειναι παρα πολυ πιο επιθετικες απο μια BTA.

Και ναι εκανα λαθος στον υπολογισμο μου 1,24 watt ανα λιτρο στην χειροτερη(με εχουν φαει τα γαλονια).

ο αμαζονιος παντως θα εχει πλεον νεα εισαγωγη 14/1/09 φιλε μου

στην προηγουμενη εισαγωγη ειχε φερει πολυ μικρα κλοουνακια

ετυχε να ειμαι εκει οταν μια κοπελα πηρε 5-6 απο τα μικρα.εγω δυστιχως ειμαι ακομα νεος και δεν μπορουσα να βαλω ακομα ψαρι μεσα στο ενυδρειο ημουν στο στρωμισο και ειχα σκασει .....που τα εβλεπα

παντως μιλαμε ιεναι το μονο οντως που εχει τετοια ποικιλια απο ψαρια....

ΟΚ ΠΑΙΔΙΑ. Η ΛΑΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Τ8. Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ(ΠΕΡΙΟΧΗ)?

ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΝΑ PET ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΑ CLOWN. ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΜΙΚΡΑ 1.5 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΚΑΙ ΕΝΑ CLOWN (ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙ) ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ OCCELARIS ΠΟΥ ΕΧΩ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ................

ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΝΑ PET ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΑ CLOWN. ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΜΙΚΡΑ 1.5 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΚΑΙ ΕΝΑ CLOWN (ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙ) ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ OCCELARIS ΠΟΥ ΕΧΩ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ................

καλησπερα και χρονια πολλα.ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΑ -- ΑΓΓΕΛΑΚΗ 17 & Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 17 (ΠΡΩΗΝ ΑΝΘΕΩΝ) -- Θεσσαλονίκη - ΤΚ 54621 -- Τηλ-Φαξ. 2310-272217 - 2310 827732 -- e-mail: amazonios@the.forthnet.gr -- site: http://www.amazonios.gr/ :thumbup::thumbup:

True Percula Clownfish

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http...ficial%26sa%3DN

ο αμαζονιος παντως θα εχει πλεον νεα εισαγωγη 14/1/09 φιλε μου

στην προηγουμενη εισαγωγη ειχε φερει πολυ μικρα κλοουνακια

ετυχε να ειμαι εκει οταν μια κοπελα πηρε 5-6 απο τα μικρα.εγω δυστιχως ειμαι ακομα νεος και δεν μπορουσα να βαλω ακομα ψαρι μεσα στο ενυδρειο ημουν στο στρωμισο και ειχα σκασει .....που τα εβλεπα

παντως μιλαμε ιεναι το μονο οντως που εχει τετοια ποικιλια απο ψαρια....

Tι μικρος που ειναι ο κοσμος κ γω πηρα 2 απο κεινα τα κλοουν....Ραντεβου στις 14 του μηνα!!! :thumbup:

Ωραία ραντεβου στις 14/01. Βεβαια γνωρίζοντας τόσα πραγματα για τον κόσμο του αλατιού θα μου είναι χρήσιμες οι συμβουλές σας για το νέο θέμα που με καίει περισσότερο και θα καθορίσει την τελική μου απόφαση για το θαλασσινό...........

Καμιά ανεμώνη αλλά και κανένα κοράλλι όσο δύσκολο κι αν είναι δεν θέλει 2 watt στο λίτρο για να επιζήσει. Περισσότερο σημασία έχει η ποιότητα του φωτός.

Οι carpet σίγουρα δεν είναι από τις ποιο εύκολες ανεμώνες.

ΟΙ ΒΤΑ (bubble) είναι από τις ποιο εύκολες και αρκετά φτηνές. Μπορείς να τις βρεις με 20 ευρώ. Σε ένα καλά στρωμένο σύστημα με Τ5 λάμπες μπορείς να βάλεις άφοβα μία ΒΤΑ ανεμώνη μετά το 5μηνο.

Για κάποια άλλα είδη ανεμώνης θα χρειαστείς Μ.Η λάμπες.

Σωστος.Η carpet ειναι και δυσκολη και μεγαλη και λαιμαργη.Μπορει να φαει ακομα και καποιο κλοουνακι που μενει σαυτην ακομα και πολυ καιρο.

Να προσθεσω οτι πρεπει να βρεις μικρα κλοουν γιατι αν γινουν θυληκα δεν ξαναγυριζουν πισω.Αυτα τα κυριαρχα θυληκα ειναι και πιο μεγαλα σε μεγεθος απο τα υπολοιπα του κοπαδιου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...