Jump to content

Ευκολο κ Φτηνο φιλτρο για Νano Reef

Andreas kika

Recommended Posts

Με τον παλιο παραδοσιακο τροπο καποτε φιλτραρανε το νερο μονο με μερικες πλαστικες σχαρες εναν σωληνα κ μια αεραντλια!Οποτε σκεφτηκα μια καλη ιδεα ετσι ωστε ο πατος του ενυδρειου να γινει ενα μεγαλο φιλτρο!Η ιδεα μου εχει ως εξεις τα μπλε βελακια ειναι το νερο.

Η μεθοδος αυτη ηταν πολυ δημοφιλες πιο παλια.Πρωσοπικα στηριζω ολη την βιολογιο στον βραχο και πουθενα αλλου.Επισης δεν ειναι χρησιμο σε περιπτωση που πας για DSB.Με την αμμο που περναει απο τις σχαρουλες δεν φραζει?Πιο πολυ για χαλικι ειναι καλο οποτε και για γλυκου νερου ενυδρεια.

Η μεθοδος αυτη ηταν πολυ δημοφιλες πιο παλια.Πρωσοπικα στηριζω ολη την βιολογιο στον βραχο και πουθενα αλλου.Επισης δεν ειναι χρησιμο σε περιπτωση που πας για DSB.Με την αμμο που περναει απο τις σχαρουλες δεν φραζει?Πιο πολυ για χαλικι ειναι καλο οποτε και για γλυκου νερου ενυδρεια.

Nαι εχεις δικιο οσο αναφορα τον αραγωνιτη...Αλλα εγω υποστυριζω το σπασμενο κοραλι για πατο κ οχι τον αραγωνιτη απελευθερωνει πολυ παραπανω ασβεστιο που ειναι πολυ καλο για τα κοραλια,παραδειγματος χαρη εγω στο δικο μου το reef που τρεχει εναν χρονο σχεδον δεν εβαλα ποτε extra ασβεστιο κ αλλαζω νερο μια φορα τον μηνα με ολες τις μετρησεις μου να ειναι αψογες.Η αληθεια ειναι πως δεν βαζω κανενα ζουμι μονο αλατι αλαζω.Παντως πιστευω πως αυτο το συστηματακι με λιγο ζωντανο βραχο κ ενα 2213 eheim εξωτερικο για ενα 60 λιτρο reefaki θα ειναι ολα τα λεφτα!θα μου ριξει πολυ κ το κοστος!

Όταν χρησιμοποιούσαν τα συστήματα φίλτρανσης που περιγράφεις, οι χομπίστες δεν γνώριζαν τι σημαίνει κλειστό φυσικό θαλασσινό σύστημα. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θέλεις να αυξήσεις τη βιολογική ικανότητα του ενυδρείου σου. Δεν είναι επαρκής?? Την οικονομία, πως την εννοείς??

Τόσο το σπασμένο κοράλλι, όσο και ο αραγωνίτης, για να διαλυθούν θέλουν όξινο περιβάλλον. Ο εμπλουτισμός ενός συστήματος με τη συνεχή ροή νερού μέσα από τη μάζα ασβεστιακών υλικών, είναι αμελητέα και μόνο αιωρήματα μπορεί να δημιουργήσει. Οι τιμές του ασβεστίου μπορεί να είναι σταθερές, αλλά γνωρίζεις για πόσο καιρό το υπόστρωμα θα βγάζει ασβέστιο και επίσης τι καταναλωτικές απαιτήσεις σε ασβέστιο, έχει το σύστημά σου??

Ενημερωτικά σου αναφέρω ότι το πρώτο μου θαλασσινό ενυδρείο, κατά τα μέσα της δεκαετίας του ’70, έτρεχε με αυτό το σύστημα φίλτρανσης. Ο βράχος ήταν μεσογειακός και μόνο διακοσμητικό ρόλο είχε. Σήμερα όμως, ενώ τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά, εσύ προτιμάς να είσαι…. ρετρό.

Όταν χρησιμοποιούσαν τα συστήματα φίλτρανσης που περιγράφεις, οι χομπίστες δεν γνώριζαν τι σημαίνει κλειστό φυσικό θαλασσινό σύστημα. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θέλεις να αυξήσεις τη βιολογική ικανότητα του ενυδρείου σου. Δεν είναι επαρκής?? Την οικονομία, πως την εννοείς??

Τόσο το σπασμένο κοράλλι, όσο και ο αραγωνίτης, για να διαλυθούν θέλουν όξινο περιβάλλον. Ο εμπλουτισμός ενός συστήματος με τη συνεχή ροή νερού μέσα από τη μάζα ασβεστιακών υλικών, είναι αμελητέα και μόνο αιωρήματα μπορεί να δημιουργήσει. Οι τιμές του ασβεστίου μπορεί να είναι σταθερές, αλλά γνωρίζεις για πόσο καιρό το υπόστρωμα θα βγάζει ασβέστιο και επίσης τι καταναλωτικές απαιτήσεις σε ασβέστιο, έχει το σύστημά σου??

Ενημερωτικά σου αναφέρω ότι το πρώτο μου θαλασσινό ενυδρείο, κατά τα μέσα της δεκαετίας του ’70, έτρεχε με αυτό το σύστημα φίλτρανσης. Ο βράχος ήταν μεσογειακός και μόνο διακοσμητικό ρόλο είχε. Σήμερα όμως, ενώ τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά, εσύ προτιμάς να είσαι…. ρετρό.

Ναι ρετρο ειναι η καταληλοτερη λεξη!Απλα πιστευα πως οσο περισοτερο φιλτρο εχεις τοσα λιγοτερα προβληματα αντιμετοπιζεις κ τοσο πιο σταθερο θα ειναι το συστημα σου.Αυτο το εχω διαπιστωσει κ απο το δικο μου reef που με λιγο παραπανω φιλτρανση δεν αντιμετοπισα κανενα προβλημα.Το δικο μου ενυδρειο το συμπεριφερομαι ακριβως οπως κ του γλυκου σχεδον!!!

Συγνωμη δεν απαντησα πληρως στην ερωτηση.Φτηνο λογω του οτι απο το τιποτα κανεις ενα βιολογικο φιλτρο το οποιο μπορει να ειναι ρετρο αλλα ξερω κ γω ανθρωπους που μονο με αυτο τον τροπο φιλτρανσης κρατουσαν ενυδρεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...