stormtrooper 24 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 Τα Corydoras είναι όλα από γέννα. Οι γονείς κατοικούν σε άλλο ενυδρείο και κατά καιρούς μεταφέρω τα αυγά όπου διασωθήκανε κάποια και έρχονται κι άλλα! Κάποια από αυτά είναι τα κλασσικά Aeneus (Bronze) με διασταύρωση Albino και έχουν αποκτήσει ένα πολύ όμορφο πρασινοπό χρωματάκι. Τα Zebra L046 είναι 3 σε αριθμό, εκ των οποίων το ένα είναι πολύ μωρό (αυτό που φαίνεται καθαρά). Οι τιμές του νερού είναι gH:5, kH:2, pH:5.8 και η θερμοκρασία είναι στους 26-27 βαθμούς! Τέλος υπάρχουν πολλά... πάρα πολλά μωρά Golden Apple Snails και οι γονείς τους καθώς και αρκετοί "λαθρεπιβάτες" σαλιγκάρια από τα φυτά. Παλαιότερα είχα και πολλά σκουλίκια Tubifex και Planaria, αλλά έδειξαν να τα εκτιμάνε ιδιαίτερως τα Corydoras! Η άμμος, όπως βλέπετε, είναι λευκή πούδρα και υπάρχουν 2 ρίζες μοπάνι, 2 ανούμπιες νάνο, αρκετό κερατόφυλλο, λίγη java moss, βαλισνέριες νάνο και άλλα 2-3 φυτάκια που δεν γνωρίζω! Επίσης υπάρχουν και 2 DIY σπηλιές από μη ασβεστολιθηκό σχιστόληθο. Η μία είναι πολύ μικρή ενώ η άλλη είναι τέρας καθώς μέχρι πρότεινως φιλοξενούσε έναν Common Pleco περίπου 25cm! Το φιλτράρισμα το αναλαμβάνει ένα Eheim 2224 με substrat pro και siporax, ενώ χρησιμοποιείται ένα προφίλτρο δικής μου έμπνευσης με μπλε σφουγγάρι. Τέλος τα ψάρια ακούνε αποκλειστικά ροκ μουσική και ρίχνουν ατελείωτο headbanging στην άμμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 24 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 Την γεννηστρα για πιο λογο την εχεις? ωραιο βιντεακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 24 Δεκεμβρίου 2008 Author #3 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 Την γεννηστρα για πιο λογο την εχεις? ωραιο βιντεακι... Η γεννήστρα υπάρχει για καθαρά πρακτικούς λόγους στο να προστατεύει τα αυγά από από τα δολοφονικά Apple Snails και για να μην θαφτούν τα αυγά στην άμμο! Από τη στιγμή που θα σκάσουν τα αυγά, τα νεογνά της μίας ημέρας περνάνε από τις τρύπες της γεννήστρας και κυκλοφορούν ελεύθερα. Εκεί πλέον δεν κινδυνεύουν να φαγωθούν ή να θαφτούν στην άμμο. Ο μόνος κίνδυνος είναι να μην βρούνε φαΐ. Γι'αυτό φροντίζω η τροφή που δίνω να είναι τρυμμένες ταμπλέτες βυθού (σκόνη) ώστε και να μπορούν να την φάνε αλλά και να διασκορπίζεται παντού μέσα στο ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 24 Δεκεμβρίου 2008 #4 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Εμενα τα αβγα δεν ξερω τι γινανε.. Σαν να σκασανε, αλλα δεν βλεπω μωρακια... Μαλλον θα κανω οτι εκανες εσυ με την γεννηστρα την επομενη φορα.... Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2008 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 24 Δεκεμβρίου 2008 #5 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 Όμορφα τα μωρά σου...!!! Κουκλάκια όλα τους...!!! Στη γεννήστρα μου φάνηκε ότι με κάποιον τρόπο "αναδεύεις" το νερό. Έχεις αεραντλία ή κάτι άλλο...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 24 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 Πολύ καλό το βίντεο!Και τα ψαράκια σκίζουν!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 24 Δεκεμβρίου 2008 Author #7 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Όμορφα τα μωρά σου...!!! Κουκλάκια όλα τους...!!! Στη γεννήστρα μου φάνηκε ότι με κάποιον τρόπο "αναδεύεις" το νερό. Έχεις αεραντλία ή κάτι άλλο...? Η γεννήστρα έχει στηριχτεί κάτω από το spraybar της εξόδου του φίλτρου (το οποίο βρίσκεται έξω από την επιφάνεια του νερού), ούτως ώστε 3 τρυπούλες του spraybar να ρίχνουν απευθείας νερό μέσα στην γεννήστρα για ανανέωση νερού και οξυγόνωση! Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2008 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 24 Δεκεμβρίου 2008 #8 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 Η γεννήστρα έχει στηριχτεί κάτω από το spraybar της εξόδου του φίλτρου (το οποίο βρίσκεται έξω από την επιφάνεια του νερού), ούτως ώστε 3 τρυπούλες του spraybar να ρίχνουν απευθείας νερό μέσα στην γεννήστρα για ανανέωση νερού και οξυγόνωση! Πολύ έξυπνο, μπράβο...!!! Με τις τρεις τρυπούλες σίγουρα ανακατεύεται χωρίς να γίνεται η γεννήστρα πλυντήριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 25 Δεκεμβρίου 2008 #9 Share 25 Δεκεμβρίου 2008 this video is no longer available γιατι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 25 Δεκεμβρίου 2008 Author #10 Share 25 Δεκεμβρίου 2008 this video is no longer available γιατι???? Στιγμιαία μου το έκανε κι εμένα. Αν συνεχιστεί το πρόβλημα ακολουθήστε το λινκ http://www.youtube.com/watch?v=sGL5v4EoDcg Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 25 Δεκεμβρίου 2008 #11 Share 25 Δεκεμβρίου 2008 Στιγμιαία μου το έκανε κι εμένα. Αν συνεχιστεί το πρόβλημα ακολουθήστε το λινκ http://www.youtube.com/watch?v=sGL5v4EoDcg παλι τα ιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 25 Δεκεμβρίου 2008 Author #12 Share 25 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό σίγουρα θα δουλέψει αλλά δεν ξέρω για πόσο! Μάλλον είναι πρόβλημα λόγω του τραγουδιού που συνοδεύει το βίντεο. Αν ξανασυμβεί, απλά θα αλλάξω soundtrack Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 25 Δεκεμβρίου 2008 #13 Share 25 Δεκεμβρίου 2008 ολα ειναι πολυ ομορφα! να τα χαιρεσαι! πως διατηρεις τοσο χαμηλο ph? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 25 Δεκεμβρίου 2008 Author #14 Share 25 Δεκεμβρίου 2008 πως διατηρεις τοσο χαμηλο ph? Έλα ντε! Το συγκεκριμένο pH διαμορφώνεται μέσα στο ενυδρείο, αφού το νερό της αλλαγής έχει pH 6 έως 6,4 (1/3 νερό δικτύου προετοιμασίας με τύρφη και αντιχλώριο και 2/3 νερό από ΑΟ). Επίσης το pH δεν είναι όλη ο 24ώρο σταθερό. Μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 5,9. Τώρα θα μου πεις μήπως δεν μετράω σωστά..... Το υγρό τεστ της Tropic Marine που έχω μετράει από 5,8 και πάνω! Οπότε ότι ένδειξη κι αν μου δείξει μπορεί να είναι λάθος (η τελευταία μέτρηση έδειξε 6,2). Έχω σταθερό ηλεκτρονικό πεχάμετρο στο ενυδρείο το οποίο πιστεύω πως είναι σωστά καλιμπραρισμένο αφού μίθα φορά την εβδομάδα το τεστάρω με τα υγρά του. Κάθε μήνα χάνει περίπου 0,5 συν ή πλην! Οπότε κάθε εβδομάδα δέχεται καλιμπράρισμα και διορθώνεται η όποιο ένδειξη. Από αυτό το πεχάμετρο (που μετράει από 0 έως 14) είναι οι τιμές που σου δίνω δηλαδή 5-5,9! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 17 Ιανουαρίου 2009 #15 Share 17 Ιανουαρίου 2009 RESPECT!Άν και θα πρότεινα άνοδο του PH σε 6,5-6,8 μιας και έχεις τα ζέμπρα εκεί...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 17 Ιανουαρίου 2009 Author #16 Share 17 Ιανουαρίου 2009 RESPECT!Άν και θα πρότεινα άνοδο του PH σε 6,5-6,8 μιας και έχεις τα ζέμπρα εκεί...... Πλέον το pH είναι στα επίπεδα που λες.... Τελικά για την πτώση του pH έφταιγε αυτό που συζητήσαμε στην συνάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 17 Ιανουαρίου 2009 #17 Share 17 Ιανουαρίου 2009 Πλέον το pH είναι στα επίπεδα που λες.... Τελικά για την πτώση του pH έφταιγε αυτό που συζητήσαμε στην συνάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος