pd1975 23 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 23 Δεκεμβρίου 2008 καλησπερα και χρονια πολλα σημερα εκανα νεες μετρησεις μετα απο 25 μερες που εχω νερο στο ενυδρειο με τον αραγωνιτη,18 μερες ζωντανο βραχο και 10 μερες ποθ ριχνω καθημερινα λιγη τροφη.εχουμε και λεμε¨ θερμοκρασια 27 C KH=7 NO2=0 NO3=10ml/l NH3,NH4=σχεδόν 0,5ml/l PH=8,2-8,3 αλατοτητα=1025 ειναι φυσιολογικές αυτες οι μετρησεις?χρησιμοποιω ενα σκευασμα της τροπικ μαριν για να αναβεσω την αλκαλικοτητα αλλα ακομα τιποτα.πρεπει να παω 10 οπωσδηποτε.θα θελα την γνωμη σας ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 23 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 23 Δεκεμβρίου 2008 καλησπερα και χρονια πολλα σημερα εκανα νεες μετρησεις μετα απο 25 μερες που εχω νερο στο ενυδρειο με τον αραγωνιτη,18 μερες ζωντανο βραχο και 10 μερες ποθ ριχνω καθημερινα λιγη τροφη.εχουμε και λεμε¨ θερμοκρασια 27 C ok KH=7 8-10 NO2=0 οκ NO3=10ml/l εδω 0 NH3,NH4=σχεδόν 0,5ml/l εδω 0 PH=8,2-8,3 οκ αλατοτητα=1025 οκ ειναι φυσιολογικές αυτες οι μετρησεις?χρησιμοποιω ενα σκευασμα της τροπικ μαριν για να αναβεσω την αλκαλικοτητα αλλα ακομα τιποτα.πρεπει να παω 10 οπωσδηποτε.θα θελα την γνωμη σας ευχαριστω εκ των προτερων καλα τα πας μολις μηδενισουν νιτρικα κ αμμωνια εισαι ετοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 23 Δεκεμβρίου 2008 Author #3 Share 23 Δεκεμβρίου 2008 ναι αλλα γινεται να ειναι το ΝΟ2=0 και ΝΟ3 και ΝΗ3ΝΗ4 και ΝΟ3 να εχουν τις τιμες που ανεφερα? το ΚΗ θελω να το ανεβασω περιπου στο 10 αλλα ακομα το buffer δεν εκανε κατι.εντωμεταξυ ειχα καθημερινα για 5-6 μερες ανοιχτο ενα φως για 10-12 ωρες και λιγο παραπανω και σε εκεινο το σημειο ωγηκε αλγη κατω στον αραγωνιτη αλλα και λιγο στο τζαμι εσβησα το φως και η αλγη εμεινε μονο στο τζαμι να κανω υπομονη οταν θα μπει η ομαδα καθαρισμου?η με το χερι να την απομακρυνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 23 Δεκεμβρίου 2008 #4 Share 23 Δεκεμβρίου 2008 Το λογικο θα ηταν να ειχες και ΝΟ2... Στην περιπτωση αυτή διακρίνω μια ασταθεια στον κυκλο. Συνεχισε ΜΕ ΦΩΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ και μετρα μεχρι να μηδενιστουν ΝΗ3 και ΝΟ2! Με τι test μετρας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 24 Δεκεμβρίου 2008 Author #5 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 τα τεστ ειναι της σερα τωρα θα μου πεισ ειναι αξιοποιστα?οσο και αναξιοπιστα να ειναι σε αυτη την φαση με ενδιαφερει κυριως να φανει οτι γινεται κυκλος οποτε εστω και λιγο ΝΟ2 να δειξει απο εκει και περα ουτως η αλλως εχω παραγγειλει της σαλιφερτ οποτε μετα θα μαι ακομα πιο ακριβης και θα τα εχω αυτα ως δευτερη γνωμη.στο εξωτερικο φιλτρο παιζει ρολο που εχω και ανθρακα και αντιφοσφωρο?το σκιμμερ κανονικα να δουλευει βραχος μεσα εντωμεταξυ προσφατα ειδα ενα σκουληκι στο τζαμι που απο εκει που ηταν λεπτο εχει παχυνει και εχει αυξηθει το μηκος του λιγακι.ειναι καλο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 24 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 24 Δεκεμβρίου 2008 τα τεστ ειναι της σερα τωρα θα μου πεισ ειναι αξιοποιστα?οσο και αναξιοπιστα να ειναι σε αυτη την φαση με ενδιαφερει κυριως να φανει οτι γινεται κυκλος οποτε εστω και λιγο ΝΟ2 να δειξει απο εκει και περα ουτως η αλλως εχω παραγγειλει της σαλιφερτ οποτε μετα θα μαι ακομα πιο ακριβης και θα τα εχω αυτα ως δευτερη γνωμη.στο εξωτερικο φιλτρο παιζει ρολο που εχω και ανθρακα και αντιφοσφωρο?το σκιμμερ κανονικα να δουλευει βραχος μεσα εντωμεταξυ προσφατα ειδα ενα σκουληκι στο τζαμι που απο εκει που ηταν λεπτο εχει παχυνει και εχει αυξηθει το μηκος του λιγακι.ειναι καλο αυτο? καλή αρχή ! αν παχαίνει το σκουλήκι .. είναι καλό για το ίδιο . . και αν είναι καλό σκουλήκι – συνήθως είναι – τότε είναι καλό και για σένα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 25 Δεκεμβρίου 2008 Author #7 Share 25 Δεκεμβρίου 2008 χρονια πολλα αν ειναι καλο τοτε οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 26 Δεκεμβρίου 2008 Author #8 Share 26 Δεκεμβρίου 2008 καλησπερα θελω να ρωτησω κατι χαζο αλλα θα σκασω αν δεν το ρωτησω απο την αρχη που μπηκα εδω μεσα και οσα ενυδρεια εχω δει σε καποια μαγαζια τα οποια εχουν κοραλλια ειχα παντα την απορια πως ειναι στη ν υφη του το καθε κοραλλι φανταζομαι κατι πολυ μαλακο και πως καθεται πανω στον βραχο. το τοποθετουμε εμεις με το χερι δηλαδη το αφηνουμε οπου θελουμε?αυτο μετα ας πουμε <ριζωνει>? με τον καιρο κολλαει πανω στον βραχο?η κατω στην αμμο?ξερω ειναι νηπιακες οι αποριες μου αλλα ειλικρινα θα θελα να μαθω και οταν τα βαζεις μεσα στο ενυδρειο θελουν προσαρμογη οπως τα ψαρακια?τα περνεις μεσα σε σακκουλες απο το μαγαζι?μην γελασετε οσοι το διαβασετε.....αν και εγω τωρα που το γραφω γελαω με το ποσο νηπιακη απορια εχω με αυτα τα υπεροχα ενυδρεια που βλεπω απο αλλους ανυπομονω να φτασω σε τετοιο επιπεδο αλλα κρατιεμαι ακομα και εχω υπομονη αν δεν φτασω στις τιμες που πρεπει δεν κανω τιποτα παρακατω φανταστειτε οτι αναβω το φως ακομα και τωρα που εχει μονο βραχο και το χαζευω αυτα τα ολιγα οσοναφορα τις σκεψεις και αποριες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 27 Δεκεμβρίου 2008 #9 Share 27 Δεκεμβρίου 2008 Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί θέλουν τη διαδικασία προσαρμογής στο καινούργιο περιβάλλον. Κάποια κοράλλια είναι σκληρά σαν πέτρα και κάποια μαλακά σαν σάρκα. Κολλιούνται με ειδική κόλλα στα βράχια ή "στουμπώμονται" σε κάποια τρύπα. Αν τους αρέσει το σημείο και γενικά το περιβάλλον, τότε θα κολλήσουν στο βράχο και θα εξαπλωθούν στη γύρω περιοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 27 Δεκεμβρίου 2008 Author #10 Share 27 Δεκεμβρίου 2008 σε ευχαριστω πολυ Νικο.ειδικη κολλα? δηλαδη οταν ερθει η ωρα πρεπει να παρω μαζι με τα κοραλλια την ειδικη αυτη κολλα? προς το παρον κανω υπομονη να κανει κυκλο το νερό αυριο νεες μετρησεις...ειδωμεν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 28 Δεκεμβρίου 2008 #11 Share 28 Δεκεμβρίου 2008 Δεν είναι απαραίτητο να κολλήσεις αμέσως τα κοράλλια , που θα προμηθευτείς. Μπορείς απλά να τα τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο και όταν βεβαιωθείς ότι η θέση που επέλεξες τα ικανοποιεί, τότε τα κολλάς, αν είναι απαιτείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος