giwrgosli 20 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 20 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας, εδώ και 20 μέρες πήρα από έναν φίλο το παρακάτω ενυδρείο, αφού διάβασα κάποια πράγματα στο internet αποφάσισα πως θέλω να το κάνω φυτεμένο, έτσι έστειλα τα ψαράκια που είχε μέσα και σήμερα είπα να ξεκινήσω από την αρχή. Έβαλα λοιπόν το υπόστρωμα της sera και (λόγω που δεν μπόρεσα να αδειάσω όλο το νερό) παρατήρησα πως χώμα επιπλέει στον ενυδρείο μου, περιμετρικά της γυάλας μου! Τι κάνω τώρα; Θα το πάρει το φίλτρο; Να μην ανησυχώ ή πρέπει να κάνω κάτι γρήγορα; Βοηθήστε με, σαν νέος την έκανα την πατάτα μου; ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:........................Genesis 100 ΕΞ. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:...........................100x40x50 ΚΑΘΑΡΑ ΛΙΤΡΑ:............................ 180 ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:....................από 1ημέρα ΒΥΘΟΣ/ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ:.....................2 cm sera floredepot, 4 cm χαλίκι 4-5mm ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:.............................. ΨΑΡΙΑ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ:.................... ΤΑΪΣΜΑ/ΤΡΟΦΕΣ:.......................... ΦΥΤΑ:....................................... ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ:............................... ΦΩΤΙΣΜΟΣ & ΦΩΤΟΠΕΡΙΟΔΟΣ:........... 2 25W ΜΕΤΡΗΣΗ ρΗ:.............................. δεν έχει γίνει ΜΕΤΡΗΣΗ GH:..............................δεν έχει γίνει ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΗ:.............................. δεν έχει γίνει ΜΕΤΡΗΣΗ ΝΟ3:............................ δεν έχει γίνει ΜΕΤΡΗΣΗ TDS:............................. δεν έχει γίνει ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:.............................26 βαθμούς ΦΙΛΤΡΟ & ΥΛΙΚΑ:..........................sera filter wool seachem: renew carbon replacement sera siporax βιόσφαιρες ΑΛΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:.....................Θερμοστάτης 150W ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ:.......................... ΑΛΛΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ:......................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwrgosli 20 Δεκεμβρίου 2008 Author #2 Share 20 Δεκεμβρίου 2008 βοήθειααααααα!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 20 Δεκεμβρίου 2008 #3 Share 20 Δεκεμβρίου 2008 Να μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα και να μείνουν λίγα με το καιρό θα κάτσουν . Με μια απόχη μπορείς να αφαιρέσεις οτι αιωρείται , τα πολλά πολλά δηλαδή . Να προσέξεις τη διαδικασία στρωσίματος ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις ; Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει σκευάσματα που σου ωριμάζουν το νερό άμεσα σχεδόν . Φυτά βάλε σύντομα . Οι βιόσφαιρες δεν προσφέρουν κάτι καλύτερα στη θέση τους να βάλεις το siporax . Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 21 Δεκεμβρίου 2008 #4 Share 21 Δεκεμβρίου 2008 ....αφού διάβασα κάποια πράγματα στο internet αποφάσισα πως θέλω να το κάνω φυτεμένο, έτσι έστειλα τα ψαράκια που είχε μέσα και .... Που τα εστειλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 21 Δεκεμβρίου 2008 #5 Share 21 Δεκεμβρίου 2008 Καλή αρχή. Σχετικά με τα υπολείματα απο το υπόστρωμα και γενικά ότι επιπλέει, με μια αποχη μπορείς να τα αφαιρέσεις. Επίσης, κάτι άλλο που παρατήρησα, είδα οτι εχεις δυο λάμπες 25W. Είναι λίγες αν θελεις να το κάνεις φυτεμένο. Εξαρτάται βέβαια απο το τι φυτα θέλεις να βάλεις αλλα γενικά έχε στο μυαλό σου και το upgrade στις λάμπες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος