Andreas kika 18 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 γεια σας ειμαι καινουργιος στο forum σας,ειμαι λατρης του ενυδρειου κ εχω μερικες ερωρτησεις....εχω ενα reef 100 λιτρων κ αντιμετωπιζω μερικα προβληματακια...οι παραμετροι του ενυδρειου μου ειναι ιδανικοι κ το ενυδρειο λειτουργει ως θαλασσινο εδω κ ενα χρονο.αποφασησα λοιπον να τοποθετησω στο reef μου 2 κοραλια...μετα απο πολυ διαβασμα αποφασησα πως ενα branched torch coral κ ενα branched frogspawn coral θα ηταν οτι πρεπει μιας κ ειναι σκληρα κοραλια κ δεν μεγαλωνουν γρηγορα.Αφου τα εβαλα στο ενυδρειο μου με αποσταση 10-15 cm το ενα απο το αλλο αυτα ηρθαν κ γινανε τερατα...παρατηρησα σημερα πως το torch εχει μερικα πλοκαμια τα οποια ειναι λιγο μαζεμενα κ αναρωτιεμαι αν το frogspawn χτυπησε το torch μου...σας ευχαριστω πολυ δεν ξερω αν εκανα post την εικονα που ηθελα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 18 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 Mια φωτο θα βοηθαγε.. Καλως ηρθεςςςς :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 18 Δεκεμβρίου 2008 Author #3 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 μηπως θα μπορουσε κανεις να με βοηθησει να ανεβασω pics???ειμαι λιγο σκραπας σ'αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 18 Δεκεμβρίου 2008 #4 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 πατας απαντηση θα δεις πιο κατω εκει που γραφει συνημενα αρχεια πατας αναζητηση και βρισκεις το αρχειο στο pc σου πατας "προσθεσε αυτό το συνημμενο" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 18 Δεκεμβρίου 2008 Author #5 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 Και ναι τα καταφερα!!!!δυο φοτο μου απο το reef μου...ηπαρχουν βεβαια λιγες αλλαγες οπως το οτι εχασα ενα κεφαλι απο το torch μου λογω brown jelly diseases κ οτι απεκτησα ενα yellow clown goby...το οποιο goby μου τσιμπολογα,λιγο βεβαια,το frogspawn μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 19 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Καλώς όρισες στην παρέα μας, αγαπητέ φίλε. Τα δύο είδη euphyllia, που έχεις είναι μεταξύ τους ανταγωνιστικά. Αλλά συμβαίνει το αντίθετο από αυτό που περιγράφεις. Δηλαδή το αριστερό κοράλλι (glabersens) είναι ισχυρότερο του άλλου (divisia), με αποτέλεσμα το δεύτερο να νεκρώνεται όταν έρχεται σε επαφή με το πρώτο. Καλό είναι να μην υπάρχει μεταξύ τους επαφή. Τα συγκεκριμένα είδη, μεγαλώνουν σχετικά γρήγορα, όταν βρίσκονται σε κατάλληλες συνθήκες. Μπορείς όμως, όταν υπάρχει λόγος , να τα κλαδεύεις. Πρόσεχε την aiptasia να μην σου εξαπλωθεί. Καλύτερα να την αφαιρέσεις. Άσχετη ερώτηση: τι προέλευσης είναι ο βράχος?? Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Δεκεμβρίου 2008 Author #7 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 ο βραχος μου δεν ειναι ζωντανος....μονο 3 κομματια ειναι.Τα αγορασα απο μαγαζια της θεσ/νικης οπως ο αμαζονιοσ κ ο κουικο αλλα δεν ξερω απο που προερχονται...οσο για τα οιπολοιπα βραχια ειναι απο ενα βουνο κ ειναι απιστευτα πωροδη κ ελπιζω η ζωη με τον καιρο να μεταφερθει κ εκει.οσο αναφορα για την αιπτασια καθε 3 κ λιγο την σκοτωνω με ενα χυμικο που την εξαφανιζει...αλλα συνεχεια ξανα εμφανιζετε!Σημερα θα κανω post τα ενυδρεια μου κ γενικα το συστημα το θαλασσινο.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΜΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΠΑΤΕ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Δεκεμβρίου 2008 Author #8 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 ο βραχος μου δεν ειναι ζωντανος....μονο 3 κομματια ειναι.Τα αγορασα απο μαγαζια της θεσ/νικης οπως ο αμαζονιοσ κ ο κουικο αλλα δεν ξερω απο που προερχονται...οσο για τα οιπολοιπα βραχια ειναι απο ενα βουνο κ ειναι απιστευτα πωροδη κ ελπιζω η ζωη με τον καιρο να μεταφερθει κ εκει.οσο αναφορα για την αιπτασια καθε 3 κ λιγο την σκοτωνω με ενα χυμικο που την εξαφανιζει...αλλα συνεχεια ξανα εμφανιζετε!Σημερα θα κανω post τα ενυδρεια μου κ γενικα το συστημα το θαλασσινο.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΜΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΠΑΤΕ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Δεκεμβρίου 2008 Author #9 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Ουπς...εστειλα το ιδιο post 2 φορες...Το reefaki μου ειναι της juwel το teen 100 λιτρα κ το εχω κανει μερικες μετατροπες...εχω 2 eheim εξωτερικα φιλτρα το ενα με crushed coral κ βιομπαλες κ το αλλο με σφουγγαρια μονο κ τα δυο τα φιλτρα ειναι για 150 λιτρα ενυδρεια.Μεσα εχω 2 εσωτερικα φιλτρα,ενα αρκετα δυνατο κ ενα τις πλακας απλα για να δινει μια ακομα κινηση στο νερο,τα οποια εχουν ανθρακα κ αμμωνια remover.Απο φωτα εχω 2 τ5 της power glo μια μπλε 25w κ μια ασπρη 25w κ οι δυο γραφει ο κατασκευαστης πως ειναι για κοραλια(τι επιβεβαιωσα κ στο tropical fish hobbyist)κ 2 τ8 τις arcadia παλι μια μπλε 16w κ μια ασπρη 18w.Tις λαμπες τ8 τι αναβω στις 10 το πρωι κ τις κλεινω στις 10 το βραδυ ενω τις τ5 τις αναβω στις μια το μεσσημερι κ κλεινουν στις 7 το απογευμα.Α κ το skimmer μου ειναι sander gia 150 λιτρα.Ολα εχουν δεσει στο ενυδρειο μετα απο πολυ κοψιμο/ραψιμο διοτι πιστευω πως ενυδρειο με ανοιχτο καπακι δεν(μπορει να κανω κ λαθος δε ξερω)....!!!!παρεπι ειμαι 23 χρονων κ ασχολουμε με κιχλιδες απο τα 12 μου κ αποφασησα περισυ να κανω reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 19 Δεκεμβρίου 2008 #10 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Θα ηθελα λιγο να συζητήσουμε για τα τοσα φιλτρα σου!!! Εγω στο ενυδρείο μου έχω μονο ενα εξωτερικο για χημικο φιλτραρισμα! Θελω απλά να σου πω ότι ένα ενυδρείο τροπικού υφάλου μπορεί καλιστα να κρατηθεί μονο με το βράχο του! Με 15 κιλα στο δικο σου ενυδρείο δεν θα ειχες αναγκη για κανενα βιολογικο τεχνιτό μεσο!!!! Γνωμη μου ειναι να αφαιρείς σιγά σιγα τα τεχνιτα βιολογικά μεσα και να στιριχτείς στο βραχο σου! Επισης μειωσε μερικες ωρες φωτισμού, 12 ειναι πολλες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 20 Δεκεμβρίου 2008 Author #11 Share 20 Δεκεμβρίου 2008 Θα ηθελα λιγο να συζητήσουμε για τα τοσα φιλτρα σου!!! Εγω στο ενυδρείο μου έχω μονο ενα εξωτερικο για χημικο φιλτραρισμα! Θελω απλά να σου πω ότι ένα ενυδρείο τροπικού υφάλου μπορεί καλιστα να κρατηθεί μονο με το βράχο του! Με 15 κιλα στο δικο σου ενυδρείο δεν θα ειχες αναγκη για κανενα βιολογικο τεχνιτό μεσο!!!! Γνωμη μου ειναι να αφαιρείς σιγά σιγα τα τεχνιτα βιολογικά μεσα και να στιριχτείς στο βραχο σου! Επισης μειωσε μερικες ωρες φωτισμού, 12 ειναι πολλες!!! Για τις ωρες ναι εχεις δικιο τις μειωσα απο 12 σε 10....Αλλα δεν εχω ζωντανο βραχο αρκετο για βιολογικο καθαρισμο...γ'αυτο κ βασιζομαι στην eheim να κανει την βρωμοδουλεια του βραχου !!!Το θεμα ειναι πως απο νιτρικα,νιτρωδη,φωσφορικα δεν ειχα προβλημα ποτε...τα μετραω καθε μηνα,μαζι με calcium/magnesium,με την αλλαγη νερου κ τα σημειωνω σε ενα ημερολογιο για να παρακολουθω την χημεια του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος