aerakis 15 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπερα σε ολους! Σημερα θα ηθελα την μεγιστη βοηθεια σας για ενα μεγιστο προβλημα που εχω! Λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη το ενυδρειο τρεχει τωρα 6-7 μηνες οτι αφορα απο μετρισεις που κανω τα παντα δειχνουν να ειναι τελεια π.χ ph=8 kai κατι NO2=0 NH4-NH3=0 CA=480 Ολα τα test γινονται με τα test της sera εκτος απο του ca που ειναι salifert.... ερχομαστε στο προβλημα τωρα το προβλημα ειναι οτι π.χ οτι ασπονδυλο μπει μεσα στο ενυδρειο πεθαινει π.χ κατι σκουλικακια κατι ανεμωνες σαλιγκαρια και σαρκοφητα που δεν θυμαμαι το ονομα τους γενικα δεν μενει τιποτα ζωντανο εκτος απο τα ψαρια που χαιρουν ακρας υγειας.. ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 περιεργη περιπτωση. το ΚΗ σου σε τι επιπεδα βρισκετε? χρησιμοποιείς νερο απο οσμωση? υπάρχει περιπτωση να εχεις καποιο ζωντανο που να προκαλει τους θανατους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerakis 15 Δεκεμβρίου 2008 Author #3 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 το kh μου ειναι 11 το νερο που βαζω ειναι μονο απο οσμωση τα ψαρια δεν πειραζουν ζουν σχεδον αρμονικα μεταξυ τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 15 Δεκεμβρίου 2008 #4 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 για κάνε μερικές νυκτερινές εφοδείες για κανένα περιεργο ζωντανο Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerakis 15 Δεκεμβρίου 2008 Author #5 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 δεν ειναι κατι που να τα πειραζει σιγουρο αυτο ο μεσος ορος ζωης τους ειναι γυρο στην μια μερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 15 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 έχεις χρησιμοποιήσει φάρμακα για ψάρια στο παρελθόν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexandraT 16 Δεκεμβρίου 2008 #7 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Αν ο βράχος που πήρε είχει κρατήσει χαλκό? Αλλά και πάλι τόσο άμεσοι οι θάνατοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2008 16 Δεκεμβρίου 2008 #8 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Φωσφορικα εχεις τσεκαρει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerakis 16 Δεκεμβρίου 2008 Author #9 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 χμ τωρα που ειπες χαλκο . μηπως υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι απο καποια εξτρα εξαρτηματα που εχω βαλει στα φιλτρα τα οποια ειναι το καθενα γυρω στους 3-4 ποντους και ειναι 4 κομματια τα εχω βαλει σε εξτρα κουτια με siporax για εχτρα βιολογια και εχουν το χρωμα του χαλκινου τα εχω παρει απο μαγαζι με υδραυλικα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 16 Δεκεμβρίου 2008 #10 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Περιεργη περιπτωση... Θεωρητικά καποια ποσοτητα χαλκού θα εχει περάσει στο ενδρειο αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αυτή η ποσοητα ειναι η αιτία των θνησιμοτήτων! κάτι αλλο υποπτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerakis 16 Δεκεμβρίου 2008 Author #11 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 το αλλο που υποπτευομαι ειναι το ca μετρουσα μα τεστ της sera και μουεβγαζε μικρη ποσοτητα και οταν μετρησα με salifert μου βγηκε 600 μηπως κατι τρεχει απο εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Δεκεμβρίου 2008 #12 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 υπάρχει τεστ που μετράει χαλκό .. καλό θα είναι να μετρήσεις .. το ασβέστιο δε νομίζω να ευθύνεται για τη κατάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 17 Δεκεμβρίου 2008 #13 Share 17 Δεκεμβρίου 2008 Περα απο τον χαλκο που μπορει ευκολα να ειναι ο λογος που χανεις ασπονδυλα θα ελεγα να τσεκαρεις αλλατοτητα & θερμοκρασια. Επισης φανταζομαι κανεις τις καταλληλες προσαρμογες πριν μπουνε στο ενυδρειο τα ζωντανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 17 Δεκεμβρίου 2008 #14 Share 17 Δεκεμβρίου 2008 Αν έχεις χάλκινα εξαρτήματα είναι σίγουρο ότι έχεις αυξημένα επίπεδα χαλκού στο νερό σου. Ο άμεσος θάνατος είναι δικαιολογημένος. Προμηθεύσου τεστ χαλκού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerakis 18 Δεκεμβρίου 2008 Author #15 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 Σας ευχαριστω ολους θα παρω ενα τεστ χαλκου και θα σας πω τα αποτελεσματα να μου πειτε πως να ενεργησω παρακατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος