Jump to content

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Magnesium

fanis075

Recommended Posts

Καλησπερα. Εδω και 3 μηνες τρεχει το reeaki μου. Αλατι χρησιμοποιω το HW Professional http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/efc.../searchparam/hw . Το προβλημα εντοπιζεται στις μετρησεις Mg. Αν και το ενυδρειο δεν ειναι καθολου φορτωμενο, οι τιμες του magnesium και του kH πεφτουν απιστευτα γρηγορα.

Για να καταλαβεται τι εννοω:

07/12/2008: Mg 1290, kH 10

11/12/2008: Mg 1140 (προσθηκη kent magnesium και μετρηση την επομενη μερα: 1320), kH 7 (προσθηκη seachem reef builder, μετρηση την επομενη μερα kH 10)

15/12/2008: Mg 810!!! kH 7

Δικαιολογηται τοσο μεγαλη πτωση σε 4 ημερες?

Συζήτησα το θεμα μου με τον NAVY απο το τηλεφωνο και επιμενει οτι δεν μετραω σωστα. Αλλα και λαθος να κανω το τεστ, τοτε το κανω λαθος απο την πρωτη μερα. Αλλα και παλι δεν δικαιολογει τετοια πτωση, ουτε να μετραω τοσο λαθος καθε φορα.

Τεστ χρησιμοποιω της Salifert, εκτος απο kH (tropic marin) και δεν δοκιμασα με αλλα test.

Σημερινες μετρησεις στο ενυδρειο μου:

pH 8.20 (ηλεκτρινικο ph-μετρο)

Αλατι 1,025 (ραφτακτομετρο)

PO4 0

NO2 0

NO3 2

κΗ 7

ΑΜΜΩΝΙΑ 0

CALCIUM 390

MAGNESIUM 810.

Επομενο βημα ηταν να μετρησω 1 λιτρο νερου μονο με προσθηκη αλατιου (1.025).

Μετρηση CALCIUM 380

Μετρηση MAGNESIUM 1350.

Καμια ιδεα κανεις τι μπορει να συμβαινει ή να φταιει?

Ευχαριστω.

Φανης

Βασικα οπως σου ειπε κ ο NAVY καποιο λαθος στις μετρησεις κανεις, δοκιμασε κ με αλλο τεστ να εισαι σιγουρος.

Επισης εχεις φυσιολογικα επιπεδα ασβεστιου κ συνηθως το μαγνησιο ειναι τριπλασιο του ασβεστιου αρα αν οπως

λες εχεις 390 Ca τοτε θα επρεπε να εχεις κοντα στο 1200 Mg.

Έγινε επεξεργασία - banik

Εκτος και αν εχεις το απιστευτα φορτωμενο ενυδρειο δεν δικαιολογουνται τετοιες πτωσεις στις τιμες σου. ειτε μετρας λαθος ειτε για καποιο λογο υπαρχει μεγάλη ασταθεια στο συστημα σου. Οπως και να εχει πρεπει να βρεθει το προβλημα γιατι αυτή η ασταθεια δεν ειναι ειναι καθολου καλη για τους οργανισμους σου

Προσπάθησε να αυξήσεις τις τιμές σταδιακά και όχι σε μια μέρα. Μπορείς να ρίχνεις μια μικρή ποσότητα, καθημερινά μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα μετά από 10-15 ημέρες. Κατόπιν θα βρεις τη δόση συντήρησης.

Mg από 1140 σε 1320 και ΚΗ από 7 σε 10, σε μία μόνο ημέρα, δεν είναι δυνατόν να επιφέρει σταθερότητα στο σύστημά σου.

Συμφωνώ, ότι αν έχεις χαμηλό Mg τότε έχεις και ασταθές Ca και Alk. Παρατήρησε το.

Μη ρίχνεις πρόσθετα για το KH. Δώσε προτεραιότητα στο να αυξήσεις και να σταθεροποιήσεις σταδιακά το Mg πάνω από 1200 και το ΚΗ θα έρθει μόνο του...

Από κοραλλίνη πως είσαι?

Συμφωνώ, ότι αν έχεις χαμηλό Mg τότε έχεις και ασταθές Ca και Alk. Παρατήρησε το.

Μη ρίχνεις πρόσθετα για το KH. Δώσε προτεραιότητα στο να αυξήσεις και να σταθεροποιήσεις σταδιακά το Mg πάνω από 1200 και το ΚΗ θα έρθει μόνο του...

Από κοραλλίνη πως είσαι?

Συχνά το μαγνήσιο έχει απότομη πτώση όταν το σύστημα σου παράγει μεγάλες ποσότητες κοράλλινης . έχεις παρατήρηση κάτι τέτοιο ? όπως αναφέρει και ο Νίκος σταδιακά ανεβάζουμε τις τιμές του συστήματος. :rolleyes:

και το ΚΗ θα έρθει μόνο του...

αυτό γιατί το λες ? πως θα έρθει μόνο του ?

Έγινε επεξεργασία - salTasos

αυτό γιατί το λες ? πως θα έρθει μόνο του ?

Έχεις δίκιο. Όπως το έγραψα ειναι "χαλαρό" και πιθανά παρεξηγήσιμο... Εννοώ ότι θα σταθεροποιηθεί χωρίς πολλά πρόσθετα και ιδιαίτερο κόπο και όχι ότι θα αυξηθεί.

Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

1) μεγαλες ποσοτητες κοραλινης δεν εχω.

2) Οπως ειπα και στο αρχικο μου post, να δεχθουμε οτι μετραω λαθος: αν μετραω ομως λαθος θα μετραω παντα λαθος (σωστα)? Δεν γινεται δηλαδη σημερα να μετρησω λαθος, αυριο σωστα κ.ο.κ. Παλι δεν δικαιολογουνται τετοιες απωλειες.

3) Ο Νικος αναφερθηκε σε μικρες ποσοτητες. Το αστειο (?) στην ολη ιστορια ειναι οτι και μια κουταλια να προσθεσω, για παραδειγμα calcium, την επομενη μερα ειναι ακομα χαμηλοτερο :rolleyes:

4) Υπαρχει καποια λογικη εξηγηση απο τι ή που μπορει να εχω τετοια ασταθεια τιμων? (αν δεχτουμε αυτον τον παραγοντα).

Ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω.....

όπως είπε και ο Νίκος

αυξάνεις απότομα τις τιμές σου

ρισκάρεις όταν ανεβάζεις το ΚΗ από το 7 στο 10 σε μια μέρα ..

τη ζημιά πιστεύω ότι στη δημιουργεί η υπερβολή στο μαγνήσιο ..

μη προσπαθείς να το ανεβάσεις περισσότερο από 25 ppm τη μέρα.. αυτό είναι η αιτία για τη πτώση το ΚΗ ..

το μαγνήσιο πρέπει να είναι 3Χ CA

κάνε μερικές αλλαγές νερού με άλλο αλάτι , πιστεύω ότι θα βοηθήσει ..

Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

1) μεγαλες ποσοτητες κοραλινης δεν εχω. Αν είχες αυξημένη κοραλλίνη τότε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί "κάποια" ελάττωση στο μαγνήσιο αλλά σίγουρα όχι αυτό που περιγράφεις!

2) Οπως ειπα και στο αρχικο μου post, να δεχθουμε οτι μετραω λαθος: αν μετραω ομως λαθος θα μετραω παντα λαθος (σωστα)? ΣΩΣΤΑ Δεν γινεται δηλαδη σημερα να μετρησω λαθος, αυριο σωστα κ.ο.κ. Παλι δεν δικαιολογουνται τετοιες απωλειες.

3) Ο Νικος αναφερθηκε σε μικρες ποσοτητες. Το αστειο (?) στην ολη ιστορια ειναι οτι και μια κουταλια να προσθεσω, για παραδειγμα calcium, την επομενη μερα ειναι ακομα χαμηλοτερο :thumbup:

4) Υπαρχει καποια λογικη εξηγηση απο τι ή που μπορει να εχω τετοια ασταθεια τιμων? (αν δεχτουμε αυτον τον παραγοντα).

Τα σκευάσματα τα προσθέτεις όλα μαζί ή σε κοντινά χρονικά διαστήματα? Μήπως το ένα "ακυρώνει" το άλλο? Μιά λογική εξήγηση θα ήταν η "μερική" ιζηματοποίηση (precipitation) αυτών των στοιχείων εξαιτίας κάποιας ανεπιθύμητης χημικής αντίδρασης... :thumbup:

Ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω.....

να ρωτησο κατι τι θερμανση εχεις στο σπιτι και αν καπνιζετε μεσα στο χωρο?

να ρωτησο κατι τι θερμανση εχεις στο σπιτι και αν καπνιζετε μεσα στο χωρο?

Θερμανση υπαρχει στο σπιτι σε ικανοποιητικο βαθμο (καλοριφερ)

Το καπνισμα εχει ελαττωθει αρκετα μιας και περιμενουμε απο στιγμη σε στιγμη τον πελαργο :thumbup: και εχει πεσει παντοφλα!

Ελπιζω μονο ο πελαργος να μην χαθηκε ......... :thumbup:

Φιλε Aquarius, αυτην την παραμετρο την σκεφτηκα και εγω να σου πω την αληθεια. Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να επηρρεαζει το γεγονος οτι ριχνω προσθετα με διαφορα 1-2 ωρων.....Λες να φταιει αυτο? Θα δοκιμασω και θα δω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...