Jump to content

Αραγωνιτης

Recommended Posts

Μπορει να μου πει κανεις ποσα κιλα ζωντανο αραγωνιτη πρεπει να βαλω σε ενυδρειο 150Χ50Χ83?Ακομα ποσα κιλα ζωντανο βραχο και το σκιμερ για ποσα λιτρα να ειναι?Το ενυδρειο θα γινει FOWLR.

Μπορει να μου πει κανεις ποσα κιλα ζωντανο αραγωνιτη πρεπει να βαλω σε ενυδρειο 150Χ50Χ83?

Εξαρτάται από το τι υψος θέλεις να έχει το στρώμα του αραγωνίτη. Π.χ., αν θέλεις να έχει περίπου 10 εκ., τότε πολλαπλασιάζεις αυτό το ύψος με τις άλλες δυό διαστάσεις και διαιρείς το γινόμενο με το 1000. Δλδ, 150x50x10=75000/100=75λτρ=περίπου 75+ κιλά αραγωνίτη.

Ακομα ποσα κιλα ζωντανο βραχο

συνήθως το 10% των λίτρων του ενυδρείου είναι αρκετό

και το σκιμερ για ποσα λιτρα να ειναι?

συνήθως τα διπλάσια από τα πραγματικά

Το ενυδρειο θα γινει FOWLR.

Καλή αρχή!

Έγινε επεξεργασία - aquarius

να κολλήσω και εγώ μία απορία σχετικά με τον αραγωνίτη. Το ενυδρείο μου τρέχει 1 χρόνο τώρα και είχα reef base red sea & deltec αμμο. Θέλω να προσθέσω ζωντανό αραγωνίτη (άλλα 3-4cm), υπάρχει καποια διαδικασία ή κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσω βραχυπρόθεσμα?

να κολλήσω και εγώ μία απορία σχετικά με τον αραγωνίτη. Το ενυδρείο μου τρέχει 1 χρόνο τώρα και είχα reef base red sea & deltec αμμο. Θέλω να προσθέσω ζωντανό αραγωνίτη (άλλα 3-4cm), υπάρχει καποια διαδικασία ή κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσω βραχυπρόθεσμα?

σε στρωμένο ενυδρείο δεν σκεπάζουμε την παλιά άμμο με καινούρια …

αυτό μπορεί να γίνει μόνο σιγά –σιγά σε βάθος χρόνου ..

γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό?

προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσεις στεγνό αραγωνίτη ΙΜΟ

Εχω 4-5cm άμμο και θέλω να αυξήσω στα 10cm. Ελεγα να προσθέσω ζωντανό αραγωνίτη, ο στεγνός ΙΜΟ σημαίνει...(?)Επίσης, μου άρεσε το λευκό του αραγωνίτη :rolleyes:

το υπόστρωμα που έχω δεν ειναι τόσο λευκό, λογω άμμου deltec..

Τελικα το ενυδρειο που πηρα ειναι το vision 450.Σε αυτη την περιπτωση για αραγωνιτη ζωντανο και νεκρο ειναι καλα τα 75 περιπου κιλα?Για βραχο σκεφτομαι 15 κιλα ζωντανο και 20 με 25 κιλα νεκρο?Τι λετε?

Τελικα το ενυδρειο που πηρα ειναι το vision 450.Σε αυτη την περιπτωση για αραγωνιτη ζωντανο και νεκρο ειναι καλα τα 75 περιπου κιλα?Για βραχο σκεφτομαι 15 κιλα ζωντανο και 20 με 25 κιλα νεκρο?Τι λετε?

Γνωμη μου,καλυτερα ο βραχος μονο ζωντανος.

Και στην δικη μου περιπτωση φιλε μου που το σκεφτομαι για τωρα για fowlr?Για τον αραγωνιτη τι λες?

Αραγωνήτη πάρε καμιά 50αρια κιλά, θα σε καλύψει για το 450άρι.

Βράχο μπορείς να πάρεις 50-50 ζωντανό-νεκρό. Ο νεκρός θα ζωντανέψει να είσαι σίγουρος. Μάλιστα εγώ θα έβαζα τον ζωντανό βράχο κάτω και το νεκρό πάνω.

Μερικές φορές πετυχαίνεις ομορφότερα κομμάτια σε νεκρό.

Γνωμη μου για τα λιτρα σου θελει περισσοτερο ΖΒ για να δουλεψει σωστα.

Θα ελεγα σιγουρα 40 κιλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...