Jump to content

Ozoν

maximus

Recommended Posts

Καλησπέρα

ξέρει κανείς πόση ώρα πρέπει να μένει ανοιχτό το όζον, όσο το είχα σε 24άωρη βάση στα 20mg μόνο προβλήματά έφερε

Ευχαριστώ

IMHO, το οζον ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύεται με ORP/REDOX controller και άνθρακα (για το residual ozone) για να είναι ασφαλές για το ενυδρείο και να δίνει όλα τα πλεονεκτήματα του. Ο "τυφλός" τρόπος χρήσης είναι παρακινδυνευμένος και αμφίβολης αποτελεσματικότητας...

έχω μετρητή redox ο οποίος ποτέ δεν έδειξε περίεργες μέτρησής

Τι εννοείς "περίεργες μέτρησής"? Είναι μόνιμα εγκατεστημένος ο μετρητής στο ενυδρείο?

Πάντως, άλλο πράμα ο ελεγκτής (controller) και άλλο ο μετρητής (meter) για τη παροχή όζοντος..., καταλαβαίνεις, εε?

Η ποσότητα που χρησιμοποιείς είναι πολύ μικρή για να σου δημιουργήσει προβλήματα ή να σου ανεβάσει πολύ το redox. Μπορείς να χρησιμοποιείς τη συσκευή περιοδικά. Για παράδειγμα, μια εβδομάδα το μήνα, παρακολουθώντας τις τιμές του οργάνου.

Όταν λες έφερε προβλήματα, τι εννοείς??

Εγω χρησιμοποιω μονιμα οζον με redox meter φυσικα και ανθρακα , δεν ειχα ποτε προβλημα ακομα αν καμια φορα περνουσε τα 480 orp στιγμιαια , η χρυση τομη για το δικο μου ενυδρειο ειναι 15mpg οζον και εχω τιμες περιπου απο 300 εως 400 orp

δεν ειχα ποτε προβλημα ακομα αν καμια φορα περνουσε τα 480 orp στιγμιαια

τι περιμένεις να δεις ?

ΙΜΟ

η ζημιά δεν θα φανεί αμέσως .. και κάθε οργανισμός θα αντιδράσει διαφορετικά ..

Εχεις δικιο με το οζον θελει πολυ προσοχη βεβαια ημουν τυχερος και δεν παρατηρησα τιποτα περιεργο και εχουν περασει μηνες απο τοτε , το καλυτερο θεωρω με το οζον αν λειπεις πολλες ωρες απο το σπιτι ειναι να ειναι πανω σε controler.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...