Jump to content

Πρόβλημα με Δίσκο

Konstantinos_78

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους...

Νομίζω οτι ένας δίσκος έχει πρόβλημα αλλα δεν είμαι και σίγουρος..

Το ενυδρείο είναι 200lt έχει 5 δίσκους, 10 rednose, 8 cardinals, 2 clowns...

gh 4

kh 3

ph 6.8

no3 0

no2 0

temp 27C

αλλαγή νερού 2 φορές την εβδομάδα 10% με R/O

Το ψάρι δέν τρώει για 2η μέρα και είναι απμονωμένο διαρκώς...κάθεται σχετικά χαμηλά και προσπαθεί να κρύβεται στην ρίζα...Κατα τα άλλα, το ψάρι δείχνει μια χαρά...ούτε ταχύπνοια, ούτε ακονόνιστη κολύμβηση...θα έλεγα πιο πολύ νωχελικό...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ειναι καιρο στο ενυδρείο σου;

Εχεις παρατηρήσει να το κυνηγάει κάποιο-κάποια;

με τους κλόουν ποια ειναι η σχέση του;

Απο κρυψώνες πώς πάει το aquascape;

Για αρχή τσίμπα τη θερμοκρασία προς τα πάνω 2-3 βαθμούς...(δίσκους έχεις)

Αν δεις και δεν τρώει προσπάθησε να ταίσεις κόκκινο σκουλήκι και τα ξαναλέμε :rolleyes:

Einai peripou 1 xrono...alla oi diskoi einai stous 2 mhnes...Kynigito paizei anamesa stous diskous alla moirazetai...Me tous clowns kanena provlima...thn thermokrasia skefthka kai gw gia arxh...apo krypswnes paizoun fyta...kia 2 megales rizes...

Tha dw pws tha paei me thn thermokrasia kai the epanelthw...

thanks!

μια ερωτηση.Γιατι δεν χρησιμοποιεις νερο α/ο αποκλειστικα στις αλλαγες σου?

κατι ακομη παρατηρησε τα κοπρανα του.τι χρωμα εχουν?

μια ερωτηση.Γιατι δεν χρησιμοποιεις νερο α/ο αποκλειστικα στις αλλαγες σου?

Αντιστοφη οσμωση χρησιμοποιω μονο...Αλλαζω ομως το 10% του συνολου 2 φορες την εβδομαδα...

Επιπλεον εχω βαλει και οζονιστηρα

Αν είδα καλά,η θερμοκρασία είναι στούς 27;Ανέβασε την στούς 30.Με τους κλοόυν πως τα πάει;Επίσης τα κόπρανα τους ίσως σου δώσουν κάποια απάντηση.

Βιολογικά πως υποστηρίζεις το ενυδρείο;Θα σου πρότεινα επίσης να αυξήσεις την αλλαγή νερού στο 20 με 25%.Η αλλαγές νερού είναι συχνά το καλύτερο φάρμακο,ίσως μια μεγάλη αλλαγή να βοηθούσε στο υπάρχον πρόβλημα. :rolleyes:

πες μας λιγα πραγματα για τον εξοπλισμο σου!!!

πες μας λιγα πραγματα για τον εξοπλισμο σου!!!

Οζονιστήρας, εξωτερικο φίλτρο Eheim 2215 με βιολογικο υλικό και εσωτερικο που έρχεται με το ενυδρείο με σφουγγάρια.

Λευκή χαλαζιακή άμμος ξύλα και φυτά-κυρίως anubias.

Τα κόπρανά του δέν έχω καταφέρει να τα δώ ακόμα...Σήμερα θα κάνω μια αλλαγή 30% μήπως και βοηθήσει όπως προαναφέρθηκε απο τον Dimitrio...

Οζονιστήρας, εξωτερικο φίλτρο Eheim 2215 με βιολογικο υλικό και εσωτερικο που έρχεται με το ενυδρείο με σφουγγάρια.

Λευκή χαλαζιακή άμμος ξύλα και φυτά-κυρίως anubias.

Τα κόπρανά του δέν έχω καταφέρει να τα δώ ακόμα...Σήμερα θα κάνω μια αλλαγή 30% μήπως και βοηθήσει όπως προαναφέρθηκε απο τον Dimitrio...

Έκανα μια μεγάλη αλλαγή 30% και έχω ανεβάσει θερμοκρασία στους 29 - 30C.

Το ψάρι εξακολουθεί να μή τρώει, κάθεται χαμηλά και πότε πότε βγαίνει μπροστά...Έχω την εντύπωση οτι ίσως να αναπνέει και πιο γρήγορα σήμερα...Ακόμα δέν έχω καταφέρει να δώ τις ακαθαρσίες του.

Επισυνάπτω μία φωτογραφεία.

post-2083-1229095045_thumb.jpg

Mια κοντινη και πιο καθαρη φωτο απο το ψαρι θα βοηθουσε πολυ.Καλα εκανες που ανεβασες την θερμοκρασια και το οτι εκανες αλλαγη νερου ,δωσε χρονο στο ψαρι δεν ανεβαζεις την θερμοκρασια και βλεπεις βελτιωση την πρωτη μερα υπομονη.Αν ανεβασεις και αλλο την θερμοκρασια ή δεις οτι συνεχιζει να ανεπνεει γρηγορα βαλε και μια αεροανλτια να δουλευει εκτος βεβαια και αν αναπνεει μονο αυτο το ψαρι γρηγορα και κανενα αλλο τοτε εχει βακτηριο στα βραγχια αλλα μην βιαστεις να βγαλεις συμπερασματα αν το ειδες μια φορα να ανεπνεει γρηγορα αν το κανει συνεχεια να προβληματιστεις.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο pan ότι χρείαζεται χρόνος,υπομονή και σύντομα μία κοντνότερη φώτο.Πόσα λίτρα βιολογικού υλικού χρησιμοπιείς;Mετά την πρώτη αλλαγή είδες έστω και την παραμικρή βελτίωση;Μια ακόμα αλλαγή σύντομα πιθανότατα θα βοηθούσε.(Ο μέγιστος Bleher στα δύσκολα τις προτείνει)

Θα συμφωνήσω με τον φίλο pan ότι χρείαζεται χρόνος,υπομονή και σύντομα μία κοντνότερη φώτο.Πόσα λίτρα βιολογικού υλικού χρησιμοπιείς;Mετά την πρώτη αλλαγή είδες έστω και την παραμικρή βελτίωση;Μια ακόμα αλλαγή σύντομα πιθανότατα θα βοηθούσε.(Ο μέγιστος Bleher στα δύσκολα τις προτείνει)

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ και την βοήθεια!...

Το Eheim είναι γεμάτο βιολογία με 2 σφουγγάρια (πάνω κάτω)...

Θα περιμένω και αύριο το πρωι να δώ τι γίνεται και εαν δεν δώ βελτίωση θα κάνω άλλη μια καλή αλλαγή την Κυριακή. Ελπίζω να μήν είναι παράσιτο...Το θετικό είναι οτι άρχισε να βγαίνει μπροστά σήμερα το απόγευμα (πολύ δειλά, αλλα τουλάχιστον είναι μια αρχή). Το μοναδικό που με ανησυχεί είναι η αναπνοή (ελπίζω να κάνω λάθος)...Συνήθως σε πόσο καιρό επανέρχονται εαν είναι απλά στρές;

Mόνο σφουγγάρια;Siporax ή substrat pro;Στήν περίπτωση απουσίας τούς, η πρόσθεση κάποιων λίτρων θα σε προφύλασσε από πολλές κακοτοπίες στο μέλλον.

Mόνο σφουγγάρια;Siporax ή substrat pro;Στήν περίπτωση απουσίας τούς, η πρόσθεση κάποιων λίτρων θα σε προφύλασσε από πολλές κακοτοπίες στο μέλλον.

Το Eheim το εχω με βιολογικο υλικο + 2 σφουγγάρια(πανω κατω)...

Το Eheim το εχω με βιολογικο υλικο + 2 σφουγγάρια(πανω κατω)...

Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει...ανέβασα ενα video στο YouTube...

Δυστυχώς σήμερα το έχασα το ψάρι...όλα τα υπόλοιπα δείχνουν μια χαρά. Το πρόβλημα είναι όμως οτι και αυτό υγιέστατο έδειχνε μέχρι που έφυγε ραγδαία...μέσα σε 4 μέρες και δέν έχω καταλάβει ακόμα τί έφταιξε...!

Δυστυχώς σήμερα το έχασα το ψάρι...όλα τα υπόλοιπα δείχνουν μια χαρά. Το πρόβλημα είναι όμως οτι και αυτό υγιέστατο έδειχνε μέχρι που έφυγε ραγδαία...μέσα σε 4 μέρες και δέν έχω καταλάβει ακόμα τί έφταιξε...!

Μόλις παρατήρησα τα κόπρανα ενός άλλου δίσκου τα οποία είναι διάφανα...Τι σημαίνει αυτό? παράσιτο? εντερικά?

Έγινε επεξεργασία - pan

Αν ειδες διαφανα κοπρανα τοτε μαλλον εχεις Hexamita και θα προτεινα να ανεβασεις την θερμοκρασια σταδιακα στους 34 και ριξε εκτοζον καλο θα τους κανεις παρα κακο και αν δεν δεις βελτιωση τοτε ξεκινα θεραπεια για Hexamita.Εκτος απο τα κοπρανα η συμπεριφορα τους πως ειναι τρωνε?

Αν ειδες διαφανα κοπρανα τοτε μαλλον εχεις Hexamita και θα προτεινα να ανεβασεις την θερμοκρασια σταδιακα στους 34 και ριξε εκτοζον καλο θα τους κανεις παρα κακο και αν δεν δεις βελτιωση τοτε ξεκινα θεραπεια για Hexamita.Εκτος απο τα κοπρανα η συμπεριφορα τους πως ειναι τρωνε?

Πολύ κινητικοί όλοι τους, και τρώνε μια χαρά...κανένα πρόβλημα...επίσεις, σε κάποιους απο αυτούς είδα οτι σε κάποιο σημείο το κάτω φτερό είναι σάν χτυπημένο...σάν να έχει φύγει το χρώμα και να έχει μείνει ενα άσπρο "spot" - σαν μία άσπρη τελεία..μπορεί να είναι χτυπήματα μεταξύ τους? γιατι γενικότερα κυνηγιούνται...

Ανεβασε τη θερμοκρασια στους 34-35 c για μια εβδομαδα - 10 μερες. Μετα θα πρεπει να ξανακατεβασεις τη θερμοκρασια σταδιακα και με διακυμανση 1-2 βαθμων καθε 2-4 μερες. Λυπαμαι για το ψαρι σου, ανα και στο βιντεο δεν ειδα να φαινεται κατι. :rolleyes: Ποσες αναπνοες ειχε το λεπτο; :rolleyes: Οι κλοουν καλο ειναι να βγουν απο μεσα. Αυτο που εγραψες .......κανενα προβλημα, ειναι λιγο αυθαιρετο συμπερασμα. Δεν ειναι απαραιτητο πρωτα να αποκτησεις και μετα να ψαχνεις για λυση. - :rolleyes:

Ανεβασε τη θερμοκρασια στους 34-35 c για μια εβδομαδα - 10 μερες. Μετα θα πρεπει να ξανακατεβασεις τη θερμοκρασια σταδιακα και με διακυμανση 1-2 βαθμων καθε 2-4 μερες. Λυπαμαι για το ψαρι σου, ανα και στο βιντεο δεν ειδα να φαινεται κατι. :rolleyes: Ποσες αναπνοες ειχε το λεπτο; :rolleyes: Οι κλοουν καλο ειναι να βγουν απο μεσα. Αυτο που εγραψες .......κανενα προβλημα, ειναι λιγο αυθαιρετο συμπερασμα. Δεν ειναι απαραιτητο πρωτα να αποκτησεις και μετα να ψαχνεις για λυση. - :rolleyes:

Κανένα πρόβλημα δεν μπόρεσα να διακρίνω εγώ...Προφανώς και είχε πρόβλημα...Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το εντοπίσω...Οι clown δέν πολυ ενοχλούν...πιο πολύ κρυμένοι είναι...δεν ξέρω εαν βγαίνουν το βράδυ.

34-35 βαθμούς θερμοκρασία? Πολύ δεν ειναι? Έχω ανεβάσει στους 30 απο 27...Ελπίζω να μή χρειαστεί να χρησιμοποιήσω φάρμακα...

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...