pd1975 11 Δεκεμβρίου 2008 Author #26 Share 11 Δεκεμβρίου 2008 νικο τα εχω ετσι οπως τα ειπες με την σειρα που περιγραφεις αρα εχω καλο φιλτραρισμα εχω και μακαρονι αν ενοεισ αυτο για βιολογικο υλικο για να παω την αλατοτητα απο 1021 σε 1024-1025 πρεπει να αφαιρεσω νερο απο το ενυδρειο και να βαλω μονο σκετο νερο?την kh ετσι πως θα την ανεβασω με την μαγειρικη σοδα ξερει κανεις δοσολογια?ειμαι στο 7 τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
formentini30 11 Δεκεμβρίου 2008 #27 Share 11 Δεκεμβρίου 2008 πρεπει να βαλεισ αλλατι και οχι να βγαλεισ νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 11 Δεκεμβρίου 2008 Author #28 Share 11 Δεκεμβρίου 2008 αυτο εκανα σημερα εβαλα νερο με αυξημενη δοση αλατιου αλλα ενας φιλος ειπε οτι οσο ανεβαινει η αλατοτητα π.χ απο 1021 σε 1022 1023 και οθτω καθεξης γλυκαινει το νερο.τελικα ποιο ειναι το σωστο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 12 Δεκεμβρίου 2008 #29 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 Προσθέτοντας αλάτι, αυξάνει η αλατότητα. Όπως το διαπίστωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 12 Δεκεμβρίου 2008 Author #30 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 καλησπερα σημερα το πηγα στο 1024 οποτε φανταζομαι ειμαι καλα τελικα την αλκαληκοτητα πως μπορω να την αυξησω?ισχθει προσθετοωτας μαγειρικη σοδα? αν ναι ποσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 12 Δεκεμβρίου 2008 Author #31 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 καινουριεσ φωτος μετα απο μια ανακατανομη του βραχου πλεον οριστικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 12 Δεκεμβρίου 2008 #32 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 Ωραια.... Το στησιμο του βραχου μου φαινετε καλο! Για να αυξησεις το ΚΗ καλυτερα να χρησιμοποιήσεις καποιο προσθετο ενυδρειακο! Μην πειραματιστεις ακομα τωρα που ναι αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
billiou 12 Δεκεμβρίου 2008 #33 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε συγχαρητηρια για το νεο σου ενυδρειο και καλη συνεχεια. Τι μαρκα σκιμμερ χρησιμοποιεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 13 Δεκεμβρίου 2008 #34 Share 13 Δεκεμβρίου 2008 Η μαγειρική σόδα ρυθμίζει πολύ καλά το ΚΗ, αλλά έχω παρατηρήσει ότι η συνεχής χρήση της αυξάνει την αλατότητα. Κατά τη γνώμη μου μπορεί να χρησιμποιηθεί σε έκτακτες περιπτώσεις, όχι όμως σε μόνιμη βάση. Σε αυτήν την περίπτωση τα ενυδρειακά σκευάσματα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 14 Δεκεμβρίου 2008 Author #35 Share 14 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε συγχαρητηρια για το νεο σου ενυδρειο και καλη συνεχεια. Τι μαρκα σκιμμερ χρησιμοποιεις? γεια σου και σε ευχαριστω ειναι της serra protein skimmer 400ho Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 14 Δεκεμβρίου 2008 Author #36 Share 14 Δεκεμβρίου 2008 Σας ευχαριστω ολους.Μια φιλη χημικος μου ειπε οτι οντως βαζοντας μαγειρικη σοδα αυξανει.Δοσολογια μου ειπε να κανω το εξης να παρω μια ποσοτητα μεταλλικου νερου ςστε να γνωριζω ποσο εχει εξαρχης και μετα να προσθεσω μια ποσοτητα σοδας.να δω ποσο αυξηθηκε και να κανω αναγωγη μετα στα λιτρα του ενυδρειου μου για να εχω τη σωστη δοσολογια Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 18 Δεκεμβρίου 2008 Author #37 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 καλησπερα πηγα σε ενα μαγαζι να αγορασει καποιο ρυθμιστη της αλκαλικοτητας ωστε να την αυξησω αλλα δεν ξεραν με σιγουρια να μου πουν δοσολογια οποτε κατεληξα σε αυτο που ειπα πιο πανω δηλαδη με την μαγειρικη σοδα.Υπαρχει καποιος να μου προτεινει κατι επωνυμο και συγκεκριμενο προιον και να γνωριζει δοσολογια?πρεπει να αυξησω αλκαλικοτητα 3 βαθμους ειμαι στο 7 τωρα.χτες μετρησα τα πρωτα νιτρικα και λιγη αμμωνια δεν εχει νοημα να σας πω τιμες σημασια εχει οτι αρχισε ο κυκλος επιτελους.και κατι ακομα περιπου ποτε υπολογιζεται η εισαγωγη στο ενυδρειον των πρωτων κοραλλιων?σας ζαλισα με τισ ερωτησεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 18 Δεκεμβρίου 2008 #38 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 Καθε προιον αναφερει δοσολογια και ειναι συγκεκριμενη για το προιον! Τσεκαρε λιγο τη συσκευασια. Για να βαλεις τα πρωτα ζωντανα στο ενυδρειο θα πρεπει να ολοκληρωθεί ο κυλκος. τα πρωτα ζωντανά ασφαλώς και δεν θα ειναι καποια κοράλια αλλά ομαδες καθαρισμού (σαλιγκαρια, εριμητες). ΥΠΟΜΟΝΗ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 18 Δεκεμβρίου 2008 Author #39 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 ναι νικο εχει την δοσολογια αλλα δεν ηταν ουτε στα ελληνικα ουτε αγγλικα. οποτε δεν το πηρα και αυτον εκει δεν τον εμπιστευτηκα θα παω αμαζονιο που ειναι και γνωστος. να δω τι θα προτεινει.... η ομαδα καθαρισμου τι κανει απομακρυνει την αλγη μονο?οταν κανει κυκλο το νερο μπορω να βαλω οτι ψαρι θελω?η μονο νταμσελ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 18 Δεκεμβρίου 2008 #40 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 αρχικα θα μπουνε οι ομαδες καθαρισμού για το βραχο σου και για το νεο σου ενυδρειο. στη συνεχεια θα κανεις ενα πλανο με το ποια ψαρακια θελεις και θα αποφασισουμε την σειρα που θα τα τοποθετήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
pd1975 19 Δεκεμβρίου 2008 Author #41 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Νικο δεν εχω λογια για τις πολυτιμες συμβουλες σου.σημερα παρατηρησα πανς στον αραγωνιτη στο σημειο που πεφτει φως να καφετιζει,αλγη ειναι?τις τελευταιες μερεσ ειχα ενα φως αναμμενο ισχυος 30βατ 10000 κελβιν.λετε να φταιει αυτο?απλα σβηνω το φως?η περιμενω ποτε θα μπει η ομαδα καθαρισμου να φαει ολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 19 Δεκεμβρίου 2008 #42 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Ναι αλγουλα ειναι! κατα το στρώσιμο δεν ανοιγεις τα φώτα! τα εχεις συνεχώς κλειστά!!! Στη συνεχεια (οταν ολοκληρωθεί ο κυκλος)θα αρχισεις να αναβεις σιγά σιγά τα φώτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος