phaerimm 2 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 τα λιτρα μου ειναι 500 (2μ μηκος Χ 45εκ πλατος Χ 55εκ υψος) με σαμπ 100 λτ σκιμμερ 1000 λιτρων και εξωτερικο φιλτρο 1100λτ/ωρα αρχικα σκευτομε κλοουν, true ή οχι... μαρεσουν περισοτερο οι 'οχι' και ακουω πως γεννανε πιο ευκολα. αμεσως μετα (που θα ειμαι και απολυτα σιγουρος για την αρχικη χειμια μου) ερημιτες και ισως και καβουρακι ελευθερο. κανα μανιταρι σε τριτη φαση καρδιναλιους gobies blenny μετα κανα κοραλι, foxcoral, polyps, toadstool... ή τιποτα άλλο που να σηκωνει τον μειομενο -σχετικα- φως μου σε γενικεσ γραμμες (στο τελικο σταδιο) θελω να εχω τα παρακατω (τα μισα.... ολα μακαρι να γινοταν) (μου βγενουν ολα μαζι 1,5μετρο μηκος -αν τα βαλεισ ΟΛΑ μαζι στη σειρα, στο πληρες μεγεθος τους, με μεσο ορο μεγεθους τα 4-5 εκατοστα) 1 blenny κατα προτιμιση convict (αφου θα ειναι που θα ειναι φυλακισμενος ) 1 butterfly, δεν εχω προτιμιση αν και το pyramid μου αρεσε και το λενε και easy-peacefull-reefsafe 4-5 cardinals ta black μου αρεσαν και τα pijama(για το χρωμα το ξεθωριασμενο ανησηχω...) 2-3 clownfish ocelaris i percula μπας και δουμε καμια γεννα 1 foxface ειχα δει εναν σκουρο, σχεδον μαυρο.. κουκλος mpolika gobies... ειναι 1-2 ειδη που γεννοβολουν ή απλα αντεχουν ομοιους γειτονες... αυτα 1 puffer ... to θελω... τωρα αν θα το καταφερω ειναι αλλη υποθεση και 1 ή 2 τανγκ τα scopas μου αρεσανε αλλα μεχρι τοτε βλεπουμε απο οτι διαβαζω με αυτα κολανε και anthias, batfish, boxfish, chromis, dartfish jawfish kai psedochromis... αλλα δεν ειδα κατι να με ενθουσιαζει ακομα χωστε αγρια, μην με λυπαστε, λυπηθιτε τα ψαρια αντι για τους καρδιναλιους, παιζουν και 2-3 ειδη wrasse, το long fin, εχει ευδιακριτο φυλο, και φτανει στα 6εκ μονο... αλλα ειναι απο sri lanka και ολα τα αλλα ειναι απο πολυνησια.... τα ιδια με το Carpenter's Flasher Wrasse απο νησια σολομοντος τα αλλα με ευδιακριτο φυλο ειναι 12εκ+... και αν και το μηκος μου ειναι 2 μετρα τα λιτρα ειναι λιγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Καλή αρχή! Θα έλεγα να ξεκινήσεις πρώτα με το στήσιμο του ενυδρείου σου, τοποθέτηση βράχου, άμμου, κυκλοφορία νερού, φωτισμός και κατόποιν θα πάρεις γνώμες για τα ζωντανά. Μην αγχώνεσαι από τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimskot 3 Δεκεμβρίου 2008 #3 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Εχεις στησει το ενυδρειο σου η οχι ακομη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 9 Φεβρουαρίου 2009 Author #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 ζητητε αγοφαγος, για νεο ενυδρειο, ειρικικος και ευκολος, με χρωμα(οχι σαλαριας), reefsafe.... εχεται εμπιρια απο κατι που ια μου προτινατε? κατι που δεν εχετε αλλα εχετε ακουσει κατι καλο? μηπως κανα καβουρι (οχι εριμιτη)? κατι παραξενο μπορει να μου αρεσει περισοτερο..... το convict blenny δεν ειναι σιγουρο αλγοφαγο... το εχω δει να το λενε goby... engineer.... jimscot το εστισα το ενυδρειο!!!, νατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 9 Φεβρουαρίου 2009 #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 Ποσα κιλα βραχο εχεις βαλει? Κοραλια εινα αυτα η διακοσμιτικα? Ποσο καιρο τρεχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 9 Φεβρουαρίου 2009 Author #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 Ποσα κιλα βραχο εχεις βαλει?Κοραλια εινα αυτα η διακοσμιτικα? Ποσο καιρο τρεχει? 35 κιλα βραχο, (25 κιλα νεκρο κοραλι και 10 κιλα ζωντανο βραχο) μειωμενα απο οτι ηθελα λογω εκτακτης οικονομικης ζημιας τα κοραλια ειναι αληθινα αλλα νεκρα (πρωσοπικη αισθιτικη ) τρεχει απο τον νοεμβρη, ο κυκλοσ τελιωσε τελος Ιαουαριου και εχει μπει μεσα (εκτος απο αυτα που ειχαν οι βραχοι) 2 μανιταρια 1 ξενια 3 πολυπ και μια hexataenia wrasse. η ρασε μπηκε 2-3 φεβρουαριου, και παει παρα πολυ καλα τα νουμερα μου ειναι σταθερα (αφου μου τελιωσε ο κυκλος) ΡΗ 8,1 ΚΗ 9 ΝΗ3-4 - 0 Νο2 - 0 ΝΟ3 - 5 προς το παρον δεν μετραω κατι αλλο εχω κυκλοφορια συνολο 15.000λ/ω σκιμερ για 1000 λιτρα ενω ειμαι τωρα στα 550-600 με το σαμπ, φωτα εχο 4Τ8 και θα βαλω αλλη μια Τ5.... αυτα... ξεχναω κατι? ααααα ναι, εχω και κατι που καποιοι το βρισκουν επιλιψιμο, 3 λιτρα βιολογικο υλικο μεσα σε κανιστρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 9 Φεβρουαρίου 2009 #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα .Το convict blenny δεν είναι αλγοφαγο και μπορεί στο μέλλον να σου ξεκάνει clam αν θελήσεις να βάλεις .Καλύτερα να πας στην κλασική salaria fasciatus,που μπορεί να μην είναι όμορφη αλλά πραγματικά σαν ψάρι είναι εργαλείο. Ποιο puffer σου αρέσει?το ρωτάω διότι οι επιλογές για reef είναι πολύ λίγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 9 Φεβρουαρίου 2009 #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειναι κατακριταίο το βιολογικο υποστρωμα. Απλά δεν επιτρεπει στον βραχο σου να αναπτυχθει όπως θα μπορουσε! Όπως και να εχει, εγω στη θεση σου θα εβαζα αλλα 20 κιλα ζωντανο βραχο και θα αφαιρουσα σιγα σιγα βιολογικο υλικο!!! Το κανιστρο μπορεις να το χρησιμοποιήσεις για χημικο φίλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 9 Φεβρουαρίου 2009 Author #9 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 ολα τα παφερ μαρεσουν... ειναι το σχημα και η κινηση.... ισως λιγο παραπανω το dogface... πάντος δεν με ενδιαφερει το θεμα clam ουτε τα sps, απο lps ΕΑΝ το επιχειρισω ... μπορει καμια εριφιλια... αλλα δεν μπορω να πω με σιγοθρια ακομα αλλα ειναι νωρις ακομα νομιζω... ειναι ολα τα παφερ moderate δυσκολια και δεν θελω να πεσω στα βαθια απο τοσο νωρις Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 9 Φεβρουαρίου 2009 Author #10 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 Όπως και να εχει, εγω στη θεση σου θα εβαζα αλλα 20 κιλα ζωντανο βραχο και θα αφαιρουσα σιγα σιγα βιολογικο υλικο!!! αυτό εχω σκοπο να κανω.. αλλα τα 20 εξτρα δεν αρκουν θελει 50-70... , αλλα και 300ευροπουλα για τα 20 που λες νικο δεν τα εχω.. οποτε αναμονη ( ο σχεδιασμος λέει πως μεχρι τα χριστουγενα θα μινω ετσι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 9 Φεβρουαρίου 2009 #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 .Καλύτερα να πας στην κλασική salaria fasciatus,που μπορεί να μην είναι όμορφη αλλά πραγματικά σαν ψάρι είναι εργαλείο. +1 Δες το σαν επενδυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 9 Φεβρουαρίου 2009 Author #12 Share 9 Φεβρουαρίου 2009 με τσιγκλανε για φοξ.... ο σαλαιρασ θα μου αποκλισει και ενα ομορφο μπλεννυ στο μελλον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 10 Φεβρουαρίου 2009 #13 Share 10 Φεβρουαρίου 2009 Ο fox face είναι μια καλή επιλογή. Σωστό αλγοφάγο χωρίς να προβληματίζει με την συμπεριφορά του απέναντι στα άλλα ψάρια του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Φεβρουαρίου 2009 #14 Share 10 Φεβρουαρίου 2009 Ωραιος ο fox+1 Ωραια και η σαλιαρα (εργαλειο) +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος