Jump to content

Τελικα δεν αντεξα..... Πηρα μεγαλυτερο

ctpanoramix

Recommended Posts

Ένα update με το πως είναι τώρα.... δεν έχω αλλάξει ακόμα την άμμο... δυστυχώς :)

post-9407-1270465894_thumb.jpg

και κάποιες λεπτομέρειες ...

post-9407-1270465928_thumb.jpg post-9407-1270465967_thumb.jpg post-9407-1270465998_thumb.jpg

αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην εξακρίβωση του είδους στις παραπάνω φωτό.... μου το πούλησαν για ραμιρεζι αλλα μάλλον σε βολιβιαν ραμ φερνει απο οτι εχω δει στο νετ...

έχω ήδη διώξει τον πλεκόστομο που είχα και θα αρχίσω να ψάχνω σιγά σιγά ανάδοχη οικογένεια για τους κλόουν.... και ίσως και για το σκαλάρι θα δούμε

• Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

post-9407-1270465998_thumb.jpg

αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην εξακρίβωση του είδους στις παραπάνω φωτό.... μου το πούλησαν για ραμιρεζι αλλα μάλλον σε βολιβιαν ραμ φερνει απο οτι εχω δει στο νετ...

Γενικές πληροφορίες: Ένα πολύ όμορφο ψάρι, που επιβραβεύει τον χομπίστα, με την ανάδειξη ζωηρών χρωμάτων, όταν του διασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα του νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μοιάζει πολύ με το Μicrogeophagus Αltispinosus. Βέβαια δυο βασικες και εμφανή διαφορές είναι το έντονο μπλε χρώμα στο σωμα που έχει το Μicrogeophagus Ramirezi και το κόκκινο χρωμα στα μάτια.

Πηγη http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36893

Μicrogeophagus Ramirezi ειναι το ψαρι στη φωτο σου. :thumbup::)

Γενικές πληροφορίες: Ένα πολύ όμορφο ψάρι, που επιβραβεύει τον χομπίστα, με την ανάδειξη ζωηρών χρωμάτων, όταν του διασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα του νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μοιάζει πολύ με το Μicrogeophagus Αltispinosus. Βέβαια δυο βασικες και εμφανή διαφορές είναι το έντονο μπλε χρώμα στο σωμα που έχει το Μicrogeophagus Ramirezi και το κόκκινο χρωμα στα μάτια.

Πηγη http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36893

Μicrogeophagus Ramirezi ειναι το ψαρι στη φωτο σου. :thumbup::)

ευχαριστώ για τη διευκρίνηση δεν έχω δει ποτέ απο κοντά ένα bolivian ram οποτε καταλαβαινεις οτι ειχα καποιες αμφιβολιες, θα του αφιερώσω το RIO και θα κρατήσω και τα κορυ (με την προσθήκη 5 ατόμων), όταν με το καλό αλλαχτεί η άμμος και φύγουν οι κλόουν και το σκαλαρι

Θα βολευονται 8 κορυ με 4 και ισως περισσοτερα ramirezi στο ριο 180 λες? επειδη ειναι ολα βυθοψαρα ... μηπως στριμωχνονται ?

ευχαριστώ για τη διευκρίνηση δεν έχω δει ποτέ απο κοντά ένα bolivian ram οποτε καταλαβαινεις οτι ειχα καποιες αμφιβολιες, θα του αφιερώσω το RIO και θα κρατήσω και τα κορυ (με την προσθήκη 5 ατόμων), όταν με το καλό αλλαχτεί η άμμος και φύγουν οι κλόουν και το σκαλαρι

Θα βολευονται 8 κορυ με 4 και ισως περισσοτερα ramirezi στο ριο 180 λες? επειδη ειναι ολα βυθοψαρα ... μηπως στριμωχνονται ?

Σε καμια περιπτωση ΔΕ στριμωχνωνται.

Προτειμησε ομως ενα ζευγαρι Ραμιρεζι... όχι τετραδα.

Απο κει και περα.... μαζι με τα κορυ και το ζευγος ραμιρεζι.... μπορεις να παιξεις και με 15-20 νεον τετρα ή καρδιναλιους ή ροδοστομους!!

Εχεις μηκος.... και θα δεις πολυ καλη συμπεριφορα κοπαδιου ειδικα απο τους ροδοστομους.

Μπορεις να προσθεσεις και ενα ζευγος ancistrus, αλλα μεχρι εκει.... μην ιχθυοφορτισεις.

Αναλογα με το αν θα προσθεσεις... θα δεις και ποσα κοπαδοψαρα θα βαλεις.... :)

Ολα αυτα με την προυποθεση οτι μεσα θα μεινουν ΜΟΝΟ τα κορυ και το ραμ....

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθω να διευκρινησω οτι τα Microgeophagus altispinosa (Bolivian ram) πανε κοπαδι ενω τα Microgeophagus ramirezi (Apistogramma Ramirezi) πανε ζευγαρι...

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Σε καμια περιπτωση ΔΕ στριμωχνωνται.

Προτειμησε ομως ενα ζευγαρι Ραμιρεζι... όχι τετραδα.

Απο κει και περα.... μαζι με τα κορυ και το ζευγος ραμιρεζι.... μπορεις να παιξεις και με 15-20 νεον τετρα ή καρδιναλιους ή ροδοστομους!!

Εχεις μηκος.... και θα δεις πολυ καλη συμπεριφορα κοπαδιου ειδικα απο τους ροδοστομους.

Μπορεις να προσθεσεις και ενα ζευγος ancistrus, αλλα μεχρι εκει.... μην ιχθυοφορτισεις.

Αναλογα με το αν θα προσθεσεις... θα δεις και ποσα κοπαδοψαρα θα βαλεις.... :)

Ολα αυτα με την προυποθεση οτι μεσα θα μεινουν ΜΟΝΟ τα κορυ και το ραμ....

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθω να διευκρινησω οτι τα Microgeophagus altispinosa (Bolivian ram) πανε κοπαδι ενω τα Microgeophagus ramirezi (Apistogramma Ramirezi) πανε ζευγαρι...

ζευγαρι εεεεε? εγω αυτη τη στιγμη εχω 4 ραμιρεζι... τα εφερα ολα μαζι και "υποτιθεται" οτι εχω ενα αρσενικο και 3 θηλυκα χωρις να εχω την εμπειρια να τα ξεχωρισω με ακριβεια. Ειναι βεβαια το ενα πιο μεγαλο απο τα αλλα 3. Εχω παρατηρησει καποιες λακουβες στην αμμο που διαβαζοντας για το ψαρι μπορει να ειναι σημαδι οτι θελει να ζευγαρωσει αλλα δεν εχω καταφερει να δω ποιο ειναι αυτο που τις κανει...

Θα μου πειτε οτι με 2 loaches και ενα scalare και τις σκληροτητες τοσο ανεβασμενες ειναι απιθανο να εχουν τετοιες τασεις και θα συμφωνησω απολυτα αλλα λακουβες πριν φερω τα ραμιρεζι δεν υπηρχαν ποτε,,,

Πάντως το σιγουρο ειναι οτι οι κλοουν πρεπει να βρουνε αλλο σπιτι και αν τους θελει καποιος ας μου πει και ισως το σκαλαρι αποκτησει το δικο του χωρο. αλλα πρεπει να διωξω και ραμιρεζι ? 4 η και παραπανω δεν χωρανε?

• 2 weeks later...

Καλησπέρα κι απο ΄μενα! πολύ όμορφη η εξελιξη του ενυδρελιου σου και ελπίζω τώρα να το χαίρεσαι περισσότερο!

Σε μία φώτο μόνο φαίνονται όλα τα Ramirezi σου και είμαι σχεδόν βέβαιος πως στο ενυδρείο σου κολυμπάνε δύο αρσενικά και δύο θηλυκά. Το μέγεθος δεν είναι το μόνο κριτήριο για να αναγνωρίσεις το φύλο, πιθανώς το μεγαλύτερο είναι και μεγαλύτερο σε ηλικία. Κράτησε ένα ζευγάρι για να αποφύγεις διεκδικήσεις και κυνηγητό. :wacko:

Αν το ενυδρείο είναι στημένο κατάλληλα ώστε να πάρει κάθε ζευγάρι τη μεριά του και να αποφεύγονται κυνήγια και ''εντάσεις'' γιατί όχι! Είναι πολύ όμορφα ψάρια και μακάρι να μην υπάρχει πρόβλημα ώστε να μείνουν και τα τέσσερα!

Πολύ ωραίο το update!!!

Kαταπληκτικά είναι τα συγκεκριμένα ψαράκια!!

Έχουν πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά..

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

και ενα λινκ με ενα video.... ειναι απο κινητο οποτε απο ποιοτητα ψιλοπασχει.....

Αν και αρχαριος εγω θα διαφονησω με το συμπερασμα οτι εχεις 2 ζευγαρακια....

Α)Λογο συμπεριφορας(το ζευγαρι κινηται μαζι ξεχωριστα απο τα υπολοιπα ψαρια)

Β)Δεν ειδα κοκκινη κοιλια πουθενα(ισως φταιει η αναληση).Τα θυληκα εχουν κοκκινη κοιλια.

Βλεπε photo απο το δικο μου ενυδρειο.

Τονιζω οτι ειμαι αρχαριος και μπορει να σου λεω μπουρδες.(Οτι εχω διαβασει σου λεω)

post-18040-1273344685_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Κώστας

• 2 weeks later...

Αν και αρχαριος εγω θα διαφονησω με το συμπερασμα οτι εχεις 2 ζευγαρακια....

Α)Λογο συμπεριφορας(το ζευγαρι κινηται μαζι ξεχωριστα απο τα υπολοιπα ψαρια)

Β)Δεν ειδα κοκκινη κοιλια πουθενα(ισως φταιει η αναληση).Τα θυληκα εχουν κοκκινη κοιλια.

Βλεπε photo απο το δικο μου ενυδρειο.

Τονιζω οτι ειμαι αρχαριος και μπορει να σου λεω μπουρδες.(Οτι εχω διαβασει σου λεω)

η αληθεια ειναι οτι στο video δεν φαινονται καλα τα χρωματα τους, τωρα που εχουν συνηθισει το καινουριο τους σπιτι ομως και κολυμπανε παντου και πιο ψηλα, θα προσπαθησω να τα βγαλω με κανενα μακρο φακο για να φαινονται καλυτερα και θα ποσταρω για να μου πειτε εσεις οι πιο εμπειροι... στο ειδος. θα ορκιζομουνα ομως οτι εχω δει κανα δυο με κοκκινες κοιλιτσες κατα διαστηματα, οπως και να εχει τα εχω συμπαθησει πολυ και σιγουρα θα κρατησω ενα η ακομα και δυο ζυγαρια αν ειναι ετσι...

οσο για το καταλληλο στησιμο για να μεινουν δυο ζευγαρια θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες. Δηλαδη να το φορτωσω στο κεντρο με ξυλα και φυτα και να αφησω χωρο στις ακρες? αυτο θα ηταν καλυτερο?

• 3 weeks later...

Ένα update με το πως είναι τώρα.... δεν έχω αλλάξει ακόμα την άμμο... δυστυχώς :D

post-9407-1270465894_thumb.jpg

και κάποιες λεπτομέρειες ...

post-9407-1270465928_thumb.jpg post-9407-1270465967_thumb.jpg post-9407-1270465998_thumb.jpg

έχω ήδη διώξει τον πλεκόστομο που είχα και θα αρχίσω να ψάχνω σιγά σιγά ανάδοχη οικογένεια για τους κλόουν.... και ίσως και για το σκαλάρι θα δούμε

Πολύ ωραία τα συγκεκριμένα ψαράκια!!

ΝΑ το χαίρεσαι το αστέρι σου.... :bowdown:

• 2 years later...

χαιρετω το φορουμ μετα απο μεγαλη απουσια ....

Ενα update απο το ενυδρειο μου και αφου εχω μετακομισει και αλλαξει το setup του, εχω μοιρασει ολα τα ψαρια - θα ηθελα δηλαδη γιατι τα ειχα δωσει ολα και καπου ειχε κρυφτει ενα γκαπακι και για κακη μου τυχη ηταν θηλυκο και ξαναγεμισα. :bigemo_harabe_net-86:

Ηθελα εδω και πολυ καιρο να περασω στην Αφρικη και το καινουργιο setup εχει αυτον το προσανατολισμο και θα ηθελα γνωμες....... καταρχην κανει το ενυδρειο ? Ειναι το ριο 180 και τρεχει με το φιλτρο του και ενα eheim εξωτερικο και εχω και ενα κυκλοφοριτη και μια αεραντλια... πετρες μαζεψα απο το βουνο και μετρησεις δεν εχω κανει εδω και καιρο ... τρεχει περιπου 8 μηνες...

post-9407-0-03622200-1354732448_thumb.jpg

Καλησπέρα ,

το στήσιμο φαίνεται στιβαρό. Αυτό που δεν φαίνεται είναι αν υπάρχουν καλά διαμορφωμένες κρυψώνες για τα ψαράκια που τις χρειάζονται. Επίσης διακρίνω κάτι σαν "βρύα" στις πέτρες , έτσι ήταν ή δημιουργήθηκε μέσα στο ενυδρείο ;

Καλησπέρα ,

το στήσιμο φαίνεται στιβαρό. Αυτό που δεν φαίνεται είναι αν υπάρχουν καλά διαμορφωμένες κρυψώνες για τα ψαράκια που τις χρειάζονται. Επίσης διακρίνω κάτι σαν "βρύα" στις πέτρες , έτσι ήταν ή δημιουργήθηκε μέσα στο ενυδρείο ;

αλγη ειναι :)

χαιρετω το φορουμ μετα απο μεγαλη απουσια ....

Ενα update απο το ενυδρειο μου και αφου εχω μετακομισει και αλλαξει το setup του, εχω μοιρασει ολα τα ψαρια - θα ηθελα δηλαδη γιατι τα ειχα δωσει ολα και καπου ειχε κρυφτει ενα γκαπακι και για κακη μου τυχη ηταν θηλυκο και ξαναγεμισα. :bigemo_harabe_net-86:

Ηθελα εδω και πολυ καιρο να περασω στην Αφρικη και το καινουργιο setup εχει αυτον το προσανατολισμο και θα ηθελα γνωμες....... καταρχην κανει το ενυδρειο ? Ειναι το ριο 180 και τρεχει με το φιλτρο του και ενα eheim εξωτερικο και εχω και ενα κυκλοφοριτη και μια αεραντλια... πετρες μαζεψα απο το βουνο και μετρησεις δεν εχω κανει εδω και καιρο ... τρεχει περιπου 8 μηνες...

καλως ηρθες και παλι !!!

εχεις μεγαλες πετρες μεσα στο ενυδρειο σου και φαινεται καπως ''μπουκωμενο'' , στη θεση σου θα εβαζα μικροτερες πετρες και θα προσπαθουσα να εφτιαχνα κρυψωνες - τρυπες - περασματα για τα ψαρια .

Δηλαδη αν τις σπασω σε μικροτερα κομματια θα ειμαι οκ? για τα λιτρα μου τι ψαρια προτεινετε ?

Έγινε επεξεργασία - ctpanoramix

Δηλαδη αν τις σπασω σε μικροτερα κομματια θα ειμαι οκ? απο λιτρα τι ψαρια προτεινετε ?

Ναι μπορεις να το κανεις και αυτο !!!

Απο ψαρια εχεις δει καποια που σου αρεσουν ?

συμφωνω και εγω οτι θελεις μικροτερες ή οπως λες να τις σπασεις! πρεπει να δημιουργήσεις αρκετα περασματα διαφορων μεγεθων!

επισης το ενυδρειο σου εχει μηκος 1 μετρο απότι ξερω... οποτε αν πας malawi θα βαλεις ενα ειδος mbuna! αν πας tangaνyika μπορεις 2 ισως 3 ειδη! ριξε μια ματια στο θεματικο της αφρικης και θα καταλαβεις! ;)

επειδη το εψαχνα απο καιρο απο αυτα που μου αρεσουν σκεφτομουνα οτι ισως τα saulosi να κανανε καλυτερα για τα λιτρα μου, ... εκτος αν μου πειτε οτι μπορω να βαλω και αλλα ειδη και μου δωσετε τροφη για ψαξιμο...... :)

πολυ ομορφα ψαρακια!!! θα εχεις και διχρωμια!! ειναι απο τα mbuna με μικρο μεγεθος αλλα ειναι ακρως επιθετικά!! :D

ενα αρσενικο με 4 θηλυκες και θα εισαι αρχοντας! :D

μαζι τους δεν μπορεις να βαλεις κατι αλλο.. για να βαλεις παραπανω απο ενα ειδος θα αλλαξεις λιμνη! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...