ctpanoramix 2 Δεκεμβρίου 2008 #1 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Για να συνεχισω περιπου απο εκει που ειχα αφησει το θεμα για το παλιο μου ενυδρειο, μιας και τα ψαρια (1 σκαλαρι, 1 πλεκο, 1 κλοουν) εχουν ηδη αρχισει να μαγαλωνουν... και εγω να στενοχωριεμαι που ηταν στριμωγμενα και μονα το πηρα αποφαση και εβαλα σε μια πιστωτικη το ριο 180 και μεχρι στιγμης (το εχω περιπου μια εβδομαδα) ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με την αγορα..... η βαση του ειναι αρκετα γερη ισως πιο στιβαρη και απο οσο περιμενα και παλι καλα που δεν τσιγκουνευτικα τα 20-30 ευρω που θα γλιτωνα με οποιαδηποτε αλλη κατασκευη .... και το ενυδρειο το ιδιο φαινεται αριστης ποιοτητας (ελπιζω να ειναι κιολας). Το ξεκινησα με το ενσωματομενο φιλτρο για 3 μερες με προσθηκη Dennerle BioActive και μετα προσθεσα 6 guppies 2 "αγορια" και 4 "κοριτσια" και το γλαστρακι με την anubia το οποιο για την ωρα ειναι με το γλαστρακι μεσα οπως το πηρα. Θα ελεγα οτι αυτο το προιον της Dennerle κανει θαυματα καθως ολες οι καθημερινες μετρησεις που αρχισαν οταν μπηκαν τα ψαρια μεσα ειναι απολυτα μεσα στα ορια με αμμωνια, νιτρωδη, και νιτρικα ολα μηδεν. Τα guppies ειχαν καποια συμπτωματα περιεργα τις πρωτες δυο μερες (χτυπουσαν με το πλαι πανω στα φυλλα της ανουμπιας και τη αμμο) αλλα πλεον εχουν περιοριστει καπως χωρις καμια ενεργεια απο εμενα. Ισως να τους εκανα καποια προληπτικη θεραπεια για ick ? Η αμμος που χρησιμοποιησα ειναι μαζεμενη απο θαλασσα, ειναι περιπου στα 5 εκατοστα το βαθος της ισως και λιγοτερο και ειναι πολυ πολυ ψιλη και μου πηρε μια εβδομαδα να την καθαρισω. εχω βαλει και ενα ξυλο ηδη μεσα και θα βαλω και αυτο της φωτο οταν το εχω παρει αποφαση οτι δεν πλενεται αλλο και οτι θα βγαζει συνεχεια κομματακια και κοκκινιλα. σκεφτομαι να φτιαξω καμια σπηλια για τον πλεκο με pvc καθως θα ειναι ο μονος παραπονεμενος και γενικα δεν θελω να το υπερφορτωσω ουτε απο διακοσμητικα και φυτα ουτε απο ψαρια. Θα παρω μονο κανα 2 κλοουν για να εχει παρεα αυτος που εχω και θα προσπαθησω να κραταω τα γκαπακια υπο ελεγχο, μιας και ηδη καποιο γενησε και τα ειδα να τα τρωνε ζωντανα οσα ειχαν απομεινει την αλλη μερα τα οποια ειχαν κρυφτει διπλα στο φιλτρο αφου δεν εχει πουθενα να κρυφτουν. και απο φυτα ισως καμια ανουμπια ακομα μιας και δεν ειναι απαιτητικες θα βαλω τζαβα μος πανω στο μεγαλο ξυλο και θα ηθελα μια προταση για τα επιπλεοντα φυτα που θελουν τα γκαπις και για το τι θα μπορουσε να μπει στο γλαστρακι της ανουμπιας... Η ερωτηση ειναι η εξης καμια 10αρια γκαπις, 1 πλεκο, 1 σκαλαρι, 2 κλοουν, ειναι οκ για το ριο ? Επισης οταν μεταφερω τα αλλα ψαρια απο το μικρο θα βαλω και το φιλτρο του το οποιο ειναι σιγουρα στρωμενο. Αυτο που θα ηθελα ειναι να σιγουρευτω οτι τα ψαρια δεν θα μεταφερουν καποια αρρωστια απο το μικρο καθως και εκει ο κλοουν εχει καποιες φορες την ταση να χτυπαει στο χαλικι. Σκεφτομαι να "αποστειρωσω" ολα τα διακοσμητικα με μπολικο καυτο νερο βρυσης πριν τα βαλω στο ριο οπως και τις σωληνες του eheim μιας και ηδη εχω αρχισει θεραπεια με μελαφιξ χωρις ιδιαιτερες μεταβολες στο ξυσιμο των ψαριων. Ακουω γνωμες και προτασεις ετοιμο στημενο με νερο την πρωτη μερα..... ειναι ορατη η δυναμη του φιλτρου που διωχνει την αμμο. Αυτο διορθωθηκε γυρνοντας την εξοδο του οριζοντια και λιγο προς τη επιφανεια για να οξυγονωνεται καλυτερα το νερο την τριτη μερα οι πρωτοι κατοικοι 6 γκαπις σχεδον μια βδομαδα μετα, το νερο ειναι πεντακαθαρο (ισως αδικειται απο τη φωτο) και τα γκαπις ζουνε βασιλικα σε τοσα λιτρα το μεγαλο ξυλο που θα μπει μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 2 Δεκεμβρίου 2008 #2 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Πολυ καλη αρχη μπραβο!!! Αρχησε να βαζεις και πιο πολλα φυτακια και θα ειναι τελεια!! Απο μετρησεις πως τα πας??? Παντως τα σκαλαρια δεν μπενουν με γκαπυ... Θελουν διαφορετικες συνθηκες... Το ιδιο και ο πλεκο... Οχι με γκαπυ.. Οσο για τους κλουν δεν ξερω... Δεν θυμαμαι βασικα γιατι ποτε δεν ειχα... Για τα φυτα, εχω να σου δωσω μπολικη Lemna Minnor, και το κερατοφυλλο επισης επιπλεει... ΑΑ και κατι αλλο βρες ενα φοντο, μαυρο η μπλε για να δειχνει πιο ωραια το ενυδρειο... Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2008 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 2 Δεκεμβρίου 2008 #3 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Βγαλε την ανουμπια απο το γλαστρακι και δεστην επανω σε μια ριζα ¨η πετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 2 Δεκεμβρίου 2008 Author #4 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Πολυ καλη αρχη μπραβο!!! Αρχησε να βαζεις και πιο πολλα φυτακια και θα ειναι τελεια!! Απο μετρησεις πως τα πας??? Παντως τα σκαλαρια δεν μπενουν με γκαπυ... Θελουν διαφορετικες συνθηκες... Το ιδιο και ο πλεκο... Οχι με γκαπυ.. Οσο για τους κλουν δεν ξερω... Δεν θυμαμαι βασικα γιατι ποτε δεν ειχα... Για τα φυτα, εχω να σου δωσω μπολικη Lemna Minnor, και το κερατοφυλλο επισης επιπλεει... ΑΑ και κατι αλλο βρες ενα φοντο, μαυρο η μπλε για να δειχνει πιο ωραια το ενυδρειο... οι κλοουν απο την ερευνα που εχω κανει δεν εχουν προβλημα ουτε ειναι επιθετικοι απεναντι τους θα σας πω και οταν μπει μεσα τι θα γινει.... και για τον πλεκο λενε καποιες σελιδες οτι θα μπορουσε να ειναι μαζι με τα γκαπι ,,,,, Lemna Minor ειναι το παραπανω? θα με ενδιεφερε βασικα αν περισευει ... με αυτο λες να ζησει κανενα μικρο γκαπακι? το κερατοφυλλο εχει καποια επιστημονικη ονομασια? να το ψαξω ονλινε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 2 Δεκεμβρίου 2008 Author #5 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Βγαλε την ανουμπια απο το γλαστρακι και δεστην επανω σε μια ριζα ¨η πετρα. τη ανουμπια σκεφτομαι να τη βγαλω απο το γλαστρακι και να την βαλω μεσα στην τρυπα αυτη που εχει η "ψευτοπετρα" που εχω ηδη απλα αναρωτιεμαι αν χρειαζεται να της βαλω καποιο υλικο για λιπασμα στερεωση κτλ κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 2 Δεκεμβρίου 2008 #6 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Πανε fish plant and index και βρες ceratophyllum demersum(κερατοφυλλο). Την ανουμπια δεστην με μια πετονια ' κλωστη.Απο λιπασμα αραια και που υγρο λιπασμα. Το κερατοφυλλο να το αφησεις να επιπλεει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 2 Δεκεμβρίου 2008 #7 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Παντως το στησιμο που κανεις ειναι ακαταλληλο και για το σκαλαρι και για τον πλεκο γιατι η αμμο θαλασσης θα σου ανεβασει τις σκληροτητες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 2 Δεκεμβρίου 2008 Author #8 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Παντως το στησιμο που κανεις ειναι ακαταλληλο και για το σκαλαρι και για τον πλεκο γιατι η αμμο θαλασσης θα σου ανεβασει τις σκληροτητες... μεχρι στιγμης δεν ειδα διαφορα στις τιμες αλλα οταν βαλω και το τεραστιο αυτο ξυλο μεσα δεν θα ερθει στα ισα της ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 2 Δεκεμβρίου 2008 #9 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Τι μετρησεις εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 2 Δεκεμβρίου 2008 Author #10 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Τι μετρησεις εχεις? 01/12/2008 με αμμο θαλασσης ενα μικρο ξυλο και 6 γκαπις NH3/NH4 : 0mg/l ph : 7.5 gh : 9odGH kh : 6odKH NO3: 0mg/l NO2: 0mg/l αμα μετρησω παλι σημερα ή αυριο θα εχει αλλαξει κατι αν εχει σχεση η αμμος και αυτο τι θα ειναι το GH ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 3 Δεκεμβρίου 2008 #11 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Με γεια το ενυδρειο. Εχω το ιδιο και σου λεω οτι θα μεινεις κατευχαριστημενος. Θα πρεπει καποια στιγμη να κανεις μερικες τρυπες στο καπακι να βαλεις 3-4 80αρια ανεμιστηρακια για το καλοκαιρι που γινεται πανευκολα στο συγκεκριμενο ενυδρειο, αφου ΙΜΟ εχει απο τα πιο ευχρηστα καπακια. Παντως το στησιμο που κανεις ειναι ακαταλληλο και για το σκαλαρι και για τον πλεκο γιατι η αμμο θαλασσης θα σου ανεβασει τις σκληροτητες... +1000 Μονο ζωοτοκα μπορεις να εχεις μεσα στο ενυδρειο. Το ξυλο δεν φτανει ουτε για ζητω για να επαναφερει τις τιμες της βρυσης στο νερο, που ετσι κι αλλιως και το νερο της βρυσης ειναι σκληρο για τα ψαρια που ανεφερες, εκτος κι αν μενεις Φλωρινα. Εκτος του προβληματος της αμμου, για σκαλάρια δεν κανει και λογω μικρου υψους του ενυδρειου, ενω για κλοουν δεν κανει και λογο λιγων λιτρων (κλοουν γινονται μεχρι και 30 εκατοστα και ζουν σε ομαδες 5+). Μια ερωτηση : βλεπω φυσαλιδες στο τζαμι 3 μερες μετα το γεμισμα του ενυδρειου με νερο? Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2008 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 3 Δεκεμβρίου 2008 Author #12 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Με γεια το ενυδρειο. Εχω το ιδιο και σου λεω οτι θα μεινεις κατευχαριστημενος. Θα πρεπει καποια στιγμη να κανεις μερικες τρυπες στο καπακι να βαλεις 3-4 80αρια ανεμιστηρακια για το καλοκαιρι που γινεται πανευκολα στο συγκεκριμενο ενυδρειο, αφου ΙΜΟ εχει απο τα πιο ευχρηστα καπακια. +1000 Μονο ζωοτοκα μπορεις να εχεις μεσα στο ενυδρειο. Το ξυλο δεν φτανει ουτε για ζητω για να επαναφερει τις τιμες της βρυσης στο νερο, που ετσι κι αλλιως και το νερο της βρυσης ειναι σκληρο για τα ψαρια που ανεφερες, εκτος κι αν μενεις Φλωρινα. Εκτος του προβληματος της αμμου, για σκαλάρια δεν κανει και λογω μικρου υψους του ενυδρειου, ενω για κλοουν δεν κανει και λογο λιγων λιτρων (κλοουν γινονται μεχρι και 30 εκατοστα και ζουν σε ομαδες 5+). Μια ερωτηση : βλεπω φυσαλιδες στο τζαμι 3 μερες μετα το γεμισμα του ενυδρειου με νερο? 3 μερες μετα το γεμισμα και ξεκινημα του φιλτρου με βακτηριδια μπηκαν τα γκαπις και η αληθεια ειναι οτι αυτα βοηθησαν κατα πολυ στο να φυγουν οι φυσαλιδες αφου τις τσιμπησαν ολες...... παραθετω ενα λινκ απο ερευνα που λεει για συμβατα με τα guppies ειδη ψαριων....... http://www.guppies.com/index.php?option=co...8&Itemid=68 και ακουω και γνωμες των πιο εμπειρων πανω στο θεμα αυτο. Αν οι clown loach ειναι συμβατοι με τις συνθηκες νερου που θα μπορουσαν τα guppies να αισθανονται ανετα θα ηθελα να τα κρατησω και τα δυο και οταν μεγαλωσουν οι κλοουν να τους μεταφερω σε μεγαλυτερο... θα ηθελα να δω πως συμπεριφερεται το ψαρι αυτο οταν νιωθει ανετα (εχει και αλλη παρεα δηλαδη) πραγμα που δεν ειχα τη δυνατοτητα μεχρι τωρα λογω χωρου..... παντως μεχρι στιγμης ο κλοουν στο ιδιο νερο βρισκεται και εννοω οτι η μονη διαφορα στα δυο ενυδρεια ειναι οτι στο ριο εχει αμμο θαλασσης η οποια βεβαια εχει πλυθει για πολυ καιρο με ολους τους τροπους που καταφερα να βρω απο το φορουμ Η ερωτηση η δικια μου ειναι η εξης: Ποιες παραμετροι του νερου θα αλλαξουν απο την αμμο και σε ποσο διαστημα.... καθως δεν εχω προσεξει καποια διαφορα στις τιμες της σκληροτητας απο τοτε που εβαλα την αμμο και το νερο (μετραω σχεδον καθε μερα GH & KH & αμμωνια). Οσον αφορα τις τρυπες στο καπακι .... το ενυδρειο βρισκεται κατω και διπλα απο ενα αιρκοντισιον το οποιο λογω του οτι βγηκε μια πορτα πιθανον να υπολειτουργει σε θεμα δροσιας αλλα να να υπερλειτουργει κιολας να δουλευει ασταματητα δηλαδη (θα τσεκαριστει το καλοκαιρι )..... θεωρεις απαραιτητο να γινουν και τρυπες για ανεμιστηρες ? εχω δει ενα σχετικο αρθρο για προσθηκη ανεμιστηρων αλλα αν εχει μια σχετικη δροσια ο χωρος και μενει και ο θερμοσταατης στην πριζα για να διατηρει μια σταθερη οσο γινεται θερμοκρασια δεν θα ειμαι ασφαλης ??? το δικο σου πως το εχεις στησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 5 Δεκεμβρίου 2008 #13 Share 5 Δεκεμβρίου 2008 (edited) οι κλοουν απο την ερευνα που εχω κανει δεν εχουν προβλημα ουτε ειναι επιθετικοι απεναντι τους θα σας πω και οταν μπει μεσα τι θα γινει.... και για τον πλεκο λενε καποιες σελιδες οτι θα μπορουσε να ειναι μαζι με τα γκαπι ,,,,, Lemna Minor ειναι το παραπανω? θα με ενδιεφερε βασικα αν περισευει ... με αυτο λες να ζησει κανενα μικρο γκαπακι? το κερατοφυλλο εχει καποια επιστημονικη ονομασια? να το ψαξω ονλινε? Nαι αυτο ειναι!! Εχω παρα πολυ... Δεν το λεω για να ζησει το γκαπακι αλλα γιατι εχουν διαφορετικες συνθηκες διαβιωσης... Έγινε επεξεργασία 5 Δεκεμβρίου 2008 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 6 Δεκεμβρίου 2008 #14 Share 6 Δεκεμβρίου 2008 (edited) ...το δικο σου πως το εχεις στησει? Απο ποια αποψη? aquascape, εξοπλισμο, ψαρια, συνθηκες? edit:πατα το λινκ απο κατω που λεει "βιντεο απο το φυτεμενο" μηπως δεις αυτο που σε ενδιαφερει αν και φαινεται μονο το ενυδρειο και οχι ο εξοπλισμος. για τα ανεμιστηρακια και controller δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=18537&hl= Έγινε επεξεργασία 6 Δεκεμβρίου 2008 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 31 Ιανουαρίου 2009 Author #15 Share 31 Ιανουαρίου 2009 Οπως ειναι τωρα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 31 Ιανουαρίου 2009 #16 Share 31 Ιανουαρίου 2009 ειναι ομορφο κ σκοτεινο! αναβουν κανονικα κ οι 2 λαμπες? τα φυτα που αιωρουνται ειναι egeria densa? βαλε σιγα σιγα κ αλλα φυτα οσο σηκωνει ο φωτισμος σου.. απο ψαρια τι αλλο θα βαλεις τελικα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 27 Σεπτεμβρίου 2009 Author #17 Share 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μερικες φωτο απο την τωρινη του κατασταση για την ωρα εχει μεσα 3 κοριντορας, 1 σκαλαρι, 2 κλοουν, 1 σαλιγκαρι και 1 πλεκοστομο σκεφτομαι να ξεφορτωθω τον πλεκοστομο και να παρω και λιγα ακομα κοριντορας και 3 κλοουν. Τι αλλα ψαρια θα ταιριαζαν με αυτα που εχω ? Επειδη ειναι ολα ψαρια που βγαινουν πιο πολυ το βραδυ θελω να βρω κατι να κυκλοφορει και τη μερα μεσα... γιατι τωρα με το φως αναμμενο φενεται αδειο ,,,, με ενα σκαλαρι μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 27 Σεπτεμβρίου 2009 #18 Share 27 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Πολυ ομορφο και με μετριο και με χαμηλο φωτισμο. Θα ελεγα να αποφυγεις τα κλοουν γιατι δεν κανουν για το ενυδρειο, κυριως γιατι ως χωρος ειναι μικρος γι'αυτα αλλα και γιατι μπορεις να το στησεις πιο σωστο βιοτοπικα, με αμερικανικα ψαρια. Βαλε 3-4 κορυ ακομα, (ιδια ρατσα ολα) 3-4 σκαλαρια ακομα (ιδια ρατσα και παρομοιου χρωματισμου) αν και θελουν κανονικα πιο ψηλο ενυδρειο (60+ εκ υψος) 1-2 ancistrus Προσθεσε 1-2 ριζες ακομα ξυλα. Ελπιζω να εχεις καλη φιλτρανση γιατι ειναι πολλα τα ψαρια που προτεινω αλλα δεν γινεται πιο λιγα αφου ειναι κοπαδοψαρα. Μη βαλεις τα ancistrus το πολυ πολυ. ΥΓ η αμμος ειναι θαλασσης? Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 27 Σεπτεμβρίου 2009 #19 Share 27 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Τα guppies ειχαν καποια συμπτωματα περιεργα τις πρωτες δυο μερες (χτυπουσαν με το πλαι πανω στα φυλλα της ανουμπιας και τη αμμο) Και τα δικα μου μωρά molly το κανουν αυτο(σε φύλλα,ξήλα και στην άμμο)αλλα έχω δεί και άλλα ζωοτόκα μου να το κάνουν .Είναι ανησυχητικό???Τί έχουν??? Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2009 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 27 Σεπτεμβρίου 2009 #20 Share 27 Σεπτεμβρίου 2009 Και τα δικα μου μωρά molly το κανουν αυτο(σε φύλλα,ξήλα και στην άμμο)αλλα έχω δεί και άλλα ζωοτόκα μου να το κάνουν .Είναι ανησυχητικό???Τί έχουν??? Μαλλον οριοθετουν το χωρο.Το κανει αναμεσα και σε αλλα κολπα, ο αρσενικος Gurami μου οταν προκειται να στησει φωλια, και δεν εχει αρρωστει ποτε για να πω οτι ειναι καποιο συμπτωμα ανησυχιτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 28 Σεπτεμβρίου 2009 #21 Share 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μαλλον οριοθετουν το χωρο. Το κανει αναμεσα και σε αλλα κολπα, ο αρσενικος Gurami μου οταν προκειται να στησει φωλια, και δεν εχει αρρωστει ποτε για να πω οτι ειναι καποιο συμπτωμα ανησυχιτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 29 Σεπτεμβρίου 2009 Author #22 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 Πολυ ομορφο και με μετριο και με χαμηλο φωτισμο. Θα ελεγα να αποφυγεις τα κλοουν γιατι δεν κανουν για το ενυδρειο, κυριως γιατι ως χωρος ειναι μικρος γι'αυτα αλλα και γιατι μπορεις να το στησεις πιο σωστο βιοτοπικα, με αμερικανικα ψαρια. Βαλε 3-4 κορυ ακομα, (ιδια ρατσα ολα) 3-4 σκαλαρια ακομα (ιδια ρατσα και παρομοιου χρωματισμου) αν και θελουν κανονικα πιο ψηλο ενυδρειο (60+ εκ υψος) 1-2 ancistrus Προσθεσε 1-2 ριζες ακομα ξυλα. Ελπιζω να εχεις καλη φιλτρανση γιατι ειναι πολλα τα ψαρια που προτεινω αλλα δεν γινεται πιο λιγα αφου ειναι κοπαδοψαρα. Μη βαλεις τα ancistrus το πολυ πολυ. ΥΓ η αμμος ειναι θαλασσης? Η αμμος ναι ειναι απο τη θαλασσα, την οποια ομως πρωτα επλυνα, εβρασα, απολυμανα και ξαναεπλυνα πολυ πολυ καλα και μεχρι στιγμης δεν εχω προσεξει μεγαλες αλλαγες στη χημεια του νερου, να προσθεσω οτι το ενυδρειο φιλτραρεται με 2 φιλτρα ενα εξωτερικο eheim και το μαμα του το juwel, στα οποια εχω προσθεσει και τυρφη... Οταν λες με αμερικανικα ψαρια ... τι ακριβως ενοεις? Σκεφτομουνα να κανω την κινηση και να κατευθυνθω προς τη αφρικη, και τις κιχλιδες. Ακομα δεν εχω αποφασισει αν θα αλλαξω setup ή θα παρω και αλλο ενυδρειο..... Οσον αφορα τις ριζες εχω αρχισει και ξενερωνω με την κιτρινιλα και αυτος ειναι ενας λογος που εχω συμπαθησει τις κιχλιδες που θελουν μονο πετρες... Σκεφτομουνα και εγω να παρω και αλλα σκαλαρια αλλα σκεφτομουνα επισης και το κραξιμο που θα επεφτε λογω του υψους του ενυδρειου μου,,,,, και γιαυτο ειχα παρει αποφαση οτι μαλλον το σκαλαρι μου θα εμενε μονο του. Αν δωσω τους κλοουν και τον πλεκο εκτος απο σκαλαρια τι αλλο θα προτεινατε να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 29 Σεπτεμβρίου 2009 #23 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Μα ειδα ξυλα-φυτα-σκαλαρι-κορυ και θεωρησα αμερικανικο το ενυδρειο, (ο κλοουν ειναι ασιατης) και τωρα με μπερδεψες με τις αφρικανες. Γι'αυτο ρωτησα για την αμμο, γιατι οσο και να την πλυνεις δεν αλλαζει συσταση και θα εχεις χασουρα στην προσπαθεια για μαλακωμα του νερου της βρυσης που ετσι κι αλλιως χρειαζονται τα σκαλαρια ακομα και χωρις ασβεστολιθικα διακοσμητικα μεσα στο νερο. Αν βαλεις αφρικανες με την αμμο αυτη δεν θα εχεις προβλημα. Φυσικα πρεπει να βγουν τα υπαρχοντα ψαρια, φυτα κλπ Οσο για το κραξιμο για το υψος του ενυδρειου, ειναι το ιδιο αρνητικο, να εχεις να ζει μονο του ενα κοπαδοψαρο σαν το σκαλαρι. Εγω θα εβαζα κοπαδι και ας μην ειναι ιδανικο το υψος* αρκει να υπαρχει ο χωρος (λιτρα) για τα ψαρια και καλη φιλτρανση. * ενταξει δεν ειναι και πολυ κοντο και που ξερεις μπορει να παρεις πιο ψηλο ενευδρειο στην πορεια. Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 29 Σεπτεμβρίου 2009 Author #24 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μα ειδα ξυλα-φυτα-σκαλαρι-κορυ και θεωρησα αμερικανικο το ενυδρειο, (ο κλοουν ειναι ασιατης) και τωρα με μπερδεψες με τις αφρικανες. Γι'αυτο ρωτησα για την αμμο, γιατι οσο και να την πλυνεις δεν αλλαζει συσταση και θα εχεις χασουρα στην προσπαθεια για μαλακωμα του νερου της βρυσης που ετσι κι αλλιως χρειαζονται τα σκαλαρια ακομα και χωρις ασβεστολιθικα διακοσμητικα μεσα στο νερο. Αν βαλεις αφρικανες με την αμμο αυτη δεν θα εχεις προβλημα. Φυσικα πρεπει να βγουν τα υπαρχοντα ψαρια, φυτα κλπ Οσο για το κραξιμο για το υψος του ενυδρειου, ειναι το ιδιο αρνητικο, να εχεις να ζει μονο του ενα κοπαδοψαρο σαν το σκαλαρι. Εγω θα εβαζα κοπαδι και ας μην ειναι ιδανικο το υψος* αρκει να υπαρχει ο χωρος (λιτρα) για τα ψαρια και καλη φιλτρανση. * ενταξει δεν ειναι και πολυ κοντο και που ξερεις μπορει να παρεις πιο ψηλο ενευδρειο στην πορεια. Ενταξει με επισες θα παρω και αλλα σκαλαρια και κορυ μολις βρω καποιον να υιοθετησει τον πλεκο μου και τους κλοουν,,,, Τι αλλο θα ταιριαζε με τα σκαλαρια και τα κορυ ? Καμια ιδεα κανεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 29 Σεπτεμβρίου 2009 #25 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Πρεπει να αλλαξεις αμμο ομως και να βαλεις ουδετερη Και δεν προσπαθησα να σε πεισω για σκαλαρια σου ειπα τι χρειαζονται αν το κραταγες το ενυδρειο. Αν το κρατησεις με σκαλαρια βαλε αυτα που σου ειπα πιο πανω τιποτα περισσοτερο. 5 σκαλαρια και 8 κορυ και ειναι και παραπανω απ'οτι πρεπει, το καθε σκαλαρι θελει 40 λιτρα ενηλικο και μη μου πεις ειναι μικρα ακομα. Οταν μεγαλωσουν θα τα δωσεις τα αλλα ψαρια? Οχι φυσικα Και φυσικα τυρφη να πεσει λιγο το πεχα ή ΑΟ. Αλλιως βαλε αφρικανες. Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος