Jump to content

συμβίωση

Recommended Posts

Καλημέρα!

Γνωρίζετε αν υπάρχουν προβλήματα στην συμβίωση ενος αστακού reef lobster και μιας γαρίδας (κάποια lysmata)?

Έχω διαβάσει ότι ο αστακός γίνεται πολύ territorial και επιθετικός προς το είδος του, αλλά ίσως και να βλέπει και την γαρίδα με το ίδιο μάτι...

Ευχαριστώ

Α

εγω θα ελεγα καλυτερα οχι....

βασικο επισης ειναι και τα λιτρα που εχεις.....

Τα λίτρα είναι σαφώς λίγα. Αλλά είναι σε μήκος μακρύ το ενυδρείο και επίσης έχει πολύ βράχο και πάρα πολλές σπηλιές.

Ακόμα, ο αστακός είναι πάντα χωμένος σ΄ ένα σημείο και περιμένει να πέσει το σκοτάδι. Η γαρίδα είναι πιο κινητική και ΄multileveled'.

Αλλά δεν μ' αρέσει να κάνω πειράματα στα ζωντανά οπότε περιμένω μια σίγουρη απάντηση.

Ευχαριστώ!

Α

σαφως.και περιμενε και αποψεις απο εμπειροτερους θαλασσινους απο μενα.

αυτο παντως που γνωριζω σιγουρα ειναι πως ο αστακος οταν πεσει το σκοταδι μεταμορφωνεται σε σουπερ επιθετικο πλασμα της νυχτας,κυνηγος απο τους λιγους....

δεν ξερω αν αυτο απωβει μοιραιο για ορισμενα πλασματα μεσα στον υφαλο σου....

την καλησπερα μου :rolleyes:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

πλάκα κάνεις.... ωχ!

Να και μια φωτό του!

Τον λένε Αρίστο. (όποιος έχει πάει στην Τζια θα καταλάβει γιατί)

Είναι κούκλος....... :rolleyes:

post-7283-1228215217_thumb.jpg

**Thanks klaz!

Το συγκεκριμενο ειδος αστακου ειναι απο τα ποιο ηρεμα.Δεν θα εχεις προβλημα με καποιο ειδος Lysmata αλλα σε καμια περιπτωση μην βαλεις stenopus hispitus. :rolleyes:

Ο συγκεκριμένος αστακός μου είχε φάει όλα τα goppies. Όταν τον απομάκρυνα βρήκα την υγειά μου και ιδιαίτερα τα ψαράκια μου. Ήταν συνέχεια κρυμμένος και έβλεπα σπανίως κάποιο τμήμα του μέσα στις σπηλιές και τα πουκάμισά του όταν έκανε αλλαγή.

Κατά τη γνώμη μου θα φάει όποιο ψάρι κοιμάται σε τρύπα και όποιο άλλο ψάρι αρρωστήσει.

H αλήθεια είναι οτι από οταν τον έβαλα, ο domino damsel που γενικά είναι πολύ μαφία, έχει ανυσηχήσει πολύ και έχει ψιλοασπρίσει...

Αλλά είπα καλύτερα, να του σπάσει λίγο το ηθικό γιατί μόνο εμένα δεν έχει πλακώσει ως τώρα.

Λέτε να έχει σχέση το ελαφρύ "άσπρισμα" του νταμσελ με τον αστακό που κυριαρχεί πλέον στα σκοτεινά σοκάκια του ενυδρείου??? Χμμμμμ.... Μυστήριο.....

Καλησπερα και απο μενα,

το σιγουρο ειναι οτι ο αστακος απο τη φυση του ειναι αρκετα επιθετικος..

οποτε ανα πασα ωρα και στιγμη το βραδυ αν δει οτι κατι δεν παει καλα με καποιο αλλο ψαρι

ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα του επιτεθει οπως ειπε και πιο πανω ο Νικος.. :rolleyes:

Σας ευχαριστώ όλους!

Η εμπειρία σας είναι πάντα πολύτιμη για μας που ξεκινάμε!

Όσο για τον αστακό, δεν θα τον αφαιρέσω από το σύστημα προς το παρόν. Η φύση έχει τους νόμους της στην επιβίωση. Και αυτό προσπαθούμε να προσομοιάσουμε όσο το δυνατόν εφικτό.

Αν παρ' όλα αυτά αντιμετωπίσω πρόβλημα και δω ότι το σύστημα ευνοεί άνισα τον αστακό και όχι την επιβίωση των ψαριών τότε θα βρει άλλο σπίτι.

Α

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...