Jump to content

Προβλημα με διατομικη αλγη

Recommended Posts

Καλημερα

εδω και 2 βδομαδες εχει γεμισει το ενυδρειο με διατομικη αλγη! (πανω στον βραχο και στον αραγονιτη)

Αυτο που παρατηρω ειναι οτι ο αραγωνιτης που δεν φωτιζεται σε καποια σημεια ειναι ολοκαθαρος.

Σημερα θα δοκιμασω να κλεισω τα φωτα για 4 μερες ελπιζοντας οτι θα φυγει. Πιστευω ομως οτι θα ξαναβγει παλι.

Ποια μπορει να ειναι η αιτια που εμφανιστηκε?

Πως μπορω να την καταπολεμησω?

Υ.Γ. το ενυδρειο τρεχει εδω και 5 μηνες χωρις προβληματα με αλγες.

Καλημέρα...ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγω, μόνο που αυτό το διάστημα έχω αρχίσει την κανονική φωτοπερίοδο στο ενυδρείο μου και απο ότι ξέρω η διατομική άλγη είναι λογικό να παρουσιαστεί στην αρχή ,κάνοντας τον κύκλο της και μετά φεύγει.

Εσύ όμως τρέχεις όπως λές το ενυδρείο σου εδω και 5 μήνες.....αρχικά και όταν ξεκίνησες τον φωτισμό δεν είχες καθόλου διατομική άλγη στο ενυδρείο σου;

Γεια χαρα

απο την αρχη που τρεχει το ενυδρειο δεν ειχα καποια προβλημα με αλγες.

Κυανο μου ειχα εμφανιστει το Σεπτεμβρη (3 μηνων ενυδρειο) αλλα εφυγε σχεδον στο τελος του μηνα!

Γεια χαρα

απο την αρχη που τρεχει το ενυδρειο δεν ειχα καποια προβλημα με αλγες.

Κυανο μου ειχα εμφανιστει το Σεπτεμβρη (3 μηνων ενυδρειο) αλλα εφυγε σχεδον στο τελος του μηνα!

Ναι ,αλά διατομική άλγη κανονικά θα έπρεπε να σου είχε εμφανηστεί...δεν ξέρω πάλι, ίσως και να κάνω λάθος.

Μια-δύο φωτογραφίες νομίζω θα βοηθούσαν για να φανεί πόσο έχει εξαπλωθεί και αν πράγματι είναι διατομική άλγη.

Έχεις αλγοφάγα ψάρια; Την τρώνε;

Μήπως έχεις αλλάξει κάτι στο ενυδρείο σου, κυκλοφορία, φωτισμό, μήπως έχει πέσει η απόδοση των λαμπτήρων;

από τη δική μου εμπειρία , θα κάνει το κύκλο της και θα φύγει .. αυτό μπορεί να πάρει από μερικές εβδομάδες μέχρι μετρικούς μήνες ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...