AlexandraT 25 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Καλωσηρθα λοιπόν. Έχω ένα νέο θαλασσινό 120lt του οποίου πολλά πράγματα είναι παλιά. Προσπαθώ να φτιάξω λοιπόν κάτι όμορφο και υγειές και παράλληλα να μάθω και όσο πιο πολλά μπορώ για το reef. Το ενυδρειάκι μου λοιπόν τρέχει στα χέρια μου 1 μήνα. Κυκλοφορία: Korallia2, Korallia nano, + η ροή του φιλτρου. Βιολογική Φίλτρανση: 15kg παλιού βράχου (αμφίβολης ζωντανότητας) 5kg καινούριο ΖΒ, 4-5cm ΖΑ Χημική,Μηχανική: Εξωτερικό fluval 205 (600l/h νομιζω) με άνθρακα,αντιφώσφωρο και de nitrate, skimmer wave εσωτερικό μικρό. Φωτα: 2 Τ5 24W arcadia 14000Κ Ζωντανά: 1 domino 3spot damsel, 1 tomato clown (δεν θα τα κρατήσω) H χημεία του νερού μου είναι καλή σε όλα τα επιπεδα εκτός των νιτρικών που μόνο με αλλαγές κρατιούνται χαμηλά ελλειψει sump+chaeto. Τώρα, πίστευα ότι πήγαιναν όλα καλά και ίσως ήταν έτοιμο για τα πρώτα βήματα σε νέα ζωντανα. Ώσπου τα 2 ψαράκια έβγαλαν ικ. Αυτό που έκανα ήταν να βάλω λίγο φάρμακο για ικ της sera (costapur) το οποίο δεν περιέχει χαλκό, περιέχει πράσινο του μαλαχιτη. Τα ψαράκια είναι μια χαρά απο τότε. Την επόμενη τους έφυγε και ένα σαλιγκαράκι που έχω επίσης είναι μια χαρά. Έβαλα ξανά ανθρακα και μια καλή αλλαγή νερου (το σκιμμερ μάζεψε και πολύ φάρμακο επίσης) Τώρα όλα φαίνονται καλά πάλι. Τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 25 Νοεμβρίου 2008 #2 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Καλως ηρθες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bgs 25 Νοεμβρίου 2008 #3 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Καλώς όρισες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 25 Νοεμβρίου 2008 #4 Share 25 Νοεμβρίου 2008 καλωσόρισες στο θαλασσινό aquazone !! πολύ συχνά τα ψαράκια εμφανίζουν λευκά στίγματα στις πρώτες μέρες που θα μπουν σε νέο περιβάλλον , τις περισσότερες φορές φεύγουν χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε με φάρμακα πρόσεξε να μετράς σωστά αλατότητα (refractometer ) και να μην έχεις μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία ( max 1.0 c μέρα – νύχτα ) καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 25 Νοεμβρίου 2008 #5 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Μου αρέσει που μιλάς συγκεκριμένα και έχεις γνώσεις! Μου φαίνετε κινήσαι πολυ καλα!!! Μπράβο!!! Όσο για τα ψαράκια σου, όπως και τα κοραλακια θέλουν σταθερότητα τιμών... Απότομα ανεβοκατευάσματα κανουν ΚΑΚΟ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 25 Νοεμβρίου 2008 #6 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες και απο εμένα και καλή συνέχεια.Εδω τα παιδιά θα είναι κοντά σου σε ότι χρειαστείς...καλή συνέχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Νοεμβρίου 2008 #7 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Aυτο το παλιο ick Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 26 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Καλώς όρισες στην παρέα μας!!! Εύχομαι καλή εξέλιξη στον ύφαλό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 26 Νοεμβρίου 2008 #9 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Πατρίδα καλώς ήρθες στο aquazone !! Καλό ταξίδι στο κόσμο του reef !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 26 Νοεμβρίου 2008 #10 Share 26 Νοεμβρίου 2008 (edited) καλη συνεχεια Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2008 - mikerrgp Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexandraT 26 Νοεμβρίου 2008 Author #11 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Σας ευχαριστώ όλους!! Με κάνετε πολύ χαρούμενη με το καλωσόρισμα! Το κατάλαβα ότι έκανα βλακεία με το ικ αλλά λόγω εμπειρίας στο γλυκό πανικοβλήθηκα και λέω τα έχασα όλα... Γι' αύτο και αμέσως έβαλα φάρμακο. Θέλω να ρωτήσω: τι επίπτωση έχει το πράσινο του μαλαχιτη στον βράχο? και από αυτήν την φωτό όσο μπορείτε να διακρίνεται, τι γνώμη έχετε για τον βράχο τον παλιό που έιναι κάτω? Ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 26 Ιανουαρίου 2009 #12 Share 26 Ιανουαρίου 2009 Η απάντησή μου έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, με την ευκαιρία της προσωπικής μας επικοινωνίας. Ίσως επειδή το θέμα βρίσκεται στο καλωσόρισμα, δεν έτυχε της απαραίτητης προσοχής. Καλύτερα όμως να το συνεχίσεις στην κατηγορία Reef, με την ταυτόχρονη παρουσία του συστήματός σου αλλά και την συνεχή ενημέρωση, όπως θα εξελίσσεται. Στο θέμα μας, Προσωπικά δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει το πράσινο του μαλαχίτη στους ασπόνδυλους οργανισμούς, μικρούς ή μεγάλους, που κατοικούν στο βράχο. Καλό είναι να κοιτάξεις στις οδηγίες του φαρμάκου, αν πρόκειται για reef safe προϊόν. Αν μέχρι στιγμής αν δεν έχεις παρατηρήσει κάποια διαταραχή στη ισορροπία του συστήματος, όπως αύξηση νιτρωδών κάποια στιγμή, θολούρα ή και απώλεια, τότε όλα πάνε καλά. Έχεις παρατηρήσει στο βράχο σου κάποιους οργανισμούς, όπως σκουλήκια, κοππήποδα, καρκινοειδή…κλπ Ο βράχος φαίνεται καλός, δεν μπορώ όμως να γνωρίζω την ποιότητά του. Αυτό που διακρίνω είναι ότι η τοποθέτηση του, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο λειτουργική, όσο και αισθητική. Θυμίζει λίγο…”ντουβάρι”. Για να υπάρξει καλή απόδοση, θα πρέπει στην πίσω επιφάνεια να υπάρχει αρκετό κενό ώστε ένας κρυμμένος κυκλοφορητής να εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία. Υπάρχουν επίπεδα για την τοποθέτηση κοραλλιών??? Οι παράμεροι του νερού?? Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 27 Ιανουαρίου 2009 #13 Share 27 Ιανουαρίου 2009 Όπως σου ειπε και ο Νικος ο βραχος σου ειναι λιγο σαν μαντρότοιχος!!! Εχεις αρκετή ανατάραξη στην επιφάνεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος