freezer 24 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 24 Νοεμβρίου 2008 Καλως σας βρήκα και εγώ. Μιας και είναι το πρώτο μου θέμα στο forum λίγα λόγια για μένα... Ασχολούμε αρκετά χρόνια με ενυδρεία τα περισσότερα φυτεμένα κοινωνικά. ποτέ όμως δεν κατάφερα να ασχοληθώ με δισκοενυδρεία κυρίως λόγω περιορισμένου χρόνου, γνώσεων και χρημάτων. Παρόλα αυτά πάντα ζήλευα όταν έβλεπα δισκοενυδρεία. Πήρα λοιπόν την απόφαση να ασχοληθώ με αυτά τα υπέροχα ψάρια και διαβασά πάρα πολλά στο forum για τους δίσκους , σχεδόν όλη την ενότητα ("τέρας") DISCUS LOVERS Στο θέμα μας τώρα: Έδώ και ένα περίπου μήνα στρώνω ένα ενυδρείο που αργότερα θα φιλοξενήσει δίσκους. Πληροφορίες Διαστάσεις: 101x 44 x 60 Όγκος: ~ 270lt Κατηγορία: Φυτεμένο με Δίσκους Διακοσμητικά υλικά: Λεπτόκοκκη χαλαζιακή άμμος, ξύλα Mopani Φόντο:Μαύρη αφίσα Φωτισμός:2 x 40w (λευκές) Διάρκεια φωτισμού: 11 ώρες Φιλτράρισμα: Εσωτερικό: στο καπάκι (1800lt/h)-δεν τα βγάζει απλά το αναφέρω- Εξωτερικό: JBL CRISTAL PROFi 1500 (900lt/h) Εξωτερικό: Κινέζικο (1000lt/h) - πολύ καλή σχεση τιμής/απόδοσης- Θερμοστάτης: Tetra 300W Παράμετροι: pH:7,0 Γενική σκληρότητα (GH): 6 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Θερμοκρασία:28 Άλλες πληροφορίες: χρήση τύρφης για μαλάκωμα του νερού (σκέψη για r/o) Φυτά: ανούβιες, εχινόδοροι, βαλισνέριες, java moss Ψάρια - οργανισμοί: 20 cardinal tetra, 9 corrys aeneus, 4 SAE με απασχολούν τα εξής: - πόσους δίσκους θα ήταν καλό να βάλω? - αλλαγες νερού (πότε? πόσο?) 35%/15 μέρες είναι ικανοποιητικό? - μπορώ να κάνω την προετοιμασία του νερου σε βαρέλι με τύρφη χωρίς α/ο? Αυτά. Τώρα περιμένω προτάσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 24 Νοεμβρίου 2008 Author #2 Share 24 Νοεμβρίου 2008 διόρθωση: JBL CristalProfi e900 εννοω έκανα μόνος μου αναβάθμηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
TΣΙΟΝΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 24 Νοεμβρίου 2008 #3 Share 24 Νοεμβρίου 2008 Πιστεύω πως 4 δισκοι μαζι με ολα τα 'αλλα μικρόψαρα πως είναι εντάξει, αλλαγες νερου θα προτιμούσα να έκανες εβδομαδιαία τηα τάξης του 30 με 40%.(εγώ αυτο κάνω και για πολλά πολλά χρονια δεν έχω κανένα πρόβλημα ).Τωρα για προετοιμασία νερου σε βαρέλι με τύρφη γίνεται άλλα προσωπικα πιστεύω οτι η R/O αποτελει μονοδρομο και σε αυτο κατέληξαν οσοι πειραματιστικαν με την τύρφη.Θα προτιμούσα το ΚΗ σου να ήταν χαμηλότερο κοντα στο 4με 5 οπότε θα μπορουσες να έχεις και πιο χαμηλό PH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 25 Νοεμβρίου 2008 #4 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Καλωσθηρθες στο φορουμ και στο θαυμαστο κοσμο των δισκων .Στα λιτρα σου και μιας και εχεις και καλη φιλτρανση θα ελεγα να παρεις 5 μικρους και να τους μεγαλωσεις εσυ.Αλλαγες θα προτεινα της ταξεως του 15 με 20% αλλα καθε βδομαδα.Βεβαια οι αλλαγες νερου εχουν να κανουν και με την ποσοτητα που ταιζεις και την συχνοτητα αλλα γενικα πιστευω με την παραπανω ρουτινα θα εχεις και καλη αναπτυξη των δισκων σου και δεν θα στρεσαρονται και πολυ μιας και οι αλαγες δεν θα ειναι μεγαλες σε ογκο νερου.Οσο για την τυρφη σαν βοηθητικη μπορεις να την χρησιμποοιησεις αλλα μετα πιστευω οτι θα καταφυγεις στην ro.Καλη συνεχεια και περιμενουμε την παρουσιαση του ενυδρειου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 25 Νοεμβρίου 2008 #5 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες και από εμένα θα σου πρότεινα να χαμηλώσεις λίγο ph, GH, KH. Στα λίτρα σου θα πρότεινα και εγώ γύρω στους 4 με 5 δίσκους και αλλαγές μιας και έχεις καλό φιλτράρισμα κάθε 15 μέρες το 40%. Τώρα σχετικά με την προετοιμασία του νερού, και εγώ στην αρχή πειραματίστηκα με τύρφη σε βαρέλι αλλά κατέληξα σε R/O και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την ευκολία που μου παρέχει στο να αλλάζω το νερό όποτε θέλω. Θα χρησιμοποιήσεις μπουκάλα co2; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 25 Νοεμβρίου 2008 #6 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Μικρά δισκάκια θέλουν πολύ φαί για να μεγαλώσουν 4-5 φορές την ημέρα άρα θεωρώ ότι οι εβδομαδιαίες αλλαγές 20-25% καλύτερες από ότι κάθε 15 γιατί θα έχεις ποιο σταθερές συνθήκες . Φυτά και δίσκοι να ξέρεις ότι δεν είναι και πολύ έυκολος συνδιασμός αν έχεις φυσικά απαιτήσεις στα φυτά ένα συχνό λάθος που γίνεται σε όσους έχουν φυτεμένο είναι λόγο του φόβου της αύξησης νιτρικών και φωσφωρικών περιορίζουν την ποσότητα τροφής των δίσκων και δεν μεγαλώνουν σωστά . Ενα άλλο πρόβλημα είναι η θερμοκρασία που θα πρέπει να είναι 29-30 βαθμούς για τους δίσκους ( Πίστεψε με θα σε γλιτώσει από πολλά προβλήματα) .Αρα εύκολα φυτά . Μην βάλεις βαλισνέριες είναι από τα λίγα φυτά που δεν αρέσουν στους δίσκους γιατί όταν κάνουν τοίχος δεν περνάνε από μέσα βάλε περίσσοτερα εχινόδορα . Ενας ακόμα λόγος είναι επειδή το ενυδρείο σου είναι μικρό πρέπει να δώσεις χώρο για να κολυμπάνε . Α/Ο είναι μονόδρομος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 25 Νοεμβρίου 2008 Author #7 Share 25 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. με βοήθησαν πολύ... α/ο λέω να πάρω μέσα στον δεκέμβριο μία που βρήκα στο aquaristic.net ~80 ευρώ 3 σταδίων (να ναι καλά το δώρο χριστουγένων ) περιμενουμε την παρουσιαση του ενυδρειου σου Η παρουσίαση θα αργήσει λίγο γιατί θέλω πρωτα να στρωθεί καλά το ενυδρείο, να ωριμάσει και να σταθεροποιήσω τις συνθήκες πριν βάλω τους δίσκους... Θα χρησιμοποιήσεις μπουκάλα co2; Πιστεύεις ότι θα είναι απαραίτητη? ( το δώρο τελειώνει... μην πάρω προκαταβολή και δώρο Πάσχα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 26 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 26 Νοεμβρίου 2008 CO2 δεν είναι απαραίτητο σε δυσκοενυδρείο. Το ph θα κατέβει με την Α/Ο θες στη αρχή κάποιους πειραματισμούς αλλά εδώ είμαστε εμείς . Για τα φυτά που θα βάλεις είναι εύκολα και δεν το χρειάζονται . Αυτό που θα θέλεις σίγουρα είναι ένα ηλεκτρονικό Phμέτρο που θα το βρεις από το ebay ή ακόμα και από εκεί που πείρες την Α/Ο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
netgod 26 Νοεμβρίου 2008 #9 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες και από εμένα θα σου πρότεινα να χαμηλώσεις λίγο ph, GH, KH. Στα λίτρα σου θα πρότεινα και εγώ γύρω στους 4 με 5 δίσκους και αλλαγές μιας και έχεις καλό φιλτράρισμα κάθε 15 μέρες το 40%. Τώρα σχετικά με την προετοιμασία του νερού, και εγώ στην αρχή πειραματίστηκα με τύρφη σε βαρέλι αλλά κατέληξα σε R/O και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την ευκολία που μου παρέχει στο να αλλάζω το νερό όποτε θέλω. Θα χρησιμοποιήσεις μπουκάλα co2; Τι είναι R/O;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 26 Νοεμβρίου 2008 #10 Share 26 Νοεμβρίου 2008 (edited) ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΟΣΜΩΣΗ RO Σύστημα για καθαρισμό οποιασδήποτε ποιότητας νερού. Αφαιρεί αιωρούμενα, άλατα, νιτρικά, χλώριο, σίδηρο, μαγγάνιο. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1554 Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2008 - andrikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
netgod 26 Νοεμβρίου 2008 #11 Share 26 Νοεμβρίου 2008 ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΟΣΜΩΣΗ RO Σύστημα για καθαρισμό οποιασδήποτε ποιότητας νερού. Αφαιρεί αιωρούμενα, άλατα, νιτρικά, χλώριο, σίδηρο, μαγγάνιο. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1554 Και αυτό πρέπει να είναι μονίμως συνδεδεμένο με το ενυδρείο και την βρύση ή μόνο στις αλλαγές νερού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 26 Νοεμβρίου 2008 #12 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Και αυτό πρέπει να είναι μονίμως συνδεδεμένο με το ενυδρείο και την βρύση ή μόνο στις αλλαγές νερού; Mε αυτό ετοιμάζεις σε ένα βαρέλι πλαστικο, ειδικο για υγρα τρόφημα κτλ, το νερο που θελεις να κάνεις αλλαγή. Το συνδεεις στη βρύση και ανάλογα τη συσκευη και τα λιτρα που θελεις να ετοιμάσεις σου παιρνει καποιες ωρες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netgod 26 Νοεμβρίου 2008 #13 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Mε αυτό ετοιμάζεις σε ένα βαρέλι πλαστικο, ειδικο για υγρα τρόφημα κτλ, το νερο που θελεις να κάνεις αλλαγή. Το συνδεεις στη βρύση και ανάλογα τη συσκευη και τα λιτρα που θελεις να ετοιμάσεις σου παιρνει καποιες ωρες.. Αυτό το βαρέλι θα πάρει το νερό το οποίο θέλεις να αλλάξεις δηλ π.χ. σε ενυδρείο 100λτ. αν θες να κάνεις π.χ. το 50% αλλαγή θα πρέπει να χοράει το βαρέλι 50 Lt. τα οποιά στη συνέχεια θα αδειάσεις μέσα στο ενυδρείο; Και πως θα τα μεταφέρεις 50 λίτρα; Τα λέω καλά ή λεώ βλακείες;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 26 Νοεμβρίου 2008 #14 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Κάνε και καμιά αναζήτηση . Α.... είσαι σε θέμα διαφορετικό μην το ξεχνάς εδώ απαντάμε στον φίλο Freezer για το δισκοενυδρείο του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
netgod 26 Νοεμβρίου 2008 #15 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Κάνε και καμιά αναζήτηση . Α.... είσαι σε θέμα διαφορετικό μην το ξεχνάς εδώ απαντάμε στον φίλο Freezer για το δισκοενυδρείο του . Ε και απαντήστε στον φίλο freezer και απαντήστε και σε μένα ταυτόχρονα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 26 Νοεμβρίου 2008 #16 Share 26 Νοεμβρίου 2008 Καλωσορισες freezer και καλη συνεχεια!Πιστευω οτι η KH:3,5-4 θα ηταν καλακαι οπως σου προαναφεραν δισκοι και φυτεμενο,κι εγω το ιδιο εχω,ειναι λιγακι δυσκολα απο θεμα θερμοκρασιας,παρολα αυτα δεν ειναι και τελειως αλλου γιατι εγω τα εχω 10 μηνες και ολα μια χαρα με 27 βαθμους χειμωνα-καλοκαιρι!ΤοR/O πιστευω κι εγω οτι ειναι απαραιτητο!Ευχομαι το καλυτερο και χωρις προβληματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 3 Δεκεμβρίου 2008 Author #17 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Πρόβλημα!!! χθες άλλαξα την τύρφη στο εξωτερικό φιλτρο και σήμερα έκανα μετρηση ph:6!!! kh:3 gh:3 μέτρηση:υγρα test API υπαρχει κάποιο προβλημα που μαλάκωσε τόσο γρήγορα το νερό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 3 Δεκεμβρίου 2008 #18 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Μην ανγχωνεσαι δεν νομιζω οτι θα παθουν τιποτα και δεν πιστευω οτι εχεις προβλημα.Απλα την αλλη φορα που θα την αλλαξεις βαζεις λιγη λιγη και μετρας και αναλογως βαζεις και αλλη ή οχι ή συμπληρωνεις λιγη καινουργια στην υπαρχουσα παλια.Μην βαζεις αποτομα μεγαλη ποσοτητα καινουργια γιατι οπως ειδες αλλαζεις τις ισοροπιες του ενυδρειου ραγδιαια αλλα οπως σου ειπα και πιο πανω δεν εχεις προλημα.Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 9 Δεκεμβρίου 2008 Author #19 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 ΑΜΩΝΙΑ!!!! Mέτρηση που έκανα χθές έδειξε 5!! έκανα μεγάλη αλλαγή νερού(60%) και σήμερα πάλι τα ίδια... τι να κάνω? περιμένω τα φώτα σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 9 Δεκεμβρίου 2008 #20 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Πρωτα κοιταξε το τεστακι σου αν ειναι σωστο και μην τυχον εχει ληψει ή ή δοκιμασε και αλλο τεστ απο κανενα φιλο σου ή αγορασε να δεις αν μετρας καλα γιατι με 5 αμμωνια μου φαινεται υπερβολη.Αν οντως ειναι τοσο Κανε ξανα αλλαγη νερου μεγαλη οπως αυτη που εκανες μην ταιζεις καθολου και ριξε βακτηρια οποιαδηποτε εταιριας σε μεγαλη ποσοτητα (διπλασια απο οτι λεει) και περιμενουμε νεα σου.Αληθεια εχεις ψαρια μεσα ? Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2008 - pan Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 10 Δεκεμβρίου 2008 Author #21 Share 10 Δεκεμβρίου 2008 τελικά εγώ το διάβασα λάθος.... έχω τα τέστ της sera για την αμωνία. όταν η μετρηση δείξει 5mg/l και έχεις ph 7 τότε η αμμωνία είναι μηδεν... τζαμπα τα ταλαιπώρησα τα ψαράκια μου. ευχαριστώ πολύ πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 10 Δεκεμβρίου 2008 Author #22 Share 10 Δεκεμβρίου 2008 Αληθεια εχεις ψαρια μεσα ? έχω αυτά που περιγράφω παραπάνω.... από φυτά δεν έχω πολλά... θα έρθω το σάββατο στην συνάντηση και ελπίζω να μου φέρετε κανένα κλαδεματάκι. ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 17 Ιανουαρίου 2009 Author #23 Share 17 Ιανουαρίου 2009 Επανέρχομαι με το setup του ενυδείου όπως είναι σήμερα, λίγο πριν βάλω τους δίσκους. υπολογίζω σε κανα δυο βδομάδες μιας και το ενυδρείο βρισκεται σε λειτουργία από τον οκτωβριο... κάθε άποψη δεκτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Ιανουαρίου 2009 #24 Share 18 Ιανουαρίου 2009 (edited) Χαιρετω και λεω την αποψη μου. Πολυ ομορφα το εστησες συγχαρητηρια, εχεις μερακι. ....Ασχολούμε αρκετά χρόνια με ενυδρεία τα περισσότερα φυτεμένα κοινωνικά. ποτέ όμως δεν κατάφερα να ασχοληθώ με δισκοενυδρεία κυρίως λόγω περιορισμένου χρόνου, γνώσεων και χρημάτων... Τα φυτεμενα ειναι πιο πολυεξοδα ενυδρεια ΙΜΟ ....Διαστάσεις: 101x 44 x 60 μικρο ενυδρειο για δισκους, και αν εχει και το φιλτρο κλπ στο καπακι τα πραγματικα λιτρα δεν πρεπει να ξεπερνανε τα 220. ....Φυτεμένο με Δίσκους Αντιφαση .....ξύλα Mopani Ριξε κι αλλες μεσα, μεγαλες ριζες και με υψος, να παρεχουν κρυψωνες και "περασματα" ....Φωτισμός:2 x 40w (λευκές) Δισκοι = οχι δυνατο φως ...Φιλτράρισμα: Παααααααααααρα πολυ βιολογικο υλικο + χαμηλη ροη (σκεψου να ενωσεις σε σειρα εξωτερικα φιλτρα που να δουλευει η κεφαλη του δευτερου μονο) ...pH:7,0 κατεβα ενα ποντακι σιγα σιγα ...(ΚΗ): 8 κατεβα οσο παει ...Άλλες πληροφορίες: χρήση τύρφης για μαλάκωμα του νερού (σκέψη για r/o) με τυρφη και εχεις 8 kH??!!! ποση βαζεις και που? ΑΟ απαραιτητα και ειναι και απο τα λιγα που σου ζητανε οι δισκοι (δλδ καλο νερο) δες και αυτο http://cgi.ebay.co.uk/MWS-AQUARIUM-REVERSE...1742.m153.l1262 ...Φυτά: καλα εισαι μεχρι εκει. ...Ψάρια - οργανισμοί: 20 cardinal tetra, 9 corrys aeneus, 4 SAE με τα λιτρα αυτα δεν θα εβαζα ουτε κουνουπι μεσα εκτος απο δισκους. Εξαλλου τα κορυ αυτα, θα τα παιξουν με τις θερμοκρασιες των δισκων (28+) και τα SAE μολις μεγαλωσουν λιγο, το μονο που θα προσφερουν θα ειναι στρες στους δισκους με τις κουρσες τους περα δωθε. ....με απασχολούν τα εξής: - πόσους δίσκους θα ήταν καλό να βάλω?μονο δισκους μεσα στο ενυδρειο τοτε 5-6, με τα τετρας μεσα τοτε μονο 4 με το ζορι (δεδομενα μου, δισκοι=κοπαδοψαρα σε ομαδα 5-6 μινιμουμ, καθε δισκος 40-50 λιτρα) - αλλαγες νερού (πότε? πόσο?) 35%/15 μέρες είναι ικανοποιητικό? αναλογα τα αποτελεσματα των τεστ του νερου. - μπορώ να κάνω την προετοιμασία του νερου σε βαρέλι με τύρφη χωρίς α/ο? ναι μεν αλλα Πρόβλημα!!! χθες άλλαξα την τύρφη στο εξωτερικό φιλτρο και σήμερα έκανα μετρηση ph:6!!! kh:3 gh:3 μέτρηση:υγρα test API υπαρχει κάποιο προβλημα που μαλάκωσε τόσο γρήγορα το νερό? τελευταια παραγραφος. : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/GH_PH.htm τελικά εγώ το διάβασα λάθος.... έχω τα τέστ της sera για την αμωνία. όταν η μετρηση δείξει 5mg/l και έχεις ph 7 τότε η αμμωνία είναι μηδεν... Αν το τεστ δειχνει ιχνη αμμωνιας υπαρχει αμμωνια. Και αυτο δεν ειναι καλο σημαδι. Η τοξικοτητα της ειναι που αλλαζει αναλογα τη θερμοκρασια και την οξυτητα του νερου. Κατι δεν παει καλα, ασχετα το ποσο τοξικη ειναι. http://www.aquaspace.gr/as/cgi-bin/index.c...wnews&id=16 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...ic=3067&hl= Δες προτυπο απο δισκοενυδρειο (ελληνα !!) που πηρε και βραβειο σε διεθνη διαγωνισμο. (εχασε την πρωτη θεση επειδη φαινοταν αφυσικα κομμενες οι ακρες των ξυλων ) κριτες George Farmer, Karen Randall, Takashi Amano. http://showcase.aquatic-gardeners.org/2008...l=-1&id=169 Ελπιζω να βοηθησα. Καλη συνεχεια. Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freezer 18 Ιανουαρίου 2009 Author #25 Share 18 Ιανουαρίου 2009 Αρχικά να κάνω μια ανανέωση και στην περιγραφή διότι άλλαξαν πολλά από την αρχή της παρουσίασης. Πληροφορίες Διαστάσεις: 101x 44 x 60 Όγκος: ~ 270lt (Καθαρά 245 lt μετρημένα) Κατηγορία: Φυτεμένο με Δίσκους Διακοσμητικά υλικά: Λεπτόκοκκη χαλαζιακή άμμος, ξύλα Mopani Φόντο: Μαύρη αφίσα Φωτισμός: 2 x 40w (λευκές) Διάρκεια φωτισμού: 11 ώρες Φιλτράρισμα: Εξωτερικό: JBL CristalProfi e900 (900lt/h) Εξωτερικό: Κινέζικο (1000lt/h) - πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης Θερμοστάτης: Tetra 300W Παράμετροι: pH:5.8 Γενική σκληρότητα (GH): 3 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Θερμοκρασία:29 Άλλες πληροφορίες: αλλαγές κάθε βδομάδα το 30% με 100% α/ο(με προσθήκη ιχνοστοιχείων). Χρήση μικρής ποσότητας τύρφης στο ένα εξωτερικό φίλτρο αλλά και στο βαρέλι προετοιμασίας του νερού. Φυτά: ανούβιες, εχινόδοροι, ….(δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα, αλλά αντέχουν μέχρι 28 C) Ψάρια - οργανισμοί: 20 cardinal tetra, 9 corrys aenus, 7 γαριδουλες amano, 4 red cherry, 1 ancistrus sp3 Εν ολίγοις οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι οι εξής: 1. Το φίλτρο στο καπάκι ξηλώθηκε γιατί λόγω της ανατάραξης του νερού(λειτουργούσε σαν καταρράκτης), η συγκέντρωση CO2 στο νερό ήταν εξαιρετικά χαμηλή για τα φυτά μου. 2. Αγόρασα α/ο την περίοδο που είχα πρόβλημα με την αμμωνία και έκανα μεγάλες αλλαγές νερού με 100% α/ο. έτσι εξαλείφθηκε το πρόβλημα και οι συνθήκες λόγω α/ο έχουν σταθεροποιηθεί εδώ και καιρό στις ανάγκες των δίσκων. 3. Τα SAE δόθηκαν σε φίλο και αντικαταστάθηκαν με 1 ancistrus sp3 (το ιδανικό για μένα θα ήταν άλλο ένα, αλλά δεν βρήκα πουθενά) 4. Προστέθηκαν γαρίδες . αυτό έγινε κάπως παρορμητικά λόγω ενθουσιασμού μου αλλά με προβληματίζει η συμβίωση τους με τους δίσκους. Φοβάμαι μήπως καταλήξουν σε μεζέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος