Jump to content

ΗΕlp Please!!!

HAWAI

Recommended Posts

Καλημερα σας!Εχω ενα προβλημα με τον εναν απο τους 6 δισκους μου,ο οποιος ξαφνικα μεσα σε μια μερα,γιατι τα προσεχω καθε μερα,τα πτερυγια του στις ακρες εγιναν λες και πηρε καποιος ψαλιδι και τα εκοψε,οχι βεβαια πολυ βαθια,αλλα φαινεται!

Το ψαρι τρωει κανονικα και αυτη η κατασταση ειναι εδω και 2 εβδομαδες χωρις να αλλαζει κατι και η συμπεριφορα του ειναι κανονικη με το υπολοιπο κοπαδι!

PH:6,9

KH:3,2

και ολες οι αλλες τιμες σχεδον μηδενικες!

Μεσα εχω 6 δισκους,2 κλοουν,10 sae,25 νεον,2 ινδιανακια και 15 γαριδες,φυτεμενο 350 λιτρα!

Ταιζω κοκους για δισκους,spirulina,κοκκινο σκουλικη κατ. και τα ποτιζω μια με σκορδο και μια με βιταμινη!

Νομιζα οτι ηταν συψη πτερυγιων αλλα δεν ειναι γιατι ειναι ισομετρκο το σχεδιο!HELP!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!!

Υπάρχει μια ασθένεια που περιγράφεται σαν fin rot,

αλλά μπορεί επίσης να προέλθει κάτι τέτοιο από κακές συνθήκες νερού ή ακόμα και από τσακωμούς ανάμεσα στους δίσκους... Μιας και το ψάρι σου δείχνει άψογη συμπεριφορά -και δεν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο όσον αφορά τα κοψίματα-, θα πρότεινα υπομονή και παρατήρηση μιας και τα πτερύγια θέλουν αρκετό χρόνο για να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα.

Από ρουτίνα συντήρησης τι εφαρμόζεις...?

Θα πρότεινα επίσης να επανεξετάσεις τη σύνθεση των ψαριών σου... :)

Συντηρηση που εφαρμοζω ειναι η εξης:

αλλαγη νερου καθε εβδομαδα 80-100 λιτρα Α/Ο

βαζω black water-ηλεκτρολυτες και ιχνοστοιχεια-ενα υγρο σαν την aloe αλλα οχι τοσο συμπηκνωμενο-βιταμινη με spirulina σε υγρο και λιπασμα για τα φυλλα των φυτων!

Οσο για την συνθεση των ψαριων τους κλοουν τους εβαλα για τα κοχυλια και τα sae με τις γαριδες για την τριχοειδη αλγη,τα αλλα μου ειπαν οτι δεν εχουν κανενα προβλημα με τους δισκους!

Έγινε επεξεργασία - HAWAI

Συντηρηση που εφαρμοζω ειναι η εξης:

αλλαγη νερου καθε εβδομαδα 80-100 λιτρα Α/Ο

βαζω black water-ηλεκτρολυτες και ιχνοστοιχεια-ενα υγρο σαν την aloe αλλα οχι τοσο συμπηκνωμενο-βιταμινη με spirulina σε υγρο και λιπασμα για τα φυλλα των φυτων!

Οσο για την συνθεση των ψαριων τους κλοουν τους εβαλα για τα κοχυλια και τα sae με τις γαριδες για την τριχοειδη αλγη,τα αλλα μου ειπαν οτι δεν εχουν κανενα προβλημα με τους δισκους!

Και τους πιστεψες;;; Ωραια, δηλαδη θεωρησες δεδομενο οτι θα εχεις σαλλιγγαρια (αυτο φανταζομαι εννοεις με τη λεξη κοχυλια) και τριχοειδη.- :P Οι δισκοι ειναι ιδιαιτερα ψαρια, ακομα και τα υβριδια, γι'αυτο συμφωνω με το Γιωργο (Genirus) να επανεξετασεις τη συνθεση σου. Επισης θα σου προτεινα να μελετησεις λιγο παραπανω για το ψαρι που σου αρεσει.- :)

Φιλικα Νικος

DISCUS FAN Ο φιλος hawai ζητησε την βοηθεια οσον γνωριζουν στο προβλημα που εχει ο δισκος ΔΕΝ καταλαβα την απαντηση σου .Μια και εσυ εχεις ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ το ειδος γιατι δεν μας λες τι προβλημα υπαρχει.οταν γνωριζουμε κατι πρεπει να βοηθουμε αν γνωριζουμε βεβαια.παντα φιλικα space. :)

Έγινε επεξεργασία - space

Αγαπητοι μου συνχομπιστες καλησπερα!Τους κλοουν τους εβαλα εφοσον εμφανιστηκαν τα σαλιγγαρια και τα sae με τις γαριδες κι αυτα οταν εμφανιστηκε στην αρχη του στρωσιματος η τριχοειδης αλγη και ολα πηγαινανε μια χαρα χωρις να υπαρχει το παραμικρο!Για το τι ταιριαζουν με τους δισκους και η διαβιωση τους μεσα στο ενυδρειο εχω ακουσει και διαβασει πολλα και διαφορα που δεν συμφωνουν μεταξυ τους!Ορως εχω αναφερθει και σε αλλες συζητησεις η αποψεις διηστανται και πιστευω οτι σε καποιους βγαινουν και σε αλλους οχι!Εγω προσπαθω να σας πω να μου βρειτε μια λυση στο προβλημα που μου εμφανιστηκε εντελως ξαφνικα μετα απο 10 μηνες λειτουργιας του ενυδρειου και των κατοικων του!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Α!Και κατι που ξεχασα ειναι οτι οσο μεγαλωνουμε μεσα απο τις εμπειριες του ο καθενας εμαθε,μαθαινει και θα μαθαινει και δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος,ο οποιοσδηποτε δεν αναφερομαι σε κανεναν,οτι γνωριζει τα παντα!

offtopic:

Όλοι πιστεύω συμφωνούμε πως μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας! Υπάρχουν όμως και εμπειρίες άλλων που καλό είναι να διδασκόμαστε από αυτές για να μη πέφτουμε στα ίδια λάθη. Δυστυχώς, όσο καιρό είμαι στο φόρουμ, μόνο ένας συνχομπίστας μας που δεν έχει στήσει ακόμα το ενυδρείο του, ΟΤΑΝ το στήσει, θα έχει την εμπειρία που λίγοι εδώ μέσα έχουμε. Και αυτό γιατί διαβάζει, ρωτάει και ψάχνεται!

Ας μη δώσουμε συνέχεια! Απλά ήθελα να κάνω αυτή την παρέμβαση!

Κατ’ αρχήν για όλες τις παραπάνω παρατηρήσεις που δεν αφορούν το θέμα θα συνιστούσα ψυχραιμία… :)

Σχετικά τώρα με το θέμα, καταθέτω την δική μου εμπειρία.

Πριν από περίπου ένα χρόνο πραγματοποιήθηκε στην γεννίστρα μου ένα ζευγάρωμα, περίπου δύο βδομάδες μετά την γέννα το αρσενικό μέλος του ζευγαριού επέστρεψε στο ενυδρείο ενώ το θηλυκό παρέμεινε για ακόμα δύο βδομάδες για την ανατροφή των νεογνών.

Μετά την επιστροφή του θηλυκού στο ενυδρείο, και αφού πρώτα το άτακτο αρσενικό είχε βρει άλλο ταίρι, δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί όπως πριν. Από τις πρώτες μέρες εμφάνισε ακριβώς το σύμπτωμα που περιγράφεις, πειραγμένα σαν ψαλιδισμένα πτερύγια και ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα. Η διάθεση της για τροφή ακόμα και σήμερα παραμένει στα ίδια επίπεδα, όπως δυστυχώς και το ‘πρόβλημα’ των πτερυγίων.

Προσωπικά επέλεξα τις πρώτες μέρες της εμφάνισης του προβλήματος να μην κάνω τίποτα, αλλά απλά να παρακολουθώ.

Πλέον θεωρώ ότι το γεγονός ότι έχασε το ταίρι της αλλά και την θέση της στην ιεραρχία (τρώγοντας σχετικό κυνήγι κυρίως από την αντροχωρίστρα αντικαταστάτρια της), ήταν για αυτήν τόσο βαρύ που ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το στρες.

Γνώμη μου είναι αν υπάρχει κάποιος παράγοντας που προκαλεί στρες στο ψάρι σου (είτε η παρουσία ενοχλητικών και ασύμβατων άλλων ψαριών, είτε οτιδήποτε άλλο) και μπορεί να εξαλειφτεί τότε τα πράγματα είναι μάλλον απλά, αν όχι απλά συνηθίζεις να αγαπάς το ψάρι σου με το πρόβλημα του.

Όλα τα παραπάνω βέβαια εφόσον προσφέρεις στα ψάρια σου τις κατάλληλες συνθήκες.

OOOps παραβγήκε μεγάλο το post :P

Προσπαθω και θα προσπαθω για το καλυτερο γιατι τα ψαρια μου ειναι φιλοι μου ,ειναι αυτα που τα πηρα υπο την προστασια μου!Το συγκεκριμενο ψαρι θα κοιταξω να του προσφερω οτιδηποτε μπορει να το κανει καλο και φυσικα αν παραμεινει ετσι θα συνεχισω να το δεχομαι ετσι!Γιατι πραγματια οταν οι δισκοι μου γεννησαν την πρωτη φορα τ αυγα τους και τα εβλεπα πραγματικα ανατριχιασα και ειδα το χομπυ μας ακομη πιο ζεστα!Απλα ελπιζω να βρω μια λυση γιατι μεσα στο ενυδρειο μου εχει χτιστει μια πολυ ομορφη κοινωνια!

Από όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι αγαπάς πολύ τα ψάρια σου και κάνεις ότι μπορείς για να τους προσφέρεις το καλύτερο! :)

Το αρνητικό χαρακτηριστικό με τους δίσκους δεν είναι ότι είναι ευαίσθητα ψάρια και αρρωσταίνουν/πεθαίνουν συχνά, αντιθέτως θα έλεγα, αλλά δυστυχώς είναι γενικώς ντροπαλά, φοβιτσιάρικα και στρεσσάρονται με τρομερά μεγάλη ευκολία... Εννιά στα δέκα προβλήματα προέρχονται από στρες, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους/μας και σε αυτόν πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας...

Δεν ξέρω πως έχεις στήσει το ενυδρείο σου από άποψη διακόσμησης και κρυψώνων, τα υπόλοιπα ψάρια σου όμως -άθελά τους- ''ενοχλούν'' κατά κάποιο τρόπο τους δίσκους σου. Είναι ψάρια ιδιαίτερα δραστήρια και κινητικά και επίσης πολύ λαίμαργα... Κινούνται κυρίως στο υπόστρωμα (όπως οι δίσκοι) και τρώνε τα πάντα και μάλιστα πιο γρήγορα από τους δίσκους. Πίστεψέ μας πως αν τα βγάλεις θα δεις άλλους δίσκους!

Σε όλα τα θέματα πάντα υπάρχουν πολλές απόψεις, διχογνωμίες κτλ... Ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και πιστεύω. Σου εύχομαι πάντως να πάνε όλα καλά με το δισκάκι σου! :P

Το ενυδρειο μου ειναι πυκνωφυτεμενο βεβαια με αρκετο χωρο και κρυψωνες για τα ψαρακια μου και το να βγαλω τις γαριδες και τα sae που κρυβονται ειναι λιγο δυσκολο,τους κλοουν ομως που τρωνε και απο το χερι ειναι καπως ευκολο να τους πιασω!Αποχη δεν εχει μπει ποτε μεσα λετε να τρομαξουν και να εχω στρεσαρισματα?Ευχαριστω για ολες σας τις πληροφοριες!!!!

Τις περισσότερες φορές η σκιά από τα φυτά μας δεν επαρκεί και γι'αυτό χρειάζονται τα ξύλα σε ένα δισκοενυδρείο... Βέβαια αν μπορείς να ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες θα είναι ότι καλύτερο για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη! Φυσικά η παρατήρηση των ψαριών σου είναι η καλύτερη επιβεβαίωση! :)

Η απόχη σίγουρα θα στρεσάρει τους κατοίκους, θα σου πρότεινα να δοκίμαζες είτε με κλειστά τα φώτα, είτε με κάποια ψαροπαγίδα!

Ξυλα ,φυσικα και υπαρχουν,3 μεσσαιου μεγεθους και 1 μεγαλη!Φωτογραφιες θα προσπαθησω να ανεβασω με του φιλου μου την μηχανη γιατι δεν ασχολουμαι και ιδιαιτερα με φωτο!Οσο για τις ψαροπαγιδες δεν τις γνωριζω,πως ειναι?

Ένα προϊόν που δοκίμασα και με έβγαλε από αδιέξοδο όταν δε μπορούσα να βγάλω καρδινάλιους και νανοκιχλίδες από το ενυδρείο μου μπορείς να δεις εδώ! :)

Κάποια στιγμή μέχρι και ένα δίσκος πιάστηκε μέσα και έγινε χαμός... :P

Ευχαριστω genirous για την πληροφορια,αλλα πριν λιγη ωρα στο γευμα τους ,τους εβγαλα με μικρη αποχη στην επιφανεια που τους ταιζα!Αν τωρα που τους εβγαλα δεν αποδειχθει κατι και τους ξαναβαλω μεσα αμφιβαλλω αν θα ξαναερθουν να φανε απο το χερι μου!

• 2 months later...

Μετα απο αποχη περιπου εναμιση μηνα των clown απο το ενυδρειο,η κατασταση του δισκου ειναι ιδια χωρις να εχει βελτιωθει κατι!

Χθες εβαλα μια καμερα να δω τι γινεται γιατι ειδα το ιδιο συμπτωμα και σε αλλον!Σημερα που την ειδα παρατηρησα,υπαρχει μεσα ενας ο οποιος κυνηγαει τους υπολοιπους και ιδιαιτερα ενα θυληκο!Μεταξυ τους υπαρχει μια ανυσηχια χωρις λογο και δεν μπορω να το καταλαβω!

Οι τιμες ειναι:

ph=6,8

kh=2,3

και τα υπολοιπα σχεδον μηδενικα!Συντηρηση αυτη που υπηρχε!

Οσο για τους clown τους ξαναεβαλα μεσα και παρατηρησα οτι η μονη στιγμη που ερχονται μπροστα στο τζαμι ειναι οταν τα ταιζω και αυτο στον πυθμενα που ριχνω ταμπλετες!

Εχω ψιλοαπελπιστει γιατι τους προσφερω οτι μπορω και υπαρχουν τετοια συμβαντα!

Υπαρχει περιπτωση να τους κανει ζημια ο αρσενικος που ειναι και λιγο πιο μεγαλος σε μεγεθος? :thumbup::thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...