mikerrgp 28 Νοεμβρίου 2008 Author #26 Share 28 Νοεμβρίου 2008 καλησπερα εχουμε κ λεμε ο αραγωνιτης εχει κατσει μια χαρα υπαρχει φυσικα ασπριλα στην επυφανεια το προβλημα ειναι εβαλα για λιγο τους κυκλοφοριτες να δουλεψουν κ εγινε παλι νταμαρι η κυκλοφοριτες βαρανε ευθια θα εχω το ιδιο προβλημα κ οταν μπει ο βραχος ? σε ποσες μερες ειναι σωστο να βαλω των βραχο ? των οποιο θα παρω απο ενα παλικαρι που ξεστηνει μαζι θα μου δωσει 2 κλοουνακια να τα βαλω οσο στρωνο στο μικρο που εχω 30 λ η ειναι πολυ μικρο για δυο ψαρια ? εχω μεσα κ μια γαριδα κ εναν ξαφνικο επισκεπτη εκπληξη (αστεριας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 29 Νοεμβρίου 2008 #27 Share 29 Νοεμβρίου 2008 Μπορείς να βάλεις το βράχο άμεσα να στρώνει στο νέο του περιβάλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 29 Νοεμβρίου 2008 #28 Share 29 Νοεμβρίου 2008 Γινετε νταμαρι γιατι η κοραλια 3 ειναι μεγαλη για το το 125 εχω το ιδιο και οριακα δεν γινετε νταμαρι απο την 2 την κοραλια!!Το ιδανικο θα ηταν 4χ ΝΑΝΟ για καλυτερη διαχειρηση και της ροης!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 29 Νοεμβρίου 2008 Author #29 Share 29 Νοεμβρίου 2008 (edited) καλησπερα το ενυδρειο ειναι σχεδον ετοιμο θελει φυσικα στρωσιμο εχουμε κ λεμε αλατοτιτα 1024 θερμοκρασια 26.5 no2 0.5mg/l no3 10mg/l ph 8 kh 8 nh3 nh4 1mg/l κ μερικες φωτο αυτο γινεται οταν βαλω σε λιτουργεια το σκιμμερ ειναι σαν να ριχνω ενα κιλο αλατι τι φταιει ? το σκιμμερ ειναι της wave to p400 Έγινε επεξεργασία 29 Νοεμβρίου 2008 - mikerrgp Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 29 Νοεμβρίου 2008 #30 Share 29 Νοεμβρίου 2008 Το στησιμο ειναι πολυ καλο!! αλλα θα σου προτινα βαλεις λιγο ακομα για να το ψιλωσις ακομα λιγο και λιγα βραχακια κατω για να μπουν μανιταρια και αλλα κοραλια που θελουν λιγοτερο φως.... Ωσο για το σκιμμερ νομιζω οτι πρεπει να το κλισεις για 1-3 μερες δεν ξερω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 29 Νοεμβρίου 2008 Author #31 Share 29 Νοεμβρίου 2008 σε ευχαριστω εχω βαλει 15 κιλα ζωντανο αραγωνιτη κ αλλα 15 ζωντανο βραχο τα 12 τα πειρα απο ενα παλικαρι κ καποια μερη του εχουν αλγη αυτη θα φυγει τωρα που θα εχω καμια 20 μερες σβηστα τα φωτα? τα αλλα 3 τα εκλεψα απο το μικρο μου κ εχω αφησει μεσα καπου ενα κιλο σε μικρα κοματακια επειδη φιλοξενη μια γαριδα που ειχα κ δυο κλοουνακια που μου χαρισε το παλικαρι οποτε θα μπει αλλο ενα κιλο σιγουρα κ αν βρω κανενα κοματι αργοτερα που να μου αρεσει θα το τσιμπισω τωρα τα κλοουνακια επειδη δεν θελω να τα βαλω ακομα στο ριο μεχρι να στρωθει θα την παλεψουν στο 30λιτρα για αυτες της 20 μερες εχει μεσα 2 κιλα ζωντανο αραγωνιτη 1 κιλο βραχο κ δυο κυκλοφοριτες μικρους 26 θερμοκρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 29 Νοεμβρίου 2008 #32 Share 29 Νοεμβρίου 2008 Λοιπόν, το ενυδρειο εχει ξεκινησει κύκλο. Χρειάζεσαι υπομονή για ολοκληρωθει και να πεσουν NH3 και NO2. Όταν θα μηδενηστούν τότε ξεκινας να προσθέτεις ομάδες καθαρισμού και στο τελος ψαρακια. Όσο για το βράχο θα ήθελα σημεια στα οποία τα ψάρια θα απομονονωνται και θα ηρεμούν. Έχεις βάλει καποια αφίσα στην πλάτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 30 Νοεμβρίου 2008 Author #33 Share 30 Νοεμβρίου 2008 καλησπερα εχω μαυρο χαρτονι σαν φοντο ο βραχος τα δυο κοματια που εχω βαλει σαν βαση απο την πισω τους μερια ειναι γεματα με μικρες τρυπες υπαρχουν κ κανα δυο καβουρια μαζι με των βραχο επισης απο την πισω μερια εχω χρησιμοποιηση σαν βαση μικρα κοματια ετσι ωστε να υπαρχει παντου ροη αν μπορει καποιος να μου πει πως πρεπει να ειναι η ροη του σκιμμερ θα ημουν υποχρεως Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 30 Νοεμβρίου 2008 Author #34 Share 30 Νοεμβρίου 2008 εχθες κ σημερα αλατοτιτα 1024 δεν αλαξε κατι θερμοκρασια 26.5 σταθερα no2 0.5mg/l ειχαμε πτωση 0 mg/l no3 10mg/l σταθερα 10mg/l ph 8 σταθερο kh 8 πηγε 9 nh3 nh4 1mg/l σταθεροτατη κακο αυτο ερωτησης ειναι φυσιολογικο να ειχαμε σε 24 ωρες λειτουργειας με βραχο πτωση no2 αυξηση του kh κ εφοσον ο βραχος ετρεχε σε ενυδρειο ενα χρονο να εχει αμμονια ? επισης να ετοιμασω καμια 30 λιτρα για αλλαγη απο οσμοση ? ο βραχος σε μερικα σημεια εχει αλγη εχωντας αυτο των καιρο σβηστα φωτα θα φυγει ? κ τωρα αυτο που με καιη ποιο πολυ πως θα ξερω οτι το σκιμμερ μου δουλευη σωστα η ρυθμιση που εκανα χωρις να ξερω απλα με το ματι ο αφρος ειναι σε σημειο να μην ξεχιλιζει αλλα που κ που βγαζει μια κιτρινιλα στο δοχειο περισιλογης στο κωματι απο το δοχειο περισιλογης υπαρχη μια αναταραξη οχι πολυ εντονη κ η ροη του δουλευη κ σαν αεραντλεια μεσα στο ενυδρειο αυτα δωστε μου τα φωτα σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 1 Δεκεμβρίου 2008 #35 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 ειναι φυσιολογικο να ειχαμε σε 24 ωρες λειτουργειας με βραχο πτωση no2 αυξηση του kh κ εφοσον ο βραχος ετρεχε σε ενυδρειο ενα χρονο να εχει αμμονια ? Είναι λογικό να πέσουν τόσο γρήγορα τα νιτρώδη, αφού ο βράχος είναι παλιός και έχει έτοιμη βιολογία. Όπως επίσης, λογικό είναι να εμφανιστεί αμμωνία, από τη στιγμή που ο βράχος ανακατατάχθηκε. Η αύξηση του ΚΗ δεν δικαιολογείται, εκτός αν έριξες κάποιο πρόσθετο, που άργησε να διαλυθεί ή πήρες λάθος αρχικές μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #36 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 καλημερα στο φιλτρο εχω gro tech remophos fe αντιφοσφωρο chemi-pure σαν ανθρακα καποια πετραδακια της tunze 880.901 αυτα μου ειπε ο πολιτης οτι θα με βοηθισουν στο να παει το kh 10 οποτε ισως ειναι απο αυτο το σκιμμερ δεν μου ειπατε ειναι σωστο ετσι οπως σας το περιγραφω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 1 Δεκεμβρίου 2008 #37 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Το skimmer πρεπει να μην σου βγάζει καθαρό νερο. Πρεπει να σου βγάζει σκουρο ζουμι στο κυπελο του. όσο για το υλικο της tunze, δεν το γνωριζω για να σε βοηθησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #38 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 οποτε καλα δουλευει κ κατι ακομα το σκιμμερ μεσα στο ενυδρειο δουλευει κ σαν αεραντλια ετσι πρεπει να ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 1 Δεκεμβρίου 2008 #39 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 το skimmer γεμίζει φυσαλίδες φυσιολογικά .. αυτό εννοείς ? καποια πετραδακια της tunze 880.901 αυτα μου ειπε ο πολιτης οτι θα με βοηθισουν στο να παει το kh 10 οποτε ισως ειναι απο αυτο μήπως σου είπε και κάθε ποτέ πρέπει να τα αλλάζεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #40 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 (edited) αν θυμαμαι καλα κα8ε 3 μηνες ναι βγαζει μεγαλες φυσαλιδες μεσα απο το σωληνα που τρεχει το νερο Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2008 - mikerrgp Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimskot 1 Δεκεμβρίου 2008 #41 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Πρωσοπικη μου αποψη ειναι τις πρωτες μερες το skimmer να δουλευει δυνατα ετσι ςστε να τραβηξει ωσες περισσοτερες αχρηστες ουσιες μπορει..(τι εχουν να πουν οι υπολοιποι το καθαριζεις καθε μερα το skimmer; Υπομονη, μην ανχωνεσαι και οτι απορια εχεις να ρωτας...ολα θα πανε καλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #42 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 (edited) κατι με χαλουσε κ εβαλα μεσα το χερι πριν βαλω μεσα ζωντανα κ τα ταλεπορω δεν αντεξα το αποτελεσμα ομως ειναι πολυ ποιο καλο περισοτερες κρυψωνες κ ποιο ομορφο περιβαλων εσεις τι λετε ??? Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2008 - mikerrgp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 1 Δεκεμβρίου 2008 #43 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 μου αρεσει πιο πολυ ετσι! εχε στο νου σου ομως ότι οι ανακαταταξεις του βραχου δε βοηθουν στο στρωσιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 2 Δεκεμβρίου 2008 Author #44 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 νομιζω εγινε λιγο ποιο φυσικο κ μενα μου αρεσει το παραξενω ηταν οτι εχτες εκανα ανακαταταξη του βραχου κ σημερα ειχα πολλες αλλαγες πτωση της αμωνιας απο 1 mg/l se 0.5/l k 2 ποτηρια βρομας στο σκιμμερ τα φωτα να τα ανοιγω καμια ωρα τι μερα η εντελως κλειστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 2 Δεκεμβρίου 2008 #45 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Μου αρεσει πολυ περισσοτερο το δευτερο στησιμο του βραχου Γνωμη μου ειναι να τα αφησεις κλειστα για καμια 10αρια μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 2 Δεκεμβρίου 2008 #46 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Κρατα κλειστά τα φωτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimskot 3 Δεκεμβρίου 2008 #47 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Καλυτερα κλειστα τα φωτα γιατι σ΄αυτο το σταδιο ακομα δεν χρειαζονται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikerrgp 3 Δεκεμβρίου 2008 Author #48 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 καλησπερα κ παλι εκανα σημερα μια αλλαγη νερου 30λιτρα το αποτελεσμα σε μετρησεις θετικο δεν ξερω αν ειναι καλο ομως αλατοτιτα 1024 θερμοκρασια 26.5 ph 8 kh8-9 no2 0 no3 0 δεν θα επρεπε να ηταν 10? nh3 nh4 0.2 οταν το εστεισα το σαββ ειχα 1 mg/l εχτες ειχα 0.5 κ σημερα 0.2 πειρα κ τεστ po4 κ ειμαι στο 0.3 περιεργο ειναι οτι μετα την αλλαγη του νερου περασε μια ωρα κ ξαναεβαλα το σκιμμερ σε λυτουργεια δεν βγαζει ομως μια κιτρινι βρομα που εβγαζε μεχρι την αλλαγη τωρα βγαζει ενα αγνο μπλε τι εχει γινει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 3 Δεκεμβρίου 2008 #49 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ειναι τιποτα. θα στρωσει το skimmer μονο του. Οι τιμες καλες μου φαινονται. Δειχνει να προχωρά ο κυκλος. σιγα σιγα. Τα NO3 πεσανε και απο την αλλαγή. Θα ανεβουνε παλι οσο προχωρα ο κυκλος του Ζ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimskot 3 Δεκεμβρίου 2008 #50 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Μια χαρα πανε ολα... Συνεχισε..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος