Jump to content

θαλασσινο 400 λιτρα

Recommended Posts

Καλησπερα σας παιδια, σκεφτομαι να φτιαξω ενα θαλασσινο ενυδρειο, επομενως χρειαζομαι τα φωτα σας,

εχω ενα καινουργιο ριο 400 ποσο λετε να μου κοστισει να γινει θαλασσινο, θα ηθελα να μου πειτε τα πραγματα που θα χρειαστει να αγορασω.

Θελω για την κορη μου τα κλασικα :) νεμο...εαν γινεται και ανεμωνη , δεν νομιζω να μπορω να το κανω reef οικονομικα εννοω.

Τις πληροφορίες που αναζητάς, θα τις βρεις διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις της θαλασσινής μας κατηγορίας.

Θα σου συνιστούσα πρώτα, να ξεδιαλύνεις τις διαφορές μεταξύ ενός φυσικού συστήματος και ενός τεχνητού ή καλύτερα, υποστηριζόμενου με τεχνητά βιολογικά υλικά.

Σε γενικές γραμμές θα σου χρειαστεί ένα skimmer διπλάσιας ικανότητας του όγκου του νερού του ενυδρείου σου, λάμπες για θαλασσινή χρήση, ένα ή δύο εξωτερικά φίλτρα και κάποιοι κυκλοφορητές.

Αν επιλέξεις τη δημιουργία φυσικού συστήματος, τότε υπολόγισε την απαιτούμενη ποσότητα ζωντανού βράχου και άμμου.

Μάρκες και τιμές συσκευών, μπορείς να αναζητήσεις στην κατηγορία των καταστημάτων και περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες, που αφορούν την ποιότητα και την αξιοπιστία τους, μπορείς να πάρεις από τους φίλους που τις χρησιμοποιούν, θέτοντας σχετικές ερωτήσεις.

Όπως καταλαβαίνεις τα πάντα είναι σχετικά και κανένας δεν μπορεί να απαντήσει ακριβώς στα ερωτήματά σου.

Καλή συνέχεια.

Τις πληροφορίες που αναζητάς, θα τις βρεις διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις της θαλασσινής μας κατηγορίας.

Θα σου συνιστούσα πρώτα, να ξεδιαλύνεις τις διαφορές μεταξύ ενός φυσικού συστήματος και ενός τεχνητού ή καλύτερα, υποστηριζόμενου με τεχνητά βιολογικά υλικά.

Σε γενικές γραμμές θα σου χρειαστεί ένα skimmer διπλάσιας ικανότητας του όγκου του νερού του ενυδρείου σου, λάμπες για θαλασσινή χρήση, ένα ή δύο εξωτερικά φίλτρα και κάποιοι κυκλοφορητές.

Αν επιλέξεις τη δημιουργία φυσικού συστήματος, τότε υπολόγισε την απαιτούμενη ποσότητα ζωντανού βράχου και άμμου.

Μάρκες και τιμές συσκευών, μπορείς να αναζητήσεις στην κατηγορία των καταστημάτων και περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες, που αφορούν την ποιότητα και την αξιοπιστία τους, μπορείς να πάρεις από τους φίλους που τις χρησιμοποιούν, θέτοντας σχετικές ερωτήσεις.

Όπως καταλαβαίνεις τα πάντα είναι σχετικά και κανένας δεν μπορεί να απαντήσει ακριβώς στα ερωτήματά σου.

Καλή συνέχεια.

θελω να μαθω περιπου το κοστος του skimmer ποσο, βραχο θελω ποσα κιλα δηλαδη ποσο αραγωνιτη, ποσο κοστιζουν και ποσους κυκλοφορητες χρειαζομαι εαν ειναι να ξεκινησω

Στα 400 λίτρα ενυδρείο θα χρειαστείς 40 κιλά βράχο και άμμο τόση ώστε να σχηματιστεί ένα στρώμα περίπου 10 εκατοστών.

Στα 400 λίτρα ενυδρείο θα χρειαστείς 40 κιλά βράχο και άμμο τόση ώστε να σχηματιστεί ένα στρώμα περίπου 10 εκατοστών.

Δηλαδη κανενα 500 μονο αυτα μμμ...να δουμε και ποσο θα βγουν ολα τα αλλα.

Σε ευχαριστω πολυ

καλωσόρισες στα αλάτια

αν θέλεις ανεμώνη –κατά τη γνώμη μου -καλό είναι να της δώσεις προτεραιότητα ,

αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσεις οι συνθήκες του ενυδρείου σου να τη ευνοούν και τα υπόλοιπα κοράλλια του ενυδρείου να είναι λίγα και ανθεκτικά ,γιατί αν δεν τις αρέσουν οι συνθήκες στο σημείο που θα τη τοποθετήσεις θα μετακινηθεί και ότι βρεθεί στο δρόμο της πιθανότατα θα νεκρωθεί ,

καλό είναι να μπει η ανεμώνη μετά το πρώτο χρόνο λειτουργίας του ενυδρείου

.. καλή επιτυχία !

Ποια 500 για 800-900 για βράχο και αρωγωνήτη

τοσα πολλα ε, μαλλον το ξεχνω για τωρα τουλαχιστον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...