delta99 17 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 17 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου πει κι εμένα Πήρα τρια σκαλάρια από φίλο και τα έβαλα στο δικό μου ενυδρείο. Τα δύο είναι πολύ καλά το τρίτο όμως παρουσίασε πρόβλημα με την όραση. Τα μάτια του θόλοσαν και μετά απο παρατηρήση έχω καταλάβει ότι βλέπει λίγο πιθανό μόνο από το ένα μάτι γιατί όταν πάει να πιάσει την τροφή κεντράρει δίπλα της και την πιάνει μετά από δύο τρεις προσπάθειες. Είναι όμορφο ψαράκι και φοβάμαι μήπως το χάσω. Θα το δείτε στην φωτό που έχω ανεβάσει Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Νοεμβρίου 2008 #2 Share 17 Νοεμβρίου 2008 συνηθως η θολουρα στα ματια προερχεται απο εντονο στρες...ασετο ψαρι στην ησυχια του και το παρατηρεις.... λογικα μετα απο 1-2 μερες αν πανε ολα καλα η θολουρα θα υποχωρησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta99 17 Νοεμβρίου 2008 Author #3 Share 17 Νοεμβρίου 2008 το έχω ήδη 7 μέρες αν δεν κάνω λάθος και ακόμη δεν εχει αλλάξει τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Νοεμβρίου 2008 #4 Share 17 Νοεμβρίου 2008 δοκιμασες να αναβαθμισεις καποιους παραγοντες,οπως πχ καλυτερη τροφη,να φτιαξεις καλυτερες κρυψωνες,συνθηκες νερου κλπ... εαν τα συμπτωματσα επιμενουν ,τοτε ισως μιλαμε για καποια παρασιτικη ασθενεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Νοεμβρίου 2008 #5 Share 17 Νοεμβρίου 2008 Συνηθως ειναι συμπτωμα πολυ εντονου στρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta99 18 Νοεμβρίου 2008 Author #6 Share 18 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά καλησπέρα Δεν ξέρω τι να πω τα άλλα δύο που έριξα στο ενυδρείο την ιδια στιγμή ειναι μια χαρά ενώ αυτό εξακολουθεί να έχει το ιδιο πρόβλημα φοβάμαι ότι η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη σήμερα το πρωι παρατήρησα να του επιτιθεται άσχημα το άλλο σκαλάρι που είναι υγιές μέχρι που έβαλα το χέρι να τα χωρίσω μετά από αυτό ολη μέρα ήταν ήρεμα μέχρι απόψε τα τάισα και φάγανε μια χαρά μόνο που αυτό που έχει το πρόβλημα εξακολουθεί τα ίδια να προσπαθεί να πιάσει την τροφή με δυσκολία και μόνο όταν είναι δίπλα του, πάντως όρεξη να φαει έχει. Περίεργα πράγματα μου έτυχαν πάνω που άρχισα να μαθαίνω για ενυδρεία (ή μαλλον πανω που νόμιζα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 19 Νοεμβρίου 2008 #7 Share 19 Νοεμβρίου 2008 Μπορει να οφειλεται σε καποιο χτυπημα του αλλα και σε κακες συνθηκες νερου .. -Σε αντιστοιχη δικη μου περιπτωση με ενυδρειακο αλατι και αυξηση της Θερμοκρασιας σε 3-4 μερες ηταν οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 19 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 19 Νοεμβρίου 2008 Εαν εχεις και δευτερο ενυδρειο βαλτο μονο του για να μην του ορμανε τα αλλα και στρεσαρετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta99 19 Νοεμβρίου 2008 Author #9 Share 19 Νοεμβρίου 2008 Μπα δεν έχω δεύτερο ενυδρείο το παρακολουθώ για την ώρα τα καταφέρνει αλλά βρίσκεται στην ιδια κατάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Νοεμβρίου 2008 #10 Share 19 Νοεμβρίου 2008 1. Θολή και λευκή εμφάνιση ενός ή και των δύο οφθαλμών - Cloudy Eye - Έλεγχος για πιθανή συμπτώματα από Velvet, Ich ή Tuberculosis. http://www.aquazone.gr/index.php?pid=12 2. Συμπτωματα στα ματια http://www.fishyfarmacy.com/Q&A/eye_disorders.html 3. White film on eyes - Eye Cloud - Eye injury. From handling or breeder fighting, possibly bacterial Infection. http://www.plantedtank.net/articles/Common...sh-Diseases/13/ Περαστικα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος