alan boy 16 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 16 Νοεμβρίου 2008 (edited) χαιρετω μετα απο αρκετο διαστημα ειπα και εγω να μπω στα σκληρα (αλμυρα) ενυδρειο 65χ45χ50 καθαρα λιτρα 100-110και σαμπ 50χ40χ50περιπου 80λ σκιμερ αυτο http://www.marinedepot.com/ps_AquariumPage...urchin_pro.html δουλευει με maxi jet 1200στα 220βολτ αντλια επιστροφης OR2500 aqua-medic http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/...2EQge5v4qis7RXp φως τ5 4χ24βατ,μια 15000κ δυο10000κ και μια ακτινικη. 1tunze 6025, μια κοραλια 1 elliwel με 4 ανεμιστιρακια,ph monitor κινεζικο της πλακας αλλα διχνει 8,08 αλατοτητα 1025 με ρεφακτομετρο εξ.φιλτρο 2213 για ανθρακα αντιφοσφωρο. αυριο αποφασιζω (απο που θα παρω) 12 κιλα ζωντ.βραχου και νεκρο αραγονιτη (δεν ξερω ποσο και τι κοκομετρια να εχει) να και φωτο περιτο να πω οτι ειναι DIY αναγκαστικα Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2008 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 16 Νοεμβρίου 2008 #2 Share 16 Νοεμβρίου 2008 (edited) Πρωτοτυπο nano... Μια ερωτηση,απ την στιγμη που εχεις sump,γιατι εχεις αφησει το εσωτερικο?(η μηπως ειναι εκει το skimmer? )σου τρωει χωρο. καλη συνεχεια. Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2008 - venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 16 Νοεμβρίου 2008 Author #3 Share 16 Νοεμβρίου 2008 (edited) να πω την αληθεια δεν το εχω βαλει ακομα το φιλτρο. απλα πιστευω οτι ετσι θα γινεται καλυτερη δουλεια. δηλ. μπορω στο σαμπ να βαλω τον ανθρακα και τον αντιφοσφωρο? και κατι αλλο ποτε πρεπει να μπει σε λειτουργια το σκιμερ ο ανθρ.+αντιφωσ. ?? μου ειπαν οταν μπει ο βραχος. σωστο? Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2008 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 16 Νοεμβρίου 2008 #4 Share 16 Νοεμβρίου 2008 (edited) καλώς ήρθες στην θαλασσινή μας παρέα και καλή συνέχεια σωστά,....... οταν θα βάλεις τον βράχο , βάλε τον ανθρακα και το αντιφωσφορο. η γνώμη μου είναι τα βάλεις και τα 2 υλικά στο sump Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2008 - NAVY Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIN 16 Νοεμβρίου 2008 #5 Share 16 Νοεμβρίου 2008 μην βαζεις εξ.φιλτρο 2213 για ανθρακα αντιφοσφωρο, να τα βάλεις και τα 2 υλικά στο sump Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 17 Νοεμβρίου 2008 #6 Share 17 Νοεμβρίου 2008 Καλώς μας ήρθες στα αλάτια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 22 Νοεμβρίου 2008 Author #7 Share 22 Νοεμβρίου 2008 παιδια καποια ιδεα για φοντο για το πισω τζαμι?? αφισα δεν θελω να βαλω.αυτοκολιτο ισως?τι χρωμα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 22 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 22 Νοεμβρίου 2008 Καταρχας καλως ηρθες στο θαλασσινο <<στρατοπεδο>> Το ενυδρειο φενεται μια χαρα και απλως πρεπει να προσεξεις αυτα που σου λενε τα παιδια.... Εγω παντος θα επελεγα μαυρη αφησα ή μαυρο χαρτονι στην χυροτερη.....που αναδυκνυουν τα χρωματα των κοραλιων και των ψαριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Νοεμβρίου 2008 #9 Share 22 Νοεμβρίου 2008 Ωραια κατασκευη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 23 Νοεμβρίου 2008 #10 Share 23 Νοεμβρίου 2008 καλως ηρθες στη θαλασσα...η κατασκευη οντως πολυ προτοτυπη...ελπιζω το ξυλο να αντεξει στο αλατι.και εγω θα σου προτεινω αφου εχεισ σαμπ να αφησεισ το εσωτερικο φιλτρο.περιττο.αντιφωσφορο και ανθρακα στο σαμπ...καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 23 Νοεμβρίου 2008 #11 Share 23 Νοεμβρίου 2008 Πρωτοτυπη κατασκευή, ωραίος! Νομίζω ότι ξεκινας καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 23 Νοεμβρίου 2008 Author #12 Share 23 Νοεμβρίου 2008 ...ελπιζω το ξυλο να αντεξει στο αλατι. το ιδιο ελπιζω και εγω.στο γλυκο παντως με παρομοια κατασκευη εδω και 3 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα. θα δειξει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 2 Δεκεμβρίου 2008 Author #13 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 παιδια σημερα ηρθε ο βραχος . τωρα ανθρακα αντιφωσφορο θα βαλω αυριο.δε νομιζω να πειραζει για μια μερα? απλα κατι που μου φανηκε παραξενο ειναι οτι το σκιμερ remora urchin δε βγαζει μπιχλα.κανει λιγο αφρο αλλα δεν φτανει για να πεσει μεσα στο ποτηρι του. γιατι να γινεται κατι τετοιο? εχει 1ωρα που δουλευει. να ο βραχος.απλα τον εβαλα μεσα.να δω ομως πως θα τον στεισω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Δεκεμβρίου 2008 #14 Share 2 Δεκεμβρίου 2008 Ειναι πολυ λιγη η ωρα που δουλευει το σκιμμερ νομιζω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonikos 3 Δεκεμβρίου 2008 #15 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 να προσεξεις το στησιμο του βραχου να ειναι με θεσεις για κοραλλια και οχι απλα να ειναι ο βραχος ομορφος γιατι εγω ετσι την πατησα και δεν εχω πολλες θεσεις.Αλλα ακομα και τα ψαρια θελουν σπηλιες να κρυβονται.Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 3 Δεκεμβρίου 2008 #16 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Επειδει τοποθέτησες το βράχο αλλαξαν οι συνθηκες στο ενυδρειο και αποδιοργανοθηκε το skimmer. Σε λιγο καιρο θα στρώσει και α δουλευει καλα! Όσο για το βραχο φροντισε να στειθει καλά ετσι ώστε να προσφαίρει κρυψώνες για τα ψαρια και θεσεις για τα κοράλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 3 Δεκεμβρίου 2008 #17 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 καλη συνεχεια η βαση του βραχου σου ειναι αυτο που στραγγιζουν τα ποτηρια στις καφετεριες ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 3 Δεκεμβρίου 2008 #18 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 ποδόμακτρο το λένε .. και αρχικά σχεδιάστηκε για χαλάκι εξώπορτας . . αλλά κάνει για πολλές δουλειές . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 3 Δεκεμβρίου 2008 Author #19 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 καλη συνεχεια η βαση του βραχου σου ειναι αυτο που στραγγιζουν τα ποτηρια στις καφετεριες ??? ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 3 Δεκεμβρίου 2008 Author #20 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Επειδει τοποθέτησες το βράχο αλλαξαν οι συνθηκες στο ενυδρειο και αποδιοργανοθηκε το skimmer. Σε λιγο καιρο θα στρώσει και α δουλευει καλα! Όσο για το βραχο φροντισε να στειθει καλά ετσι ώστε να προσφαίρει κρυψώνες για τα ψαρια και θεσεις για τα κοράλια! να πω οτι το σκιμερ δεν το ειχα σε λειτουργια αλλα το εβαλα μολις μπηκε ο βραχος μεσα. επισης ανοιξα και τα φωτα για 2 ωρες τη μερα Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2008 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 3 Δεκεμβρίου 2008 #21 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 Κρατα τα φωτα κλειστά στο στρώσιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 4 Δεκεμβρίου 2008 Author #22 Share 4 Δεκεμβρίου 2008 εκανα μετρησεις εχτες no2 =0 , no3=0 , po4= 0, αμωνια= 0, kh= 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimskot 4 Δεκεμβρίου 2008 #23 Share 4 Δεκεμβρίου 2008 καλες οι μετρησεις... απλως προσπαθησε να ανεβασεις λιγο το kh σου.. αν μπορεις με καποιο buffer να το πας 8-9.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 4 Δεκεμβρίου 2008 Author #24 Share 4 Δεκεμβρίου 2008 ναι εχω θα ριξω 2 κουταλιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 4 Δεκεμβρίου 2008 Author #25 Share 4 Δεκεμβρίου 2008 (edited) να και το ακουα σπεισ Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2008 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος