Χάρης 14 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Νοεμβρίου 2008 #2 Share 14 Νοεμβρίου 2008 ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!! Thank's for sharing! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 14 Νοεμβρίου 2008 #3 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Πολύ όμορφο και με απιστευτα χρώματα! Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 14 Νοεμβρίου 2008 #4 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Μπράβο φίλε μου πολύ ωραίο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 14 Νοεμβρίου 2008 #5 Share 14 Νοεμβρίου 2008 πανεμορφο εκπληκτικο.Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 14 Νοεμβρίου 2008 #6 Share 14 Νοεμβρίου 2008 πανεμορφο εκπληκτικο.Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? 400 λιτρα διαβασα. Πολυ ωραιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χάρης 14 Νοεμβρίου 2008 Author #7 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Σας ευχαριστώ πολύ όλους γιά τα καλά σας λόγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 14 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Συγχαρητήρια Χάρη, πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και φτιαγμένο με μεράκι! Σαν πρόταση μόνο θα ήθελα να σου πω για περισσότερο ελεύθερο χώρο στο βυθό για να μπορούν τα καμάρια σου να βοσκάνε και περισσότερες σκιερές κρυψώνες για να μπορούν να χαλαρώνουν όταν αισθάνονται στρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 14 Νοεμβρίου 2008 #9 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Πανεμορφο φιλε μου :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionas 15 Νοεμβρίου 2008 #10 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Eγώ πάντως θα γινόμουν δίσκος για να κολυμπάω εκει. τουλαχιστον απο εμφάνηση ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 15 Νοεμβρίου 2008 #11 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Kαταπληκτικό!Θα μπορούσες να μας πείς κάτι παραπάνω για τον εξοπλισμό του και τις αλλαγές νερου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Νοεμβρίου 2008 #12 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Συγχαρητήρια!!! Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου. Πανέμορφοι οι δίσκοι σου!! Τάιζέ τους κιόλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χάρης 16 Νοεμβρίου 2008 Author #13 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Συγχαρητήρια!!! Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου. Πανέμορφοι οι δίσκοι σου!! Τάιζέ τους κιόλας. Ευχαριστώ πολύ.Η αλήθεια είναι ότι τρώνε πολύ γερά και σχεδόν όλοι έχουν γίνει γουρουνάκια εκτός από το μεγάλο κιτρινόλευκο ο οποίος παρ'ότι τρώει μια χαρά πάντα παραμένει σχετικά λεπτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χάρης 16 Νοεμβρίου 2008 Author #14 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Kαταπληκτικό!Θα μπορούσες να μας πείς κάτι παραπάνω για τον εξοπλισμό του και τις αλλαγές νερου; Γειά σου Δημήτρη και ευχαριστώ γιά την αφορμή. Κάνω λοιπόν μια καλή αλλαγή μιά φορά την εβδομάδα, γύρω στα 80 λίτρα με νερό βρύσης,προσθέτω λίγες σταγόνες βιταμίνες και δυό καπάκια αquatan.Επίσης δύο μικρά καπάκια λίπασμα γιά τα φυτά,τα οποία βασικά είναι ανούμπιες,κρυπτοκορίνες και βαλισνέριες tiger.Yπάρχει και λίγο κερατόφυλλο. Έχω τρία φίλτρα EHEIM γεμάτα μόνο με PΡΟ ένα 2213,ένα 2215 και ένα professional 2224. Xαλίκι απλό στο βυθό και τίποτα άλλο. Εδώ και τρία χρόνια με αυτό τον απλό εξοπλισμό και τίποτα άλλο οι δίσκοι μεγαλώνουν υπέροχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 16 Νοεμβρίου 2008 #15 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Αν κατάλαβα καλά, βάζεις νερό βρύσης κατευθείαν στο ενυδρείο (χωρίς προετοιμασία) και ρίχνεις αντιχλώριο μέσα στο ενυδρείο μόνο στα λίτρα που αλλάζεις... σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χάρης 16 Νοεμβρίου 2008 Author #16 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Πανεμορφο φιλε μου :) Σ'ευχαριστώ πολύ.Και το δικό σου nano δείχνει να έχει υπέροχες προοπτικές.Ήμουν κι εγώ έτοιμος να ξεκινήσω ένα αλλά κάποιοι απρόσμενοι παράγοντες μου το ανέτρεψαν.Τώρα τι έγινε;Έχεις βάλει μέσα ψαράκια;Κοράλια;Kαμμιά πρόσφατη φωτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χάρης 16 Νοεμβρίου 2008 Author #17 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Eγώ πάντως θα γινόμουν δίσκος για να κολυμπάω εκει. τουλαχιστον απο εμφάνηση ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ Σ'ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χάρης 16 Νοεμβρίου 2008 Author #18 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Αν κατάλαβα καλά, βάζεις νερό βρύσης κατευθείαν στο ενυδρείο (χωρίς προετοιμασία) και ρίχνεις αντιχλώριο μέσα στο ενυδρείο μόνο στα λίτρα που αλλάζεις... σωστά? Ναι έτσι είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 16 Νοεμβρίου 2008 #19 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Ναι έτσι είναι. Πολλοί θα φάνε τα μουστάκια τους με αυτή τη διαδικασία... Θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να αναφέρεις τις συνθήκες του νερού (Ph, Kh, Gh)! Μπράβο πάντως... είναι πανέμορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χάρης 16 Νοεμβρίου 2008 Author #20 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Πολλοί θα φάνε τα μουστάκια τους με αυτή τη διαδικασία... Θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να αναφέρεις τις συνθήκες του νερού (Ph, Kh, Gh)! Μπράβο πάντως... είναι πανέμορφο! Να σου μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια.Δεν "δουλεύουν τα πράγματα" το ίδιο γιά όλους. Στην αρχή είχα αρχίσει να μαλακώνω το νερό με τύρφη,να μετράω συνέχεια Ph,Kh,Gh και κάθε φορά που έκανα αλλαγή επειδή δεν είχα χώρο αποθήκευσης του νερού όλα τα δεδομένα άλλαζαν και οι δίσκοι δεν ήταν στα καλύτερά τους μέχρι να τους ξαναφέρω στα κανονικά τους δεδομένα.Έτσι είχα σχετικά συχνά ψάρια με κακή υγεία. Επίσης διαπίστωσα ότι τα μικρά δισκάκια δε μεγάλωναν γρήγορα στο μαλακό νερό και κατόπιν το διάβασα και σε πληροφορίες από κάποιο εκτροφέα. Όταν άρχισα να εφαρμόζω το απλό σύστημα "βρυσάτο" βρήκα αυτό που ήθελα.Όλοι οι δίσκοι μου είναι μιά χαρά κάποιοι έχουν εξαιρετικά καλό μέγεθος και τα μικρά μεγαλώνουν "σφαίρα". Έχω να μετρήσω με tests εδώ και πολύ καιρό μιά και τα ψάρια μου είναι μιά χαρά,αλλά θα το κάνω σύντομα μιά και μου το ζήτησες γιά να σου δώσω τα δεδομένα. Σίγουρα ο "επιστημονικός" τρόπος είναι ο έλεγχος των πάντων και βγάζω το καπέλο στους γνώστες που υπάρχουν εδώ.Εγώ όμως μάλλον είμαι εμπειρικός τύπος αλλά αφού έτσι τα αποτελέσματα εδώ και τρία χρόνια είναι πάρα πολύ καλά δεν έχω λόγω να το παιδεύω αλλιώς το θέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ,θεωρώ ότι ο δικός μου τρόπος είναι εντελώς ακατάλληλος γιά άγριους δίσκους και για καταστάσεις αναπαραγωγής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 16 Νοεμβρίου 2008 #21 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Χάρη θα συμφωνήσω μαζί σου,διότι και τα δισκάκια μου παλαιότερα δεν αναπτυσόταν εξίσου καλά στο πολύ μαλακό νερό απο Α/Ο(όπου προσέθετα ιχνοστοιχεία,βιταμίνες,σόδα και mineral salt).Ο εμπειρικός απλός τρόπος(σχεδόν βρυσάτο που απλά περνάει απο λίγη τύρφη στο δρόμο απο την βρύση για το ενυδρείο,τακτικές αλλάγες,καλό τάισμα και φιλτράρισμα με άφθονο substrat pro)αποδείχθηκε στην πόρεια καλύτερος για τα υβρίδια μου.Φυσικά μιλάω μόνο για διατήρηση(οχι άγριων) και οχι για αναπαραγωγή.Ούτε αμφισβητώ τις γνώσεις αλλων δισκόφιλων και την χρησιμότητα επιπρόσθετου εξελιγμένου εξοπλισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 16 Νοεμβρίου 2008 #22 Share 16 Νοεμβρίου 2008 Μιας και το έφερε η κουβέντα εχω με σημερινές μετρήσεις πριν τήν καθιερωμένη κυριακάτικη αλλαγή: ph:7 kh:4 gh:8 Σύντομα θα προβάλλω και το δικό μου δισκοενυδρείο,για να ακούσω την άποψη σας.Ελπίζω να είναι εξίσου καλό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
oceansmoke 27 Νοεμβρίου 2008 #23 Share 27 Νοεμβρίου 2008 φιλε δημητρη να σε ρωτησω,επειδι ειμαι ασχετος ,πως το νερο απ την βρυση πριν φτασει στο ενυδρειο περναει απο τυρφη?εχεις κανει καμια πατεντα?(κατασκευη)?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bgs 27 Νοεμβρίου 2008 #24 Share 27 Νοεμβρίου 2008 Φίλε μου, πολύ ωραίο το ενυδρείο σου, συγχαρητήρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 28 Νοεμβρίου 2008 #25 Share 28 Νοεμβρίου 2008 φιλε δημητρη να σε ρωτησω,επειδι ειμαι ασχετος ,πως το νερο απ την βρυση πριν φτασει στο ενυδρειο περναει απο τυρφη?εχεις κανει καμια πατεντα?(κατασκευη)?? Χρησιμοποιώ ένα φυσίγγιο (σκέψου κάτι σαν απιονιστή) ,το οποίο έχω γεμίσει με μισή συσκευασία τύρφη της FLUVAL και παρεμβάλλεται στο λάστιχο με το οποίο γεμίζω το ενυδρείο μου.Η ροή του νερού κατα το γέμισμα είναι σχετικά αργή,ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος